«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Οριστικό «μπλοκάρισμα» στις διαπραγματεύσεις φέρνει ο Μάθιου Νίμιτς: Προτείνει τον όρο «North Macedonia».



Οριστικό «μπλοκάρισμα» στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό φέρνει η νέα πρόταση για ονομασία των Σλαβόφωνων και των Αλβανόφωνων των Σκοπίων του ειδικού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς για αντικατάσταση του σλαβικού «Severna Macedonija» με τον διεθνή όρο «North Macedonia», δηλαδή κανονική «κορεοποίηση» όπως έχει γράψει και το pronews.gr.

Έτσι και αλλιώς φαίνεται ότι στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπο ν΄απεμπλακουν από την διαπραγμάτευση καθώς είναι πλέον σαφής η αδυναμία της να ελέγξει τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που αντιτίθεται στην εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το όνομα Μακεδονία.

Η νέα ονομασία φυσικά ήδη απορρίφθηκε από το Μαξίμου. Γενικά από το ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου διαρρέεται ότι «δεν βλέπουμε τελική συμφωνία». Όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν μια διαδικασία η οποία θα βρει ακτιβιστικά αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το τι εννοούμε λέγοντας ακτιβιστικά το είδαμε στην Θεσσαλονίκη στις αντιδράσεις για τις περιφρονητικές δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη για την γενοκτονία των Ποντίων.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους πάντες πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν βάζουν εμπόδια  στην επίλύση του ζητήματος της ονομασίας, ο κ. Ζάεφ με μια λιτή ανακοίνωση το απόγευμα του Σαββάτου (09/06/2018) ζήτησε λίγο παραπάνω χρόνο, ώστε να υπάρξει, όπως είπε «μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση».

Μάλιστα, ο ίδιος δεν διστάζει να ρίξει το ανάθεμα στα ΜΜΕ της γείτονος, τα οποία - ούτως ή άλλως - προβάλλουν την εικόνα διχογνωμίας και διγλωσσίας που ταλανίζει την κυβέρνησή του και επί της ουσίας τον εκθέτει απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

«Είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και η κυβέρνηση των Σκοπίων παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση της γείτονος.




«Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος», συνεχίζει η κυβέρνηση των Σκοπίων και τονίζει πως «η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται».

Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα».

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού δίνει την εντύπωση πως οι γείτονες είναι απολύτως διχασμένοι ως προς το τι να αποφασίσουν για το όνομα και επιχειρούν να κερδίσουν κι άλλο χρόνο, παρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ τις προηγούμενες δέκα ημέρες ότι η επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα είναι ζήτημα ημερών.

Όμως, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, τα χρονικά περιθώρια της γείτονος είναι πλέον ασφυκτικά: Απομένουν τρεις εβδομάδες έως την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 28 και 29 Ιουνίου, ενώ ακολουθεί η σύνοδος του NATO, στις 11 και 12 Ιουλίου.
pronews.gr

πηγή 
το είδαμε εδώ

5 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ11 Ιουνίου, 2018 00:27



    Ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται_Σπάρτη 18.6.18

    Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

    https://4.bp.blogspot.com/-7hoo5wj9Veo/WxxjxFdAZaI/AAAAAAAAI8Y/TGOBmiTYPkgQxO7o24bspPuG9r14IQK9wCLcBGAs/s640/makedonia.jpg
    .
    .
    Με τις ευλογίες και την στήριξη της τοπικής Εκκλησίας, την αρωγή και συμπαράσταση τοπικών φορέων, των αποστράτων, επιστημονικών, πολιτιστικών συλλόγων, της ομογένειας και απλών πολιτών διοργανώνεται
    .
    «Συλλαλητήριο για την Μακεδονία».
    .
    Την Δευτέρα 18 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε όλοι στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης για να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας και της ψυχής μας.
    .
    Το κάλεσμα του ποιητή:

    «Σε έσχατες ώρες, χρέος των ποιητών να σαλπίζουν, των ταγών να ανατρέπουν,
    και των μαχητών χρέος μέγιστο η δράση, γραμμάτια μη καταλείποντες ες
    επιγόνους»

    http://ealoellas.blogspot.com/2018/06/18618.html


    ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018.
    Από το “Δεν Πληρώνω” σε αυξήσεις 150% των διοδίων στην Εγνατία με φόντο το ξεπούλημά της μέσω ΤΑΙΠΕΔ . Εννέα μνηστήρες για την Εγνατία Οδό.
    -----
    Στις 9 Ιουνίου 2018 βγήκαν στην δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που πρόσφατα υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τις υπέρμετρες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας Οδού
    αρχής γενομένης από το 2019.

    Oι αυξήσεις των διοδίων που υπέγραψαν οι κομμουνιστές υπουργοί για να εφαρμοστούν στα διόδια της Εγνατίας Οδού από την 1η Ιανουαρίου 2019 φτάνουν έως και το απίστευτο 150%. Επιπροσθέτως προβλέπεται η δημιουργία σαράντα τριών (43) πλευρικών διοδίων!

    Tα διόδια θα αυξηθούν από 0,03 σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, δηλαδή θα επέλθει μια αύξηση ανά χιλιόμετρο της τάξεως του 67%. Με απλά λόγια στα σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα από το 2019 το αντίτιμο θα εκτοξευτεί από το σημερινό 1,20 ευρώ στα 2,98 ευρώ, δηλαδή μια αύξηση της τάξεως του 149%! Παράλληλα η αύξηση για τα οχήματα δημόσιας χρήσης κανονικά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

    Ο τσιπρας...εχει άλλα αφεντικά, τα οποία σέβεται και προσκυνά, και όχι τον λαό, τον οποίο προσβάλει και προκαλεί.........

    "Φυτευτός" πέρα για πέρα ...
    Αρχηγός κόμματος της Βουλής από το "πουθενά". Άγνωστοι παράγοντες "εγγυήθηκαν" γι' αυτόν, χωρίς αυτό να το γνωρίζει κανένας Έλληνας πολίτης ...Από το "πουθενά" - κι αυτός - σε κρίσιμο "πόστο" για τους Σιωνιστές.

    Aυτός ο τύπος αφήνει συντρίμμια ψυχών.....και οχι μονο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Επιδιώκεται η απόσπαση από την Ελλάδα σε ξεχωριστό προτεκτοράτο…
    (Μοιαζει με το τορπιλισμο του ΕΛΛΗ)...
    🔹️🔹️
    ΘΡΑΚΗ : Κι'αυτο για ξεχωριστο προτεκτορατο "παει" μονο που θαναι τουρκικο...
    🔹️🔹️
    ΚΡΗΤΗ : ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ.
    🔹️🔹️
    ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑΚΙΑ (ΚΑΝΤΟΝΙΑ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ(;) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..!!!
    .και επεται συνεχεια του διαμελισμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΓΗΚΕ ΘΑ ΛΕΓΕΤΕ :
    Β Ο Ρ Ε Ι Α Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α
    ΔΗΛΑΔΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΡΧΕΤΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερχεται νέος ξεσηκωμός: Συλλαλητήριο στις Πρέσπες για τη Μακεδονία! – “Θα είμαστε εκεί, να δουν από κοντά τους γνήσιους Μακεδόνες”
    Δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2018, 3:49 μμ
    🔥🔥🔥
    Αντιδράσεις στους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς που υπερασπίζονται την ελληνικότητα της Μακεδονίας δημιουργούν οι εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό και όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας, Γιώργος Τάτσιος, ετοιμάζεται νέο συλλαλητήριο και μάλιστα στις Πρέσπες την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.


    Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, στόχος είναι να συγκεντρωθεί κόσμος από όλη την Ελλάδα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την ημέρα υπογραφής και στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση μεταξύ των δυο πρωθυπουργών.

    «Όπου θα ανακοινωθεί το προσύμφωνο θα είμαστε όλοι εκεί, είτε στις Πρέσπες, είτε οπουδήποτε αλλού», είπε ο ίδιος.

    «Θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, γιατί δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ. Τάτσιος.

    “Ο κ.Κοτζιάς είχε δηλώσει πως ονειρεύεται την υπογραφή της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή. Χιλιάδες γνήσιοι Μακεδόνες, με παραδοσιακές στολές απ’ ολόκληρη την Μακεδονία, θα είμαστε εκεί στις Πρέσπες για να “γιορτάσουμε” με τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους γνήσιους Μακεδόνες, που χωρίς καμία αίσθηση ντροπής διαπραγματεύονται την ιστορία και τον πολιτισμό τους” λέει ο κ.Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, που πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, για εσχάτη προδοσία.


    “Η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και περιφρονεί την βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σκοπιανό ζήτημα, που είναι αμετακίνητη, και η οποία ΠΟΤΕ να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανέναν όρο. Αντιλαμβανόμενοι απολύτως το ιστορικό βάρος της ευθύνης αποτροπής της απόλυτης καταστροφής της Ελλάδας, και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτή προς πάσα κατεύθυνση, ενημερώνουμε και ζητούμε επίταση της προσοχής του Ελληνικού Λαού στα γεγονότα που αφορούν το όνομα της Μακεδονίας.

    Να γνωρίζουν αυτοί που διαπράττουν τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας ( με σφετερισμό του κρατικού τους αξιώματος η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση της θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και της από τον λαό εκπήγασης όλων των εξουσιών, υπέρ αυτού και του έθνους), και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, ότι θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα” αναφέρει τελευταία ανακοίνωση της «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»

    Οι Ελληνες λοιπόν δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστα στη συμφωνία όνειδος που πάει να συμφωνηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή