«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΘΕΝΟΣ . ΠΑΡΩΝ.

Πέθανε ο Βασίλης Φθενός. Ένα παλλικάρι! Πάντα παρών στους εθνικούς αγώνες. Ως αξιωματικός – καταδρομέας της Α΄ Μοίρας Καταδρομών είχε συμμετάσχει στην Αποστολή «Νίκη» και στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο τον Ιούλιο – Αύγουστο του 1974, με κυριότερη μάχη αυτή του αεροδρομίου της Λευκωσίας, όπου οι Έλληνες κομάντος κράτησαν τον αερολιμένα παρά την επίθεση των Τούρκων και το ύπουλο παιχνίδι των ανδρών του ΟΗΕ.

 

Πέθανε ο Βασίλης Φθενός – Ο καταδρομέας που συμμετείχε στην επιχείρηση «Νίκη» της Κύπρου το 1974 ως υπολοχαγος και έγινε Δήμαρχος στην Κρήτη

 

Δεν τα κατάφερε ο Βασίλης Φθενός. Έδωσε τόσες μάχες στη ζωή του, βγήκε νικητής, αλλά τώρα δεν άντεξε στο μοιραίο, στο πεπρωμένο όλων των ανθρώπων…

Ο πρώην δήμαρχος Τυλίσου, Βασίλης Φθενός έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όλοι ξέρουν ότι υπήρξε ένα παλικάρι. Πάντα παρών στους εθνικούς αγώνες. Ως αξιωματικός – καταδρομέας της Α΄ Μοίρας Καταδρομών είχε συμμετάσχει στην Αποστολή «Νίκη» και στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο τον Ιούλιο – Αύγουστο του 1974, με κυριότερη μάχη αυτή του αεροδρομίου της Λευκωσίας, όπου οι Έλληνες κομάντος κράτησαν τον αερολιμένα παρά την επίθεση των Τούρκων και το ύπουλο παιχνίδι των ανδρών του ΟΗΕ.
Η είδηση σκόρπισε θλίψη στη γειτονιά του και προκάλεσε συγκίνηση στην Κρήτη. Ο Βασίλης Φθενός, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Μαλεβίζι, ενώ η ενασχόλησή του με τα κοινά τον έφερε στον δημαρχιακό θώκο του -τότε- Δήμου Τυλίσου, όπου και διακρίθηκε για την εργατικότητα και την προσφορά του.

πηγή

7 σχόλια:

  1. http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2018/05/19-19-efes-2018.html

    Δηλαδη Διηνέκη,

    κάνανε κοινή άσκηση απόβασης όλα αυτά τα μ__νόπανα για να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στον ελληνικό λαό;;;.....
    ΣΤΑ Α__ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ! ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ... ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ... Η Κ@ΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙ ΑΥΤΗΝ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΨΑΡΩΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ!
    ΡΕ ΠΟΙΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!.... ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στις προφητείες του ανάργυρου έλεγε ότι το επεισόδιο με τους Τούρκους θα είναι στημένο από τις ηγεσίες για να προκαλέσει εκφοβισμό των Ελλήνων και να άρει τις όποιες αντιστάσεις τους για συνεκμετάλλευση του πετρελαίου κλπ, μόνο που αρχίσαμε να έχουμε νεκρούς και αιμαλώτους κι αυτό το βρώμικο παιχνίδι στάζει αίμα και θα στάξει κι άλλο αίμα με όλους αυτούς που μας φέρνουν και όσους μας έχουν φέρει μέσα στην χώρα μας με το στανιό, οι πνευματικοί νόμοι άρχισαν να λειτουργούν και η εφαρμογή της Θείας Δικαιοσύνης θα είναι ανελέητη για όσους είναι υπεύθυνοι για την σαδιστική εφαρμογή όλων αυτών των σατανικών σχεδίων δεν θα βρουν σωτηρία ούτε εδώ ούτε στην άλλη ζωή, είναι ήδη χαμένοι από χέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά, προσοχή με το ιστολόγιο "Ανάργυρος" καί τις "προφητείες" του! Διότι ανάμεσα στα άλλα είχε γράψει καί πως (το 2017) "το Πάσχα των Ευρωπαίων θα βαφτεί με αίμα!" - πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

      Άλλως τε, πολλά (κι όχι ωραία) θρυλούνται γιά το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

      Διαγραφή
  3. Μας εμπλέκουν συνειδητά και προσχεδιασμένα, σε πόλεμο με την Τουρκία,και σε αυτό βοηθούν όλα τα Μ.Μ.Ε και οι "προφητειολογίες" οι οποίες όλες έχουν βγεί μετά C.I.A εποχής.Θα πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν ότι αν τολμήσουν να μας πάνε στο δικαστήριο της Χάγης( μετά απο κάποια προσχεδιασμένη σύγκρουση με την Τουρκία), για οποιαδήποτε διευθέτηση των υπαρχόντων συνόρων μας… θα σας γαμήσουμε τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, και τις γυναίκες σας. Αυτό δεν είναι απειλή, δεν είναι προειδοποίηση, είναι υπόσχεση.
    Το ότι ακόμα ζούνε τα παιδιά και τα εγγόνια των Γκιζίκη, Αραπάκη, Μπονάνου και C.I.A. δεν σημαίνει ότι σε ένα γενικευμένο πόλεμο θα συνεχίσουν να ζούνε…. δικαιοσύνη θα αποδοθεί… έστω και αργά και αυτό ισχύει για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή