«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ! Από σήμερα e-πλειστηριασμοί και από τους δήμους: 552 για ξεκίνημα!

Μετά το δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν και οι δήμοι.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει πάρει φωτιά. Έχουν ήδη αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο.


Ασφυκτικά πιέζουν οι δανειστές για πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα. Μετά το δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν και οι δήμοι.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει πάρει φωτιά. Έχουν ήδη αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο.

Αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν 552. Στην πλειονότητα των πλειστηριασμών επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες, ενώ στον χορό των ηλεκτρονικών εκποιήσεων μπαίνουν, μετά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι δήμοι.

Η πρεμιέρα γίνεται σήμερα. Οι δήμοι, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» σε πρώτη φάση βγάζουν στο σφυρί με ένα «κλικ» κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών τους που τους άφησαν χρέη στα ταμεία τους. Στο επόμενο στάδιο θα επεκταθούν στην εκποίηση ακινήτων.

Έτσι για οφειλές άνω των 66.400 ευρώ που προέκυψαν από μισθωτικές διαφορές, ο Δήμος Ξάνθης βγάζει σήμερα στο ηλεκτρονικό σφυρί 83 κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης.

Εκποιούνται τηλεοράσεις, κασετόφωνα, παλαιοί υπολογιστές, κάμερες, CD players, μέχρι και βιντεοκασέτες σε τιμές προσφοράς από 5 έως 100 ευρώ. 


πηγή

5 σχόλια:

  1. Τρίτη, 15 Μαΐου 2018
    Έρχεται πείνα το 2019 προβλέπει μελέτη του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη.

    Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με τους νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους να αυξάνονται αλματωδώς.

    Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.
    Μάλιστα στη χώρα μας στην κατηγορία των φτωχών-ανέργων τα επίσημα στοιχεία είναι εντυπωσιακά αφού εντάσσονται ο ένας στους δύο ανέργους(48%).
    Σύμφωνα με νέα μελέτη του ομ. Καθηγητή του Παντείου κ.Σάββα Ρομπόλη, με τις μειώσεις που έρχονται το 2019 -2020 η μέση σύνταξη, που σήμερα είναι 722 ευρώ, θα πέσει στα 480 ευρώ και αν εφαρμοστεί το 2020 και η μείωση του αφορολόγητου, οπότε θα μπουν οι χαμηλές συντάξεις στη φορολόγηση, τότε η μέση καθαρή σύνταξη στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 450 ευρώ.
    Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Ρομπόλης θεωρεί ότι θα είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση αυτής της κατηγορίας των ανθρώπων και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, βάσει επίσημων στοιχείων, το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.’’
    Αυτά πρέπει να τα λάβει υπόψη η πολιτεία, αλλά και οι δανειστές, με τους οποίους πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση, καθώς, εκτός από την οικονομική, πρέπει να κοιτάμε και την κοινωνική κανονικότητα.’’, παρατηρεί ο κ. Ρομπόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ !!! ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ !!!
    "ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ"
    Και κατέληξε:" Εκφράζουμε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι « έχουν γνώσιν οι φύλακες» και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παράδοση του Σώματος."



    Με δάκρυα στα μάτια, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

    Ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις λανθασμένες διαρροές ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις και ανακοίνωσε ότι απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο κ. Σακελλαρίου επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί την 30η Ιουνίου οπότε και συμπληρώνει το όριο ηλικίας.

    Με μια βαρυσήμαντη δήλωση η οποία μεταδόθηκε σε απ' ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο πρόεδρος του ΣτΕ προειδοποίησε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, κάτι που -όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου- θα έχει αποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».

    Με μια αιχμηρή αναφορά, ο κ. Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή όπως εξήγησε μετακυλίει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο σημαντικών προβλημάτων της χώρας.

    Ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές επισημαίνοντας: «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας»....!!!
    ------
    ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ "ΕΙΔΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"ΚΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΣΙΩΠΙΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018
    🆘️ΠΡΟΣΟΧΗ...ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ....!!!!!
    Ο εφιάλτης ήρθε στην Ελλάδα , απειλεί τα παιδιά σας και υφαρπάζει τους
    Ο εφιάλτης ήρθε στην Ελλάδα , απειλεί τα παιδιά σας και υφαρπάζει τους ψήφους ναρκομανών και των προμηθευτών τους για λογαριασμό σαλεμένων πολιτικών .Η κάνναβη «εισβάλλει » και στην οικονομικά εξαρτημένη Ελλάδα μέσω της φαρμακοβιομηχανίας, της βιομηχανίας των καλλυντικών και της διατροφής.



    Γιατί τούτο συνιστά εφιάλτη για την κοινωνία ;



    Η κάνναβη ( σε κάθε περίπτωση ) περιέχει τετραϋδροκανναβινόλη (ΤΗC). Η ουσία αυτή επηρεάζει τις ψυχικές μας λειτουργίες (είναι ψυχοδραστική δηλαδή) και επιδρά στις σκέψεις μας και στα συναισθήματά μας. Επηρεάζοντας ( έστω και σε μικρές ποσοστιαίας δόσεις ) σκέψη και συναισθήματα ( μέσω αυτής της «ψυχαγωγίας ») , πλήττει την ορθολογική κρίση του ατόμου που γίνεται έτσι πιο δεκτικό να υιοθετήσει λογικές με συναισθηματικό υπόβαθρο που σκόπιμα , κυρίαρχα κέντρα αποφάσεων , δημιουργούν και διαχέουν.





    Με άλλα λόγια , κάποιοι θα «παίζουν» ευκολότερα με το μυαλό μιας «εθισμένης» κοινής γνώμης , κάνοντάς την ότι θέλουν , κυριολεκτικά.



     



    Το άτομο και μια κοινή γνώμη έστω και έτσι , ευκολότερα επηρεάζεται από τις δημοσκοπήσεις , από τις διαφημιστικές καμπανιές που το μετατρέπουν σε καταναλωτικό προϊόν , γίνεται εύκολα «οπαδός» ,θα σοκάρεται περισσότερο από τα δόγματα του Σοκ και έτσι θα ελέγχεται ευκολότερα , δεν θα μπορεί να συντονιστεί για να αντιδράσει και έτσι , όσοι αντιδρούν θα χαρακτηρίζονται μειοψηφία , θα γίνεται πιο ευαίσθητη και έτσι θα παρασύρεται ευκολότερα από την δύναμη της εικόνας και της πλασματικής αδικίας κ.α



    Τι βλέπουμε ήδη ;



    Σε έξαρση να βρίσκεται η παραγωγή λαδιού από κάνναβη που παρασκευάζεται με τη χρήση βουτανίου που ως γνωστό είναι πολύ εύφλεκτο .Το λάδι αυτό που καταλήγει στην αγορά έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε THC (Τετραϋδροκανναβινόλη ,υπεύθυνη για τις ψυχοδραστικές επιδράσεις της κάνναβης ) , αλλά , πλούσιο και σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα χλωροφύλλη, στην οποία οφείλει και το πράσινο χρώμα του, σε καροτένια, φυτοστερόλες, βιταμίνες A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, φωσφολιπίδια, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το θείο, το κάλιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος.



    Προτάσσεται δηλαδή η σωματική ωφέλεια και αποκρύπτεται η διανοητική υποβάθμιση που προκαλεί και το ότι επιδρά στις περιοχές εκείνες που ρυθμίζουν την απομνημόνευση νέων πληροφοριών και την αυτόματη εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων, αδυνατίζει το σπέρμα των ανδρών , μειώνει το βάρος των νεογνών , ο καπνός της κάνναβης περιέχει 50 φορές περισσότερη πίσσα από του τσιγάρου , ενώ , αρκετές είναι και οι περιπτώσεις δημιουργίας καρκίνου της ανώτερης γαστρεντερικής και αναπνευστικής οδού (στόμα, γλώσσα, και οισοφάγος) σε νεαρούς ενήλικες που ήταν χρόνιοι καπνιστές κάνναβης κ.α



    Επίσης, προϊόντα όπως μπισκότα, γλειφιτζούρια, κέικ και άλλα είδη με κάνναβη διαδίδονται ιδιαίτερα γρήγορα όπως κιτ και μηχανήματα για την οικιακή παραγωγή , μπορεί να βρει κανείς σε καταστήματα (ακόμη και διαδικτυακά) που ειδικεύονται στην καλλιέργεια μαριχουάνας. Ένα προϊόν «ποτισμένο» με κάνναβη , θα καταναλωθεί ξανά και ξανά από εθισμένους πλέον καταναλωτές όπως , ένας μανιώδης καπνιστής από την νικοτίνη.



    Μην ξεχνάτε ότι , η κάνναβη κατέχει το μεγαλύτερο μέρος, ήτοι , το 38%, της «λιανικής αγοράς» ναρκωτικών , με ετήσιο τζίρο μέχρι και 13 δισ. ευρώ. Ακολουθούν η ηρωίνη και η κοκαΐνη



    Τι σημαίνει αυτό ;



    Η δημιουργία ναρκοκουλτούρας χασίς ως γνωστό , αποτελεί προθάλαμο για βαρύτερα ναρκωτικά όπως ηρωίνη , κοκαΐνη κτλ . Το 70% όσων κάνουν χρήση «ψυχαγωγικής» κάνναβης μεταβαίνουν στα σκληρά και προς τον θάνατο .Στην ΕΕ περίπου 3 -4 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 15 έως 64 ετών ( το 1/9ο των χρηστών δηλαδή ) καπνίζουν καθημερινά και συστηματικά κάνναβη . Το μακρινό 2013 τουλάχιστον 647 τόνοι κάνναβης και 641 τόνοι χασίς καταναλώθηκαν στην Ευρώπη , σήμερα , σχεδόν έχουν διπλασιαστει....
    * ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΑ "ΒΑΡΙΑ" ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ☆ΜΝΗΜΟΝΙΑ = Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" ΤΩΝ ΔΝΤ, ΕΚΤ & ΕΕ !!!☆

    Δεν υπάρχει, (αλλά ούτε πρόκειται και να υπάρξει), τέτοιο ανάλογο ιστορικό προηγούμενο,οικτρής και παταγώδους αποτυχίας των προγραμμάτων «διάσωσης» μιας χώρας όπως της Ελλάδος που χρεωκόπησε πλήρως και όπου παρά τις πρωτοφανείς θυσίες των Ελλήνων το συνολικό αδιέξοδο παραμένει.
    Οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ έκαναν «λάθος» στην περίπτωση της Ελλάδας και κανείς δεν υπολόγισε μια πτώση της τάξης του 25% του ΑΕΠ φυσικά προκαλούν, το συναίσθημα και όχι μόνο του Έλληνα αλλά και κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη.
    Πρόκειται για βιβλικών διαστάσεων τραγωδία που ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει στην ιστορία.

    Και δεν είναι μόνο το ΑΕΠ βέβαια που έπεσε θύμα των «λαθών» των δανειστών.
    Μετά από 8 χρόνια μνημόνια το χρέος εκτινάχθηκε στο 179,8% του ΑΕΠ από 126,7% που ήταν πριν τη κρίση!

    Πόσο μας κόστισε τελικά ο… λάθος υπολογισμός τους;

    Συνολικά και όπως έχει υπολογιστεί περί τα 1,5 τρισ. Ευρώ!
    350 δισ. ευρώ, χάθηκαν μόνο εξαιτίας της ύφεσης και της κρίσης.
    Αν σε αυτά προσθέσουμε τη μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας, το γκρέμισμα των μετοχών, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων τότε γίνεται αντιληπτό πως η καταστροφή έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες,σχεδόν κολοσσιαίες διαστάσεις και ξεπερνά ακόμα και 1,5 τρισ. ευρώ.

    Πιο ειδικά: 700 δισ. ευρώ η αξία των ακινήτων που χάθηκε, 350 δισ. ευρώ ο παραγόμενος πλούτος που καταστράφηκε από τις μνημονιακές πολιτικές, 230 δισ. τα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς τράπεζες, εφορίες, ταμεία, μας κάνουν 1.280 δισ. ευρώ.
    Εάν συνυπολογίσουμε τις ζημιές από το "περίφημο" PSI σε πολίτες και ταμεία, από ομόλογα και μετοχές, τη ζημιά σε έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία από την μετανάστευση 450.000 Ελλήνων στο εξωτερικό και τα 47 δισ. μέτρα που αδίστακτα μας επέβαλλαν, γίνεται καταφανές ότι η καταστροφή των Ελλήνων ξεπερνά το 1,5 τρισ. ευρώ.

    Και το κακό είναι πως παρά τα μνημόνια το χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά από 117% του ΑΕΠ το 2008 έχει εκτοξευθεί στο 179,8% και κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμη θα αυξηθεί.
    Με άλλα λόγια με θυσίες 1,5 τρισ. καταφέραμε (ή μάλλον κατάφεραν οι πολιτικές της ΕΕ) να εκτινάξουν το Δημόσιο χρέος στο 180% ήτοι κάπου 313 δισ.€.

    "Ζαλίζουν" τα δισ.€

    Το χειρότερο είναι πως τα δάνεια που πήρε η χώρα απο τους δανειστές δεν διοχετεύτηκαν φυσικά για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά στην πληρωμή των ξένων τραπεζών, κυρίως γερμανικών και γαλλικών.

    Δηλαδή μας τα έδιναν πληρώναμε τις τράπεζές τους και εμείς φορτωνόμασταν με επιπλέον χρέος.

    Έτσι το 85% όλων των χρημάτων που πήρε η Ελλάδα από τα μνημόνια πήγε σε τόκους, χρεολύσια, και στις ευρωπαϊκές τράπεζες και μόλις το 15% για έξοδα γενικής διακυβέρνησης.

    Το 2015 και το 2016 η χώρα μας είχε συνολικά ΑΕΠ ίσο με 370 δισ. ευρώ. Στα χρόνια της μνημονιακής καταστροφής, οι Έλληνες έχασαν 350 δισ. ευρώ.

    Η καταστροφή ξεκίνησε από το 2010 όταν εξαιτίας των μέτρων ο συνολικά παραγόμενος πλούτος μειώθηκε κατά 18 δισ.ευρώ από το υψηλότερο σημείο των 245 δισ. ευρώ περίπου.
    Ακολούθησε το 2011 όταν η βουτιά έφτασε στα 37 δισ. ευρώ και στη συνέχεια ήρθε το 2012 που θα θυμούνται όλοι της συγκυβέρνησης, όπου η ύφεση ήταν η μεγαλύτερη που γνώρισε η χώρα σε ένα χρόνο με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να γκρεμοτσακιστεί χάνοντας 16 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το 2009. Το ποσό είναι 54 δισ. ευρώ αν ο υπολογισμός γίνει με το υψηλότερο σημείο.

    Το 2013, το 2014, το 2015 και το 2016 οι Έλληνες έχασαν 240 δισ. ευρώ συνολικά. Αν στα προηγούμενα ποσά, δηλαδή τα 350 δισ. ευρώ προσθέσουμε και το κόστος των μέτρων το συνολικό ποσό εξακοντίζεται σε απίστευτο ύψος, σε 400 δισ. ευρώ περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλώσεις Λαγκάρντ που προκαλούν ρίγος: «ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ - ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»....!!!!
    ☆☆☆

    Οι δηλώσεις Λαγκάρντ προκαλούν ρίγος: Η διευθύντρια του ΔΝΤ προβλέπει μια «ολοκαίνουρια» παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα το σάρωμα της παγκόσμιας οικονομίας όπως την ξέρουμε.

    Ήδη προειδοποιεί ότι όλες οι χώρες πρέπει να πάρουν μέτρα, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ οι οποίες και έχουν «γεμίσει» τον πλανήτη με το αμερικανικό δολάριο το οποίο και τυπώνουν αφειδώς.

    Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλη Ψαλιδόπουλος είπε πως υπάρχει έντονη ανησυχία του Ταμείου για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και κατ επέκταση τις συνέπειες που θα έχει διεθνώς μια νέα κρίση..!!!

    «Υπάρχει ανάγκη όπως λέει και η κυρία Λαγκάρντ «να φτιάξουμε την στέγη τώρα που ο καιρός είναι καλός». Να εκμεταλλευτούν οι χώρες την καλή κατάσταση να ενισχύσουν την οικονομία τους ώστε να είναι προστατευμένες για ενδεχόμενη νέα κρίση».

    Συνεπώς το ΔΝΤ περιμένει ένα νέο οικονομικό Αρμαγεδδώνα που αφορμή θα έχει την αέναη οικονομική επέκταση των ΗΠΑ διαμέσου του παγκόσμιου αποθεματικού, του αμερικανικού δολαρίου.

    Με αφορμή τα «περίεργα» επόμενα χρόνια ο Έλληνας εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως η μορφή της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην χώρα μας θα ξεκαθαριστεί από τις αποφάσεις του Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας

    Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Ψαλιδόπουλος επισήμανε ότι σύμφωνα με το ΔΝΤ το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο εως το 2030 αλλά όχι μετά από αυτό το έτος.

    Πάντως το ΔΝΤ θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να είναι ρυθμισμένο το ελληνικό χρέος διότι εάν υπάρξει μια νέα κρίση αυτή θα «εξαφανίσει» χώρες που ταλαιπωρούνται με ζητήματα χρέους.

    H K.Λαγκάρντ είχε προειδοποιήσει ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι ότι υπάρχει πιθανότητα νέας κρίσης. Κάτι ξέρουν στο ΔΝΤ

    Μάλιστα πρόσφατα είπε πως η μεγάλη ανεργία είναι αυτή που απειλεί την ανάπτυξη

    Γι' αυτό και ζητήθηκαν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και ποσοτικοποιημένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίκούς θεσμούς.

    «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καλούνται να ποσοτικοποιήσουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να γίνει μακροχρόνια βιώσιμο» τόνισε ο κ. Ψαλιδόπουλος για να προσθέσει: «Αν την άλλη Πέμπτη (σ.σ. συνεδριάζει το Eurogroup) ή κάποιες μέρες αργότερα δοθεί θετικό σήμα τότε θα ενεργοποιηθεί η συμμετοχή του ταμείου ώστε να λήξει τέλος Αυγούστου. Αν δεν δοθούν αυτά που ζητά τότε δεν θα ενεργοποιηθεί η συμμετοχή».

    Ο κ. Ψαλιδόπουλος πρόσθεσε ωστόσο ότι η μη ενεργοποίηση της συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα δεν σημαίνει και την αποχώρηση του ΔΝΤ από την χώρα μας καθώς υπάρχει η προοπτική της λειτουργίας του ως τεχνικού συμβούλου.
    ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ....
    ΤΡΑΓΙΚΕΣ.(ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή