«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΜΥΝΑ

γράφει ο ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ



Σημείωση Διόδοτου: Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα πραγματικό εργαλείο αντίστασης. Σαμποτάζ στο σύστημα και στις μεθόδους του εντός της χώρας μας. Καθόσον οι συνθήκες και οι σχεδιασμοί των εχθρών μας μάς στερούν την δυνατότητα να αντισταθούμε ενόπλως και να ανακτήσουμε την Ελλάδα ... την παρακάτω λίστα μίας καθόλα νόμιμης δράσης και άμυνας ας την θέσουμε σε εφαρμογή. 





Στο παρόν καταγράφονται ορισμένες προτάσεις που μπορούν να συντελέσουν αφ΄ ενός μεν στην καλυτέρευσιν της καθημερινότητός μας, αφ΄ετέρου δε στην επίσπευσιν αποτινάξεως του ζυγού που το «σύστημα» έχει επιβάλει. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι χρειάζεται όλοι να αποδεχτούν όλα τα κατωτέρω, ούτε βεβαίως να τα πράξουν. Κάποιοι όμως δύνανται να πράξουν κάποια εξ αυτών ή και άλλα που θα σκεφθούν. Ας το κάνουν αντί να αδιαφορήσουν.

1ον Αποφεύγουμε μέχρις πλήρους διακοπής την παρακολούθησιν τηλεοπτικών διαύλων (τηλεοράσεως). Διακόπτουμε συνδρομές.
Διευρύνουμε τις προσωπικές, φιλικές, κοινωνικές επαφές καθώς και τις επαφές στις γειτονιές.

2ον Αποφεύγουμε μέχρι πλήρους διακοπής συναλλαγές με κάρτες και τράπεζες.
Διευρύνουμε τις συναλλαγές ανταλλακτικού τύπου.

3ον Ενισχύουμε την διαδικτυακήν ενημέρωσιν. Όπου δούμε κάτι στραβό επεμβαίνουμε. Το διαδίκτυον είναι ένα μέσον και ένα εργαλείον τίποτε περισσότερο τίποτε λιγώτερο.
Διατηρούμε αντίγραφα σημαντικών άρθρων, συνομιλιών, κινηματογραφημάτων (βίντεο). Εκτυπώνουμε και διαμοιράζουμε όσα περισσότερα μπορούμε.
Απομαγνητοφωνούμε και αντιγράφουμε σημαντικές δηλώσεις εις περίπτωσιν απωλείας μέσων αναπαραγωγής.

4ον Όταν βρισκόμαστε σε διαδικτυακήν σύνδεσιν επισκεπτόμαστε άσχετες μεταξύ τους ιστοσελίδες (π.χ. από ιατρικά θέματα σε εκκλησιαστικά, ιστορικά, μαγειρικής κλπ.)

5ον Αποφεύγουμε μέχρις πλήρους διακοπής αγορές από πολυεθνικά καταστήματα ή μη Ελληνικά.

6ον Αποφεύγουμε μέχρις πλήρους διακοπής είδη διατροφής από ξενικά ταχυφαγεία («φαστφουντάδικα») ή αλυσίδες.

7ον Προωθούμε την δική μας παραγωγήν σε είδη διατροφής, καθαρισμού, ενεργείας.

8ον Αποφεύγουμε επαφές με άτομα του καθεστώτος και τους απομονώνουμε κοινωνικώς. Ταυτοχρόνως όμως διαχέουμε την Ελληνικήν Θέασιν η οποία είναι βέβαιον ότι θα επιδράσει ευεργετικώς επάνω τους.

9ον Διδάσκουμε τα παιδιά μας τα Ελληνικά Ιδεώδη επισημαίνοντας ότι όσα διδάσκονται στο σχολείον είναι απατηλά και ψευδή. Εάν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν σε ανώτερον επίπεδον μπορούν μόνον για λόγους βαθμολογικούς να υιοθετήσουν απόψεις του καθεστώτος τις οποίες με την πρώτην ευκαιρίαν θα αποβάλουν. (π.χ. προέλευσις αλφαβήτου, ινδοευρωπαϊκή θεωρία, «πολιτική αγωγή», ιουδαϊκές θρησκευτικές δοξασίες).

10ον Δίνουμε αντιφατικές και αντικρουόμενες απαντήσεις σε δημοσκοπήσεις και έρευνες αγοράς. Απαντούμε εκτός των τυποποιημένων απαντήσεων χωρίς να χρειαστεί να προσβάλλουμε ή να ειρωνευτούμε.
Π.χ. Ποιον θεωρείτε καταλληλότερον για πρωθυπουργόν; Απάντησις: Εμένα.
Τι θα ψηφίζατε στις επόμενες εκλογές; «Κ.Κ.»
Ποιον θεωρείτε ικανότερον να ηγηθεί του «Κ.Κ»; Τον πρόεδρον της «Νέας Δημοκρατίας» κλπ.

11ον Εάν μας προσεγγίζουν από τράπεζες , ασφαλιστικές, κλπ. εταιρίες και εφ’ όσον διαθέτουμε «όρεξην» και χρόνον τον εκμεταλλευόμαστε με σκοπόν να καταστήσουμε ατελέσφορον την τηλεφωνικήν επικοινωνίαν.

12ον Με φίλους και γνωστούς ομιλούμε συνθηματικώς και κωδικοποιημένα για όλα τα θέματα Π.χ. σε κάθε τηλεφωνικόν αριθμόν αλλάζουμε με προσυνεννόησιν τον τελευταίον αριθμόν. Αν λέμε 6 εννοούμε 6 – 1 δηλαδή 5. Όταν λέμε «Γιώργο» εννοούμε «Δήμητρα». Εμπλέκουμε άσχετα θέματα το ένα μέσα στο άλλο μεταξύ σοβαρού και αστείου. Αναφέρουμε επίσης άσχετες και ασύνδετες μεταξύ τους λέξεις. Π.χ. βούτυρον με εκλογές και αυγά με πρωθυπουργικόν γραφείον. Εξηγούμε από πριν ή κατόπιν τι θέλαμε να πούμε. Διακόπτουμε στα ξαφνικά την τηλεφωνικήν ή διαδικτυακήν μας επικοινωνίαν και μεταβαίνουμε σε άλλο μέσον. Όταν κανονίζουμε συνάντησιν («ραντεβού») αλλάζουμε την ώραν, τον τόπον και τα πρόσωπα μέχρι και την τελευταίαν στιγμήν.

13ον Δημιουργούμε παντοιοτρόπως σύγχυσιν και άσκοπον φόρτον στο «σύστημα» μέχρις ότου οι υπάλληλοι του αρχίσουν να καταπτοούνται, να βαριούνται, να εκνευρίζονται και εν τέλει να τα παρατήσουν και να ασχοληθούν με πιο υγιείς και δημιουργικές ενασχολήσεις. Όταν απεγκλωβιστούν από αυτό, έστω και στο εν χιλιοστόν, είναι βέβαιον ότι και πλησιέστερα στους ήδη απεγκλωβισμένους θα έλθουν και θα εκτιμήσουν το καλόν που τους συνέβη εξερχόμενοι του σπηλαίου.

14ον Κατηγορίες εναντίον μας τις αντιστρέφουμε και τις αντεπιρρίπτουμε. Επισημαίνουμε ότι αυτοί είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί. Δεν απολογούμαστε για την Ελληνικότητά μας. Αντιθέτως αυτοί είναι κατηγορούμενοι και υπόλογοι απέναντι σε Εμάς και στην Ελλάδα ΜΑΣ.

15ον Διορθώνουμε λεκτικά σφάλματα ακόμη και αν γινόμαστε εκνευριστικοί. Λεκτικά σφάλματα οδηγούν σε νοητικά και τα νοητικά σε σφάλματα επί του πρακτέου. Η Ελληνική Γλώσσα είναι αδιάψευστος μάρτυρας και κύριος παράγων ανιχνεύσεως του Πανάρχαιου Παρελθόντος και της Ιστορίας μας. Ταυτοχρόνως, είναι οδηγός για ένα καλύτερο μέλλον.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝΗΘΙΚΟΝ. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τις μεθόδους και τακτικές του «συστήματος» προς όφελος μας.

Βρωμερόν, μίζερον, ελεεινόν όσο και τρισάθλιον το παρόν «σύστημα» έκλεισε τον κύκλον του και υποχρεούται να γραφτεί με τα μελανότερα γράμματα στην Οικουμενικήν Ιστορίαν ως μισελληνικόν και απάνθρωπον. 



πηγή 

27 σχόλια:

  1. Διάβασα σήμερα ένα ανώνυμο σχόλιο, από αυτά τα πολύ δυνατά σχόλια που συναντάς μια φορά τον χρόνο. Αφορά το ερώτημα "γιατί ο Έλληνας δεν επαναστατεί απέναντι σε όλο αυτό τον πόλεμο που του κάνουν":

    "Ο Έλληνας αγαπητοί...ξέρει και περιμένει.Ξέρει ότι με τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες δε πάει πουθενά...Οι τύποι έχουν εντρυφήσει στο καπέλωμα, στη διαστρέβλωση κάθε πράξης αντίστασης...Περιμένει όμως...περιμένει πλέον ήρεμος γνωρίζοντας ότι αυτή η κοινωνία όπως τη διαμορφώνουν δεν πάει πουθενά...Να είστε σίγουροι φίλοι μου ότι η αντίδραση θα είναι όχι μόνο μαζική...αλλά και πρωτοφανής για τα Παγκόσμια δεδομένα...Απλά δεν ήρθε η ώρα...Και μη ξεχνάτε ότι μια άκαιρη και ανοργάνωτη αντίδραση θα πάει όλη τη λύση πίσω...Στο παρά 5 είμαστε...απλά υπομονή...Όταν έρθει η ωρα θα το καταλάβουμε όλοι...Μέχρι τότε κουράγιο... Και ησυχία...όπως απαιτούν οι κανόνες της παγίδας...
    Γι αυτούς ας ειμαστε οι καναπεδακηδες οι φραπολαγνοι οι αποχαυνωμένοι...Όσες προκλήσεις κι αν δεχτεί η ελληνική κοινωνία...πρέπει να παραστήσει την "νεκρη"...
    Τα υπόλοιπα επί των οδών...Όταν σαλπισει η ώρα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΩΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως αυτό τό φραπεδο- καναπεδολάγνος μάς έγινε συνήθεια καί οταν έρθει ή ώρα θά έχουμε " πιαστεί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Διηνέκη,
    ευχαριστώ για τις παραπομπές.
    Την Ευθυμίου την γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικο παράδειγμα αυτού που έλεγε ο Πατροκοσμάς.."Η καταστροφή θα έρθει από τους γραμματιζούμενους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δικη μου αποψη εστιαζεται στο γεγονος οτι οι ελληνες του καναπε και των φιλοσοφικων αναζητησεων σε site αμφιβολης προελευσης και κατευθυνσης βλεπε αττικα νεα ελας τριαιανα και perri , ζητουν απο τους αναγνωστες υπομονη καναπε κξαι ολα με το μαγικο ραβδακι του Υδροχοισμου θα λυθουν και οτι τοι σαπιοπ πολιτικο συστημα θα πεσει δια μαγειας μεσα απο τρην φιλοσοφια και τον ακρατο βερμπαλισμο που τους διακατεχει. Ο μωαας ο ελληνας δεν βρισκεται εν υπνωσει οιπως τα προναφερομενα site επιζητουν με αυτον τον ιδιοτυπο εφισυχασμο του καναπε και των υπερφιαλων φιλοσοφικων φληναφηματων του στιλ ο Υδροχοισμος παλι ισμος θα επικρατησει δεν μας λενε με ποιον τροπο σιγουρα ομως με την αφιπνυση του ελληνα και οχι με την νοητικη επαναφορα επιτευγματων του παρελθοντος τα οποια καλο κανουν ως παραδειγμα δεν φθανουν ομως για την αγωνιστικη παρεμβαση του λαου. Δεν ξερω Κωστα αν διαφωνεις αλλα θελω να πιστευω οτι ευθυγραμιζεσαι με την αποψη μου.ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να δείχνει φραπεδοπαράλυτη, νεκρή, αλλά είναι και απρόβλεπτη. Οι μπλόγκερς που δεν εξυπηρετούν κανέναν, κάνουν ό,τι μπορούν για να ενημερώσουν και αφυπνήσουν. Οι πρακτορικοί κάνουν επίσης ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν μία β' ψυχολογική διάθεση στους αναγνώστες τους, κατά παραγγελία του χρηματοδότη τους.
    Δεν ξέρω γι αυτούς τους "τρίαινα", αλλά για τον Πέρι και την Σουφλή δεν θεωρώ ότι είναι αμφίβολης προέλευσης. Σου είπα και σε άλλη ανάρτηση ότι θεωρώ τον Πέρι καλό παιδί, απλά εμπιστεύεται ακόμα τον Τραϊανού. Όσο για την Σουφλή, στο πιο σπάνιο βάζει κανένα κείμενο του Τραϊανού, απλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και τα ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία (βλ. βενιζελικη συμμορία) τα λίγο γνωστά στον πολύ κόσμο. Ο Υδροχοϊσμός σε γενικές γραμμές της προκαλεί αλλεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kαλημερα δωσε μου λιγο χρονο να επεξεργαστω την προσεγγιση σου και θα επανελθω αν και εχεις δικιο λαθος η ενασχολιση χωρις αντικρυσμα θα σου θυμισω ενα ιστορικο καταγεγραμμενο περιστατικο του ρτωμαιου στρατηγου Συλλα οταν κυκλωσε την Αθηνα για νε την εκδικηθει που συμμαχησε με τον Μυθριδατη αν δεν κανω λαθος. Σταλθηκαν διαπραγματευτες στον Συλλα και προσπαθησας να τον αποτρεψουν στο να καταλαβει την Αθηνα με επιχειρηματα του στιλ τα μεγαλα επιτευγματα της Αθηνας στον πολιτισμο στις τεχνες τη παιδεια κλπ Τοτε ο Συλλας τους εδιωξε με ιταμο τροπο λεγοντας οτι δεν ηρθε στην Αθηνα για να ανεβασει το μορφωτικο του επιπεδο αλλα για να την καθυποταξει.Καπως ετσι πρεπει κατα την γνωμη μου να υπερβουμε φληναφηματα του παρελθοντος να προσφειωθουμε στο σημερα εχοντας το παλαιο ως παραδειγμα για να μπορεσουμε να αντιταχθουμε. ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εποχή του Σύλλα ήταν όντως η εποχή στην οποία άρχισε και το ροκάνισμα του ελληνικού πολιτισμού, αρχής γενομένης από την αρπαγή βιβλίων του Αριστοτέλη και μεταφοράς τους στη Ρώμη, τύχη την οποία ίδια βρήκε και ο χρυσός της Δήλου. Από τότε η Ελλάδα λεηλατείται ακατάπαυστα. Οι Ατλαντιστές (Νέα Ρώμη) σήμερα, μέσω Τσίπρα, ελπίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν οριστικά με την ελληνική φυλή αφανίζοντάς την και θα κάνουν την Ελλάδα οριστικά επαρχία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωστα προσυπογραφων οντως ετσι ειναι ην ιστορια μπορει να επαναλαμβανεται ομως απλα αλλαζουν οι νικητες.Οπως διατυμπανιζε μια πολυ καλη μου φιλη ολα εδραζονται στην παιδεια του καθενος, ελλειμμα παιδειας δημιουργει παραβατικες συμπεριφορες που εχουν δυσμανη αποτελεσματα.Η παιδεια η εκπαιδευση ειναι πρωτιστως πολιτικη πραξη.Δεν μπορει να υπαρξειδημοκρατικη κοινωνια χωρις δημοκρατικη παιδεια οπως διακηρυσε ο Αριστοτελης που θεωρουσε απο τοτε οτι η παιδεια ειναι για ολους αναγκαια και υποχρεωτικη.Ειναι προτιμοτερο να εισαι ζητιανος παρα απαιδευτος ελεγε ο Διογενης. Ολα τα δεινα του εθνους αγαπητε Κωστα οφειλονται ακριβως στο ελλειμ,α παιδειας που διακατεχει τους ελληνες. Δεν ξερω αν συμφωνεις αλλα θα ηθελα την αποψη σου.Δ,Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απολύτως σε όλα αυτά, και το ξέρεις.
    Τώρα...μιλώντας ο Αριστοτέλης για δημοκρατική παιδεία, μην νομίζεις ότι αναφερόταν στην αμερικανική ντιμόκραση (χαχαχα), ούτε στην δημοκρατία του σημερινού "Κράτους των Αθηνών" (χαχαχα ξανά), ούτε καν στην εφαρμοσμένη Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου αι. π.Χ. , κι εκείνη ως παρεκτροπή της τυραννίας την θεωρούσε, κρυφο-ολιγαρχία των Γεφυραίων Αλκμεωνιδών, πώς λέω εγώ σήμερα (με στόμφο σαν του Αϋφαντή..LOL)"Kύριοι...άλλο η Ελλάς και άλλο το σημερινό Κράτος το οποίο παραμένει Εβραϊκόν!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση σε λάθος από βιασύνη: γράψε όχι "ως παρεκτροπή της τυραννίας", αλλά "ως παρεκτροπή της Πολιτείας" (η τυραννία είναι η παρεκτροπή της Βασιλείας).

      Διαγραφή
  11. Πολυ σωστη προσεγγιση απο ο,τι φαινεται η ιστορικη σου αναλυση και αναγωγη στο σημερα ειναι προδηλως και καταφανως ορθοποδουσα. Τελικα ειχες δικιο για το ονομα της αναγνωστριας μονο που πιστευω οτι δεν ειναι γυναικα αλλα ανδρας με βαση την αιχμηρη εκφορα λογου που συναδει σε αρρεν που τεχνιεντως βαπτιζεται θηλυ προκειμενου να φανει οτι το ακροατηριο περιεχει ολο το φασμα ετσι πιστευω. χωρις παλι να παιζει κανενα ρολό. ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαι μιας που διαθετεις και μουσικη παιδεια σου αφιερωνω το ultramarin απο τους schiller.Περιμενω την αποψη σου για το πως θα σηκωθουν οι νεοελληνες απο τους καναπεδες και αν τελικα υπαρχει φως στο τουνελ.Αφου εσυ γρηγορα αποστασιοποιηθηκες απο τον Τραιανου γιατι εμεις ακομα ακολουθουμε ιδου το ερωτημα , μηπως βολευομαστε με τις βαθυστοχαστες αναλυσεις , μηπως περιμενουμε να περει το μαγικο ραβδι και να λυθουν ολα τα προβληματα που μαστιζουν την κοινωνια, μηπως επιζητουμε τον εκ μηχανης θεο μιας και μης ανημποροι παραμενουμε παθητικοι θεατες.τελικα τι διαλο γινεται και ακολουθουμε τον μεσια που θα ειναι και ελληνας , ερωτηματα προς ναυτηλομενους πολλα Κωστα και μαλλον αναπαντητα ΜΠΛΕΞΙΜΟ. Τι θα γινει στο τελος κανεις δεν γνωριζει καλο ΣΚ ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σου είπα...ενστερνίζεται κανείς τα περί ηγέτου σωτήρα-μεσσία, αν και μπορεί να υπάρχει κάπου, φυλασσόμενος ως κόρη οφθαλμού από κάποιο μυστικό Ελληνικό Ιερατείο. Για την ώρα, οι Έλληνες απλά...από τους καναπέδες θα σηκωθούν για να πηδήξουν από το μπαλκόνι μόλις χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας, ή για να ανοίξουν την πόρτα, με μια καραμπίνα στο χέρι για να τινάξουν τα μυαλά των αστυνομικών και του κλητήρα που θα κρατάει έγγραφο εισαγγελίας για επιτόπιο έξωση από το σπίτι μετά των επίπλων, λόγῳ κατάσχεσης.

    Υπάρχει και το έξυπνο σενάριο για τους Έλληνες, το οποίο σού περιέγραψα στο [Κρόνιοι 3]: 20 Οκτωβρίου 2017 - 11:55 μ.μ.

    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λαθάκι: "Σου είπα...ΔΕΝ ενστερνίζεται κανείς......."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kαλημερα συναγωνιστη των αποψεων μας πραγματικα καταθετω οτι σιγα σιγα ενορχυστρωνομαι και εναρμονιζομαι με την αναλυση σου αυτο ειναι το θετικο της υποθεσης το ultramarin το ακουσες δεν ειπες τιποτε τελος παντων προσπαθω να αποστασιοποιηθω απο το εαμ β γιατι πολυ κουβεντα για το τιποτε μπηκα ξανα στα αττικα νεα και εχεις δικιο υδροχοισμος ισον αλεργια .ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ δυνατό κομμάτι φίλε! Έχω άπαντα του Schiller. Τον είδα και λάιβ πριν 6-7 χρόνια στο Τerra Vibe Park. Άνοιξε την συναυλία των Depeche Mode. Τα αγαπημένα μου είναι αυτά:

    https://www.youtube.com/watch?v=zeGY5b4xpKE

    https://www.youtube.com/watch?v=dQlxjSm0qU0&list=PLdWqZOBCByDK-0k_7gnysj0VuQM7fE9mW

    https://www.youtube.com/watch?v=u7lq9Y7au8w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από το εαμ β κανείς μας δεν ζημιώθηκε. Γνώσεις πάμπολλες! Στις θεωρίες του μόνο μην κολλάς και πολύ. Δεν ξέρουμε πού αποσκοπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kωστα ειχα την ενδομυχη αισθηση οτι οι σψηιλλερ θα ηταν αρεστοι ακουστικα λεμε στην ηλεκτρονικη rock μουσικη σε σενα και δεν επεσα εξω τελικα η αντιπαραβολη αποψεων μας εφερε κοντα σιγουρα δεν θα υπογραψουμε συμφωνο συμβιωσης αλλα τουλαχιστον ο διαλογος θα μας ανεβασει επιπεδο νοητικης αντιπατραθεσης καιμ οχι σιγουρα νοητικης παλινδρομισης , νομιζω οτι προσυπογραφεις αν οχι δεκτες οι ενστασεις ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχεις δικιο πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι δτο τομεα των προθεσεων,Θα σου πω μια ιστορια οποτε βρισκομαι στην Κερκυρα πο για μενα ειναι η δευτερη και τελευταια πατριδα μου πινω ενα καφε στο πεντοφαναρο απεναντι απο το ιστορικο λιστον.παρατηρουσα λοιπον κατι κουρασμενες ψυχες ανθρωποι που η ζωη τους εχει δειξει το ποιο σκληρο και απανθρωπο προσωπο.Σκεφτπομουν που ειναι αραγε η ψυχη, μαλλονβ στα χερια γιατι με αυτα και το βλεμα προτασσουν για να ζητησουν χρηματα φαγητο και την προσοχη μας, την οποια δεν δινουμε προσπερνωντας την επαιτεια.Υποτιθεται Κωστα πως σε καθε ψυχη αντιστοιχει ενα σωμα.Ο Πλατωνας ελεγε οτι πως το μυαλο ειναι στο κεφαλι, το αισθημα στυην περιοχη της καρδιας και το επιθυμητο στο υπογαστριο,ο Αριστοτελης που τοσο πολυ σου αρεσει εντοπιζε την ψυψυχη στο κεφαλι και την καρδια . ο δε Εμπεδοκλης πιστευε πως το αιμα κυλα γυρω απο την καρδια που ειναι η εδρα της νοησης . Γιατι σου τα λεω ολα αυτα. Αναριωτομουν αν σε αυτους που παρατηρουσα πινοντας τον καφε μου αν τους εχει φυγει η ψυχη η τους εγκατελειψε η δυναμη που κινει το σωμα, μαλλον και τα δυο συμβαινουν η κατασταση και η περιρρεουσα εικονα αυτο δειχνει. Ανθρωπους που δεν μπορεις να βοηθησεις γιατι εισαι εγκλωβισμενος στα δικα σου προβληματα επιβιωσης.Κωστα η πλατεια δεν ειναι γεματη με το νοημα που ειχε κατι απο τις φωτιες παραφραζοντας το πολυ καλο τραγουδι,Τελικα ουτε ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ θα μας σωσει απλα δινει αφεση προς το παρον αμαρτιων στο συστημα προσβλεποντας στη επομενη ζωη οτι ολα θα ειναι ροδινα , δηλαδη ποιος ζει ποις παθαινει η η ζωη συνεχιζεται περιμενω ενστασεις η ευθυγραμισεις στην καταθεση μου.ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα περί ψυχής..αλλά τώρα προέχουν τα περί της πατρίδος.
      Δεν είμαι κατά της επαιτείας, για ανθρώπους που φαίνονται πραγματικά διαλυμμένοι από την ζούγκλα της καθημερινότητας και την σκληρότητα του συστήματος, γι αυτό και όποτε πέφτει στην αντίληψή μου τέτοια περίπτωση τσακισμένου συμπολίτη μας (Έλληνα πάντα και να μην είναι πρεζόνι-στα πρεζόνια να τους κερνάς φαγητό καλύτερα εφόσον λένε ότι θέλουν χρήματα για "φαϊ")θα βοηθήσω, γιατί είναι σαν να βοηθάς την πατρίδα σου και αυτό.

      Διαγραφή
  20. Όλα καλά!
    Και μια αφιέρωση ακόμα...πολύ διαφορετική όμως...μιλά για την μυρωδιά του θανάτου. (και μην βάλεις στο μυαλό σου ότι υπονοώ τίποτα..🙂, απλά μου κόλλησε στο μυαλό αυτό το απόγευμα, λόγω μιας ανάρτησης του Κόκκινου Ουρανού):
    https://www.youtube.com/watch?v=hib4n9RmFrQ

    KAΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Eννοεις του freebird αν καταλαβα οκ οσοι συμμετειχαν απεδρασαν απο τον ματαιο αυτο κοσμο αλλα γιατι να μπει αυτη η βδομ,αδα τοσο πεσιμιστικα Κωστα ,Καλη βδομαδα με πολλα ερωτηματαπου επιζητουν στερεες απαντησεις μ οχι μονο απο σενα αλλα ας γινει και με τους υπολοιπους αναγνωστες διαλογος. ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μόνο αν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας θα ξυπνήσουν οι ραγιάδες για μια ακόμη φορά και θα σύρουν τον χορό της απελευθέρωσης. Προς το παρόν και με το υπάρχον καθεστώς που επιβάλλεται όχι δια των όπλων αλλά δια των φόρων (άλλωστε είναι γνωστό σε όλους τους νοήμονες ότι οι λαοί υποτάσσονται είτε με το σπαθί είτε με τον φόρο), αυτό το διαβρωμένο ελεεινό και τρισάθλιο καθεστώς με την μάσκα της δήθεν "αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας", του πελατειακού μηχανισμού, όπου τελικά οι υποψήφιοι επιβάλλουν με πολλούς τρόπους και μηχανισμούς τους ψηφοφόρους να τους εκλέγουν και όχι το αντίθετο, με την διαπλοκή δικαστών-πολιτικών-δημοσιογράφων, με την ύπαρξη πολυνομίας και αποτρεπτικής γραφειοκρατίας που τελικά καθιστά τον πολίτη ανυπεράσπιστο μπροστά στον οποιοδήποτε κίνδυνο που υποτίθεται ότι θα τον προστάτευε (η πολυνομία είναι φαινόμενο του διεφθαρμένου κράτους- Αριστοτέλης) η επιβίωση μας έχει καταντήσει καθημερινή τρέλα.
    Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα με το ότι οι Έλληνες έχουν γνώση του τι συμβαίνει και προετοιμάζονται στο παρασκήνιο ή για να δανειστώ μια έκφραση παλαιοκομματική "είναι με το όπλο παρά πόδα". Φοβούνται μην στερηθούν κι αυτά τα ολίγα που ακόμη κατέχουν, τα ψιχούλα που ακόμη τους δίνουν ή τους υποσχόνται ότι θα τους δοθούν. Πολύ φοβούμαι όμως ότι τελικά θα τα στερηθούν και με βίαιο τρόπο, όπως αυτός των εξώσεων τύπου Ισπανίας,με την συνεχή υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και με την εισροή ξένων στοιχείων με απώτερο σκοπό την οριστική απώλεια της ελληνικής ταυτότητας. Κι όταν τελικά δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε πλέον παρά την ζωή μας την ίδια, τότε θα έρθει η ώρα που όλοι οι προδότες αυτού του πολύπαθου έθνους θα πληρώσουν το κατάντημα μας με την δική τους ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πιθανόν να έχετε δίκιο.
      Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε...

      Διαγραφή
  23. Κωστα το πρωτο σχολιο σου ο ελληνας ξερει να περιμενει σπαει κοκαλα. Εκεινες οι φωτογραφιες απο την Καλυμνο απογειωνουν την ελληνικη ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.