«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Περιστέρα vs Μποφίλιου

του Λευτέρη Πανούση

Ο τίτλος του άρθρου μοιάζει λίγο "κατινιάρικος", αλλά είναι εντελώς το αντίθετο. Ο Πανούσης ξεδιπλώνει σήμερα το αστείρευτο ταλέντο του έως εκεί που άλλο δεν παίρνει. Δεν θα μας διασκεδάσει, δεν θα μας προβληματίσει. Θα μας χώσει το κεφάλι για τα καλά μέσα στην λεκάνη, γεμάτη ίσα με πάνω, με κατάθλιψη. Κατάθλιψη που θα έπρεπε να μας πνίγει με όλο αυτό τον εμμετό στον οποίο ζούμε, και αν δεν μας έχει πνίξει ως τώρα... κακώς! Χωρίς αυτό τον πνιγμό δεν υπάρχει σωτηρία. Θα έπρεπε νοερά όλοι μας να έχουμε πηδήξει από 5-6 μπαλκόνια ως τώρα. Να έχουμε γίνει σαν Μπαγκς-Μπάννυ χαλκομανίες στην άσφαλτο και μετά σαν αιώνιοι μαλάκες να απολαμβάνουμε το ότι περνάει από πάνω μας και μας πατάει ο Έλμερ-Αλέξης ο μισητός, χωρίς καπέλο αλλά και χωρίς γραβάτα... μέσα στην τρελλή χαρά που ανεμπόδιστα καταστρέφει ό,τι μπορεί σε καθημερινή βάση... και μας χρεώνει τους θριάμβους του...


Κι απάνω που έλεγα ότι, με την κ. Μποφίλιου, η αριστερά είχε χτυπήσει ταβάνι στη γελοιότητα, ξεπρόβαλε το νέο μεγάλο αστέρι της στρεψοδικίας, της διπλολαλιάς, της μπουρδολογίας, της εθελοτυφλίας, του ψεύδους, της ψευδαίσθησης και της παραίσθησης, που διαχρονικά χαρακτήριζαν την αριστερή αδολεσχία.

Η κυρία συντρόφισσα Περιστέρα Μπαζιάνα, η πανεπιστημιακιά...

Καλέ τι ήταν αυτά που ξεστόμισε η γυναίκα στη φυλλάδα των ροζουλί γλειψιματιών;
Δηλαδή, να την άκουε και κανένας Γιαπωνέζος, θα νόμιζε ότι αναφέρονταν στον κομμαντάντε Μάρκος των Ζαπατίστας, προτού ο λεγάμενος την κοπανήσει από την "επανάσταση", ώστε να εξαργυρώσει εκ του ασφαλούς τα επαναστατικά του καζάντια.
Αναφέρονταν όμως απλώς στον σύντροφο κ. σύζυγο της.
Ο οποίος ώδινεν Όχι και έτεκεν Ναι, με αποτέλεσμα η κ. συντρόφισσα σύζυγος του, να πλαντάζει έκτοτε στο αριστερό κλάμα.       

Κι αν τέλος πάντων η κ. Μποφίλιου το σκέπτεται ακόμα το αν θα βγει ή όχι στο βουνό, με ή χωρίς τον κ. Πολάκη, η κυρία συντρόφισσα Περιστέρα, φαίνεται ότι ήδη έχει βγει στο κλαρί [όπως θα έλεγε και ο κ. Λεβέντης]
Συνεπώς, Περιστέρα vs Μποφίλιου σημειώσατε: 1!

Δεν ξέρω βέβαια αν η αριστερά μπορεί να ξεπέσει ακόμα πιο κάτω.
Υποψιάζομαι πάντως ότι το βαρέλι της κόκκινης γελοιότητας, δεν έχει αυτό που ονομάζουμε: πάτο...





Α, και μη νομίζετε ότι εγώ τώρα κοροϊδεύω κοτζάμ κυρία πρωθυπουργού, πανεπιστημιακιά, ντοκτορέσσα και αριστερίνα.
Ίσα-ίσα είμαι βέβαιος ότι τόσο η κ. συντρόφισσα Περιστέρα, όσο και η κ. Μποφίλιου, πιστεύουν στα σοβαρά αυτά που λέγουν κι ας γελάνε μαζί τους και οι τελευταίοι ρομά [γύφτους τους αποκαλούσε ο Παλαμάς]

Διότι κυρία μου, άτομα σαν την κ. συντρόφισσα Περιστέρα ή την κ. Μποφίλιου εκφράζουν με αδιαφιλονίκητη αξιοπιστία, τη νοοτροπία του μέσου ελληνόφωνου αριστερού, η οποία συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: βόλεμα, ψεύδος, φαντασίωση.

Θα σας θυμίσω μοναχά το τι είχε γράψει ο μεγάλος Τζωρτζ Όργουελ για τη διπλή γλώσσα της αριστεράς, στην οποία όλες οι έννοιες είναι αντεστραμμένες.
Όταν παραδείγματος χάριν ο αριστερός θα σου πει τη λέξη" "αλήθεια" εννοεί το ψέμα και όταν θα σου κάμει λόγο για "δικαιοσύνη" εννοεί την απάτη και πάλι όταν θα σου απαντήσει "όχι", εσύ πρέπει να ακούσεις "ναι" και ούτω καθεξής.
Διότι αν ερμηνεύσεις στην κυριολεξία τα όσα λέγει ο μέσος αριστερός, θα ξεγελαστείς και θα το πλερώσεις πολύ ακριβά, όπως το πλήρωσαν και οι φουκαράδες που πήγαν και ψήφισαν τον σύζυγο της... 

Πάρε απλώς παράδειγμα ετούτο εδώ το αμίμητο απόσπασμα από τη μνημειώδη συνέντευξη της στη γνωστή εφημερίδα των ροζ προπαγανδόρων...

"...Ποιος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επωφελήθηκε προσωπικά; Ποιος απέκτησε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αν ξέρετε κάποιον να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους και θα διαμαρτυρηθώ..."

Τρέλα, δικέ μου! Τρέλα που έχουνε μάθει να την πουλάνε οι αριστεροί, σε ένα λούμπεν κοινό, αποχαυνωμένο από τον βαρύ μόχθο του μεροκάματου, από τα αδιέξοδα της προσωπικής οικογενειακής και σεξουαλικής του ζωής, από τον τρόμο της εφορίας κι από την πλύση εγκεφάλου των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Δεν ξέρει λοιπόν ούτε ένα πρόσωπο που να επωφελήθηκε προσωπικά, από την άνοδο της ροζ πολιτικής συμμορίας, στην εξουσία.
Δεν έχει ακούσει παραδείγματος χάριν για κάποιον σταθάκη που ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο, δεν έχει μάθει τίποτα για κάποιον καρανίκα, ούτε έχει πέσει στην αντίληψη της το σόι των σχοινάδων, ούτε φυσικά έχει ακουστά τις αδερφές νοτοπούλες, ούτε της είπανε ποτές για τις δεκάδες νέες γραμματείες που συστήθηκαν ωστε να εξασφαλιστεί η κομματική νομενκλαντούρα... ούτε... ούτε... ούτε...

Δηλαδή, ακόμα και η κ. Μποφίλιου από τις ραχούλες των Αγράφων, απ' όπου ετοιμάζεται να αρχίσει τη επανάσταση, δεν θα δήλωνε τόση άγνοια για το τι συμβαίνει γύρω της.
Tragik, ρε πούστη μου...

Κι όλο αυτό το ψευδαισθητικό παραλήρημα της ντοχτορέσσας κυρίας πρωθυπουργού στην  εφημεριδα των ροζ, τραβάει στο ίδιο στυλ...
Δεν έχει δει ρουσφέτια, δεν έχει δει διορισμούς, δεν είπε ψέμματα, δεν μας φόρτωσε φόρους, δεν μας φλόμωσε στις υποσχέσεις, δεν έχει ακουστά για αυτοκτονίες, δεν μας δουλεύει ψιλό γαζί, δεν έκλασε μέντες μπροστά στον Σουλτάνο, δεν παίρνει οδηγίες από τους παγκόσμιους νονούς, δεν πλουτίζουν οι πλούσιοι, δεν φτωχαίνουν οι φτωχοί και δεν ξέρει τίποτα για το φόνο.
Αν έχει νόημα αυτό που λέγουν οι μπούα-μπούα στα υψίπεδα της Τανζανίας, ότι: "τρελαίνει μητροπολίτη", αυτή δικέ μου τρελαίνει και αρχιεπίσκοπο [όχι όμως και τον δικό μας, γιατί είναι δικός τους...] 
 
Αν ο μαστρο Γκεπέτο κατασκεύαζε και μια θηλυκιά Πινόκια, να μου το θυμηθείτε - θα ήταν η συντρόφισσα Περιστέρα.
Με μαι διαφορά...
Ο αληθινός Πινόκιο είχε συνείδηση του πότε έλεγε ψέμματα. Οι πινόκιες της αριστεράς δεν διαθέτουν ούτε αυτό...




Δυστυχώς κυρία μου, σε βεβαιώνω προσωπικώς ότι τόσο οι κυρίες συντρόφισσες Μποφίλιου και Περιστέρα, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των θαυμαστών τους, δεν αντιλαμβάνονται καν ότι ψεύδονται τόσο χοντρά και τόσο απροσχημάτιστα.
Δυστυχως για το ανθρώπινο είδος αυτά που λέγουν, τα πιστεύουν και οι ίδιες!
Ή - για να στο εκφράσω πιο σωστά: δεν είναι εις θέσιν να συνειδητοποιήσουν, καν το ψεύδος τους!

Η "κατα συνείδησιν" ψευδολογία, η κατάσταση δηλαδή στην οποία ένα πρόσωπο ψεύδεται γνωρίζοντας συνειδητά ότι λέει ψέμματα, δεν χαρακτηρίζει τον μέσο αριστερό.
Μπορεί να χαρακτηρίζει αδίστακτους καριερίστες, σαν την κ. Τατιάνα Στεφανίδου λόγου χάριν, η οποία ενδέχεται και να έχει επίγνωση της μπαρουφολογίας της, όχι όμως τον γνήσιο, ανόθευτο και ανυποψίαστο χαχόλο της αριστεράς.

Ο μέσος αριστερός κυρία μου είναι ο άνθρωπος που ζει τη φαντασίωση του και όχι την πραγματικότητα, εκμεταλλευόμενος την ασφάλεια που του παρέχει το βόλεμα του και το κόμμα [το οποίο του εξασφαλίζει τη συνέχεια της βολής του] 

Ο μέσος αριστερός είναι ένας μικροαστούλης, που έχει δέσει τον γάιδαρο του στο δημόσιο και μπορεί εκ του ασφαλούς να το παίζει Τσε Γκεβάρα ή σουμπκομμαντάντε Μάρκος.
Όπως και η μέση αριστερούλα, είναι το σεξουαλικά πεινασμένο άτομο, που φαντασιώνεται άγριες νύχτες πάθους, με νταβραντισμένους μελαμψούς επιβήτορες αλλά που δεν τολμάει να βγει να πάρει ούτε τσιγάρα σε περίπτερο της πλατείας Βάθη, για να μην της την πέσουν οι χρωματιστοί [αραπαδες θα τους ελεγε ο Μακρυγιαννης]
Ο μέσος αριστερός και η μέση αριστερούλα, είναι οι άνθρωποι που δεν θα τολμούσαν ποτέ να διαρρήξουν το ασφαλές κουβούκλιο της άχρωμης καθημερινότητας τους, του συνήθως ναυαγισμένου γάμου τους ή της ανιαρής δημοσιοϋπαλληλικής τους δουλίτσας, προκειμένου να κάμουν πράξη τα όνειρα τους, τις προσδοκίες τους ή τις επιθυμίες του.
Κι ακριβώς επειδή φοβούνται τη σκληρότητα της πραγματικής ζωής, τα μεταφέρουν και τα ζουν στις φαντασιώσεις τους, οι οποίες εν τέλει επικαλύπτουν τη πραγματικοτητα της ζωης τους.
Γι αυτο και πιστευουν τα απιστευτα που λεγουν!
Γιατί οντως τα ζουν σαν να ειναι αληθινα, στον δικο τους ασφαλη και περιχαρακωμενο κοσμο

Αυτη ειναι η πασα μία Περιστερα και η καθε Μποφιλιου...
Θλιβερα πλασματα που "βιωνουν" στη φαντασια τους και εκ του ασφαλους, τα οσα θα ηθελαν να πραξουν αλλα δεν θα τολμουσαν ποτε να τα πραξουν. Και για να μην καταληξουν στα ψυχοφαρμακα, φτανουν να αυθυποβληθούν στη βεβαιότητα, πως όλα όσα λέγουν και όλα όσα φαντασιώνονται, ειναι η "αληθεια"!

Έτσι ο κάπο ντι τουτι καπι των ροζ συμμοριών έσκισε τα μνημόνια, επανέφερε τον κατώτατο μισθό στα 751 εβρά, κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, απάλλαξε τους φτωχούς από τα χρέη τους, έκαμε πράξη το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", έστειλε στα δικαστήρια όλους τους πονηρούς της λίστας Λαγκάρντ, κατάργησε το ρουσφέτι, εφάρμοσε την αξιοκρατία, ενίσχυσε τον ρόλο του ΑΣΕΠ, χρηματοδότησε τα νοσοκομεία, προσέλαβε γιατρούς, νοσοκόμες και δασκάλους, χτύπησε αλύπητα τη γραφειοκρατία, ξωπέταξε τους διαπλεκόμενους εργολάβους των διοδίων, προστάτευσε τη μητρότητα, έβανε χέρι στους μεγαλοφοροφυγάδες και στις off shore, αποκατέστησε την αξιοπρέπεια της εργασίας, μείωσε τη φυγή των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, ενίσχυσε την ασφάλεια των πολιτών και προπαντός αναδιάρθρωσε την Παιδεία, έτσι ώστε να μάθουν να ξεχωρίζουν οι Έλληνες ένα έργο τέχνης από μία βλαχοδημαρχαίικη μπούρδα και έναν πολιτικό, από έναν πολιτικό απατεώνα, που τους πλασάρει φύκια για μεταξωτές κορδέλες... 

Όλα αυτά φυσικά σε κάποια άλλη χώρα, που οι πολιτες της δεν εκφυλίστηκαν σε τετοιον βαθμό, ώστε να δίνουν εξουσία σε τοποτηρητές και σε εργολάβους των παγκόσμιων νονών, για να βγαίνουν μετά οι κυρίες τους και να σπάνε πλάκα, με την πρόθυμη ηλιθιότητα των ψηφοφόρων τους...
 




Α, και να μην το ξεχάσω...
Οι δύο πρώτες εικονίτσες, είναι φωτομοντάζ του φίλου και συνεργατη Αυτόλυκου. Τις υπολοιπες τις αλιευσα απο το διαδικτυο, οπου γινεται το ελα να δεις, με αυτα τα σουργελα, που μπλέξαμε... 


πηγή

4 σχόλια:

  1. Αγαπητε Διοδοτε την καλημερα μου και καλη χρονια

    [Και με πολυ γελιο, που το θεωρω βεβαιο με ολους αυτους τους καραγκιοζηδες που μας εχουν
    κατσει στον σβερκο...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος επωφεληθηκε απο αυτη τη κυβερνηση? Ας κοιταξουν τα μουτρα τους.Τα παιδια τους πηγαινουν σε σχολεια που ελαχιστοι μπορουν να πληρωσουν.Φοβουνται μη πανε στο δημοσιο και αρχισουν τις καταληψεις?Μην μαθουν την τεχνη που ξερει ο μπαμπας τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Toυς εχουν προσφερει τρικουβερτο γλεντι στη Tramp Tower. Ειναι εκστασιασμενοι. Ολα τα σημαντικα και σπουδαια εχουν παραπεμυθει *Ες αυριον*. Θα υπαρξει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή