«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Εποχές «ΟΠΛΑ»: Συλλήψεις και διώξεις προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ για όσους αντιδρούν σε εκχώρηση Μακεδονίας κ.λ.π



Συλλήψεις και διώξεις κατά όσων αντιδρούν στην εκχώρηση της Μακεδονίας αλλά και γενικά σε όλες τις μελλοντικές υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας άλλες εποχές.. όταν δρούσε στην χώρα η κομμουνιστική οργάνωση ΟΠΛΑ.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε εκτάκτως ο γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας στη σκιά της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη και των κυβερνητικών καταγγελιών για σχέδιο αποστασίας,  μετά από λεπτομερή συζήτηση για όλα τα πρόσωπα, η αγωνία για την σταθερότητα της κυβέρνησης φάνηκε να απομακρύνεται καθώς εκτιμήθηκε ότι  παρά την εντονη πίεση για το Μακεδονικό δεν φαίνεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ανεξαρτητοποίηση.

Ωστόσο υπήρξε η εκτίμηση ότι το κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να αναπληρώσει τις απώλειές του με «μεταγραφή» από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Το σημείο όμως που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι οι αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες που ξεφεύγουν από τα όρια της πολιτικής εκδήλωσης ή της διαμαρτυρίας και εξελίσσονται σε απειλές και προπηλακισμούς, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά στελέχη προβληματίζονται από την πίεση που καταγράφεται στο τοπικό τους ακροατήριο με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές επιλογές εκπροσώπησης του κόμματος σε εκδηλώσεις, όπως συνέβη και για τη σημερινή εκδήλωση στις Σέρρες, στην οποία κατέληξε να πάει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και μάλιστα προπηλακίστηκε

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού των βουλευτών  που πιέζονται περισσότερο, αποφασίστηκε να μην περνά τίποτε απαρατήρητο από τις απειλές που διατυπώνονται εναντίον υπουργών και βουλευτών και όλα να αποστέλλονται στη Δικαιοσύνη ή να καταγγέλλονται. Την αρχή έκανε χτες ο υπουργός εξωτερικών Ν.Κοτζιάς που μίλησε για εκατοντάδες απειλητικές επιστολές που έχει δεχτεί.

Φυσικά το τι ορίζεται ως απειλή είναι μια άλλη ιστορία. Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου σε όσους αντιδρούν.

Η Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Π.Λ.Α.) ήταν μια ένοπλη κομμουνιστική οργάνωση, με καθήκοντα ασφαλείας, συλλογής πληροφοριών και εκτέλεσης ειδικών αποστολών, που έδρασε στις πόλεις της Ελλάδας από το 1943 μέχρι το 1947, ήτοι στην Κατοχή, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς δημιουργήθηκε η ΟΠΛΑ, αλλά η δράση της ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού του 1943. Την άνοιξη του 1944, όταν το ΕΑΜ συγκρότησε την Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) με αξιώσεις κυβερνητικής εξουσίας, η οργάνωση επίσημα διαλύθηκε και ενσωματώθηκε στην Εθνική Πολιτοφυλακή, που ήταν το ένοπλο σώμα ασφαλείας της ΠΕΕΑ, αλλά η ονομασία «ΟΠΛΑ» συνέχισε να χρησιμοποιείται ευρέως.

Το 1947, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, η ηγεσία του ΚΚΕ δημιούργησε στη θέση της την Λαϊκή Πολιτοφυλακή.

πηγή: Pronews
 

2 σχόλια:

  1. 30/5/18
    ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ....
    ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ....
    Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…
    🚀🚀🚀
    Χαρίζουν χωρίς ΑΙΔΩ, Ελληνική γη στους εχθρούς του Έθνους, για να απαξιώσουν και να τιμωρήσουν τους παππούδες μας που πολέμησαν κι έχασαν τη ζωή τους, για να την προασπιστούν!!!
    Θα ησυχάσουν μόνο όταν μας δουν όλους δούλους στα σκλαβοπάζαρα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, οικονομικούς μετανάστες, εκτός χώρας.
    Αυτή είναι η κινητήριος δύναμή τους και χρησιμοποιούν κάθε μέσο και τρόπο για να μας εκδιώξουν.
    Ζουν και αναπνέουν για να εκδικηθούν.
    Οι άνθρωποι δεν είναι ανόητοι πολύ απλά είναι μισέλληνες…
    Η ΕΛΛΑΔΑ βράζει από άκρη σ’ άκρη...
    Οπου σταθείς, ακούς να μιλούν για «το όνομα», να βρίζουν την κυβέρνηση και να απλώνεται και πάλι ένα πέπλο φανατισμού.
    «Μας τα πήρε όλα, όχι όμως και το όνομα»…
    Από δω και μπρός θα βρισκόμαστε συνεχώς μπροστά σας, χαζοχαρούμενοι προοδευτικοί… που δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο…
    Και κάθε μέρα που περνάει, θα γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι, μέχρις ότου σας πετάξουμε στη θάλασσα....με μια πετρα δεμενη στο λαιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΜΜΕ;;ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ εδώ και 48 ώρες!! Αγριες συγκρούσεις με άρματα μάχης και πυροβολικό -ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ-Άρα ο πόλεμος θα «πιάστηκε» από «ψηλά» όπως όλα δείχνουν...
    🛑🛑🛑
    Αγριες συγκρούσεις με άρματα μάχης και πυροβολικό -ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ-Άρα ο πόλεμος θα «πιάστηκε» από «ψηλά» όπως όλα δείχνουν...











    Τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δυο τραυματίστηκαν στο Ντονένσκ ενώ είχαμε 28 βομβαρδισμούς με όλμους την προηγούμενη ημέρα. Αυτό ανέφερε ο ουκρανικός τύπος σήμερα. Υπάρχει κλιμάκωση εδώ και ημέρες και όλα δείχνουν πως πάμε για νέο σφοδρό γύρο αργά ή γρήγορα.

    Οι Ρωσόφωνοι χρησιμοποίησαν όλμους 120 χιλ., εκτοξευτές χειροβομβίδων και βαριά πολυβόλα με τα οποία εξουδετέρωσαν Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή και ομάδα σαμποτάζ από κομάντος, ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι από την πλευρά τους.

    Οι ρωσικές δυνάμεις εδώ και 48 ώρες κονιορτοποίησαν θέσεις του ουκρανικού τακτικού στρατού στην «καυτή» ζώνη των συγκρούσεων, με 28 βλήματα να καταγράφονται, συμπεριλαμβανομένων εννέα επιθέσεων με χρήση βαρέων όπλων.

    Σε μερικούς τομείς της πρώτης γραμμής, οι Ρωσόφωνοι μαχητές χρησιμοποίησαν άρματα μάχης , πυροβολικό και όλμους , «απαγορευμένα» από τις συμφωνίες του Μινσκ, ανέφερε Ουκρανός ανώτατος αξιωματικός .

    Σημειώνεται ότι στην κατεύθυνση του Λουγκάνσκ , οι Ρώσοι εντατικοποίησαν τις επιθέσεις τους τη νύχτα και εξουδετέρωσαν τους υπερασπιστές του Novotoshkivske με άρματα μάχης , όλμους , αυτόματους εκτοξευτές χειροβομβίδων και οχήματα πεζικού.

    Οι Ουκρανοί μάλιστα τους κατηγορούν ότι χρησιμοποίησαν πυροβόλα 122 χιλιοστών, όλμους 120 χιλιοστών και εκτοξευτές χειροβομβίδων κατά ουκρανικών αρμάτων μάχης των υπερασπιστών του Pavlopil και των περιοχών Vodiane, Lebedynske, Hnutove, Novotroyitske και Shyrokyne.

    «Σύμφωνα με επικαιροποιημένη έκθεση πληροφοριών, εννέα μαχητές των ρωσικών δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν» , πρόσθεσε το ουκρανικό αρχηγείο.

    Ενώ η Ουκρανία «ανάβει» και πάλι, στην Υπερδνειστερία ο ΟΗΕ απαιτεί απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ περικυκλώνουν το Καλίνινγκραντ .

    Ο αμερικανικός στρατός και το ΝΑΤΟ σκοπεύουν να αντισταθμίσουν την απώλεια της Κριμαίας στην κατεύθυνση της Βαλτικής, κυρίως εις βάρος του Καλίνινγκραντ, αναφέρει το μέλος του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Alexei Kondratiev στο κανάλι «Ρωσία 1».

    Ο ίδιος εξήγησε ότι το 2014 ήταν το σημείο εκκίνησης της επέκτασης της Δύσης και της αντιρωσικής υστερίας γύρω από το Καλίνινγκραντ.

    Σημείωσε δε ότι η Ρωσία έχει πάντα «έξοδο » στη Βαλτική Θάλασσα , τονίζοντας όμως ότι τώρα αυτό απειλείται διότι ο αριθμός από τα πολεμικά πλοία του νατοϊκού στόλου υπερβαίνει αυτόν των ρωσικών πλοίων της Βαλτικής.

    Επί του παρόντος, η Δύση εργάζεται για να εμποδίσει τις εξόδους των πλοίων του Βαλτικού Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όλα αυτά συνέβησαν επειδή έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο κατά του Καλίνινγκραντ σε αντιδιαστολή με την Κριμαία που χάθηκε.

    «ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην πραγματικότητα προετοιμάζονται για πόλεμο. Δεν μπορεί αυτός είναι ο σκοπός τους» , τόνισε ο Ρώσος βουλευτής.

    «Κάπως έχουμε συνηθίσει σε αυτό που συμβαίνει. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το ΝΑΤΟ συστηματικά και μεθοδικά συγκεντρώνει δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση, που για αυτούς φαίνεται να είναι στρατηγική.

    Η κατεύθυνση της Βαλτικής εξαρτιέται ιστορικά από τρεις πτυχές: την ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι πολύ δραστήριοι», δήλωσε ο Αλεξέι Κοντρατιέφ.

    Επιπλέον, οι νατοϊκές ασκήσεις Baltops και Saber Strike εδώ και τρία χρόνια είναι στην πραγματικότητα προετοιμασίες για απόβαση του ΝΑΤΟ και μεταφορά σημαντικών δυτικών δυνάμεων στην Βαλτική.

    Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι τα αεροσκάφη B-52 θα εξοπλιστούν με πυρηνικές βόμβες , και μιλάμε για ένα σοβαρό γεγονός, το οποίο για κάποιο λόγο πέρασε απαρατήρητο από όλο τον κόσμο, εξήγησε ο Ρώσος βουλευτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή