«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Στο Ζάππειο ο Α.Τσίπρας με κόκκινη γραβάτα! - Ο Π.Καμμένος με μπλε γραβάτα! - Κι ο ελληνικός λαός με μαύρη, πένθιμη...






"Τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται" είπε ο Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στο Ζάππειο και φορώντας κόκκινη γραβάτα, αστειευόμενος πως... χρειάζεται λίγο χρόνο για να την συνηθίσει!
«Δεν του πάει καθόλου» σχολιάζουν πολλοί. Ισως είναι θέμα συνήθειας.
Το θέμα είναι ότι την γραβάτα πρέπει να την φοράει κανείς, όχι «Να τον φοράει» αυτή...
Μετά το τέλος της ομιλίας τόσο ο Α.Τσίπρας όσο και ο Π.Κάμμένος έβγαλαν τις γραβάτες τους και…  η παράσταση έλαβε τέλος.




Θελει να δείξει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν. Δυστυχώς τα Μνημόνια ΔΕΝ τελείωσαν και ακόμα πιο δυστυχώς, ούτε καν φαίνεται στον ορίζοντα μιας γενιάς, τουλάχιστον, ότι θα τελειώσουν.
Αυτό που «τελείωσε» ο Α.Τσίπρας είναι η Μακεδονία και τώρα βάσει του σχεδίου εποικισμού του Αιγαίου, θέλει να τελειώσει και το Αιγαίο και μετά βλέπουμε...

Σε οικονομικό επίπεδο η καταστροφή συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια ακόμα, αν δεν συμβεί κάτι, ένα ιστορικό γεγονός ή δεν δημιουργηθούν τα κατάλληλα ρεύματα στην ελληνική κοινωνία για να αναδείξει ένα νέο ηγέτη ικανό να σπάσει τις αλυσίδες.
"Η σημερινή μέρα ανήκει σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται" είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων:
«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.
Τόνισε ότι η χώρα περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία.
«Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος», υπογράμμισε.
«Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας», είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια».
«Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων», είπε. «Η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική. Ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη. Στηρίζεται ξανά στα πόδια της», τόνισε παράλληλα ενώ υπογράμμισε πως «όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες».
«Προχωράμε σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις»
«Πλέον έχουμε αποκαταστήσει σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσει, να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα «να προχωρήσουμε το δρόμο της επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού».
«Βιώσιμο το χρέος»
«Με τη χθεσινή ιστορική απόφαση του Eurogroup το ελληνικό χρέος καθίσταται επιτέλους βιώσιμο», σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι από την αρχή αυτής της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση είχε θέσει έναν στόχο: «να είναι η λύση πειστική για τους επενδυτές ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβαση της στην ιδιωτική χρηματοδότηση, χωρίς να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ή κάτι που πρότειναν κάποιοι άλλοι, μια προληπτική γραμμή στήριξης».
«Όταν εμείς δίναμε τη μάχη να βγούμε από τα μνημόνια με τις δικές μας δυνάμεις, άλλοι ζητούσαν πιστοληπτικές γραμμές και επί της ουσίας νέα μνημόνια μασκαρεμένα», υπογράμμισε.

Για την εποπτεία
«Η εποπτεία έτσι όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία σχέση δεν έχει με το μηχανισμό της μνημονιακής επιτροπείας που ζήσαμε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, για να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα πλέον θα έχει την ευθύνη για τον εαυτό της και για το μέλλον της. Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες», σημείωσε.

Για τη ρύθμιση του χρέους
«Βασική της δέσμευση απέναντι στους εταίρους είναι να μην οπισθοχωρήσουν οι κεντρικές θεσμικές - το τονίζω θεσμικές - μεταρρυθμίσεις που ήδη έχει υλοποιήσει ή συνεχίζουμε να υλοποιούμε».
Πρόσθεσε ότι δέσμευση φυσικά είναι να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους.
Σημείωσε πως «την ίδια στιγμή όμως όποιος κάνει τον κόπο να ανατρέξει στο κείμενο της τελικής συμφωνίας, θα δει ότι αυτό δεν εμπεριέχει δεσμεύσεις για μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα, να πιάνουμε τους στόχους».
«Η ρύθμιση λοιπόν που έχουμε πλέον στα χέρια μας είναι το εισιτήριο μας για τη νέα εποχή», τόνισε.
«Έχουμε ακόμη πολλές μάχες να δώσουμε»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ πετύχαμε να φτάσουμε ως εδώ και οι αντίπαλοί μας που ποτέ δεν αποδέχτηκαν ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε έως εδώ, σήμερα στέκονται αμήχανοι μπροστά σε σε ό,τι καταφέραμε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι «κάποιοι άλλοι στέκονται με φόβο , γιατί αν η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος αυτής της συμμαχίας, ο δεύτερος στόχος, ήταν και είναι αυτός της κάθαρσης και της δικαιοσύνης».
«Για αυτό Πάνο, να ξέρεις», είπε στον Πάνο Καμμένο, «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλές μάχες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάθαρση και θα αποδοθεί, για να καθαρίσουμε τη χώρα από την διαφθορά».

Υπογράμμισε ότι «έχουμε ακόμα μπροστά μας 15 ολόκληρους μήνες για να πετύχουμε τον δεύτερο μεγάλο στόχο της κυβέρνησης μας και θα τον πετύχουμε».
«Κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως τον πόλεμο»
«Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο, ο πόλεμος είναι εκεί έξω, υπάρχουν αδικίες που θα αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτα», είπε ο Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, βγάζοντας σε μια συμβολική κίνηση την γραβάτα που για πρώτη φορά έβαλε σήμερα.
Στο ίδιο χώρο που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε υπογράψει την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ
Η κυβέρνηση πάντως ήταν δεδομένο πως θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί (πολιτικά) όσο το δυνατόν περισσότερο την συμφωνία, με την συνεδρίαση αυτή στο αίθριο του Ζαππείου εκεί δηλαδή που υπογράφηκε και η συμφωνία για τη Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ  στις   28 Μαΐου 1979 και φυσικά έχει και αυτό το συμβολισμό του.

Τα... της γραβάτας
«Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα, όμως τη μάχη ως τώρα την έδινα χωρίς τη γραβάτα» εξήγησε ο πρωθυπουργός.
Νωρίτερα όταν εμφανίστηκε με τη γραβάτα είχε πει λίγο αμήχανα ενώπιον των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: «Δυσκολεύομαι λίγο, αλλά...Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται».
Πρόκειται πιθανότατα για την γραβάτα που του χάρισε την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στις Πρέσπες κατά την υπογραφή της συμφωνίας.
Ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε το κόκκινο χρώμα, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος φόρεσε μονόχρωμη γαλάζια γραβάτα.









Διαβάστε επίσης:
Ο Τσίπρας φόρεσε την γραβάτα αλλά πάνω από 3,5 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας


πηγή: pronews




 



Πανηγυριτζης


Καλεσα τους συμπεθερους
εχθες στο πανηγυρι
ηρθε η Λιτσα του Μηνα
και η Μαριγω του Αργυρη

Μεσα στην ευθυμια μου
και στο τσκιρ το κεφι
φορεσα την γραβατα μου
και επιασα το Ντεφι

Για τσαντηροπανηγυρο
ειχαμε πολυ πλακα
ενω ο λαος απο μακρυα
με φωναζε μαλακα

Ετσι γλεντανε στα χωρια
η αποτυχημενοι
μαζευονται μοναχοι τους
και κλαινε αγκαλιασμενοι

Μα οταν τελειωσει η γιορτη
μαζι με την ΑΠΑΤΗ
θα κλαψουν οι γελοιοι αυτοι
η μερα ερχεται....νατη.



Κανείς δεν τολμούσε να πει ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός και ότι δεν διέγραψε κανένα χρέος γιατί αμέσως θα θεωρούνταν προδότης.

5 σχόλια:

  1. Ζουζουνάκια

    https://www.youtube.com/watch?v=Q93cPoSIhgo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σκοπιανοι ετοιμαζονται να ερθουν στην θεσσαλονικη για να υψωσουν την σημαια τους στον λευκο πυργο...γιατι λενε οτι τους ΑΝΗΚΕΙ...🦆🦆🦆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε ποια αλλη χωρα του κοσμου θα ξεπουλαγαν τη πατριδα αυτοι που κυβερνανε και η αντι[πολιτευσγ συσσωμη δεν θα ξεσηκωνε τους πολιτες;;;; πουθενα μονο εδω συμβαινουν ολα αυτα διοτι ολοι τους ειναι προδοτες συνεννοημενοι για να ξεκανουν την ελλαδα και τους ελληνες οπως στο λιβανο που αντικατεστησαν τον γηγενη πληθυσμο
    με ολες τις φυλες του κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. > Παράνομη η συμφωνία, πρόκειται για εσχάτη προδοσία
    - Απόφαση του Άρειου Πάγου από το 2009 βάζει… φωτιά στο Σκοπιανό

    > https://eleftheroiellines.blogspot.com/2018/06/2009.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε 18.07 Εχεις απολυτο δικιο. Το θρασος και φανατικη υποστιρηξη των αλλοφυλων απο τους προδοτες εξηγειται απο το γεγονος οτι εχουν την υποστηριξη αυτωνονε.

    http://andrewcarringtonhitchcock.com/wp-content/uploads/2016/06/Jew-Genocide-Barbara-Lerner-Spectre.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή