Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΥΡΚΙΑ: 2017 - ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 83 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ 1,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ 2017 ΕΝΑΝΤΙ 447.342 ΘΑΝΑΤΩΝ (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΘΕ 6 ΛΕΠΤΑ - 1 ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΘΕ 4 ΛΕΠΤΑ). ΦΥΣΙΚΑ...ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 1,3 ΕΚ. ΠΑΙΔΙΑ...ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Σχόλιο Διόδοτου: Πολλές φορές έχουμε μιλήσει μέσα από αυτό το μπλογκ για το σχέδιο αργής και σιωπηλής κατάκτησης της πατρίδος μας από την Τουρκία, η οποία μας στέλνει σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς μας προδότες (βλ.φωτο εδώ) εκατοντάδες λαθρό από την Μ.Ανατολή, αλλά και από την Ανατολία, τα κεντρικά και ανατολικά της μέρη που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, αλλά γεννοβολάνε ασύστολα. Δυστυχώς, δυο τρεις αναρτήσεις μας (όπως εδώ) δεν είχαν μεγάλη αναγνωσιμότητα, και απορώ με την ανοχή που παρατηρείται γενικώς στο θέμα, ενώ την ταμπέλα "πατριώτης που ανησυχεί για την χώρα του = φασίστας ρατσιστής" την έχουμε κατά ένα μεγάλο μέρος τσαλακώσει μπροστά στα μούτρα των ανθελλήνων που μας τριγυρίζουν. Αν υπάρχει λίγος τουλάχιστον Λεωνίδας μέσα μας, ελπίζω να ξυπνήσει γρήγορα, γιατί "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί"! 

 

Η πραγματική απειλή για την Ελλάδα: Δύο μικρές ειδήσεις από την Τουρκία

του Νίκου Μελέτη
  
Δύο ειδήσεις από την Τουρκία μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αναδεικνύουν με καθαρό τρόπο, ποια είναι πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. Εκτός από την πλήρη αυτονόμηση της πολιτικής της Τουρκίας από περιορισμούς και το πλαίσιο που έθετε η συμμέτοχη της στο ΝΑΤΟ, η πρόσδεση με την Ε.Ε. και άλλους θεσμούς της Δύσης, και ο εκτροχιασμός του ανεξέλεγκτου καθεστώτος Erdogan, που προσφέρουν στην Τουρκία ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, η είδηση για την αυξητική τροχιά του πληθυσμού της Τουρκίας, αλλά και η έκρηξη παραγωγικότητας στην τουρκική πολεμική βιομηχανία, είναι δύο ειδήσεις που δεν μπορεί να αφήσουν αδιάφορη την Ελλάδα.
Η διαπίστωση αυτή καθόλου δεν οδηγεί φυσικά στην συνήθη υποβάθμιση των άλλων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, όπως το Σκοπιανό. Το ότι η πραγματικά μεγάλη απειλή για τη χώρα είναι η Τουρκία δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει τα όπλα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ή στις διαφορές που υπάρχουν με την Αλβανία.
Κάθε δείγμα αδυναμίας στην εξωτερική πολιτική καθιστά τη χώρα όλο και πιο ευάλωτη απέναντι σε μια ήδη πανίσχυρη Τουρκία. Συγχρόνως, όμως, η χάραξη τέτοιας πολιτικής που θα οδηγήσει σε αξιοπρεπείς και συμφέρουσες λύσεις, θα απελευθερώσει δυνάμεις στην ελληνική εξωτερική πολιτική ώστε αυτή να εστιασθεί τόσο στην ανάπτυξη του περιφερειακού ρόλου της χώρας αλλα και στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

Όπως, λοιπόν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξήθηκε το 2017 στα 82,8 εκατομμύρια, μια αύξηση 3 εκατομμυρίων από την προηγουμένη ανακοίνωση τον Δεκέμβριο του 2016.
Τα στοιχεία αυτά είναι ενθαρρυντικά, όπως αναφέρει το Anadolu, καθώς καθησυχάζονται οι ανησυχίες που υπήρχαν για γήρανση του πληθυσμού. Το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής προέβλεπε σε παλαιότερες αναλύσεις του ότι το 2023 οι ηλικιωμένοι θα αυξηθούν κατά 10,2%
Καθώς μάλιστα υπήρξε κάμψη της αύξησης του πληθυσμού το καθεστώς Erdogan ανέλαβε πρωτοβουλίες για αύξηση των γεννήσεων και είναι συχνές οι παραινέσεις του ίδιου του Τούρκου προέδρου για πολυμελείς οικογένειες και τουλάχιστον τρία παιδιά σε κάθε οικογένεια. Το κράτος, μάλιστα, προκειμένου να εντάξει τις γυναίκες στην παραγωγή χωρίς αυτό να έχει συνέπειες στην γέννηση νέων παιδιών, προωθεί σχέδιο για ημερήσια φροντίδα των παιδιών από την ηλικία 2-5 ετών, ενώ συγχρόνως αυξάνονται τα επιδόματα για το κάθε παιδί. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Anadolu το 2017 γεννήθηκαν 1,3 εκατομμύρια παιδιά, έναντι 447.342 θανάτων την ίδια χρόνια.

Είναι εντυπωσιακή, όμως, η αύξηση του πληθυσμού της Τουρκίας και ο ρυθμός που ακολούθησε αυτή η αύξηση τα τελευταία πενήντα χρόνια:
1965: 30.972.965
1980: 43.975.921
2000:63.240.121
2010:72.326.914
2018:81.916.871
Η πρόβλεψη μάλιστα είναι:
2035: 90.415.264
2050:95.626.879
Σύμφωνα με στοιχεία, στην Τουρκία έχουμε καθημερινά 3.508 γεννήσεις και 1.295 θανάτους με τον μέσο όρο ηλικίας του πληθυσμού να βρίσκεται στα 30,6 έτη!
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού είναι 44,2 έτη και καθημερινά καταγράφονται 241 γεννήσεις και 332 θάνατοι.
Ενδεικτική είναι και η πορεία εξέλιξης του πληθυσμού:

1965:8.450.504
1980:9.634.504
2000:11.142.119
2010:11.446.005
2018:11.142.161

Ενώ ακόμη πιο ανησυχητική είναι η πρόβλεψη για το μέλλον:

2035:10.624.074
2050:9.981.568

 
Η άλλη είδηση που ήρθε από την Άγκυρα αφορά την συνεδρίαση την Τετάρτη του Εκτελεστικού Συμβουλίου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, της κρατικής υπηρεσίας που έχει υπό την εποπτεία της όλη την στρατιωτική βιομηχανία και πριν από ένα μήνα πέρασε στον απευθείας έλεγχο του προέδρου Erdogan.

Η πρώτη συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο Erdogan διήρκεσε επτά ώρες και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε ανέφερε ότι στην συνάντηση «αξιολογήθηκε το πακέτο 55 προγραμμάτων ύψους 9,4 δισ. δολαρίων» και αποφασίσθηκε η στροφή σε νέα εγχώρια και εθνικά προγράμματα για την ενίσχυση και επιχειρήσεων όπως ο «Κλάδος Ελαίας» στην Συρία.

Στη συνάντηση (με δεδομένο και τις ενστάσεις από την Γερμανία για τη χρήση των Leopard σε επιχειρήσεις στην Συρία) εξετάσθηκε η πορεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του άρματος μάχης Altay και το πρόγραμμα για 500 τακτικά θωρακισμένα οχήματα.

Στην προηγούμενη συνάντηση της Επιτροπής τον Νοέμβριο είχαν ανακοινωθεί 22 προγράμματα αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνουν αντιπυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, επιθετικά ελικόπτερα και UAV καθώς και Drones.
Ο τουρκικός στόλος ήδη ενισχύεται με πλοία που ναυπηγούνται στην Τουρκία, ενώ βεβαίως τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υλοποιηθεί η συμφωνία για αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 και εκκρεμεί επίσης η προμήθεια F-35, προσδίδοντας πλέον ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα στην Τουρκία, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δυο ειδήσεις που αναδεικνύουν όχι μόνο την υπαρκτή απειλή από την Τουρκία, αλλά και τον σοβαρό πλέον κίνδυνο δορυφοριοποίησης της Ελλάδας από έναν ανεξέλεγκτο και άλλου μεγέθους γείτονα… 

3 σχόλια:

 1. Φίλε μου, ούκ εν τώι πολλώι το εύ!

  Καί: Ού πόσοι, αλλά πού!

  Δεμπανα γεννοβολάνε όσο θέλουν! Εννέα μήνες κρατάει η γέννα, κι ένα δευτερόλεπτο η σφαίρα στο κεφάλι. Τα βιολογικά σφάλματα αναιρούνται συντόμως! :-)

  Υγ: Τί τους πιάνει μερικούς αρθρογράφους, γιατί τους κατακυριεύει το συναίσθημα του φόβου, καί μας παρουσιάζουν μιά Τουρκία ενιαία καί δυνατή; Ένα κράτος-κουρελού, με πεντέξη βασικές εθνότητες αντιμαχόμενες μεταξύ τους, κι άλλες τόσες θρησκείες!
  Κανείς δεν σκέφτηκε πόσα κρούσματα λιποταξίας θα δείξει όλος αυτός ο συρφετός με τις πρώτες πολεμικές δυσκολίες. Κανείς δεν βλέπει ότι στη Συρία δεν ξέρουν την τύφλα τους από πόλεμο, καί χάνουν ολόκληρες ιλαρχίες αρμάτων από τους ρακένδυτους Κούρδους.

  Επιτέλους, να τελειώνει το παραμύθι της ισχυρής Τουρκίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αναρτώ τέτοιου είδους άρθρα, όχι για να ενισχύσω κάποιο φόβο στους Έλληνες, ασχέτως το πού αποσκοπεί ο αρθρογράφος.
  Εγώ το κάνω για να βρίσκονται σε ετοιμότητα, με τα όπλα παρά πόδα και για να βάλουν κι αυτή μπροστά την παιδομηχανη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή