«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Τα έβαλαν ακόμη και με την προσευχή! Αυτό που ενοχλεί είναι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πάνε στην Εκκλησία.

από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, dimokratianews


 
Ξέρετε ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα με τις προσευχές; Οτι η συντριπτική πλειονότητα αυτών δεν γίνεται προκειμένου ο απευθυνόμενος στο θείο να ζητήσει κάτι για τον εαυτό του, αλλά για να ζητήσει κάτι για έναν άλλον άνθρωπο.

Εναν άρρωστο συνήθως, κάποιον σε ανάγκη, κάποιον που βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Μπορεί όμως η προσευχή να μην έχει τη μορφή της αίτησης για κάτι αλλά να είναι απλά ένα «ευχαριστώ». Για το φαγητό, για την ομαλότητα, την τάξη μέσα στη χαοτική φύση του κόσμου μας. Μια απλή πράξη με μεγάλη για κάποιους σημασία, που μάλλον συμβαδίζει με την ίδια την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς σύμφωνα με ανθρωπολόγους οι πρώτοι ευφυείς άνθρωποι έκαναν κάτι το οποίο σήμερα θα χαρακτηρίζαμε ως προσευχή. 
 
Και όμως, ακόμη και αυτό το μικρό, υπέροχο κομμάτι της καθημερινότητας κάποιων προσέβαλε τους επαγγελματίες προσβεβλημένους, προσέβαλε τους «διαφωτισμένους» οι οποίοι εφευρίσκουν ψευδοεπιστήμες για να μας πείσουν ότι τα φύλα είναι «κοινωνική κατασκευή» και όχι βιολογική πραγματικότητα. 
 
Και είχαμε επιθέσεις κατά της Εκκλησίας επειδή καλούσε γονείς και μαθητές να προσευχηθούν εν όψει πανελλαδικών. Δεν τους αρέσει. Τους ενοχλεί. Τους ενόχλησε ακόμη και η προσφορά ενός στιλό προς τους μαθητές που κάνουν (φυσικά δωρεάν) εκκλησίες σε όλη τη χώρα. Δεν είναι το στιλό όμως.
 
Γιατί δεν θεωρώ ότι έστω και ένας από αυτούς πιστεύει ότι κάποιος από τους γονείς των παιδιών που δίνουν εξετάσεις θα πει στο παιδί του «έλα, μωρέ, μη διαβάζεις, θα προσευχηθείς και θα περάσεις στη Νομική» ή κάποιος επιχειρηματίας που κάνει αγιασμό στην επιχείρησή του δεν θα προσλάβει λογιστή, ελπίζοντας στη θεία παρέμβαση για την Εφορία!
 
Προφανώς όμως δεν είναι αυτό που τους ενοχλεί. Είναι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πάνε στην Εκκλησία. Και μάλιστα με τα παιδιά τους. Αντί οι αξίες που λαμβάνουν τα παιδιά να έρχονται από ΜΚΟ, αντί να έρχονται από τα βιβλία της Ρεπούση, τολμούν αυτοί οι μεσαιωνικοί τύποι να τους δίνουν άλλες εικόνες. Σε γενικές γραμμές αυτό που πιστεύουν είναι ότι επί χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ήταν χαζοί και αμόρφωτοι, και γι’ αυτό πίστευαν. Και τώρα που μορφώνονται δεν δικαιούνται να πιστεύουν. 
 
Το πιο αστείο όμως είναι ότι κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να μας πουν ότι δεν τους ενοχλεί η πίστη. Ναι, δεν τους ενοχλεί η πίστη, αρκεί να μην υπάρχει καμία εκδήλωση αυτής, δεν τους ενοχλεί η πίστη αρκεί να μην προβάλλει «μπροστά» τους. Δεν τους ενοχλεί η πίστη, αρκεί να μην είναι τόσο σοβαρή ώστε να «μπλέκει» με τα δικά τους σχέδια για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί η κοινωνία, για το τι θα πρέπει να κάνουν και πώς θα πρέπει να φέρονται οι πάντες. Γι’ αυτό τους ενοχλούν η προσευχή, τα στιλό.

πηγή

5 σχόλια:

  1. δεν μπορούν να καταργήσουν με τίποτα την προσευχή είναι το μόνο όπλο που έχει ο άνθρωπος κρυφά, αν γνωρίζατε την δύναμη της όλα αυτά τα αηδιαστικά σκουλήκια θα είχαν απλά εξαφανιστεί, αλλά αν δεν ζητήσει ο άνθρωπος, ο Θεός που εργάζεται με ευγένεια και λεπτότητα πώς να δώσει; ζήτα και θα πάρεις, ας πάνε να κουρευτούν, ας κλείσουν και τους ναούς, την προσευχή κανείς δεν μπόρεσε να την καταργήσει, μια προσευχή να γίνεται κι ο αντίχριστος θα τρέμει σύγκορμος, οι άγιοι πατέρες τα έχουν πει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τους ενοχλησει ακομα περισσοτερο
    οταν θα αυξανεται -ειδικα- απο 'δω και περα η προσελευση των ελληνων στις εκκλησιες οταν θα επανελθουν οι εικονες του ΧΡΙΣΤΟΥ και της ΠΑΝΑΓΙΑΣ
    στις συγκοινωνιες,στα σχολεια κλπ.
    Οταν καταλαβει ο ελληνας το μεγεθος της προδοσιας που βιωσε και που βιωνει, ποσο "χωμα" εφαγε...τοσα χρονια και για ποσα ακομα τον εχουν.
    Οταν η πεινα που ερχετε θα ειναι απιστευτη και πρωτογνωρη...οταν θα γινουν καταστροφες και σεισμοι στο τοπο και σημεια στον ουρανο, ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ...ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ...ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
    ΘΑ ΞΑΝΑΓΓΕΝΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα προηγηθεί μεγάλος πόνος μεγάλη απελπισία καταστροφή κίνδυνος σεισμοί θεομηνίες θα μας κλείσουν σύνορα θα μας κόψουν τα φάρμακα κι όποιος αντέξει θα απολαύσει και το μετά, ποιός θα αντέξει είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο Κύριος όχι εμείς, εμείς έχουμε ζήλο έχουμε γενναιότητα αυτοπεποίθεση, κι ο Πέτρος είχε αλλά στην πρώτη δυσκολία κατέρρευσε και πρόδωσε, ιδέα δεν έχουμε τί έρχεται και πώς θα είμαστε εμείς, γι αυτό από τώρα συνέχεια προσευχή έστω δέκα λεπτά την νύχτα το καλύτερο

      Διαγραφή
  3. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ12 Ιουνίου, 2018 01:44

    ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ !

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ12 Ιουνίου, 2018 07:35

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΥΤΕ 15 ΛΕΠΤΩΝ.ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΑΦΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠ'ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή