«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

"Ελληνοτουρκικό" vs "Σκοπιανό". Ο Διόδοτος ξανα-ξεκαθαρίζει κάποιες θέσεις του...


Οι αναγνώστες μας θα παραξενεύονται φυσικά για το ότι, αν και είχαμε δηλώσει το αντίθετο, ρίξαμε παρόλα αυτά κι εμείς λίγο τους τόνους στο "Σκοπιανό", και δώσαμε περισσότερο βάρος στο Ελληνοτουρκικό. Υποστηρίζεται ευρέως σε πολλά πατριωτικά μπλογκ, ότι η υπόθεση με τους αιχμαλώτους είναι στημένη "εντελώς", για να λειτουργήσει ως νέος αντιπερισπασμός για το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων.



Μπορεί να έχουν και δίκιο. Όχι όμως στο "εντελώς".

Τοποθετούμε κι εμείς πάντως έναρξη σοβαρών εχθροπραξιών (πόλεμο) με την Τουρκία, προς το καλοκαίρι, Ιούλιο. Ούτε φυσικά πολεμοχαρείς είμαστε και ούτε θα πέσουμε στην παγίδα (που εντέχνως στήνεται από 'κάποιους') να θεωρήσουμε επίσης "πολεμοχαρείς" ή "πρακτοράκια", κάποιους (λίγους δυστυχώς) πραγματικά σοβαρούς καθηγητές, αναλυτές και ποινικολόγους, όπως τον Γρίβα, τον Μάζη, την Μαρούπα, τον αγαπητό ΕργΔημΕργ και άλλους.. που μας λένε "ξυπνάτε! ο πόλεμος έχει ξεκινήσει".


Όποιος δεν το βλέπει πως έρχεται ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ και ο πόλεμος με την Τουρκία, η κρίση του έχει διαβρωθεί από την πολλή κυβερνητική + κομματικο/συνδικαλιστική + εντυπο/τηλεοπτική = συστημική προπαγάνδα, που έχει φάει καθ'όλη την διάρκεια της "μεταπολίτευσης".

Δεν έχουμε εγκαταλείψει φυσικά πλήρως το θέμα της Μακεδονίας μας. Κάποιες αναρτήσεις μας, όπως και η παρούσα, αναφέρονται σε αυτό. Στην αρχική μας σελίδα επίσης, έχει αναρτηθεί σταθερά έως την ερχόμενη Κυριακή, η αφίσσα του Συλλαλητηρίου στον Πύργο Ηλίας. 

Έχουμε επισημάνει από τις 12 Δεκεμβρίου 2017 (εδώ) ότι μπορεί να ξυπνήσουμε κάποιο πρωί και να έχουν δώσει το όνομα οι πράκτορες της Βουλής. Γι αυτό εξάλλου κατασκευάσαμε και το μπλε ταμπελάκι το οποίο χαίρομαι που σταθερά ποζάρει στις αρχικές σελίδες κάποιων πατριωτικών μπλογκ (και στη δική μας). Φτιάχτηκε γι αυτήν ακριβώς τη χρήση.

Εκτιμούμε όμως πως μπορεί, κι ευτυχώς, να έχει ήδη παγώσει το θέμα κάπως, οι Αμερικάνοι να έχουν πάρει απόφαση να δέχονται τους Σκοπιανούς στις συγκλίσεις του ΝΑΤΟ ως "παρατηρητές", χωρίς να αγχώνονται, όπως αρχικά, για την ονοματοδοσία.. για ένα τετράμηνο ή εξάμηνο ακόμα ή περισσότερο.

Οι δε "δικοί" μας να έχουν αποσιωπήσει την λεπτομέρεια αυτή, γιατί τους εξυπηρετεί να συνεχίζεται ο ψυχολογικός πόλεμος επάνω στον ελληνικό λαό με την καλλιέργεια φόβου και ηττοπάθειας.

Γιατί δεν είναι μόνο οι αντιρρήσεις Αλβανών και Βουλγάρων που έχουν βάλει φρένο στο θέμα της ονοματοδοσίας....Όπως είδαμε... και ένα 60% τουλάχιστον των Σκοπιανών θέλουν η κυβέρνησή τους να σταματήσει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις και να μείνουν οι ονομασίες αεροδρομίων, δρόμων κλπ ως έχουν. Και το κυριότερο... ζητούν να κρατήσουν το πΓΔΜ και να πορευτούν με αυτό. Ό,τι έκαναν μέχρι τώρα δηλαδή (ξαναρίχτε εδώ μια ματιά).
Βάλε και το σκεπτικό ότι το αμετάφραστο "μακιντονίγια" ή δεν ξέρω πώς αλλιώς το προφέρουν στα σλαύικα, θα τους είναι περισσότερο περιοριστικό στο να συνεχίσουν οι ίδιοι να αναρτούν την αγγλική απόδοση ΜΑCEDONIA, κι ας το κάνουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

"Σαν να μην μας τα λές καλά Διόδοτε.." θα σκεφτούν μερικοί με αυτά που μόλις διατυπώσαμε, "συγκλίνεις με κυβερνητική γραμμή σιγά σιγά..". Μα πού το είδατε κάτι τέτοιο... Οι αλλοεθνείς Τσίπρας και Κοτζιάς, μετά χαράς κι επειδή μισούν την Ελλάδα, θα έδιναν χθες κιόλας την διπλή ονομασία. 

Όχι. Δεν είναι έτσι, και το έχουμε αποδείξει πολλάκις, μάλιστα...μην κοιτάτε που δεν τα αναρτούμε, αλλά έχουμε δεχτεί πολλές φορές στα σχόλια, σοβαρές απειλές από έμμισθα συριζοτρόλ.

Σκέψεις απλώς κάνουμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.
Εντολοδότης μας θα είναι πάντα η Πατρίδα!

Καλή εβδομάδα και καλόν Αγώνα σε όλους μας.

 
ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ, 11/3/18

4 σχόλια:

  1. Επιστρεφουν να λευτερωσουν την αγαπημενη τους χωρα.
    https://www.youtube.com/watch?v=YI16zDNFLec

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aξιότιμοι κύριοι,

    Η επιτροπή αγώνα για τη προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας οργανώνει συλλαλητήριο τη Κυριακή 18 Μαρτίου στον Πύργο Ηλείας. Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, στηρίζει το συλλαλητήριο και δηλώνει ότι θα είναι παρούσα με τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης.
    Για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να μεταβούν στο συλλαλητήριο μισθώνουμε πούλμαν από Αθήνα προς Πύργο Ηλείας, με επιστροφή την ίδια μέρα, μετά το πέρας του συλλαλητηρίου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7,30 π.μ και η αξία του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ μετ’ επιστροφής.
    Για κρατήσεις θέσεων παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 6909733272, ώστε να παραλάβετε εγκαίρως τα εισιτήρια σας.
    Θα ήθελα επίσης να σας επισημάνω και ένα θέμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Όλοι γνωρίζετε ότι κατά τη μετάβαση μας στη Θεσσαλονίκη για το αντίστοιχο συλλαλητήριο, ένα από τα πούλμαν που μας μετέφερε χτυπήθηκε από αναρχικούς. Το συνολικό ποσό των ζημιών οι οποίες έχουν γίνει τόσο στους υαλοπίνακες, όσο και στο αμάξωμα του πούλμαν, είναι αξίας 2,800 ευρώ.
    Δυστυχώς η ασφάλεια αρνήθηκε να καλύψει τη ζημιά και ως εκ τούτου, έχει μείνει σε εκκρεμότητα η πληρωμή του συνεργείου. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε το ποσό των 1200 ευρώ και θα ήθελα να σας παρακαλέσω, αν έχετε την δυνατότητα να συνεισφέρετε και εσείς στο μέτρο των δυνατοτήτων σας. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, στο ως ανωτέρω τηλέφωνο προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία και θα χαρώ ιδιαιτέρως αν βρεθούμε μαζί και πάλι στο συλλαλητήριο του Πύργου.


    Μετά τιμής

    Για την Εθνική Αλληλεγγύη
    Χριστίνα Σιδέρη
    Πρόεδρος Δ.Σ

    τηλ επικοινωνίας 6909733272

    ethniki.allhleggyh@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .
    ΤΡΟΜΕΡΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΝΕΑΡΟΥ ΑΝΔΡΑ ΣΤΗ ΚΩ
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=u0ceAabkwjg
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρ 2018
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αυτό-αν μάθετε για Εκδρομή/Δρομολόγια βγάλτε την λίστα.

    https://www.iliaweb.gr/sintonistiki-epitropi-paniliakou-sillalitiriou-gia-ti-makedonia-ston-pirgo-stis-18-martiou-kratame-sto-xeri-mas-mono-tin-elliniki-simea/

    ΑπάντησηΔιαγραφή