Die Linke: Η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα γερμανικά υποβρύχια εναντίον της Ελλάδας!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι απαντά η γερμανική κυβέρνηση 08/05/2018
«Εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου» σχεδιάζει η Τουρκία να χρησιμοποιήσει τα υποβρύχια που κατασκευάζει σε συνεργασία με την γερμανική εταιρία Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS), είπε η αναπληρώτρια επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Σεβίμ Νταγκντελέν.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό το επιθετικό όπλο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου», δήλωσε η κυρία Νταγκντελέν στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και επισήμανε ότι «δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς πώς ενώ ο εξοπλισμός των τεθωρακισμένων ανεστάλη προσωρινά, η εξαγωγή των καταδιωκτικών υποβρυχίων προχωρά κανονικά», αναφερόμενη στο συμβόλαιο αναβάθμισης αρμάτων μάχης Leopard το οποίο «πάγωσε» όταν ήρθαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες που εμφάνιζαν τα γερμανικής κατασκευής άρματα να χρησιμοποιούνται κατά την τουρκική επίθεση στην βόρεια Συρία.
«Μετά την επέλαση των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στη Συρία στις αρχές του 2018, η γερμανική κυβέρνηση ανέστειλε κατ’ αρχάς την εκτέλεση των συμβάσεων για την ενίσχυση των τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων», αναφέρει το ρεπορτάζ του ARD και σημειώνει την διαφορετική προσέγγιση της γερμανικής κυβέρνησης.
Το ρεπορτάζ του καναλιού κάνει ακόμη λόγο για τον εμβολισμό ελληνικού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό τον περασμένο Φεβρουάριο και αναφερόμενο στο υπόβαθρο της έντασης επισημαίνει: «Μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει διαμάχη στο Αιγαίο γύρω από τις ακατοίκητες βραχονησίδες Ίμια. Η γραμμή των συνόρων είναι σημαντική για τον προσδιορισμό των χωρικών υδάτων στην περιοχή και για το ποιος και που έχει δικαιώματα εξόρυξης των κοιτασμάτων. Αναμετρήσεις γίνονται κατ’ επανάληψη και στον αέρα, καθώς συχνά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εισέρχονται σε περιοχές που διεκδικεί η Ελλάδα».
Η απάντηση του Βερολίνου
Σύμφωνα με το επίσημο εσωτερικό κοινοβουλευτικό έγγραφο της απάντησης το οποίο έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις χώρες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και όσες έχουν αντίστοιχο στάτους, ισχύει το εξής:
«Η εξαγωγή πολεμικών όπλων και άλλων εξοπλιστικών ειδών προς αυτές τις χώρες πρέπει να προσανατολίζεται στα συμφέροντα ασφάλειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο πλαίσιο της Συμμαχίας και της ΕΕ.
» Η εξαγωγή επί της αρχής δεν πρέπει να περιορίζεται, εκτός εάν εξαιτίας ειδικών πολιτικών υπαγορεύεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις ένας περιορισμός. Για αυτό ήδη από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 γίνεται μια περιοριστική και σε βάθος εξέταση κάθε περίπτωσης σε σύγκριση με την τρέχουσα πρακτική αδειοδότησης των κρατών-μελών της ΕΕ και υπό τον ιδιαίτερο συνυπολογισμό του κινδύνου μίας πιθανής χρήσης στο πλαίσιο εσωτερικής καταπίεσης ή του Κουρδικού».
Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση τονίζει ότι «ακολουθεί περιοριστική και υπεύθυνη πολιτική εξαγωγών» και ότι για την χορήγηση αδειών για εξαγωγές εξοπλιστικών «αποφασίζει κατά περίπτωση και υπό το φως της κατάστασης μετά από ενδελεχή έλεγχο, λαμβάνοντας υπόψη σκέψεις εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας», ενώ αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Αυτό ισχύει και για την Τουρκία», επισημαίνεται στην ίδια απάντηση.
«Η κυβέρνηση βασίζεται για αυτό σε όλες τις δημόσιες και μη δημόσιες πηγές που έχει στην διάθεσή της. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει προσεκτικά τις περαιτέρω εξελίξεις στην περιοχή και θα τις λάβει υπόψη της όπως έως τώρα στις πρακτικές της χορήγησης αδειών», αναφέρεται.
Η Τουρκία επιδιώκει αυτονομία σε θέματα εξοπλιστικής τεχνολογίας
Στην τοποθέτησή της η γερμανική κυβέρνηση, αναφερόμενη στην συνεργασία
μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού,
παραδέχεται μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με την πληροφόρησή της, «η Τουρκία
επιδιώκει μακροπρόθεσμα την αυτονομία σε θέματα εξοπλιστικής
τεχνολογίας» και ότι «εδώ και δεκαετίες είναι μέρος της τουρκικής
οικονομικής στρατηγικής να πετύχει σε όλες τις διεθνείς συνεργασίες,
ιδιαίτερα σε εγχειρήματα υψηλής εξοπλιστικής τεχνολογίας, τον μεγαλύτερη
δυνατή μεταφορά τεχνογνωσίας».
Στην προκειμένη περίπτωση, από την τουρκική πλευρά τη συνεργασία έχει αναλάβει η εταιρία STM Defense Technologies.
Επιπλέον, στην απάντηση σημειώνεται ότι τα νέα υποβρύχια τύπου 214 θα αντικαταστήσουν πέντε υποβρύχια τύπου 209, ενώ δεν προβλέπεται να διατεθεί προσωπικό για την εκπαίδευση και την συντήρηση των σκαφών.
http://www.tovima.gr/
Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν με το καλό τελειώσουν τα επερχόμενα, Γερμανία δεν θα υπάρχει πιά. Το θέμα είναι, να προλάβουμε εμείς να πάρουμε αυτά που μας χρωστάει.
(Τα οποία τώρα συμποσούνται σε πέντε τρίς - διότι δεν είναι μονάχα οι ζημιές της Κατοχής, είναι καί αποζημιώσεις γιά τον Α' ΠΠ που δεν έδωσε, καθώς κι άλλα πολλά.)
Κι όσο γιά την αδερφάρα εκ Νορβηγίας: Άει γ_μήσου, μωρή!
Καλημέρα αγαπητέ Εργοδοτα!
ΔιαγραφήΝα πάρουμε τα 5 τρις;;;...
Το άλλο με τον Τοτό το ξερεις;..
Όσο για την προσφώνηση προς την Σ/μπεργκ, ευχή της δίνεις. Να εισαι προσεκτικός την επόμενη φορά.😃