«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Επεισόδιο στο Αιγαίο: Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» ελληνική κανονιοφόρο στα ανοικτά της Λέσβου. Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ


"Το εμπορικό πλοίο αμέσως έπλευσε με ταχύτητα στα τουρκικά ύδατα έτσι λέτε. Τι είναι ρε ενα εμπορικό ταχύπλοο ; Και βέβαια ο Αρματωλός ήταν εκεί για να σώσει λαθρομετανάστες και να φυλάει και τον Τσίπρα . Αφού δεν καταλαβαίνουμε μόνο θεία δίκη από δω και πέρα για μας"



Συναγερμός στις 4 τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο “ακούμπησε” με κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού, ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Όπως αποκάλυψε το Militaire.gr, τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο Αρματωλός που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης. Μ΄ έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο μας στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου. Αμέσως μετά έπλευσε με ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα.

Κανένας από το πλήρωμα της κανονιοφόρου δεν έπαθε τίποτα και το σκάφος δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά όπως φαίνεται. Είναι όμως φυσικό το επεισόδιο να αξιολογείται ως ύποπτο και σοβαρό.


Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ

Μέγιστο μήκος: 54.75 μ
Μέγιστο πλάτος: 10.50 μ
Μέγιστο βύθισμα: 2.55 μ
Εκτόπισμα: 516 τόνοι
Μέγιστη ταχύτητα: 22 κόμβοι
Μέγιστη ακτίνα ενεργείας: 2000 ν.μ.
Ενδιαιτήσεις: 61 άτομα
Κύριες Μηχανές : Δύο Κύριες Μηχανές DIESEL MTU – 16 V 1163 TB 63
Γεννήτριες ισχύος: Δύο Κύριες Η/Μ MERCEDES – BENZ OM 424 12 V 183 AA 51 (240 KW ).
Μία Η/Μ (Emergency) MERCEDES-BENZ OM 422 (169 KW)
RHIB : Ένα τύπου Fost 4,2 μ, με 1Χ50 ΗΡ (ταχύτητα 40 κόμβοι)

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

1 OTOMELARA 3” (76mm)/62
1 OTOBREDA 40mm/70
2 RHEIMENTALL 20mm
30 ΝΑΡΚΕΣ MK 6
20 ΝΑΡΚΕΣ MK18
12 ΝΑΡΚΕΣ MK 55
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
Ρ/Ε DECCA 1690
P/E ΟΡΙΟΝ 10XP
Ρ / Ε TRITON

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ESM / DR 2000 ARIAL/51
CHAFFS / WEGMAN
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΒΟΛΗΣ
Σ.Δ.Β. ΝΑ 21 MOD 0
Οπτικό Σκοπευτικό PANDA MOD 0 +
BU
Αξιωματικοί: 7
Υπαξιωματικοί: 37
Άνδρες Ειδικών Δυνάμεων: 16


Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επιβεβαίωσε, νωρίς το πρωί, με ανακοίνωσή του ότι υπήρξε περιστατικό τα ξημερώματα στο Αιγαίο και μάλιστα, δίνονται λεπτομέρειες του τι ακριβώς συνέβη.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.
Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές
Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή".

πηγή

(το αρχικό σχόλιο ανήκει σε σχολιαστή του pronews)

6 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
    με απώτερο σκοπό να κάνουν δώρο στην Τουρκία οι σύμμαχοί μας ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ...!!!
    -----
    Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι Γερμανοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία που είναι πιστός της σύμμαχος για να σώσουν την κατάσταση.
    Με ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει το ίδιο και οι τράπεζες της .
    Με ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο η Ελλάδα θα βγει εκτός Ε.Ε. και Ευρωζώνης DE FACTO και η όποια χρεοκοπία των τραπεζών θα χρεωθεί στον πόλεμο και όχι στο Ευρώ.
    Το σχέδιο είναι μεγαλοφυές διότι είναι απλό.
    Εξάλλου και ο άλλος σύμμαχος της Γερμανίας, η Ρωσία, θέλει κάτι τέτοιο.
    Η Ρωσία θέλει την Ελλάδα και Κύπρο υπό την τουρκική κυριαρχία διότι έτσι εξασφαλίζει την ελεύθερη διέλευση στο Αιγαίο και ακυρώνει τον αγωγό east med ο οποίος θα είναι ένας υποθαλάσσιος αγωγός που θα ενώνει τα ισραηλινά-Αιγυπτιακά -Κυπριακά και Ελλαδικά κοιτάσματα και που θα καταστήσει την Ευρώπη ενεργειακά ανεξάρτητη απο την Ρωσία.
    Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει.
    Το τέλος των μνημονίων μέσα στο 2018 τις βρίσκει σε χειρότερη κατάσταση.
    Τα πάνω από 100 δις μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ανάλογη μείωση των καταθέσεων, ο συνεχής δανεισμός απο τον ELA μόνο και μόνο για να υπάρχουν λεφτά για τα ΑΤΜ και τις καθημερινές συναλλαγές, τα capital controls, η πτώση των μετοχών τους είναι μόνο μερικά από τα σημάδια.
    Οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να διορθώσουν όλα τα παραπάνω σε μερικούς μόνο μήνες μέσα στο 2018 οπότε και λήγει το πρόγραμμα των μνημονίων και αρχίζει άλλο με τη διαφορετική βιτρίνα της επιτήρησης.
    Όταν οι τράπεζες στην Ελλάδα χρεοκοπήσουν ο αντίκτυπος στο Ευρώ θα είναι κολοσσιαίος. Οι διεθνείς αγορές δεν απομονώσουν την χρεοκοπία ως ελληνική υπόθεση αλλά ως υπόθεση της Ευρωζώνης.
    Ο Κινέζος hedgefund επενδυτής δεν θα δει μια χρεοκοπία της eurogrekobourdabank, αλλά μια χρεοκοπία εντός της ζώνης του Ευρώ με αποτέλεσμα αυτό να χάσει την αξία του σε δύο δευτερόλεπτα.
    Οι Γερμανοί δεν μπορούν να αφήσουν να συμβεί αυτό διότι θα καταρρεύσει και η δικιά τους οικονομία.
    Όπως δεκάδες φορές έχει γράψει το hellenic sunnrise 2 ο ναζιστής Σόιμπλε είχε πολλές φορές προσπαθήσει να διώξει την Ελλάδα απο το Ευρώ αλλά την μια τον απείλησε η Κίνα που δεν ήθελε ο Πειραιάς που της ανήκει να βγει εκτός ευρωζώνης και μια οι ΗΠΑ που δεν ήθελαν την Ελλάδα να καταφύγει στην Ρωσία
    Ωστόσο ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι Γερμανοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία που είναι πιστός της σύμμαχος για να σώσουν την κατάσταση.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ..Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Α
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες.
      Πάντως, οι Ρώσοι έχουν άλλη ατζέντα. Σιγά μην τους συμφέρει το Αιγαίο και η Θράκη μας να γίνουν τουρκικά.
      Το hellenic sunrise ήταν ανέκαθεν ψαγμένο και με επιτελικές γνώσεις, αλλά παραμένει ύποπτο για την ηττοπάθεια που καλλιεργεί στους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τα γεωπολιτικά και τα της χώρας μας.

      Διαγραφή
    2. ΕΤΣΙ!!!!!
      ΔΠ

      Διαγραφή
  2. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Βροχή από σφαίρες στο κέντρο της Αθήνας – Συναγερμός στην αστυνομία – (Εικόνες)
    Δημοσίευση: 4 Μάϊου 2018, 1:11 μμ | Ανανέωση: Μάιος 4, 2018 στις 1:46 μμ
    ----
    ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛ ΠΑΣΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ.
    Πυροβολισμοί έπεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίας, και συγκεκριμένα στην οδό Χέυδεν 18.
    Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κουκούλα, σταμάτησαν έξω από κομμωτήριο στην οδό Χέυδεν 18, μπήκαν μέσα, πυροβόλησαν έναν Αλβανό κομμωτή πέντε φορές στα πόδια και εξαφανίστηκαν.

    Ο Αλβανός κομμωτής μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ μέσα στο κομμωτήριο ήταν εκείνη την ώρα 4 με 5 πελάτες.

    Επιτόπου σπεύδουν περιπολικό και δυνάμεις της Αστυνομίας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

    Δείτε εικόνες από το zougla.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ» του κυβερνήτη της Κ/Φ «Αμαρτωλός» – Ναυτικό ατύχημα θεωρεί η Ελλάδα το περιστατικό..!!!!
    Δημοσίευση: 4 Μάϊου 2018, 3:07 μμ | Ανανέωση: Μάιος 4, 2018 στις 3:49 μμ
    ------
    Σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου προχώρησε το ΓΕΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικαθίσταται ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ. Ο κυβερνήτης έτσι κι αλλιώς θα άλλαζε, πολύ σύντομα αφού είχε συμπληρώσει το χρόνο υπηρεσίας του στη κανονιοφόρο ,αλλά η απόφαση για αντικατάστασή τους σύντομα είναι στο κλίμα των “χαμηλών τόνων” που τηρεί και το Μέγαρο Μαξίμου και το ΥΠΕΘΑ για το επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου, με το τουρκικο εμπορικό.

    Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το μοναδικό στοιχείο για κριτική που θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί , είναι γιατί δόθηκε η δυνατότητα στο εμπορικό τουρκικό πλοίο να προσεγγίσει τόσο κοντά την κανονιοφόρο. Κατά τ΄ άλλα δεν υπάρχουν άλλα δεδομένα που να δικαιολογούν τόσο άμεση αντίδραση, αναφέρει το militaire.
    Την ίδια στιγμή, την οδό της αποκλιμάκωσης ακολουθεί για άλλη μια φορά η ελληνική πλευρά στο περιστατικό με την Τουρκία, καθώς όπως έγινε γνωστό, αποφασίσθηκε η αντιμετώπιση του περιστατικού «επακούμβησης» της κανονιοφόρου «Αρματωλός», αντιμετωπίζεται ως ναυτικό ατύχημα, σε επίπεδο Λιμεναρχείων.

    Για άλλη μια φορά δηλαδή υποχωρούμε μπροστά στην τουρκική προλητικότητα. Ομως τα δεδομένα άλλα δείχνουν. Τώρα γιατί η ελληνική πλευρά δείχνει αυτή την στάσξ, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα.

    Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο πως ήθελαν να προκαλέσουν ατύχημα.

    Τα «καυτά» ερωτήματα…

    Αν επρόκειτο για ένα απλό ναυτικό επεισόδιο, που θα μπορούσε να λήξει μέσα σε λίγη ώρα, γιατί ο Τούρκος καπετάνιος αποφάσισε να εξαφανιστεί από την περιοχή και να κινηθεί προς Τουρκία;
    Πρόκειται για απειρία του καπετάνιου; Για λάθος χειρισμό;
    Μήπως οι Τούρκοι ήθελαν όντως να εμβολίσουν το ελληνικό πολεμικό, προκαλώντας αναταραχή στο Αιγαίο;

    Μήπως το τουρκικό πλοίο κουβαλούσε κάποιο παράνομο φορτίο και ο καπετάνιος ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο;

    Μήπως κινήθηκε προς τα τουρκικά ύδατα αναζητώντας «προστασία» από τουρκικά πολεμικά;

    Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι;

    Τόσο η συμπεριφορά του πληρώματος του τουρκικού σκάφους πριν τη σύγκρουση, όσο και οι κινήσεις μετά τη σύγκρουση, είναι τουλάχιστον «περίεργες», «ύποπτες» και φυσικά επικίνδυνες.

    Όλα αυτά ενισχύουν την άποψη ότι μπορεί το περιστατικό να ήταν προσχεδιασμένο και με συγκεκριμένη στόχευση.
    ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΡΑΜΕ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ : ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό τό δέν προκλήθηκε καμία μόλυνση τού περιβαλοντος μέ εκνεύρησε περισσότερο απ'όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή