«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Νετανιάχου: «Παρουσίασα στον Πρόεδρο Πούτιν, την υποχρέωση του Ισραήλ και το δικαίωμα αυτοάμυνας απέναντι στην ιρανική επιθετικότητα. Οι Ιρανοί έχουν διακηρύξει την πρόθεση να μας επιτεθούν».




Την ώρα που ο Μ.Νετανιάχου προκαλεί τη Μόσχα ότι δεν μπορεί να εμποδίσει την ισραηλινή Αεροπορία να  επιχειρήσει πάνω από τη Συρία ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στον αέρα αυτή την ώρα, σε -και όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις- ένα νέο γύρο νυκτερινών βομβαρδισμών.
«Η Ρωσία είναι απίθανο να προσπαθήσει να περιορίσει τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Συρία», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα.
«Οι εικασίες, που είχαν διατυπωθεί πρωτύτερα ότι η Μόσχα, που επιχειρεί να σταθεροποιήσει τη Συρία, θα εμποδίσει τους βομβαρδισμούς που εξαπολύουν οι ισραηλινές δυνάμεις στη συριακή επικράτεια, αποδείχθηκαν ψευδείς και «δεν έχω καμία βάση για να σκεφτώ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά», δήλωσε ο Νετανιάχου σχεδόν προκλητικά στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική ενημέρωση.
Την ίδια ώρα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη υπερίπτανται πάλι πάνω από το Γκολάν και πληροφορίες αναφέρουν ότι η συριακή Αεράμυνα εκτοξεύει βλήματα κατά ισραηλινών αεροσκαφών.





πηγή



Νεότερα: 

Οι Ιρανοί κτύπησαν το Ισραήλ με Kornet-E & ρουκέτες - Φλέγεται το Γκολάν - Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Δαμασκό

 

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Αυτές οι ήξεις-αφίξεις ιστορίες με το Ξανφόν Γκιένος, που δε λέει πάντα στους Σύριους ότι επίκειται πυραυλική επίθεση των οβραίων, μου θυμίζουν τον Στάλιν καί την αναγνώριση του οξαποδουήλ.

    Οι ηπαπαραίοι είχαν ετοιμάσει, λέει, πανηγυρική αναγνώριση του οβραιοκράτους γιά την 15η Μαΐου 1948 (έχουν κι επέτειο 70 ετών σε λίγες μέρες), δηλ. την ίδια μέρα που αυτό ανακήρυξε την ανεξαρτησία του, αλλά τους πρόλαβε ο Ιωσήφ ο Μουστάκιας γιά μερικές ώρες, καί το αναγνώρισε πρώτος αυτός! (Στις 9 το πρωΐ, νομίζω.)
    Κι όλος ο κόσμος, λέει, έμεινε κατάπληκτος, μήν περιμένοντας κάτι τέτοιο από την ΕΣΣΔ. (Καί μή αντιλαμβανόμενοι τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί γιατί εξεπλάγησαν; Εβραίοι μπολσεβίκοι κομμουνιστές κυβερνούσαν τήν ΕΣΣΔ, εβραίοι καί μασόνοι καπιταλιστές τήν Αμερική. Εβραιοκρατούμενες χώρες λοιπόν αναγνώρισαν τό εβραϊκό κράτος τού Ισραήλ. Κατά τά άλλα, υπήρξε, λέει, ψυχρός πόλεμος, (ΧΑ ΧΑ ΧΑ), καί ισοροπία τού τρόμου! (ΜΠΟΥΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ).
      Η Ελλάδα τό αναγνώρισε επί Μητσοτάκη.

      Διαγραφή
  2. Καλή σας ημερα φιλτατε Εργοδοτα!
    Κρίμα που αυτό το σκάκι τραβάει ακόμα... Να δούμε ποιος θα κάνει τελικά το ρουα-ματ.
    Παλιά λεγόταν σαχ-ματ, περσικος-βλ. Ιρανικος όρος ☺.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα θα λεγετε Πουτιν-ματ...οσονουπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό τό κρατίδιο (ισραήλ) όλο δικσιώματα εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβαμαι το σκακι θα τραβηξει κι* αλλο. Θα παρουμε μια ιδεα οταν εχουμε επισημη ανακοινωση του νεου υπουργικου συμβουλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτος απο το σκακι υπαρχουν και τα ρωσικα υπεροπλα...δεν ξερω αν σας λεει κατι αυτο ....παντως ειναι πιο αποτελεσματικα απο οποιοδηποτε "ματ"
    η απο καποιο νεο υπουργικο συμβουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διηνεκη τι παιζει; Νετανιαχου διπλα στον Πουτιν στη μεγαλη παρελαση. Σε ξενα ιστολογια σοβαροι αρθογραφοι και σταθεροι υποστηρικτες του εχουν φριξει. Ενας μαλιστα χαρακτηρισε την παθητικη σtαση toυ στο Συριακο και την προσκληση Νετανιαχου disgusting.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φαινόμενα απατούν.
      Και μόνο τα χαμόγελα και των δυο τους στη φωτο τα λένε όλα. Ο Νετ κάνει χαρούλες και ο Γίγαντας τον κοιτά με ένα απλό μειδίαμα γιατί σκέφτεται από μέσα του: "Καλά..κάνε Νετάκο την βρώμικη δουλειά τώρα, να ξεκουμπήσεις τους Ιρανούς από τη Συρία γιατί ούτε εγώ ούτε ο Άσαντ τους θέλουμε εκεί (που την παραέχουν δει 'επέκταση της επιρροής τους'), και θα σε φτιάξουμε και σένα αργότερα...

      Διαγραφή
  8. Στην τελευταια θητεια του ηγετη Πουτιν
    Θα εκπληρωθουν ΣΧΕΔΟΝ ολες οι προφητειες που μας αφορουν σαν κρατος.
    Θα διαλυθουν: ΕΕ - ΔΝΤ - ΝΑΤΟ - ΠΟΕ κλπ.Επισης πολλα ευρωπαικα και ασιατικα κρατη θα αφανιστουν κατα τον τριτο παγκοσμιο πολεμο(ΓΠΠ).*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ*.
    Θα φτασει εξω απο την ιερουσαλημ...
    και θα προετοιμασει την ελευση του Βασιλεα ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΑΤΖΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή