«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Η Ρωσία αντιτίθεται στον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ

του Τιερί Μεϊσάν
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί από το Δεκέμβριο 2017.



Ενώ η πλειοψηφία των παρατηρητών παίρνουν θέση στη σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ και εύχονται νίκη για το στρατόπεδο τους, η Μόσχα προσπαθεί να κατευνάσει τη Μέση Ανατολή. Αντιτίθεται σε επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, όπως είχε αντιταθεί σε μια ισραηλινή επιχείρηση εναντίον του Ιράν το 2008.


Το Ισραήλ εκτόξευσε εννέα πυραύλους προς δύο συριακές στρατιωτικές βάσεις τη νύχτα 29-30 Απριλίου 2018, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη σε αυτή την επιχείρηση είναι ότι τα ρωσικά ραντάρ δεν διαβίβασαν το συναγερμό προς τις αρχές της Συρίας. Ως αποτέλεσμα, οι τελευταίες δεν μπόρεσαν να καταρρίψουν τους ισραηλινούς πύραυλους.
Αποδείχτηκε ότι η επίθεση δεν στόχευε συριακούς στόχους, αλλά ιρανικούς στόχους σε συριακές βάσεις.

Σύμφωνα με μια συνθήκη που χρονολογείται πριν από το πόλεμο, το Ιράν ήρθε για να βοηθήσει τη Συρία από την αρχή της ξένης επίθεσης, το 2011. Χωρίς αυτή την υποστήριξη, η Συρία θα είχε ηττηθεί, θα είχε ανατραπεί η Δημοκρατία και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι θα είχαν εγκατασταθεί στην εξουσία. Ωστόσο, από το Σεπτέμβριο του 2015, η Συρία υποστηρίζεται επίσης από τη Ρωσία, της οποίας η δύναμη πυρρός είναι πολύ υψηλότερη. Είναι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία η οποία, με διεισδυτικές βόμβες κατέστρεψε τις υπόγειες οχυρώσεις που χτίστηκαν από το ΝΑΤΟ και τη γαλλική βιομηχανία Lafarge, επιτρέποντας στο συριακό στρατό να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Σήμερα, οι στόχοι των Ιρανών και των Ρώσων αποκλίνουν.

 

 

Η διαφωνία Ιράν-Ρωσίας


Η Ρωσία σκοπεύει να εξαλείψει τις τζιχαντιστικές οργανώσεις και να ειρηνεύσει ολόκληρη την περιοχή. Στη συνέχεια, ελπίζει να αποκαταστήσει την ιστορική σχέση μεταξύ του ορθοδόξου πολιτισμού της και της Δαμασκού, αρχικής πόλης του χριστιανισμού, σύμφωνα με τη στρατηγική που καθορίστηκε στο δέκατο όγδοο αιώνα από την Μεγάλη Αικατερίνη.

Το Ιράν είναι πλέον μια χώρα διαιρεμένη από τρεις διαφορετικές εξουσίες. Από τη μία πλευρά οι Φρουροί της Επανάστασης, από την άλλη ο πρόεδρος Ροχάνι, και τέλος, ο Οδηγός Χαμενεΐ που διαιτητεύει τις συγκρούσεις τους.

Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι μια μονάδα ελίτ, ξεχωριστή από τον κανονικό στρατό. Υπακούουν στον Οδηγό, ενώ ο στρατός εξαρτάται από τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Προσπαθούν να απελευθερώσουν τη Μέση Ανατολή από τον αγγλοσαξονικό ιμπεριαλισμό. Προστατεύουν τους Σιίτες σε όλο τον κόσμο και σε αντάλλαγμα περιμένουν να τους στηρίζουν για να προστατεύσουν το Ιράν. Εξαπλώνονται στην Υεμένη, το Ιράκ, τη Συρία και το Λίβανο.

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχάνι επιδιώκει να βγάλει τη χώρα του από τη διπλωματική απομόνωση που προκάλεσε η επανάσταση του Ιμάμη Χομεϊνί. Προτίθεται να αναπτύξει το διεθνές εμπόριο και να αποκαταστήσει το καθεστώς της κυρίαρχης περιφερειακής δύναμης που είχε η χώρα του κατά την εποχή του Σάχη.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, ο οποίος είναι ιδεολογικά κοντά στους Φρουρούς της Επανάστασης, προσπαθεί να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο εξουσιών και την ενότητα της χώρας του. Είναι ένας ρόλος ακόμη πιο δύσκολος καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο προηγούμενων ομάδων είναι στο αποκορύφωμά τους. Ο πρώην πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ (προερχόμενος από τους Φρουρούς της Επανάστασης) και ο πρώην Αντιπρόεδρος του, Χαμίντ Μπεγκάι, ανακηρύχθηκαν «κακοί μουσουλμάνοι» από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος. Ο πρώτος έχει τεθεί υπό κατ ’οίκον περιορισμό, ενώ ο δεύτερος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ετών μετά από μυστική δίκη.

Μετά τη δολοφονία του Jihad Moughniyah (γιος του Imad Moughniyah, στρατιωτικού ηγέτη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ) και αξιωματικών των Φρουρών της Επανάστασης, τον Ιανουάριο του 2015, στη συροισραηλινή διαχωριστική γραμμή του Γκολάν, όλα δείχνουν ότι το Ιράν προσπαθεί να εγκαταστήσει στρατιωτικές βάσεις στη νότια Συρία. Φέρεται να σχεδιάζεται μια συντονισμένη επίθεση κατά του Ισραήλ από τη Γάζα, το Λίβανο και τη Συρία.

Αυτό το σχέδιο προσπαθεί το Ισραήλ να αποτρέψει και το οποίο, από τώρα και στο εξής, αρνείται η Ρωσία να υποστηρίξει.

 

 

Η εξέλιξη των πολιτικών θέσεων


Από ρωσική άποψη, το Ισραήλ είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κράτος, στο οποίο πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα από το θέμα της αρπαγής της γης και του σημερινού καθεστώτος του απαρτχάιντ.

Αντίθετα, από ιρανική άποψη, το Ισραήλ δεν είναι Κράτος, αλλά μια παράνομη οντότητα που κατέχει την Παλαιστίνη και καταπιέζει τους ιστορικούς κατοίκους της. Επομένως, είναι θεμιτό και νομιμοποιημένο να το καταπολεμήσουν. Με τον τρόπο αυτό, η Ισλαμική Δημοκρατία υπερβαίνει την ανάλυση του ιδρυτή της.

Πράγματι, για τον Ιμάμη Χομεϊνί, το Ισραήλ δεν είναι παρά μόνο ένα εργαλείο για τις δύο κύριες αποικιακές δυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες («ο Μεγάλος Σατανάς») και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα τελευταία χρόνια, ο ιρανικός λόγος για την Παλαιστίνη έχει γίνει ιδιαίτερα συγκεχυμένος, αναμιγνύοντας πολιτικά και θρησκευτικά επιχειρήματα και καταφεύγοντας σε αντισημιτικά στερεότυπα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, το Ισραήλ ζητά δια φωνής και σώματος, η Ρωσία να εμποδίσει το Ιράν να εγκαταστήσει στρατιωτικές βάσεις σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων από τη γραμμή οριοθέτησης. Καταρχάς, η Ρωσία επεσήμανε ότι το Ιράν κέρδισε τον πόλεμο στη Συρία, ενώ το Ισραήλ τον έχασε. Το Τελ Αβίβ δεν είχε συνεπώς τίποτα να απαιτήσει. Αλλά τώρα φτάνουμε στο πιθανό τέλος του πολέμου και η ρωσική θέση έχει αλλάξει: αποκλείεται να αφήσει το Ιράν να ανοίξει μια νέα σύγκρουση.

Ήταν ακριβώς η ίδια στάση που ώθησε τη Ρωσία να βομβαρδίσει τα δύο αεροδρόμια που μισθώθηκαν από την Τσαχάλ/IDF στη Γεωργία το 2008. Τότε ήταν για να αποφευχθεί μια επίθεση κατά της Τεχεράνης από το Τελ Αβίβ. Εκτός από το ότι το laissez-faire αυτής της φοράς αντιτίθεται σε μια ιρανική πρωτοβουλία και όχι πλέον ισραηλινή.

 

 

Η συριακή θέση


Από την άποψη της Συρίας, το Ισραήλ είναι ένας εχθρός που κατέχει παράνομα τα Υψώματα του Γκολάν. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, υποστήριξε εκ των πραγμάτων (de facto) τους τζιχαντιστές και βομβάρδισε ήδη τη χώρα περισσότερο από εκατό φορές.

Το ιρανικό σχέδιο δεν είναι όμως ευπρόσδεκτο. Πράγματι, όπως και η Μόσχα, η Δαμασκός δεν αμφισβητεί την ύπαρξη του εβραϊκού Κράτους, αλλά μόνο τη μορφή του καθεστώτος που αποκλείει τους Παλαιστινίους. Προπαντός, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με το γείτονά της, αλλά την ειρήνη. Οι πρόεδροι Χάφεζ και Μπασάρ αλ-Άσσαντ προσπάθησαν αμφότεροι να την διαπραγματευτούν μάταια με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν ότι ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζεται ανεπιφύλακτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι για να του επιτεθεί είναι σαν να επιτεθεί στην Ουάσιγκτον. Η Συρία, η οποία μόλις πέρασε επτά χρόνια ξένης επίθεσης και καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, δεν θα μπορούσε να εμπλακεί σε αυτόν τον δρόμο, ακόμη κι αν το θέλησε.

Ως εκ τούτου, η Δαμασκός, η οποία συμφώνησε να αφήσει το Ιράν να εγκαταστήσει βάσεις στο έδαφός της, δεν θα προχωρήσει περαιτέρω .

 

 

Το ιρανο-αμερικανικό πλαίσιο


Ακριβώς όπως το πιθανό τέλος του πολέμου προκάλεσε την τρέχουσα κρίση, επηρεάζει και το μέλλον της συμφωνίας 5 + 1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα δεν θα συνεχίσουν να την εγγυώνται.

Αυτή η πολυμερής συμφωνία δεν είναι αυτό που πιστεύουμε. Το κείμενο, που υπογράφηκε στις 14 Ιουλίου 2015, είναι ακριβώς το ίδιο με το κείμενο που συζητήθηκε στις 4 Απριλίου. Τους τελευταίους μήνες, η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη διαπραγματεύθηκαν διμερείς μυστικές ρήτρες, το περιεχόμενο των οποίων κανείς δεν γνωρίζει.

Ωστόσο, ο καθένας μπόρεσε να παρατηρήσει ότι από της ολοκλήρωσης αυτής της μυστικής συμφωνίας, τα αμερικανικά και ιρανικά στρατεύματα, που είναι παρόντα σε όλη τη Μέση Ανατολή, ποτέ δεν είχαν έρθει άμεσα αντιμέτωπα.
Το δημόσιο μέρος της συμφωνίας αφορά την αναστολή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν για τουλάχιστον μια δεκαετία· την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν· και την ενίσχυση των ελέγχων του ΔΟΑΕ. Αυτή η συμφωνία είναι καταστροφική για την Τεχεράνη, η οποία, για παράδειγμα, αναγκάστηκε να κλείσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης της πυρηνικής φυσικής. Αλλά όμως την υπέγραψε με την ελπίδα να αρθούν οι κυρώσεις που έπληξαν την οικονομία της πολύ σκληρά. Εντούτοις, μόλις άρθηκαν οι εν λόγω κυρώσεις, αποκαταστήθηκαν με άλλο πρόσχημα (το πρόγραμμα για τους ιρανικούς πυραύλους). Το βιοτικό επίπεδο των Ιρανών συνεχίζει να μειώνεται.

Σε αντίθεση με μια δημοφιλή και κοινή πεποίθηση, η Ισλαμική Δημοκρατία είχε σταματήσει να προσπαθεί να αποκτήσει την ατομική βόμβα, το 1988, επειδή ο Ιμάμης Χομεϊνί είχε την είχε πείσει ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής ήταν αντίθετα με το Ισλάμ. Ωστόσο, συνέχισε τη μη στρατιωτική πυρηνική της δραστηριότητα και ορισμένες έρευνες σχετικά με τακτικές στρατιωτικές εφαρμογές. Σήμερα, μόνο όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα του Σάχη - δηλαδή η ομάδα του προέδρου Ροχάνι- είναι πιθανό να θέλουν να επαναλάβουν το στρατιωτικό της πυρηνικό πρόγραμμα. Αλλά, δεν θα το κάνουν, λαμβάνοντας υπόψη τις άριστες σχέσεις τους με την Ουάσινγκτον.

Μια προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Παγκόσμιας Διάσκεψης Παρακολούθησης της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Γενεύη. Το Ιράν και η Ρωσία υπερασπίζονται την πρόταση να κηρυχτεί η Μέση Ανατολή «ζώνη χωρίς πυρηνικά όπλα»· μια πρόταση που καταπολεμούν το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και οι Δυτικοί.

Η απειλή που ασκεί η Τεχεράνη από το έδαφος της Συρίας πρέπει ίσως να θεωρηθεί ως μέσο πίεσης για τη διατήρηση των παράλληλων μυστικών ρητρών με τη συμφωνία 5 + 1.
Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά
πηγή

12 σχόλια:

  1. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ..!!!🔥🔥🔥
    Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 20:31
    -----

    Στα ύψη ωθούν τις τιμές λιανικής πώλησης των καυσίμων οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με την αρωγή του Ντόναλντ Τραμπ και τις ανησυχίες, που προκαλεί η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

    Αναπότρεπτα, ειδικά στην Ελλάδα και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, αφού «κάποιοι βιάζονται» να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου χρειάζονται μεγάλο διάστημα για να περάσουν στην κατανάλωση.
    Σε κάθε περίπτωση το κόστος μετακίνησης στην Ελλάδα, που έχει επιβάλλει υψηλή φορολογία στα καύσιμα, θα εκτοξευθεί μέσα στο καλοκαίρι με άμεσες συνέπειες στα νοικοκυριά και κυρίως στις επιχειρήσεις.
    Μια σειρά από προϊόντα θα ανατιμηθούν αναλόγως , αφού πάντα το κάθε κόστος μετακυκλίεται στον καταναλωτή. Ειδικά στα νησιά η κατάσταση θα βγει εκτός ορίων, αφού ήδη η αμόλυβδη βενζίνη πωλήται κοντά στα δύο ευρώ το λίτρο και με τα ισχύοντα δεδομένα θα ξεπεράσει το επίπεδο αυτό.
    Στην Αθήνα η αμόλυβδη πωλείται λίγο κάτω από το 1,60 ανά λίτρο, όταν τα καύσιμα που καταναλώνονται είχαν αγοραστεί με συμβόλαια κάτω των 68 δολαρίων το βαρέλι. Σήμερα που οι τιμές «τρέχουν» ολοταχώς προς τα 77 δολάρια το βαρέλι για τις παραδόσεις Ιουλίου.
    Η αγορά την Τετάρτη.
    Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη στον απόηχο της ανακοίνωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
    Την άνοδο τροφοδοτούν και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.
    Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου κερδίζει 1,94 δολ. ή 2,8% στα 71 δολ. το βαρέλι, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014.
    Το αργό Brent Ιουλίου σκαρφαλώνει 2,01 δολ. ή 2,7% στα 76,87 δολ. το βαρέλι επίσης σε επίπεδα που είχε να δει από το Νοέμβριο του 2014. Οι τιμές του αργού έχουν καταγράψει μεγάλες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, εν αναμονή της απόφασης Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
    Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015, προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επαναφέρει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.
    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν ιδιαίτερα την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, οδηγώντας σε μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων.
    Την ανάκαμψη των τιμών σήμερα τροφοδοτεί και η τελευταία έκθεση του American Petroleum Institute η οποία έδειξε μεγάλη υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά σχεδόν 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της API.
    Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθεί η έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας για την πορεία των αποθεμάτων η οποία – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών – αναμένεται να δείξει υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 400.000 βαρέλια.
    **Μοναδική ελπίδα η αύξηση της παραγωγής από την Σ. Αραβία.**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΕΡΓΟ...ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙΡΩΝ;;;;Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΒΡΕΧΕΙ ΨΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ… ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ;;;
    ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΗΝ ΚΙΝΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ...!!!!
    ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ 3 ΒΙΝΤΕΟ....
    -------
    ΠΕΡΙΕΡΓΟ...ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙΡΩΝ;;;;Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΒΡΕΧΕΙ ΨΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ… ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ;;;
    ********
    «Αλίμονο στους κατοίκους της γης, θα υπάρχουν αιματηροί πόλεμοι, λιμοί, πληγές και μεταδοτικές ασθένειες, θα υπάρχουν φοβερά ντους ζώων, βροντές που θα κατεδαφίσουν πόλεις, σεισμούς που θα κατακλύσουν χώρες, θα ακουστούν φωνές στον αέρα • οι άντρες θα κτυπήσουν τα κεφάλια τους στους τοίχους • θα καλέσουν στο θάνατο, όμως ο θάνατος θα αποτελέσει το μαρτύριο τους • το αίμα θα ρέει από όλες τις πλευρές».
    Η βροχή ιχθύων και μη πτηνών έχει αναφερθεί στην ιστορία. Τον πρώτο αιώνα μ.Χ., ο Ρωμαίος φυσιοδίφης Πλίνιος ο Πρεσβύτερος κατέγραψε καταιγίδες βατράχων και ψαριών. Το 1794, οι Γάλλοι στρατιώτες είδαν τους βατράχους να πέφτουν από τον ουρανό κατά την ισχυρή βροχή της Λιλ στη Γαλλία. Οι αγρότες Yoro της Ονδούρας ισχυρίζονται ότι υπάρχει «βροχή ψαριών» κάθε καλοκαίρι, ένα φαινόμενο που ονομάζουν Lluvia de Peces. Και τελευταία τέτοιες «βροχές» αναφέρθηκαν στο Ιράν, την Κίνα και την Ινδία.
    Σύμφωνα με μάρτυρες, μικρά ψάρια – τα ίδια είδη και το ίδιο μέγεθος – έπεσαν από τον ουρανό και κάλυπταν μισό δρόμο στο Golpayegan, στην ιρανική επαρχία Isfahan του Ιράν, στις 24 Απριλίου 2018. Το φαινόμενο αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας βαριάς θύελλας. Μία από τις πολλές εξηγήσεις γι ‘αυτό το παράξενο φαινόμενο είναι ένας ανεμοστρόβιλος που θα έβγαζε τα ψάρια από τα ύδατα στον αέρα … Υπάρχει ένα φράγμα και μια μεγάλη δεξαμενή μόλις 18 χλμ. Νοτιοανατολικά της πόλης Golpayegan. Τα ψάρια πετούσαν από εκεί;
    Τώρα, αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχουν τρεις ταινίες που έχουν καταγραφεί στην Κίνα και την Ινδία τις τελευταίες ημέρες, που δείχνουν εκατοντάδες ψάρια που καλύπτουν ολόκληρους δρόμους, με αυτοκίνητα και λεωφορεία που προσπαθούν να οδηγούν (αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν τόσοι πολλοί το έδαφος).
    Κίνα:
    Τίποτα δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στα δελτία ειδήσεων στην Κίνα ή την Ινδία. Αυτό είναι περίεργο … τέτοια φαινόμενα θα έχουν κάνει πρωτοσέλιδα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν υπάρχει τίποτε τό «ΠΕΡΙΕΡΓΟ» ούτε καί «ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙΡΩΝ».

      Θρησκευτική ή παραθρησκευτική εσχατολογική ερμηνεία ενός απλού φυσικού φαινομένου υπάρχει.

      Έτσι μπράβο! Προωθήστε τήν κινδυνολογία καί τήν τρομοκρατία τών μαζών.
      Τό συνιστούν 45 κατασκευαστές προπαγανδιστικών τσιτάτων.

      Γιατί... Ο ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Πως γνωριζεις οτι έιναι ενα απλο φυσικο φαινομενο ησουν εκει οταν συνεβαινε η το λες ετσι για να περνα η ωρα...Η οπτικη που "βλεπει" καποιος κατι και το εξηγει με το δικο του τροπο δεν μπορει να επιβαλει κατ'αναγκη την δικη του "εξηγηση" και στους αλλους,...νομιζω..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πώς γνωρίζεις ότι δέν είναι; Άκουσες φωνή από ψηλά; Κι άν ήταν από ψηλά, εντάξει. Είσαι ο Εκλεκτός. Άν τήν άκουσες ανάμεσα απ´ τά αυτιά σου... άστα νά πάνε.
      BTW τόσο πολύ φίλος τού μεταφυσικού είσαι, ή έτσι έτυχε νά κάνεις τό συνήγορο τού άνω σχολιαστή;

      Διαγραφή
  4. Δικαιωμα σου ειναι να πιστευεις οτι θελεις.Το ιδιο δικαιωμα εχω και εγω να πιστευω αυτο που νομιζω οτι ειναι σωστο....και δεν ειμαι συνηγορος κανενος.Εδω εκθετουμε τις αποψεις μας και ο,τι συμβαινει στον κοσμο, αλλος το δεχετε και αλλος οχι, ειναι θεμα προσωπικο του καθενος.ΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιστήμη δέν είναι πίστη, ούτε η πραγματικότητα είναι δικαίωμα.

      Διαγραφή
  5. Η επιστημη ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    Ο ανθρωπος σωζεται μονο εαν ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ και εν προκειμενω στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.
    Η επιστημη εξηγει τον φυσικο κοσμο που ζουμε και αντιλαμβανομαστε δεν μπορει να εξηγησει τα επεκεινα, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ
    ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ
    ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
    Οσο για την πραγματικοτητα δεν ειπα οτι ειναι δικαιωμα οπως λανθασμενα καταλαβες αλλα ο καθενας την "αντιλαμβανετε" με τον δικο του τροπο.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, τότε άν αρρωστήσεις μήν πάς σέ γιατρό. Θά σέ σώσει η πίστη!
      Ο δέ ανεμοστρόβιλος, πού σηκώνει καί ψάρια, είναι καί φυσικό καί ορατό φαινόμενο. Άν εσύ θέλεις νά τόν θεωρείς μεταφυσικό ή υπερφυσικό φαινόμενο, ρώτα καί κάποιον επιστήμονα. Γιατρό ίσως...

      Διαγραφή
  6. Εαν αυτο καταλαβες μετα απο αυτα που σου ειπα, εισαι αξιος της τυχης σου.
    Μεινε στο "σκοταδι" και στην πλανη σου
    και οταν "συνελθεις" καποτε τα ξαναλεμε...ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    Αλλαξε μυαλο και κοιτα πισω απ'την κουρτινα οχι μονο την βιτρινα.Γεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήν κάνεις έτσι βρέ! Φυσικά καί κατάλαβα τί εννοείς, αλλά μέ τόν τρόπο πού έγραψες τό πρώτο σχόλιο μέ έκανες νά νομίσω ότι έχω νά κάνω μέ εγκάθετο. Γι αυτό καί σού έκανα επίθεση μέ τεχνική μαύρης προπαγάνδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενταξει λοιπον,ολα καλα παιχταρα μου
    τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή