«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Πόσο καλά γνωρίζεις Σύγχρονη Ιστορία; ΤΕΣΤ!

Στόχος του τεστ είναι να αποδείξει ότι ο μέσος Έλληνας γνωρίζει ελάχιστα πράγματα για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του. Δεν γνωρίζει πως βρέθηκε στο σήμερα και γιατί υποφέρει όχι εξαιτίας κάποιων φανταστικών «κακών», αλλά υπαρκτών «δημοκρατικών» εξουσιαστών.
 
 
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί πλέον ως μια γιορτή της Δημοκρατίας. Το σύστημα πανηγυρίζει που ο κατά τ’ άλλα κακός φασίστας Μεταξάς, υπακούοντας τις εντολές της Αγγλίας, έβαλε την Ελλάδα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αντί να διατηρήσει την πολύκροτη «ουδετερότητα» για την οποία κόμπαζε… Εν τέλει, το λάθος του αυτό το πλήρωσε με τον ίδιο του τον θάνατο, απ’ τα χέρια των Άγγλων. Η έκβαση, όμως, του πολέμου με την ήττα του Άξονα, που σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε από την εκστρατεία στα Βαλκάνια και την εισβολή στην Ελλάδα, καθόρισε την τύχη ολόκληρης της Ευρώπης, υποδουλώνοντάς την στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κεφάλαιο.
Η Ελλάδα πέρασε, μετά την Συνδιάσκεψη της Γιάλτας (πάνω σε μια χαρτοπετσέτα), στην σφαίρα επιρροής της Αμερικής και έκτοτε βιώνουμε την πιο καταστρεπτική υποδούλωση (πολιτική, πολιτισμική, στρατιωτική, πνευματική και φυλετική) στην ιστορία μας. Ποτέ άλλοτε δεν επιχειρήθηκε μιας τέτοιας ευρείας κλίμακας αλλαγή και επιρροή, απο εξωεθνικούς φορείς, στα εθνικά και κοινωνικά μας θέματα. Όποιος ξεγελιέται απ’ τις παροχές του Καπιταλισμού, τον άρτο και το θέαμα της Δημοκρατίας, νομίζοντας ότι «έχουμε ζήσει και χειρότερα» καλό θα ήταν να αναθεωρήσει και να συνειδητοποιήσει ότι χειρότερα από ότι σήμερα δεν είμασταν ποτέ! Σήμερα ο εχθρός βρίσκεται τόσο εντός των πυλών, με τους σύγχρονους Κοτζαμπάσηδες-πολιτικούς, όσο και εκτός των πυλών με τα καπιταλιστικά-τοκογλυφικά συμφέροντα που απομυζούν τον λαό μας.
«Να φοβάσαι τον εχθρό που δεν μπορείς να δεις. Η αναγνώριση του, όμως, είναι το ήμισυ της Ελευθερίας».
Σε μεγάλο βαθμό αυτό που μας κρατάει ακόμα υπόδουλους είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Λόγω της παντελούς έλλειψης ιστορικών γνώσεων και του φιλελεύθερου τρόπου ζωής που μαστίζει την νεολαία, όπως και το σύνολο του λαού μας, οι φωνές για αντίσταση είναι σποραδικές κι αυτές μετρημένες στα δάχτυλα.

Σε μια χώρα που η εθνική συνείδηση έχει χαθεί και η ιστορική μνήμη διαγραφεί, είναι «οξύμωρο» το σύστημα να γιορτάζει τόσο μια εθνική επέτειο. Η επέτειος, όμως, αυτή μέσω της αντιστροφής του νοήματος της (του υπέρ πατρίδος αγώνα του λαούς μας) επιτυγχάνει την περαιτέρω υποβάθμιση του εθνικού φρονήματος. Ξάφνου το μύνημα της Εθνικής Αντίστασης γίνεται προπαγάνδα υπέρ της ομογενοποίησης των λαών, της κατάργησης των συνόρων, της αποδοχής των λαθρομεταναστών και φυσικά της πίστης στον υπερατλαντικό αφέντη, την Αμερική. Το πώς συνδυάζεται η ειρήνευση των λαών με την πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, που αιματοκυλούν αδιάκοπα τις τελευταίες δεκαετίες τους λαούς όλης της γης, ας απαντηθεί από τους αναγνώστες μας. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά οτι, «αν δεν πας εσύ στην Δημοκρατία, η Δημοκρατία θα έρθει σε σένα» και ο νοών νοείτω.

Το HellenicNS Academy παρουσιάζει την πρώτη του εργασία, ενα ιστορικό κουίζ γνώσεων για να τεστάρει της δημοκρατικές μας γνώσεις. Μέχρι στιγμής πάνω από 450 άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει το κουίζ. Όταν ο αριθμός φτάσει τους χίλιους θα συμπληρώσουμε στο τέλος αυτής της ανάρτησης τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων.




5 σχόλια:

  1. Στον συγκεκριμμένο ιστότοπο υπάρχουν - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ – ερωτήσεις που απευθύνει όποιος επιθυμεί και απαντήσεις απο τους διαχειριστές του ιστολογίου.
    Εάν σας καλύπτει η κατωτέρω απάντηση – μεταξύ των άλλων πως η Αμερική σήμερα (2017) έχει φασισμό ...συνεχίστε την εκμάθηση της ιστορίας απο τον ιστότοπο!


    “1) Θεωρείτε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο εθνικοσοσιαλιστικό και το φασιστικό κίνημα; Ο μεταξικός εθνικισμός, συντηρητικός εθνικισμός κτλ, μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχούς μας;

    Τα εκάστοτε πολιτικά κινήματα εκφράζονται και διαμορφώνονται από τους ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν τους φορείς τους. Αυτό σημαίνει ότι «μεταξικός εθνικισμός», «παπαδοπουλικός εθνικισμός», «μουσολινικός», «χιτλερικός» και ούτω καθεξής δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει ποτέ. Το ποιοι θα αποτελέσουν ή μπορούν να αποτελέσουν εθνικούς μας σύμμαχους είναι πάντα θέμα πολιτικών εξελίξεων και περιστάσεων και μόνος γνώμονας σε αυτές πρέπει να είναι το καλό του έθνους μας.
    Αν μιλάμε για το σημερινό εγχώριο επίπεδο, αν μπορεί δηλαδή να αποτελέσουν σύμμαχους των Εθνικοσοσιαλιστών οι κάθε λογής ακροδεξιοί, πατριώτες, «εθνικιστές» κλπ, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις γύρω σου και να δεις ότι εχθρός όλων, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά είναι η Ιδέα μας, και όχι τυχαία.
    Είμαστε ο απόλυτος φόβος τους και θα φροντίσουμε να παραμείνουμε αυτό ακριβώς! Από εκεί και πέρα, υπάρχουν στο σώμα του λαού μας άνθρωποι άξιοι και ικανοί, που θα ήταν διατεθειμένοι να δώσουν το Αίμα τους για την πατρίδα, και όμως έχουν παρασυρθεί σε λάθος μονοπάτια, και έτσι θεωρούν τον εαυτό τους «ακροδεξιό» κλπ. Χρέος δικό μας είναι να αφυπνίσουμε τη συνείδηση των ανθρώπων αυτών, ώστε ό,τι καλό διαθέτουν, να το αξιοποιήσουν για το καλό του λαού μας, και να μην το σπαταλούν εις μάτην.
    Όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ Εθνικοσοσιαλισμού και Φασισμού, έχουμε να πούμε ότι η πλειοψηφία των συναγωνιστών μπερδεύει την ιδεολογία μας με μια πολιτική συμμαχία στα πρόθυρα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Με την ίδια λογική μπορούμε να πούμε, ορμώμενοι απ’ το σύμφωνο Ρίμπετροπ-Μολότοβ, ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός έχει σχέση με τον Μπολσεβικισμό. Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι μια κοσμοθεωρία που σε πολιτικό επίπεδο εμπεριέχει δυο αλληλένδετα πράγματα, το Έθνος και τον Σοσιαλισμό. Το Έθνος ορίζεται από τη φυλή και όχι από το κράτος. Η δε οικονομία υπηρετεί με τη σειρά της αυτό το φυλετικά αμιγές έθνος-κράτος.
    Ο Φασισμός, αυτό το πολιτικό κίνημα που άλλαξε πολλές φορές χαρακτήρα και προσαρμόστηκε στις περιστάσεις για την πολιτική επιβίωση του Μουσολίνι, πιστεύει ότι η φυλή δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ύπαρξη του κράτους και κατά συνέπεια της οικονομίας.
    Το δόγμα του Φασισμού είναι το καλό του κράτους, γι’ αυτό και δεν αποτελεί εθνικισμό, αλλά κρατισμό, εφάμιλλο αυτού που στον σημερινό κόσμο εκφράζεται από τις ΗΠΑ.
    Καμία ταύτιση δεν υφίσταται λοιπόν ανάμεσα σε αυτές τις δυο ιδεολογίες που στη βάση τους είναι αντίθετες.”

    http://hellenicns.gr/2017/04/21/%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9-2/

    Συνεχίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποψη μου είναι πως ΟΡΘΟΤΑΤΑ εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου όπου βεβαίως ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ τον φασισμό ΑΛΛΑ τον επιτιθέμενο στο έθνος μας Ιταλό!
    Το ίδιο θα κάναμε με οποιονδήποτε άλλον.
    Οπως κάναμε όταν μας επετέθησαν οι Γερμανοί και αργότερα η Σοβιετική ένωση οι Βούλγαροι κλπ.
    ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ!
    ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ;

    Ο Μεταξάς ΔΕΝ πολέμησε για κανέναν Αγγλο , ΑΛΛΑ για την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας.
    Ο Μεταξάς ΔΕΝ ήθελε να αποβιβαστούν Αγγλικά στρατεύματα στην Ελλάδα διότι αυτά – τα Αγγλικά στρατεύματα – θα έφερναν τους Γερμανούς στην χώρα μας , όχι για να χτυπήσουν εμάς τους Ελληνες ΑΛΛΑ για να αντιμετωπίσουν τους Αγγλους που θα τους επιτίθονταν.
    Ολα έγιναν ετσι ακριβώς έγιναν όπως τα είχε προβλέψει η ιδιοφυία Μεταξάς!
    Ο Μεταξάς ήξερε πάρα πολύ καλά πως εχθρός μας ήταν και είναι οι “Αγγλοι” – ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΈΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΘΡΟΝΟ - απο τότε ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ!
    Η μάλλον απελευθερωθήκαμε απο τους Τούρκους για να σκλαβωθούμε στους Αγγλους!

    Υ.Γ.
    Οι Αγγλοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν ακόμα την αριστερά στην Ελλάδα!
    Εχθρός των Αγγλων ήσαν ΟΛΑ τα Χριστιανικά Βασίλεια και περισσότερο απο όλα τα Χριστιανικά ορθόδοξα!
    Βλέπετε να έχει μείνει κανένα Χριστιανικό ορθόδοξο Βασίλειο στην Ευρώπη και αλλού;
    Τυχαίο που έχουν παραμείνει ΜΟΝΟ τα προτεσταντικά;
    Σε αυτά οι αριστεροί προλετάριοι χωρίς πατρίδα πως και γιατί και δεν επετέθησαν;
    Πως και δεν είναι ο στόχος τους όπως ήταν το Βασίλειο της Ελλάδος και της Αυτοκρατορικής ορθόδοξης Ρωσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Ο Μεταξάς ήξερε πάρα πολύ καλά πως εχθρός μας ήταν και είναι οι “Αγγλοι” – ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΈΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΘΡΟΝΟ - απο τότε ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ!"

    O " γίγαντας" Μεταξάς, έδωσε όντως τιτάνιο αγώνα, υπέρ του Στέμματος (του Αγγλικού) και της " Μητέρας του Κόσμου", της Μεγάλης Στοάς του Λονδίνου.
    Μασόνος 33ου βαθμού ήταν στην Στοά " Ησίοδος".

    Όντως ο κάτοικος της χώρας, όχι μόνο ΔΕΝ ξέρει ιστορία, αλλά καταπίνει και την "τσίχλα" που του δίνουν αμάσητη.!! Δια αυτό φτάσαμε στα σημερινά χάλια.Όπως και να έχει εκτός από ηλίθιοι είναι και επικίνδυνοι...για τους Έλληνες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαρδόν ένα μικρό λαθάκι λόγω ταχύτητας, ο Μεταξάς ήταν Μασόνος 24ου βαθμού και όχι 33ου βαθμού...ο Ιωάννης Διάκος ο πράκτορας της Ιντέλιτζεντ Σέρβις, ο αφανής Πρωθυπουργός, έλυνε και έδενε για τουλάχιστον πέντε πλήρη χρόνια, δηλαδή από τον Απρίλιο 1936, οπότε ο Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός, μέχρι τον Απρίλιο 1941, οπότε η κυβέρνηση μεταφέρθηκε στην Κρήτη και στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή. Οποιαδήποτε απόφαση και ενέργεια είχε ισχύ, μόνον αν είχε προηγουμένως συμφωνήσει ο Διάκος.

    Οποιοσδήποτε νόμος, διάταγμα ή κυβερνητική απόφαση (και μάλιστα σε μια εποχή που δεν υπήρχε κοινοβούλιο και νομοθετικές λειτουργίες) δεν δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς την έγκριση του. Υπουργός, νομάρχης, διοικητής οργανισμού ή και ένας απλός δημόσιος υπάλληλος δεν διοριζόταν, αν ο Διάκος δεν είχε εκ των προτέρων συμφωνήσει.
    Ο Μεταξάς ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. Και αυτός ήταν που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Κοριζή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.