«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

fonitisydras.com: Η Ύδρα αρνήθηκε να δώσει το χρυσό κλειδί της πόλης (για δεύτερη φορά) στον Πάκη. - Αριστείδης (ο Δίκαιος;): Δεξιούληδες αποσύρετε τον Πάκη που να πάρει ο διάολος! Χάνουμε τη Μακεδονία!


Σχόλιο Διόδοτου: Τουλάχιστον, έχουν μείνει κάποιοι νόμιμοι τρόποι να ξεφτιλίσουμε τους εγχώριους δερβέναγες... γιατί οι (κρεμ)άλλες αργούν..

Όχι ομόφωνο ναι, στην ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ύδρας καθώς εξετάστηκε η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Ύδρας.
Κατά πλειοψηφία ήταν θετική η απόφαση και όχι ομόφωνα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους με 7 υπέρ και 5 κατά.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την ψηφοφορία του θέματος δεν θα λάβει το χρυσό κλειδί της πόλης της Ύδρας, μια και ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, δεν θα σταλεί καμιά πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα είναι παρών στα Μιαούλεια και ούτε στα εγκαίνια του δρόμου Καμίνι-Βλυχός (Οδός Παναγιώτη Τέτση).
Την έντονη δυσαρέσκειά του δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης ζητώντας σε όσους δημοτικούς συμβούλους καταψήφισαν την πρόταση, να πουν επακριβώς τους λόγους της αντίρρησής τους και να αναιρέσουν την αρνητική απόφασή τους.
Και τόνισε: «Είναι μια άσχημη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο η σημερινή. Προσβάλλουν τον ανώτερο πολιτειακό θεσμό όσοι καταψήφισαν. Ο κ. Παυλόπουλος εμπνέει σε όλους σεβασμό. Μιλάμε για τον Διάδοχο του Παύλου Κουντουριώτη. Δεν επιθυμούν την ανάπτυξη και την προκοπή στον τόπο τους. Ζουν μάλιστα από τουριστικά επαγγέλματα. Είναι αρνητική διαφήμιση για το νησί η απόφασή τους και θα τους κρίνει ο κόσμος. Σε όλους τους γειτονικούς δήμους έχει ανακηρυχτεί σε Επίτιμο Δημότη». Ενώ τέλος ο κ. Δήμαρχος άφησε αιχμές προς τους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν την πρόταση ότι τήρησαν μια προεκλογική στάση.
Για την ιστορία να πούμε εδώ ότι ψήφισαν υπέρ της πρότασης οι: Αριστοτέλης Καλύβας, Γιάννης Μπελεγρής, Μανώλης Καραμήτσος, Παναγιώτης Χαραμής, Κατερίνα Μαραγκού, Γρηγόρης Κοτρομάγιας και Μανόλης Τσακίρης. (7 ψήφοι)
Ο κ. Τσακίρης διαχώρισε τον νομικό επιστήμονα Προκόπη Παυλόπουλο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις αποφάσεις του ΣτΕ και ψήφισε θετικά.
ΟΧΙ ψήφισαν οι: Παναγιώτης Μαρκαντώνης, Λουκία Λούλου και Λευτέρης Μαύρος όπου μετά από ενημέρωση του κ. Μαρκαντώνη ειπώθηκε ότι καταψηφίζουν την πρόταση του Δημάρχου Ύδρας και δεν επιθυμούν να ανακηρυχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας. Ανέφερε δε, ο κ. Μαρκαντώνης ότι δεν θα δευτερολογήσει και ούτε θα απαντήσει σε όποια ερώτηση γίνει επί του θέματος.
Ενώ, τόνισε ότι έχουν αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία, η οποία όπως υποστήριξε, είναι κατά τη συντριπτική πλειοψηφία της, αρνητική με την ανακήρυξη.
Όχι ψήφισαν επίσης, ο Γιάννης Κόκκος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έκανε τίποτα για την Ύδρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τέλος ο Τάσος Σωτηρόπουλος που καταψήφισε ομοίως, συμφωνώντας με τους λόγους που ανέφερε η παράταξη του κ. Μαρκαντώνη και ο Γιάννης Κόκκος. (5 ψήφοι).
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της θετικής ψήφισης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ράππας, ο οποίος όμως απουσίαζε στο Εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι οφείλουμε σεβασμό στον Πρώτο Πολίτη της Χώρας και η Ύδρα πρέπει να προηγείται.
Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ύδρας εδώ

πηγή: Η Φωνή της Ύδρας
το είδαμε στο  dexiextrem.blogspot.com



Δεξιούληδες αποσύρετε τον Πάκη που να πάρει ο διάολος! Χάνουμε τη Μακεδονία! 

γράφει ο  Αριστείδης (ο Δίκαιος;)


Έπρεπε να το είχατε κάνει χθες. Αφού δεν το κάνατε, κάντε το τώρα! 



Ο Τσίπρας είναι Τσίπρας. Ήταν βέβαιο ότι θα καταστρέψει το σύμπαν. Εδώ όμως είναι ιστορία αιώνων. Αν την πάρουν οι Σκοπιανοί, ούτε σε 1000 χρόνια δεν την ξαναπαίρνουμε πίσω! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει επίσημη «Μακεδονική» γλώσσα σε Σλάβους; Καταλαβαίνετε τι σημαίνει ημερομηνία ένταξης διαπραγματεύσεων «Βόρειας Μακεδονίας» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ; Καταλαβαίνετε τι σημαίνει ανταλλαγή ιστορίας αίματος με αόριστες υποσχέσεις και ανύπαρκτες εγγυήσεις για το μέλλον; Καταλαβαίνετε την ξεφτίλα να ζητείται επικύρωση με δημοψήφισμα από τον λαό απατεώνων, αλλά τον ελληνικό λαό να μην τον λαμβάνει υπόψιν κανείς; Καταλαβαίνετε ότι θα δούμε διεθνή γεγονότα στην Τουρκία, όπου θα λαμβάνει μέρος «Μακεδονία» σκέτη, χωρίς (να μπορεί) να μιλά κανείς; 



Καταλαβαίνετε ότι ΚΑΙ αυτή την κερκόπορτα την έχετε ανοίξει εσείς; Καταλαβαίνετε ότι Καραμανλής και Μπακογιάννη είναι αυτοί που υποχώρησαν από το «καθόλου Μακεδονία» στα σύνθετα γεωγραφικά, στα erga omnes, στις Συνταγματικές αναθεωρήσεις και λοιπές μπούρδες, τα οποία τώρα ο Τσίπρας λειαίνει και γκριζάρει δεόντως, ώστε να μην στενοχωρηθούν τα αφεντικά σας; 



Καταλαβαίνετε ότι αν ο Τσίπρας άρει το βέτο του Βουκουρεστίου με μια απλή επιστολή, τα αφεντικά σας θα μας έχουν επιβάλει ακόμα ένα τετελεσμένο, με τις φασιστικές μεθόδους που μόνο εκείνα ξέρουν; 



Καταλαβαίνετε ότι δεν είστε συνυπεύθυνοι, αλλά οι κυρίως υπεύθυνοι; 



Καταλαβαίνετε ότι ο μόνος τρόπος να το σταματήσετε είναι να χτυπήσετε τον Τσίπρα στην αχίλλειο πτέρνα του, τον Πάκη; Καταλαβαίνετε ότι αν ο Πάκης (εξαναγκασθεί να) παραιτηθεί, όχι μόνο γίνεστε αμέσως κυβέρνηση, όχι μόνο στερείτε από τον Τσίπρα τη δυνατότητα να (ξανα)παίξει με την εκλογή Προέδρου το 2020, όχι μόνο δείχνετε αντισυμβατικοί και «σκληροί τύποι» αποθαρρύνοντας μελλοντικούς Τσίπρες, αλλά ΣΩΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ; 



Καταλαβαίνετε ότι για μία και μοναδική φορά πρέπει να κάνετε το σωστό; Καταλαβαίνετε ότι τα αφεντικά θα πρέπει να ακούσουν για μία έστω φορά «όχι»; Καταλαβαίνετε ότι άλλες «θεσμικές» λύσεις (ψηφοφορίες, μομφές, ενστάσεις) από τους μονίμως όζοντες θεσμούς σας, στο Σκοπιανό ζήτημα δεν υπάρχουν; Καταλαβαίνετε ότι το τελευταίο που χρειάζεται ο λαός είναι απώλεια της Μακεδονίας και εθνικοπατριωτικές κορώνες κατόπιν εορτής; 



Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα το κάνει. Ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής, η Μπακογιάννη, η «λαϊκή» δεξιά, για μας το αποτέλεσμα μετράει: 



Αποσύρετε τον Παυλόπουλο αμέσως! Τώρα! 



Αν σας έχουν μείνει έστω και μερικά υγιή κύτταρα, εξαναγκάστε τον Παυλόπουλο σε παραίτηση. Τώρα! 



Αλλιώς βουλώστε το για πάντα! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου