«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Α.Τσίπρας: Ένα βήμα πριν την μεγάλη προδοσία – Ξεπουλάει το όνομα «Μακεδονία» με συμφωνία εθνικό όλεθρο.


Έτοιμος για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το σχέδιο που αποκαλύφθηκε μετά την συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ παραπέμπει σε προδοσία στην οποία βεβαίως συμφωνεί η κυβέρνηση υπό τις πιέσεις των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ. Οι πρώτοι μάλιστα για να περάσει το σχέδιο που θέλει πρώτα ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές και μετά υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι της Ελλάδας για το «erga omnes» σε βάθος διετίας ζητούν να ψηφιστεί από την Βουλή με 180 βουλευτές.


Για να πάρουμε όμως από την αρχή, όπως φάνηκε από την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών το Σάββατο στο Σούνιο, παρουσία του Μάθιου Νίμιτς, η κυβέρνηση συνηγορεί σε μία συμφωνία σε βάρος των εθνικών δικαιωμάτων και ξεπουλήματος του ονόματος «Μακεδονία», αφού φαίνεται να υποχωρεί στη σκληρή γραμμή των Σκοπίων και στις πιέσεις από ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση για λύση εδώ και τώρα. Δέχεται να δώσει το «πράσινο φως» για ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές με μία απλή υποσχετική υλοποίησης σε βάθος διετίας του «erga omnes», αλλά χωρίς καμία δέσμευση αλλαγής του Συντάγματος όσον αφορά στον αλυτρωτισμό και τα θέματα ταυτότητας.

Το σχέδιο αυτό, που έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριζε έως τώρα η κυβέρνηση προκάλεσε την αντίδραση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου και στα Σκόπια λέγοντας πώς «ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς χωρίς αλλαγή στο Σύνταγμα και απαλοιφή των αλυτρωτικων αναφορών σε βάρος της Ελλάδας δεν πρόκειται να υπάρξει». Από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση ωστόσο δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Η σε βάρος των εθνικών συμφερόντων συμφωνία με την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» (τα ονόματα που ακούγονται είναι «Nova Macedonia» και «Gorna Macedonia») προέκυψε από την συνάντηση διάρκειας έξι ωρών που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών και αναμένεται να «κλειδώσει» στη συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στις 17 Μαίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δυτικών Βαλκανίων. Την συνάντηση δύο πρωθυπουργών μάλιστα ανακοίνωση ο κ. Νίμιτς. «Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία πολύ σοβαρή συνάντηση, με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά προετοιμάζοντας τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών», είπε.

Σημειώνεται πώς η ελληνική πλευρά χαρακτήριζε καθοριστικής σημασίας την συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και άφηνε να εννοηθεί ότι αν προκύψει συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών τότε η λύση θα είναι κοντά. Ποια είναι η συμφωνία η οποία προωθείται; Ένα όνομα για μία χρήση έναντι όλων (erga omnes), σταδιακή υλοποίηση της συμφωνίας σε βάθος δύο ετών, αλλά άμεση ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Κοινώς, τα Σκόπια θα πάρουν το εισιτήριο να μπουν στο ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα πώς θα ισχύσει το «erga omnes», η εξάλειψη του αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας με αλλαγή του Συντάγματος και η ρύθμιση των θεμάτων ταυτότητας.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από έναν «οδικό χάρτη» με συγκεκριμένα βήματα για να διασφαλίσει ότι στους 24 μήνες που θα ακολουθήσουν δεν θα ανατραπεί η συμφωνία και δεν θα γίνει μόνιμη η διεθνής ονομασία, όπως συνέβη και με την προσωρινή ονομασία «ΠΓΔΜ», αλλά από τη στιγμή που θα μπει στο ΝΑΤΟ με την θετική ψήφο της Ελλάδας αντίο… προαπαιτούμενα. Μέχρι στιγμής πάντως είναι άγνωστο αν ο κ. Τσίπρας θα φέρει στη Βουλή την συμφωνία ή θα βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στο τέλος της διαδικασίας, δηλαδή μετά από δύο χρόνια. 

4 σχόλια:

  1. ΤΣΙΠΡΑΣ : Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΜΕ ΤΟ
    Χ Α Μ Ο Γ Ε Λ Ο 😃😃😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://perimajestic.blogspot.gr/2018/05/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατί να μην έρθει στη βουλή για νομιμοποίηση;Τα 145 πρόβατα είναι δικά του,τα 9 ανεξάρτητα (χαμένα για χαμένα-κι αυτά δικά τους)Αλλα 26 είναι εύκολο να υποστηρίξουν πρόταση που ήδη πρότειναν το 2008.Και Φωφώκα και ποταμάκι και λοιπούς λεβεντάκους έχουμε...
    Προβλέπω πως μόνο η ΧΑ θα το καταψηφίσει κι όποιο άλλο ρεμάλι χρησιμοποιηθεί για το επόμενο μάντρωμα.
    .......



















    0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ19 Μαΐου, 2018 03:42


    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

    ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΠ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ



    ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΙΜΗ ,

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΑΜΕ ΠΛΑΤΗ

    ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ..............

    ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ Γ Ι Ν Ε Τ Α Ι ΚΑΙ ΤΩΡΑ ,

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,

    ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ !

    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !

    ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ

    ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ,

    ΠΟΥ ΕΧΕΙ Γ Ι Α ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !



    ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ………………….


    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ


    ΑπάντησηΔιαγραφή