«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

«Αρτέμης – Mash up Sessions I (Σταμάτης Σπανουδάκης)»: Το μουσικό άλμπουμ το οποίο 1 μήνα μετά την κυκλοφορία του (Δεκ.2010), η δισκογραφική εταιρεία το απέσυρε από τα δισκοπωλεία και όσα αντίτυπα είχαν μείνει τα κατέστρεψε, ώστε να το ακούσουν λιγότεροι Έλληνες... (μουσικό βίντεο)






















Διαβάστε εδώ, άρθρο του musiccorner.gr για την κυκλοφορία του δίσκου.
Εδώ, συνέντευξη του Αρτέμη Φανουργιάκη στον Θεόδωρο – Νεκτάριο Ζούμπο.
Και εδώ, συνέντευξη του Σταμάτη Σπανουδάκη για το άλμπουμ, στην εκπομπή «Εγγύς της πόλεως».

Εδώ, μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ
και εδώ, μπορείτε (με 'αντιγραφή-επικόλληση') να τοποθετήσετε έναν-έναν τους τίτλους του άλμπουμ, από το youtube, και να κατεβάσετε και τα 6 του κομμάτια σε μορφή mp3.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε το βίντεο και τους στίχους του "επίμαχου" τραγουδιού...



ΑΡΤΕΜΗΣ - MASHUP SESSIONS 1 : ΑΛΕ ΙΣΚΑΝΤΑΡ ΙΙ

Στίχοι: Αρτέμης Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης Αλέ Ισκάνταρ ΙΙ (Αλέξανδρος - Σικαντέρ στα περσικά και Ισκαντάρ στα αραβικά) 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ 

Των Αιγών ο αστήρ, απ’ τη γη της Μακεδονίας ως το Παμίρ. Σ’ όλον τον γνωστό κόσμο, εξακτίνωσε τον ελληνικό Λόγο. Δεν ηττήθη ποτέ και από κανέναν, πρώτον αυτόν ονόμασε η ιστορία Μέγαν! Κι όλη η οικουμένη τώρα λέει: Ισκαντέρ, Σικαντέρ, Δούλ Καρνέιν! Είν’ ιστορία κι όμως υπερβαίνει τα όρια του μύθου, ο τράγος των Αιγών, του Δανιήλ του προφήτου, ο παίς του Φιλίππου, που έγινε παίς του Διός, αυτός που σαν νέος Προμηθεύς έδωσε το φως μέχρι τα βάθη της Ασίας, τα σκοτάδια διαλύοντας της αμαθείας και της τυραννίας. Αυτός που άλλαξε της ιστορίας το ρεύμα, δίνοντας έναν ελληνικό καινούργιο κόσμο, μέγα. Αυτός που ενσάρκωσε ιδανικά στο πρόσωπό του, τις αρετές του πολεμιστού και του φιλοσόφου. Αυτός που διέβη δια πυρός και σιδήρου για την πραγματοποίηση του πανελλήνιου ονείρου στον Γρανικό, στην Ισσό, στ’ Άρβυλα, στην Άορνο Πέτρα, στον Υδάσπη, άθλοι έξω απ’ τα ανθρώπινα μέτρα. Στην έρημο της Γεδρωσίας, στου Καυκάσου τα χιόνια πρότυπον ηρωικόν, ακατάλυτο στον αιώνα! Των Αιγών ο αστήρ, απ’ τη γη της Μακεδονίας ως το Παμίρ. Σ’ όλον τον γνωστό κόσμο, εξακτίνωσε τον ελληνικό Λόγο. Δεν ηττήθη ποτέ και από κανέναν, πρώτον αυτόν ονόμασε η ιστορία Μέγαν! Κι όλη η οικουμένη τώρα λέει: Ισκαντέρ, Σικαντέρ, Δούλ Καρνέιν! Έθεσε βάσεις για τη διάδοση του Ευαγγελίου, οι χώρες που δεν τον είδαν, δεν είδαν το φως του ηλίου, χάραξ’ οδούς, που πάνω τους, έθνη βαδίζουν ακόμα, τι κι αν παρήλθαν δυο χιλιάδες τριακόσια χρόνια. Αυτός επίσης ώθησε την ελληνική μας γλώσσα, απ’ την Εσχάτην Αλεξάνδρεια ως τη νήσο Σοκότρα, και απ’ το Γιβραλτάρ εώς τις πεδιάδες του Παντζάμπ, γι’ αυτό ως φόρο τιμής του αφιερώνω αυτό το ραπ, σήμερα π’ αρκετοί, πολεμούν να ρίξουνε τη δρυ, ασημαντότητες, άνθρωποι πραγματικά μικροί, να ξέρουν πως αέρα δέρουν, κερδίζουν μόνο χλεύη, ο βασιλεύς Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει!




ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

3 σχόλια: