σχόλιο Διόδοτου: Κανονικά, δεν θα έπρεπε όσοι Έλληνες βρεθούν εκεί, να εμφανιστούν με καμιά πενηνταριά τρακτέρ και να μπουκάρουν στο χώρο της διοργάνωσης για τις υπογραφές και να τρέψουν σε φυγή τα ρεμάλια αυτά κι όσους τους προστατεύουν;
Αντιδράσεις στους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς που υπερασπίζονται την ελληνικότητα της Μακεδονίας δημιουργούν οι εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό και όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας, Γιώργος Τάτσιος, ετοιμάζεται νέο συλλαλητήριο και μάλιστα στις Πρέσπες την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.
Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, στόχος είναι να συγκεντρωθεί κόσμος από όλη την Ελλάδα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την ημέρα υπογραφής και στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση μεταξύ των δυο πρωθυπουργών.
«Όπου θα ανακοινωθεί το προσύμφωνο θα είμαστε όλοι εκεί, είτε στις Πρέσπες, είτε οπουδήποτε αλλού», είπε ο ίδιος.
«Θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, γιατί δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ. Τάτσιος.
“Ο κ.Κοτζιάς είχε δηλώσει πως ονειρεύεται την υπογραφή της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή. Χιλιάδες γνήσιοι Μακεδόνες, με παραδοσιακές στολές απ’ ολόκληρη την Μακεδονία, θα είμαστε εκεί στις Πρέσπες για να “γιορτάσουμε” με τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους γνήσιους Μακεδόνες, που χωρίς καμία αίσθηση ντροπής διαπραγματεύονται την ιστορία και τον πολιτισμό τους” λέει ο κ.Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, που πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, για εσχάτη προδοσία.
Να γνωρίζουν αυτοί που διαπράττουν τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας ( με σφετερισμό του κρατικού τους αξιώματος η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση της θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και της από τον λαό εκπήγασης όλων των εξουσιών, υπέρ αυτού και του έθνους), και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, ότι θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα” αναφέρει τελευταία ανακοίνωση της «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»
Οι Ελληνες λοιπόν δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστα στη συμφωνία όνειδος που πάει να συμφωνηθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη συμφωνία περιλαμβάνονται:
Απαλείφονται από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας αναφορές σε «προστασία μακεδονικών μειονοτήτων» εκτός συνόρων και εναρμονίζεται το σχετικό με την ομογένεια άρθρο με το ανάλογο που υπάρχει στο ελληνικό σύνταγμα.
Καθορίζονται μεταβατικές περίοδοι για την αλλαγή των εσωτερικών εγγράφων στη γειτονική χώρα και αυτή η περίπλοκη διαδικασία θα συνδέεται με το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας.
Συγκροτείται επιτροπή η οποία θα εξετάσει τη χρήση εμπορικών σημάτων στις δύο χώρες.
Αναγνωρίζεται μακεδονική γλώσσα ( «Macedonian language» ) με τη σημείωση ότι η Βόρεια Μακεδονία αναγνωρίζει στο πλαίσιο της συμφωνίας ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβικής προέλευσης (όπως καταγράφεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ).
Σε σχέση με την εθνικότητα ισχύει ο όρος Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia με τη ρητή αναφορά ότι ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Τα στάδια μετά τη συμφωνία
Κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή της γειτονικής χώρας (η κυβέρνηση Ζάεφ έχει την αναγκαία πλειοψηφία).
Η μη υπογραφή της από τον πρόεδρο Γκ. Ιβανώφ και η αναπομπή της στη Βουλή.
Επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ότι ενθαρρύνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της «Βόρειας Μακεδονίας» με την ΕΕ και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ υπό την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί συνταγματική αναθεώρηση.
Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (25-26 Ιουνίου) και Σύνοδος Κορυφής (28-29) όπου αναμένεται να δοθεί ένα θετικό μήνυμα στη «Βόρεια Μακεδονία» για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων παρά τις ενστάσεις Γαλλίας-Ολλανδίας και με τη στήριξη της Γερμανίας.
Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ (11 Ιουλίου) όπου θα δοθεί πρόσκληση ένταξης στην Βόρεια Μακεδονία υπό την αίρεση της πραγματοποίησης συνταγματικής αναθεώρησης.
Επιστολή της κυβέρνησης Ζάεφ στις 190+ χώρες που έχουν αναγνωρίσει «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ότι στο εξής ισχύει το όνομα Severna Makedonija στις διμερείς σχέσεις και στα διεθνή fora.
Στο διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2018 η κυβέρνηση Ζάεφ θα πρέπει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα και αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση.
Αν είναι αρνητικό υπάρχει ως plan b το ενδεχόμενο διενέργειας βουλευτικών εκλογών δημοψηφισματικού χαρακτήρα για το σκοπιανό.
Αφού ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία στη Βόρεια Μακεδονία, τότε θα έρθει η συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο για κύρωση και ταυτόχρονα θα κυρωθεί η ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
πηγή
Διαβάστε κι εδώ:
ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ 7 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Και ΕΔΩ:
Οι Στρατηγοί «όπλισαν» : Τελεσίγραφο σε βουλευτές και ΠτΔ για εσχάτη προδοσία και «Γουδί» -Ξεσηκωμός σε ολόκληρη την Μακεδονία μας
ΣΗΜΕΡΑ 13 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αφορμη το επικαιρο θεμα της Βορειου Κορεας μιλησε προσφατα ο Κισινγκερ και ειπε. Οπου υπαρχει Βορεια και Νοτια το τελος ειναι ενωση. Στους Ελληνες που ζουν σημερα επεσε ο κληρος να φανουν ανταξιοι των προγονων τους. Η Ποπη Σουφλη καλει τους Ελληνες στο Συνταγμα, Παρασκευη, 14, 10 το πρωι. Διαδωστε.
ΑπάντησηΔιαγραφή13/06/2018-13:00 Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2018 - 13:12
ΑπάντησηΔιαγραφήΒΑΛΚΑΝΙΑ
Έδιωξε Ζάεφ-Δημητρόφ ο Γ.Ιβανόφ - Δεν δέχεται την συμφωνία (τουλάχιστον έτσι λέει) - Προχωράει σε διάγγελμα
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
------
Φαίνεται πως οι Σκοπιανοί δεν αρκούνται στο ότι τα πήραν όλα και είναι κερδισμένοι από την «συμφωνία» με την ελληνική κυβέρνηση και προφανώς ζητούν ακόμα περισσότερα.
Ο Σκοπιανός πρόεδρος Γ.Ιβανόφ αποχώρησε από την συνάντηση με τους Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ διακόπτοντας την παρουσίασή τους για το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.
Ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να συζητήσει με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ.Η συνάντηση ήταν πολύ σύντομη καθώς ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν από αυτή στις 10:09 δηλαδή κράτησε μόλις 6 λεπτά.
Υπενθυμίζεται ότι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», με μετάφραση σε όλες τις γλώσσες για όλες τις χρήσεις και με συνταγματική αναθεώρηση.
Ο πρόεδρος Ιβάνοφ επιμένει σε μια λύση που δεν θα προκαλέσει συνταγματικές αλλαγές, εν ολίγοις δεν θέλει προθέματα όπως «βόρεια» ή ότι άλλο μπροστά από το όνομα
Χθες, μάλιστα, μίλησε για ανεύθυνη στάση εκ μέρους του Ζάεφ το να επιλύεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μέσω τηλεφώνου.
Το απόγευμα αναμένεται διάγγελμα του προέδρου των Σκοπίων.
Εκτιμούμε πως ο Σκοπιανός πρόεδρος ξέρει ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι μέγιστο κέρδος για τα Σκόπια. Πήραν και γλώσσα και ταυτότητα και τώρα μπορούν επί της ουσίας να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ έχοντας δημιουργήσει «έθνος» από το πουθενά και έχοντας αποκτήσει ιστορικά και κληρονομικά διακαιώματα σε κάτι που δεν τους ανήκει.
Είναι πολύ πιθανό η τακτική του Σκοπιανού προέδρου να αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων στην ελληνική πλευρά ότι υπάρχουν αντιδράσεις και στα Σκόπια και θα πρέπει να επιταχυνθούν οι εξελίξεις...
☆ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΙ'ΑΥΤΟΣ
ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ☆
Οι Αλβανοί διεκδικούν και την Αρχαία Σπάρτη ενώ βάζουν «φωτιά» στην ΑΟΖ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΑπάντησηΔιαγραφή13 ΙΟΥΝ, 2018, 11:33
του Κίμωνα Χαραλάμπους
⚠️⚠️⚠️
Οι Αλβανοί τώρα αμφισβητούν την ελληνικότητα νησιών του Ιονίου με αφορμή τη συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, κάνοντας το χατίρι στην Τουρκία.
Θυμηθείτε εδώ τι γράφαμε στο el.gr:
Τουρκική «Τορπίλη» Και Στο Ιόνιο – Χωρίς Να «Πέσει Ντουφεκιά» Τα Θέλουν Όλα (ΒΙΝΤΕΟ)
Σαν να μην έφτανε αυτό, με νέο τραγελαφικό ντοκιμαντέρ διεκδικούν ακόμη και την Αρχαία Σπάρτη.
Έτσι, μετά τον Μέγα Αλέξανδρο ήρθε η σειρά του Λεωνίδα και των 300. Η αλβανική προπαγάνδα μας… μαθαίνει ότι η Αρχαία Σπάρτη ήταν αλβανική!
«Υπήρχαν Αλβανοί στην Πελοπόννησο , στο νότο , στη ζώνη της Λακωνίας, στην αρχαία Σπάρτη, στη Μεσσηνία, στη Μάνη. Η Μάνη είναι αλβανική ονομασία», λένε.
Την ίδια ώρα, ενεργοποιείται ο Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ονομάζει αλβανικό το νησί Οθωνοί, το οποίο βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της χώρας μας και είπε να το διεκδικήσει για… εξοχικό.
«Τα νησιά Οθωνοί είναι θέμα μείζον και για τα εγχώρια ύδατα και για την ΑΟΖ», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.
«Αυτό το παραλήρημα είναι καθαρά εθνικιστικό. Τα νησιά μας είναι στόχος είμαστε σύνορο, καθορίζουμε ΑΟΖ», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οθωνών Θεόδωρος Λουκανάρης.
☆ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΤΑ....ΦΑΤΕ.☆
Θα έλεγα τώρα τί @@δια θα πάρουν... αλλά πρέπει να δίνω το καλό παράδειγμα στους σχολιαστές...LOL
ΔιαγραφήΔιορθωση. Παρασκευη, 15, Ιουνιου, 10 το πρωι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην «εντατική» τα Σκόπια: Ξεσπάει σοβαρή πολιτική κρίση – VMRO: «Ψηφίζουμε ΟΧΙ, είμαστε “Μακεδόνες”» – Ερχονται μαζικά συλλαλητήρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοσίευση: 13 Ιουνίου 2018, 4:49 μμ
🆘️
Μύλος στην κυριολεξία στην γειτονική χώρα μετά το διάγγελμα του Σκοπιανού πρωθυπουργού για την συμφωνία με την Ελλάδα, που έχει φέρει την εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας ένα χρόνο πίσω στον Απρίλιο του 2017, και στην επίθεση ενόπλων εθνικιστικών ομάδων στο κοινοβούλιο της χώρας.
VMRO-DPMNE και πρόεδρος της ΠΓΔΜ δεν στηρίζουν την συμφωνία με την Ελλάδα, απαιτούν διαβουλεύσεις και υποχρεωτικό δημοψήφισμα, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν ρωσικό «δάκτυλο» να ξεσηκώνει τις εθνικιστικές οργανώσεις στην χώρα σε ένα σκηνικό που θυμίζει τα γεγονότα του κοινοβουλίου πριν ένα χρόνο και κάτι.
Η οργάνωση «Νεολαία για τη Μακεδονία» ανακοίνωσε μαζική διαμαρτυρία εναντίον της αλλαγής ονόματος των Σκοπίων στις 23 Ιουνίου αυξάνοντας την ένταση στην χώρα .
«Η οργάνωση μας ανακοινώνει διαμαρτυρία ενάντια στην αλλαγή ονόματος. «Περιμέναμε πολύ, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την υιοθέτηση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία «, αναφέρει πρόσκληση για διαμαρτυρία, που ανακοινώθηκε για τις 23 Ιουνίου μπροστά στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων.
«Δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικούς να αλλάξουν το όνομα και την ταυτότητά μας και με κάθε κόστος θα υπερασπιστούμε το όνομά μας ως Μακεδονία και θα παραμείνουμε Μακεδόνες!
Δεν είμαστε «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» ούτε η πατρίδα μας ονομάζεται βόρεια επαρχία. Αυτή η μάχη είναι μια ιερή μάχη όπως αυτή των τελευταίων Μοικανών, αυτή είναι η μάχη για την επιβίωση του μακεδονικού μας λαού! Ή θα κερδίσουμε και θα επιβιώσουμε ή θα πεθάνουμε με τα αγέννητα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και τα δισέγγονα μας », αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης στο Facebook.
Από την άλλη πλευρά το γνωστό εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των εσωτερικών οργάνων για να συζητηθούν οι αντιδράσεις πάνω στην συμφωνία με την Ελλάδα.
«Οι απόψεις του VMRO-DPMNE είναι γνωστές, αμετάβλητες και ακριβείς. Δεν θα απομακρυνθούμε από τις αρχικές μας πεποιθήσεις . Το VMRO-DPMNE δεν θα δεχθεί αλλαγή του Συντάγματος, προκειμένου να αλλάξει η ονομασία η χώρα.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ και οι Βούλγαροι! ΖΟΦΕΡΟ το μέλλον για την Ελλάδα με συμμαχία Σκοπίων-Σόφιας…
ΑπάντησηΔιαγραφή13/06/2018 ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανηγυρίζει και η Βουλγαρία, μετά την Αλβανία, για την εγκληματική συμφωνία Αλέξη Τσίπρα-Ζόραν Ζάεφ για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.
Σε ανακοίνωσή του το Βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών, αφού δίνει τα συγχαρητήριά του, σημειώνει πως η ίδια είχε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» ήδη από το 1992.
Να θυμίσουμε ότι με τη διακρατική συμφωνία Βουλγαρίας-Σκοπίων τον προηγούμενο χρόνο, οι δύο χώρες γιορτάζουν μαζί την επανάσταση του Ίλιντεν (που στράφηκε κατά των Ελλήνων τελικώς), ενώ υπάρχει σχέδιο και να ενωθούν οι δύο εκκλησίες.
Με λίγα λόγια, η Βουλγαρία ήδη ετοιμάζει το έδαφος για να ενωθεί με τα Σκόπια, και με όχημα το νέο όνομα του κρατιδίου να αρχίσει και πάλι να έχει βλέπεις για τη Μακεδονία μας και το Αιγαίο.
Το 2013 ο Γκρούεφσκι κατηγορούσε την Ελλάδα ότι με την αδιαλλαξία της βοηθούσε στη δημιουργία της μεγάλης Βουλγαρίας, μόνο που δεν μας ανέφερε ότι αυτό μπορεί να γίνει, όχι μόνο με διάλυση των Σκοπίων, αλλά και με «ένωση» των δύο χωρών. Μην ξεχνάμε ότι τα Σκοπιανά είναι βουλγαρική σλαβική διάλεκτος…