«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Γιατί οι εθνομηδενιστές "μπερδεύουν" τον Πατριωτισμό με τον Εθνικισμό;

γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 6 Μαρτίου 2018 , antibaro.gr
 
 
Σχόλιο i-epikaira.blogspot.gr: "Μήπως τελικά συμφέρει στους εθνομηδενιστές να συγχέουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό; Ίσως έτσι ενδόμυχα να δικαιολογούν το δικό τους έλλειμμα αρχών και αξιών... Είναι άλλωστε και αυτό ένα γνώρισμα της ισοπεδωτικής αντίληψης των πραγμάτων που έχουν. Ένα παράγωγο του διανοητικού τους ολοκληρωτισμού..."
 
«Πατριωτισμός ή εθνικισμός» ήταν το θέμα μίας εκδήλωσης την περασμένη εβδομάδα που διοργάνωσε το Ποτάμι. Η παρανόηση των εννοιών είναι έκδηλη από την ανάγνωση του τίτλου. Ας τις ξεκαθαρίσουμε.
Ο πατριωτισμός είναι συναίσθημα. Είναι αγάπη για την πατρίδα. Παρομοιάζεται με αυτό που νιώθει κανείς όταν ευχαριστιέται τις ολιγοήμερες διακοπές του σε έναν ξένο τόπο και θέλει να πείσει τους φίλους του να κάνουν το ίδιο. Η μόνιμη (αντί προσωρινής) και η γενικευμένη (αντί ατομικής) σχέση με τον τόπο με τον τόπο, δηλαδή προγόνων και απογόνων ταυτόχρονα ευθυγραμμίζουν τον συναίσθημα αυτό σε σχέση με την πατρίδα αντί για ένα τυχαίο
Κατά τη δόκιμη έννοιά του εθνικισμός είναι μία ιστορική φάση της διαδικασίας συγκρότησης ευρωπαϊκών εθνών-κρατών κατά την περίοδο 18-20ου αιώνα: επιδίωξη ένωσης όλων των ομοεθνών σε μία πολιτική οντότητα. Πως μπορεί λοιπόν να συγκριθεί ένα συναίσθημα με μία ιστορική περίοδο; Με την εξαίρεση της Αλβανίας και των Σκοπίων, αποτελεί παρωχημένο παρελθόν στην Ευρώπη.
Η σύγκριση είναι εφικτή σήμερα μόνο ως απόρροια γνωστικής γύμνιας. Με την προυπόθεση μίας αδόκιμης δαιμονοποιημένης έννοιας του εθνικισμού ως λέξη – λάστιχο και όχημα ύβρεων κατά διαφωνούντων. Δυσθεώρητο δε, το εύρος εφαρμογής της: από την χρήση ελληνικής σημαίας σε μία παρέλαση, μέχρι την υϊοθέτηση της εθνικής γραμμής του 1992 περί του όρου Μακεδονία, μολονότι εκφτάστηκε ρητά από το 95% του πολιτικού φάσματος.
Όποιος μπερδεύει αυτές τις τρεις έννοιες, παραπέμπεται στην ανάγνωση, εκτός αν παραδέχεται ότι επιχειρεί συκοφάντηση του «Πατριωτισμού». Ο ώριμος πολιτικά άνθρωπος δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κάποιου με τον οποίον διαφωνεί σε ένα ζήτημα. Δεν θα είχε κανένα νόημα άλλωστε.
Οι διαφωνίες άπτονται απλώς διαφορετικών προτεραιοτήτων, π.χ. άλλοι θεωρούν ότι ελληνική υπογραφή σε όρο «Μακεδονία» είναι οριστική και αμετάκλητη παραχώρηση τμήματος της Ιστορίας μας, άρα αυτή η φαινομενικά «αδιάλλακτη» στάση εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον εις το διηνεκές, ενώ άλλοι θεωρούν ότι προέχει η καλή γειτνίαση για τα συμφέροντα της Ελλάδας την παρούσα χρονική στιγμή. Οι εκατέρωθεν ύβρεις ως «εθνικιστές» ή «προδότες» είναι άσκοπες.
Κατ’ εμέ, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων είναι η εξής. Πρώτα η φυσική υπόσταση του συλλογικού υποκειμένου, αυτού με το οποίο σχετίζεται ο πατριωτισμός. Μετά η ταυτότητα του υποκειμένου. Και τρίτη η οικονομική ευρωστία ή γενικότερα η καλή λειτουργία των συνθηκών βίου του υποκειμένου. Γι’ αυτό και συντάσσμαι με την πρώτη άποψη.
Είναι πράγματι πατριωτικό να πληρώνει κανείς τους φόρους του ή να είναι συνεπής ως δημόσιος υπάλληλος. Υπάρχουν ορισμένοι πατριδοκάπηλοι που δεν επιτελούν αυτό το χρέος. Υπάρχουν και άλλοι που δεν δηλώνουν πατριώτες και παρομοίως δεν το επιτελούν. Είναι λιγότερο υπόλογοι αυτοί;
Η πρώτη φροντίδα λοιπόν αφορά σε ζητήματα όπως δημογραφικό και μεταναστευτικό. Ζούμε ποσοτικά αλλά και ποιοτικά την μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων δεκαετιών. Η δεύτερη φροντίδα αφορά στα στοιχεία συλλογικής ιδιοπροσωπείας και η τρίτη στην οικονομία.
Εάν κάποιος, ως «εθνομηδενιστής», προκρίνει την καλή γειτονία, αλλά ταυτόχρονα: υποστηρίζει σχέδια διάλυσης της Κύπρου, υβρίζει την Εκκλησιαστική παράδοση, εξωραΐζει την Οθωμανική αυτοκρατορία, αρνείται την γενοκτονία των Ποντίων κοκ, το πολύ να παραπέμπει στον «πατριωτισμό» ηθικοπλαστικής συνέπειας ενός κοινωνικού συμβολαίου χωρίς άλλες αναφορές.
Φτωχός, στεγνός και ελλιπής στέρεων βάσεων για τα καθ΄ ημάς.


10 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ27 Απριλίου, 2018 15:37

    .
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΓΗΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !
    .
    Η γενοκτονία των Ελλήνων - Σκυθόπολης

    http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=4738%3A2010-09-05-090000&catid=27%3Aagapi-gia-tous-ellines&Itemid=205&lang=el

    http://ermionh.blogspot.gr/2011/02/blog-post_07.html
    .
    «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.

    Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

    Σουρής
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε..." είναι του Σολωμού.

      Η "Πύλη Ιάσωνος" από όπου το άρθρο, είναι αντιχριστιανικό σάιτ. Αποφεύγω να πω ότι είναι και ψευδο-δωδεκαθεϊστικό, δηλαδή μασονικό, γιατί δεν έχω στοιχεία.
      Η σφαγή σε 20 χρόνια 20 εκατομμυρίων Ελλήνων στη Σκυθόπολη, έχει καταρριφθεί. Άντε να ήταν 3-4 εκατομμύρια.
      Επειδή τέτοια αλλοιωμένα στοιχεία, συνήθως προέρχονται από μασόνους εβραίους-ψευτοελληνικεντριστές. Οι οποίοι τα ίδια έκαναν και με το ολοκαύτωμα από τους ναζί. Εκεί δε, δολοφονήθηκαν γύρω στους 700.000 εβραίους και όχι 6 εκατομμύρια.
      Το 6 εκατομμύρια είναι για γέλια, την στιγμή που το έτος 2011 νομίζω, εδόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία από πληθυσμιακά αρχεία της CIA, που αφορούσαν φυλετική κατάταξη στην Ευρώπη για την περίοδο 2030-2040. Τα αρχεία έδειχναν λοιπόν 3 εκατομμύρια Εβραίους, όλους κι όλους ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, την περίοδο αυτή.

      Διαγραφή
    2. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ28 Απριλίου, 2018 16:22


      http://arxaiaithomi.gr/2016/06/11/%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D/

      ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟ ΜΕΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

      ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

      Διαγραφή
    3. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ28 Απριλίου, 2018 16:41

      http://www.schizas.com/site3/images/stories/audio/prometheakaioipapade_ppc_3.mp3

      Διαγραφή
  2. Πατριωτης μπορει να ειναι και ο Αντετοκουμπο ή καποιος Αλβανος βαθμοφορος του ΕΣ.
    Επισης πατριωτης μπορει να ειναι καποιος που θελει να ανηκει στους ευρωατλαντικους θεσμους ή στο Ευρω παση θυσια.
    Τελος πατριωτης θα μπορουσε να ειναι καποιος φαν της ανοικτης κοινωνιας και της Κονσιτα.
    Δεν ξερω αν θα μπορουσα να πολεμησω διπλα-διπλα με τα παραπανω ατομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αρθρογράφος εκφράζει προσωπικές του απόψεις και εκτιμήσεις που ουδόλως έχουν σχέση με την πραγματικότητα και τις έννοιες που αναφέρει όπως ότι "Κατά τη δόκιμη έννοιά του εθνικισμός είναι μία ιστορική φάση της διαδικασίας συγκρότησης ευρωπαϊκών εθνών-κρατών κατά την περίοδο 18-20ου αιώνα: επιδίωξη ένωσης όλων των ομοεθνών σε μία πολιτική οντότητα."...άρες μάρες κουκουνάρες.πλήρης αποκοπή του αρθρογράφου απο τα τεκταινόμενα..καλό θα ήταν να διαβάσει τον Καθηγητή Δ.ΒΕΖΑΝΗ σχετικά με το τι είναι ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ http://ethnikistiki-bibliothiki.blogspot.gr/2017/12/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΥΠΟ Δ. ΒΕΖΑΝΗ
    Το παρόν εδόθει ως ομιλία στην αίθουσα του κινηματογράφου “Καπιτόλ” στον Πειραιά την 9 Σεπτεμβρίου 1945.

    1. Εἶναι δι΄ ἐμέ ἐξαιρετική ἡ χαρά νά ὁμιλῶ σήμερον εἰς τόν Πειραιᾶ, τήν πόλην τοῦ θετικοῦ μόχθου καί τῆς γονίμου ἐργασίας, διότι εἶμαι βέβαιος ὅτι ἡ ἀτμόσφαιρα αὐτή τῆς ἐργασίας ἡ ὁποία ἀναμφισβήτητα πνέει εἰς τήν πόλιν αὐτήν, δὲν εἶναι δυνατόν παρά νὰ ἐπηρεάζει τὰς σκέψεις καὶ τὰς ψυχὰς τῶν κατοίκων της.
    Ἀκόμη μεγαλυτέρα ὅμως εἶναι ἡ χαρά μου διότι αὐτήν τὴν στιγμήν ἀπευθύνομαι πρὸς ἐθνικιστὰς καὶ ὁμοϊδεάτας.
    Ἐκεῖνο ποὺ φιλοδοξῶ δὲν εἶναι νὰ σᾶς φέρω νέα πράγματα. Εἶναι μόνον νὰ καταστήσω συνειδητοτέρα καὶ ζωντανώτερα ὅσα ἔχετε ὅλοι μέσα στὶς καρδιές σας.
    Τὶ ἐστὶ ἐθνικισμός ; Τί σημαίνει ὁ ὅρος αὐτὸς ποὺ τόσον συχνὰ καὶ τόσον ἐπίμονα ἀκούεται σήμερον;

    Ὁ Ἐθνικισμός δὲν εἶναι σύμβολον ἑνός ὡρισμένου κόμματος ἢ μιᾶς ὡρισμένης προσωπικῆς φατριάς. Εἶναι τὸ σὐμβολον μιᾶς πίστεως, μιᾶς ὁλοκληρωμένης κοσμοθεωρίας. Καὶ οἱ ἐθνικισταὶ εἶναι οἱ πιστοὶ τῆς θρησκείας αὐτῆς.
    Διὰ νὰ ἐννοήσωμεν ὅμως τὶ θὰ πει ἐθνικισμὸς πρέπει νὰ ἀναχωρήσωμεν απὸ τὴν ἔννοιαν τοῦ ἔθνους. Ἔθνος εἶναι σύνολον ἀνθρώπων συνδεομένων μεταξύ των διὰ κοινῶν δεσμῶν γλώσσης, θρησκείας, αἰσθήματος, ἐχόντων κοινήν ἱστορίαν καὶ κοινὰς παραδόσεις καὶ κοινὴν ἱστορικήν ἀποστολήν.
    Ἄν θεωρήσωμεν τὴν ἔννοιαν αὐτήν ὄχι μόνον ἐν στάσει ἀλλά καὶ ἐν κινήσει καὶ ἐξαγάγωμεν ὅλας τὰς ἀναγκαίας συνεπείας τοῦ φαινομένου αὐτοῦ εἰς τὰς σχέσεις του μὲ ἄλλα ἔθνη καὶ εἰς τὴν σχέσιν του μὲ τὰ μέλη ἀπὸ τὰ ὁποῖα ἀπαρτίζεται· ἂν περαιτέρω ἐξάγωμεν ὅλας τὰς ἀναγκαίας συνεπείας ἀπὸ ἀπόψεως δεοντολογικῆς καὶ πολιτικῆς τῆς ἰδέας τοῦ ἔθνους εἰς ὅλας τὰς ἐκδηλώσεις τῆς κοινωνικῆς ζωῆς καὶ ἐπιδιώξωμεν τὴν πλήρη ἐφαρμογήν της, τότε θὰ ἔχωμεν τὸν ἐθνικισμόν.
    Ἐθνικισταὶ δὲ εἶναι οἱ πιστεύοντες εἰς τὴν ἰδέαν τοῦ ἔθνους, οἱ διαποτισμένοι ἀπὸ τὴν ἐθνικιστικὴν ἰδεολογίαν καἰ ἀπὸ τὴν πεποίθησιν ὅτι ἡ ἐπικράτησις τῶν ἀντιθέτων θὰ ὁδηγήσει μοιραίως εἰς τὸν ὄλεθρον τὴν χώραν μας. Εἶναι ἐκεῖνοι ποὺ ἀγωνίζονται θυσιάζοντες ἐν ἀνάγκη καὶ αὐτὴν τὴν ζωήν των διὰ τὴν ἰδέαν.
    Εἰς τὰς τάξεις τῶν Ἐθνικιστῶν δὲν γίνονται δεκτοὶ ὅσοι ἁπλῶς πιστεύουν καὶ δέχονται τὴν ἰδέαν τοῦ ἔθνους, ἀλλὰ μόνον ἐκεῖνοι ποὺ πιστεύουν εἰς αὐτὴν καὶ εἶναι ἕτοιμοι νὰ τὴν πραγματοποιήσουν. Καὶ εἰς αὐτό ἀκριβῶς τὸ σημεῖον ἔγκειται ἡ διαφορὰ μεταξὺ ἁπλῶς «ἐθνικόφρονος» καὶ «ἐθνικιστοῦ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ29 Απριλίου, 2018 14:35

    .
    .
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ……….
    ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΑΙ ΤΙ ΑΝΑΡΤΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ………
    ΕΩΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ ………….
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩ ΕΙΝΑΙ 99%
    .
    Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ .
    .
    ΟΠΩΣ ΚΙ ΝΑ ΄ΧΕΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ……………
    .
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ.
    .
    .
    .
    Το όπλο που φοβούνται: Την κατάρριψη του απάνθρωπου και παράνομου χρέους, με το οποίο κατέκτησαν, ποδοπατούν και ερημώνουν τη χώρα μας.

    Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015
    .
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…………………..
    .
    Η περιγραφή αυτή αποβλέπει, κυρίως, στο να δείξει δυό πράγματα που φοβούνται οι δανειστές και κατακτητές της Ελλάδας: Ότι πρέπει όλοι, αφήνοντας προσωρινά κατά μέρος και κρατώντας μέσα μας τις κομματικές και ιδεολογικοπολιτικές επιλογές μας, να αγωνιστούμε σε ένα μέτωπο για να αλλάξει ολόκληρο το σύστημα πολιτικής σκέψης στη λειτουργία του πολιτεύματός μας, με βάση τις αρχές του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού δικαίου, με βάση τον άνθρωπο, τα δικαιώματα του ανθρώπου και τη δημοκρατία. Αντι δε να κλαίμε και να αυτομαστιγονόμαστε, να προβάλομε με όλες μας τις δυνάμεις το όπλο που φοβούνται: την κατάρριψη του απάνθρωπου και παράνομου χρέους, με το οποίο κατέκτησαν, ποδοπατούν και ερημώνουν τη χώρα μας.

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_956.html#ixzz5E3crSfjs
    .
    Η θρασύτητα της αμάθειας

    Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/05/blog-post_986.html#ixzz5E3eDDyjX
    .
    Ο μαρτυρικός θάνατος της Ελλάδας

    Σάββατο, 28 Απριλίου 2018
    .
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ……………………..
    .
    Ως εκ τούτου η χρεοκοπημένη Ελλάδα, υφιστάμενη τεράστιες πιέσεις από παντού και ευρισκόμενη υπό την κατοχή των δανειστών της, δεν κινδυνεύει μόνο να χαθεί ως κράτος αλλά, ακόμη χειρότερα, να εξαφανισθεί ως Έθνος – βιώνοντας έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο. Στα πλαίσια αυτά, οι εσωτερικές διαμάχες και οι ανόητοι εμφύλιοι πόλεμοι των κομμάτων μεταξύ τους, καθώς επίσης των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, αφενός μεν αποδεικνύουν πως δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου, αφετέρου σκοτεινιάζουν περισσότερο την εικόνα – τεκμηριώνοντας πως μία χώρα καταστρέφεται πρώτα από το εσωτερικό της και μετά από τις ξένες δυνάμεις.


    analyst.gr

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/04/blog-post_4231.html#ixzz5E3ePHgIP
    .
    Στην άκρη του γκρεμού

    Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015
    Είναι αποδεδειγμένο πως η αιτία της κρίσης της Ευρωζώνης, είναι η Γερμανία
    .
    – και η πολιτική της ΕΚΤ –
    ( δική μου επισήμανση
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΜΑΣ
    λόγω της
    ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ )
    .
    επίσης ότι, οι Έλληνες αποτελούν τη μεγάλη ντροπή, το όνειδος της Ευρώπης, αδιαφορώντας για την πατρίδα τους και τα παιδιά τους

    “Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι μπορούν να ποδοπατήσουν έναν τρομοκρατημένο λαό – όπως είναι οι Έλληνες σήμερα”.
    .
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ……………………..
    .

    Παράδοξο; Απίστευτο; Παράλογο; Τίποτα από όλα αυτά. Πρόκειται απλά για τη δειλία ανθρώπων που προτιμούν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, αντί να αγωνισθούν – που δεν ενδιαφέρονται ούτε για την πατρίδα τους, ούτε για τα παιδιά τους, έχοντας δυστυχώς «αλλοτριωθεί» τις τελευταίες δεκαετίες.
    Υποθέτουμε άλλωστε πως δεν θα αντιδράσουν ούτε στη διχοτόμηση του Αιγαίου, ούτε στην ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, ούτε σε τίποτα – αποδεχόμενοι μοιρολατρικά τα πάντα, με σκυμμένο το κεφάλι, ακόμη και την αλλαγή της θρησκείας τους εάν απαιτηθεί.

    analyst.gr


    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_108.html#ixzz5E3fb7tbh
    .

    Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με ζορίζει να βάλω το σχόλιο στο Ελλάς αιώνιον αθάνατον σχετικά με τον ψυχάκια καλλιτέχνη, δεν ξέρω αν το πήρε τελικά, συγγνώμη που το βάζω εδώ και αφορά την φωτογραφία που έχεις επάνω,:Πέρα από τα οφθαλμοφανέστατα μηνύματα όπως μίσος και εξόντωση των Ελλήνων και του Ελληνισμού που τα καταλαβαίνει και ο πιο απλός νους, ο τύπος κανιβαλίζει , είναι πολύ ανεπαίσθητο, αρκεί να κάνετε τον συνειρμό στην 2η φωτό και είναι και ψυχάκιας με πιθανό σχετικό μεταπτυχιακό και εξέλιξη σε σήριαλ κίλερ, εντεταλμένος σατανιστών που το μοναδικό τους εμπόδιο είναι ο Ελληνισμός που προάγει τον πολιτισμό, την δικαιοσύνη, το πνεύμα και το κάλλος και μεταγενέστερα την θέωση και το καθ ομοίωση μέσω της Ορθοδοξίας, δεν είναι τυχαία αυτά τα εξαμβλώματα, περνούν μηνύματα σε παγκόσμια κλίμακα ,καθ ότι το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού είναι λοβοτομημένο, υπνωτισμένο,στερημένο Χάριτος επομένως δαιμονισμένο και χειραγωγήσιμο, τους κάνουν εχθρούς μας, αλλά, θα πάρουν τα γκάγκαλα μας, είναι Θείο Θέλημα να μεταδώσουν οι Ελληνες τον πολιτισμό και να ευαγγελίσουν και επαναευαγγελίσουν την ανθρωπότητα , επαναευαγγελίσουν, το ευαγγέλιο δεν πήγε ορθόδοξα στους λαούς (Αγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς), να βλέπετε το δάσος όχι το δέντρο, δεν κάνουν τίποτα τυχαίο, αυτήν την στιγμή αγνοούμε πόσες σατανιστικές τελετές γίνονται προς εξόντωση μας εδώ και παγκοσμίως, ο Χριστός σώζει έδωσε τα όπλα και τα πυρηνικά για να τους εξαυλώσουμε με την Χάρη Του πάντοτε, γιατί προηγείται ο Κύριος! Μην ξεχάσετε ποτέ ότι το πρόβλημα τους δεν είναι οι πολλοί αλλά οι λίγοι που αντιστέκονται, έστω και μια ορθόδοξη προσευχή τους εμποδίζει να φέρουν αντίχριστο, οι λίγοι πρέπει να εξοντωθούν, ξέρουν τί μηνύματα περνούν από μια έκθεση του κ!@#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτό προέρχεται από το ίδιο το άρθρο όπως ήταν στο μπλογκ από το οποίο το πήρα. Συχνά αλλάζω φωτό, αλλά σε αυτή την περίπτωση κάπως αποτύπωνε το νόημα του άρθρου.

      Διαγραφή