«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Βάσει του Συντάγματος των Σκοπίων, οι διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού της χώρας, αντί του Προέδρου, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ! (βίντεο)



"Φωτιά" βάζει εκ νέου στην ετοιμόρροπη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Μίλε Μποσνιακόφσκι, ο οποίος αντέδρασε έντονα στο χθεσινοβραδινό non paper του Μεγάρου Μαξίμου, λέγοντας ορθά κοφτά ότι βάσει της συμφωνίας: «Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες»!

Μάλιστα, σχολίασε ότι το non paper είναι ερμηνεία και δεν ανταποκρίνεται στους αρχικούς όρους της συμφωνίας.

«Η βάση της συμφωνίας είναι το πώς η Ελλάδα ερμηνεύει και κατανοεί τον όρο Μακεδονία. Και αποδέχθηκαν το πώς εμείς κατανοούμε και ερμηνεύουμε τον όρο Μακεδονία.
Μία σαφής διάκριση γίνεται ανάμεσα στο τι σημαίνει Μακεδονία για εκείνους και τι είναι αποδεκτό σε εμάς και τι σημαίνει για εμάς Μακεδονία και είναι αποδεκτό για εκείνους», είπε αρχικά ο Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Μάλιστα, τόνισε «Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες», ενώ συμπλήρωσε ότι η συμφωνία «διατηρεί τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα».

Σε ό,τι αφορά τα σύμβολα, εξήγησε ότι δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας και διευκρίνισε ότι ο ύμνος και η σημαία της γειτονικής χώρας δεν θα αλλάξουν. 

Καθηγητής Νομικής στα Σκόπια: "Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να υπογράψει τη συμφωνία"

Στο μεταξύ στα Σκόπια ο καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου του Στιπ και μέλος του προεδρείου της Αριστεράς, Ντιμιτάρ Απασίεφ, ισχυρίζεται ότι το «Μακεδονικό» Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα μόνο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαπραγματευθεί και να συνάψει  διεθνείς συμφωνίες και όχι η κυβέρνηση, κάτι που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σκηνικό, αφού ο Σκοπιανός πρόεδρος δεν προτίθεται να την υπογράψει.

«Αυτές οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις είναι εντελώς παράνομες. Το συνταγματικό σύστημα της χώρας μας εκφράζεται από κοινού  ως εκτελεστική εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μόνο πρόεδρο και μόνο πρωθυπουργό, Έχουμε έναν πρωθυπουργό και έναν πρόεδρο.
Ο πρωθυπουργός εκλέγεται από τη Συνέλευση, ο πρόεδρος και αρχηγός του κράτους της Δημοκρατίας, εκλέγεται από τους πολίτες.
Και εδώ το σύνταγμα δίνει στον αρχηγό του κράτους το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες.
Όχι η κυβέρνηση, με κανέναν τρόπο η κυβέρνηση. Έχει αρμοδιότητες για υπουργικές αποφάσεις σε τεχνικά θέματα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό κλπ.» είπε ο Απασίεφ.






πηγή

2 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ
    ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΩ
    ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟ "ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΩΤΗ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ Υ Ε Ν Ε Δ
    ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΟΥΤΑΡΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ
    ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ
    ΜΕΤΑ Η ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΤΟΝ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ
    ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΚΑΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ Ο ΚΟΥΙΚΑΡΑΣ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΥΤΟΣ "ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ" ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ
    ΜΗΠΩΣ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ...ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας της Ελλάδας προβλέπει η συμφωνία με τα Σκόπια
    14 Ιουνίου 2018
    ---------
    Θα μας πούνε οι σκοπιανοί τι πρέπει να διδασκόμαστε στην Ελληνική ιστορία και τι όχι! Για γέλια και για κλάματα.. η κατάσταση πλέον.

    Επιτροπή θα εξετάσει αν προκύπτει αλυτρωτισμός στα ελληνικά βιβλία ιστορίας προς την πΓΔΜ και το αντίστροφο

    Με ένα ενημερωτικό σημείωμα η Νέα Δημοκρατία αναλύει ένας προς ένα τα σημεία της συμφωνίας Τρίπρα – Ζάεφ, καταγγέλοντας ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα δημοσίως χθες στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

    Η Νέα Δημοκρατία καταλήγει πως η συμφωνία είναι άκρως προβληματική με απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σημείωμα, η Κυβέρνηση συμφώνησε να συσταθεί επιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές.

    Δηλαδή μια επιτροπή θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας και της Ελλάδας για να δει αν υπάρχει αλυτρωτική προπαγάνδα από τη χώρα μας προς τη γείτονα. Ξαφνικά δηλαδή εκεί που προσπαθούσαμε διαχρονικά να εξαλείψουμε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, η σημερινή κυβέρνηση φέρνει επιτροπή για να εξετάσει τον “αλυτρωτισμό” (αν είναι δυνατόν) της Ελλάδας και να τη διορθώσουν.

    Ακολουθεί ολόκληρο το ενημερωτικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Η Κυβέρνηση και τα γνωστά φερέφωνά της, σε ένα ακόμη κακοστημένο ρεσιτάλ προπαγάνδας, βαφτίζουν “διπλωματική επιτυχία”, την άκρως προβληματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τον κ. Ζάεφ και τις απαράδεκτες υποχωρήσεις στις οποίες προέβησαν από τις πάγιες εθνικές θέσεις. Πρόκειται για άλλη μία χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας από μία Κυβέρνηση που έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια. Και εξηγούμε γιατί είναι έτσι:

    1. Τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό κείμενο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο “Severna Makedonija”, όπως ψευδώς υποστήριξε δημοσίως χθες ο κ. Τσίπρας. Ο όρος “Severna Makedonija” δεν απαντάται πουθενά στη συμφωνία. Αντιθέτως το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε είναι “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του “Βόρεια Μακεδονία” (North Macedonia) (άρθρο 1 παρ 3α).

    2. Είναι απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων. Είναι δε εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προέβη στην ανήκουστη υποχώρηση να μην προσδιορίσει καν τον απώτατο χρόνο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ. Στο άρθρο 1 παρ 10 προβλέπεται ότι “για τα επίσημα έγγραφα που προορίζονται για διεθνή χρήση, η αλλαγή του ονόματος θα γίνει εντός 5 ετών”, ενώ η αλλαγή για τα έγγραφα που προορίζονται για εσωτερική χρήση συνδέεται με την εξέλιξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Δηλαδή μετατίθεται σε ένα αβέβαιο μακρινό μέλλον, όπως ακριβώς επεδίωκε εξ αρχής η Σκοπιανή πλευρά! Επίσης στο άρθρο 1 παρ 3ε που αφορά τις συντμήσεις του ονόματος (ίντερνετ, εμπορικές χρήσεις κλπ), παραμένουν τα σημερινά ακρωνύμια της χώρας (ΜΚ & ΜΚD), και η μόνη αλλαγή που “πέτυχε” η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αφορά τις πινακίδες των αυτοκινήτων στις οποίες θα μπουν οι κωδικοί NM & NMK.

    Επιπλέον στο άρθρο 1 παρ 3θ μετατίθεται για το μέλλον και η διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών και σημάτων και επωνυμιών. Αυτές θα τις κρίνει μια διεθνής ομάδα ειδικών εντός τριετίας χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει σήμερα τις αποφάσεις της. Μέχρι τότε δε τα σημερινά ονόματα και σήματα για εμπορικές χρήσεις θα παραμείνουν ως έχουν. Η μετάθεση των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ να εφαρμόσει τη συμφωνία σε ένα αβέβαιο μέλλον, όπως και η παραχώρηση της χρήσης των σημερινών κωδικών καθιστά γράμμα κενό το περιβόητο erga omnes.


    ΑπάντησηΔιαγραφή