«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η φημολογία περί πτώσης της κυβέρνησης είναι προπαγάνδα της ίδιας της κυβέρνησης!

γράφει ο Αριστείδης (ο Δίκαιος;)

Πρέπει να ξεκαθαριστεί και τονιστεί: 
Όλες οι φήμες περί πιθανής πτώσης της κυβέρνησης, όπως και οι αντίστοιχες περί «θνησιγενούς» συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ έχουν προέλευση την ίδια την κυβέρνηση. Σας θυμίζω ότι υπουργός προπαγάνδας είναι ο κύριος Νίκος Παππάς. 

 
Συγκεκριμένα: 

Ακούμε και διαβάζουμε ότι αν ξαναγίνει πρόταση μομφής ο Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση. Αν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή ο Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση. Αν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή ο Καμμένος θα καταψηφίσει. Αν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή ο Καμμένος θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και θα διαγράψει όσους δεν συμμορφωθούν. Αν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή ο Καμμένος θα απαιτήσει πλειοψηφία 180 βουλευτών ώστε να μην περάσει. 

Τι παρατηρείτε; 

ΟΛΕΣ οι παραπάνω προτάσεις, αλλά και όσες είναι δυνατόν να προκύψουν από συνδυασμό των ίδιων βασικών εννοιών (συμφωνία, κυβέρνηση, Βουλή) περιέχουν τις λέξεις ΑΝ και ΚΑΜΜΕΝΟΣ. 

Υποθετικές προτάσεις με βάση το τι θα πράξει το πλέον αναξιόπιστο πρόσωπο στον πλανήτη. Δεν πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψιν κι αν είναι δυνατόν να μην καταγράφονται καν από την αντίληψή μας. Να τις αγνοούμε έστω κι αν απαιτείται πολλή και συνειδητή προσπάθεια (αυτός είναι ο πρώτος τρόπος αντίδρασης στη συντονισμένη προπαγάνδα). 

Επαναλαμβάνω ότι η συμφωνία δεν θα κολλήσει πουθενά, αλλά επειδή δεν φτιάχτηκε για να εφαρμοστεί καμία σημασία δεν έχει κι αν κολλήσει. Η συμφωνία φτιάχτηκε για να δημιουργήσει τετελεσμένα και μέχρι στιγμής το καταφέρνει. Οι ασυναρτησίες του Καμμένου απλώς κερδίζουν χρόνο. Για τη συμφωνία, για τον ίδιο, για τον Τσίπρα. 

Η συμφωνία μπορεί ΣΙΓΟΥΡΑ να μην κυρωθεί (από την πλευρά μας, διότι από την πλευρά των Σκοπιανών δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι θα γίνει) μόνο με την παρακάτω αλληλουχία γεγονότων: 
1) Παραίτηση Παυλόπουλου πριν την κύρωση της από τη Βουλή 
2) Εκλογές 
3) Νέα Βουλή με συσχετισμό δυνάμεων που να αποτρέπει την κύρωσή της. 

Τα υπόλοιπα όπως «η κυβέρνηση μεθοδεύει την πτώση της», «η συμφωνία θα κολλήσει στα Σκόπια» και «ο Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση» είναι χοντροκομμένη προπαγάνδα του κυρίου Παππά, με σκοπό να αποπροσανατολίσει εχθρούς και φίλους. 

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εξαντλήσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο στην εξουσία και να εδραιώσει τα τετελεσμένα. 

Τα πράγματα για πρώτη ίσως φορά μετά από δεκαετίες είναι πολύ σοβαρά. Διακυβεύεται ουσιαστικά η επιβίωση μας ως λαού. Ασφαλώς δεν θα δώσουμε στον κύριο Παππά τη χαρά να χαθούμε στην ομίχλη της προπαγάνδας του… 

Υ.Γ Θα ακολουθήσει κείμενο σχετικά με τη Δεξιά, σε ολίγον έντονο ύφος…

2 σχόλια:

  1. Ολοι αυτοί οι αριστεροί δεν είναι υπεύθυνοι για την άνοδο των κομμουνσιτών στην εξουσία;
    Όταν τους τα έλεγε ο ΜΕταξάς και ο Παπαδόπουλος ήταν ψέμματα για να μην φάει ο εργάτης ένα κομματάκι ψωμί , ετσί;
    Αμετανόητοι εγωιστές ξερόλες αριστεροί, αντί να κρυφτούν από προσώπου γης τολμούν και μας παραδίδουν μαθήματα σωτηρίας!

    Τωρα τι λενε;
    Ψέμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ… ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΝΑΙ Ή ΟΥ;
    21/06/2018


    Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

    Συνεχίζει να παριστάνει τον εκ του ασφαλούς «Μακεδονομάχο» ο Κούλης Νουδούλης, πουλώντας παραμύθι στους αφελείς.

    Σε συνάντησή του, λοιπόν, με τον Γερμανό πρέσβη (ενόψει του νέου ταξιδιού του στο Βερολίνο, στις 27 Ιουνίου – «Κυψέλη-Παγκράτι» την έχει κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Βερολίνο…), σύμφωνα με… «πηγές» της Νουδούλας «ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στον πρέσβη ότι θεωρεί επιζήμια για την Ελλάδα τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πΓΔΜ. Παράλληλα επανέλαβε την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει τη συμφωνία αυτή, όταν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν στην ελληνική Βουλή».

    Αυτό το ξέρουμε και το’ χουμε… εμπεδώσει. Άλλο είναι το θέμα, επί του οποίου ο… πονηρούλης Κούλης κάνει τον ανήξερο: εντάξει και την περνάνε τη συμφωνία από τη βουλή οι Τσιπροκαμμένοι και οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Αυτός, ως πρωθυπουργός της χώρας, θα εφαρμόσει την Συμφωνία ή θα την ακυρώσει; Τόσο δύσκολο είναι να απαντήσει επισήμως σ’ αυτό το πολύ απλό ερώτημα;

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή