«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Κρις Σπύρου 11/7/2018: Ιδού τί θα συμβεί με την Συμφωνία των Πρεσπών – Η αλήθεια που κρύβουν.

Εδώ θα ανέβουμε γερά...
 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο 90.1 το βράδυ (10) της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης, π. βουλευτής και π. Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χαμσάιρ, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), κ. Κρις Σπύρου..
αναφερόμενος στο Σκοπιανό ζήτημα και στο μέλλον της «Συμφωνίας των Πρεσπών», προέβλεψε αυτό ακριβώς, που την άλλη μέρα (Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018) ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Ότι, δηλαδή η Μόσχα θα βάλει veto στη «Συμφωνία των Πρεσπών», όταν, όπως είπε ο κ. Σπύρου, αυτή υποχρεωτικά θα πάει για έγκριση, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!



Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Έτσι, λίγες ώρες πριν την πρόσκληση του ΝΑΤΟ προς την FYROM να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ο κ. Σπύρου είχε προβλέψει την αντίδραση του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Απαντώντας, μάλιστα, στο ερώτημα που του ετέθη από την εκπομπή, αναφορικά με την εμπλοκή Ρώσων διπλωματών στο Σκοπιανό, ο κ. Σπύρου είχε εκτιμήσει ότι εκείνο που προσπαθούσαν να μάθουν οι Ρώσοι..
–και να αποτρέψουν- ήταν η πιθανότητα ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής 11 Ιουλίου 2018, κάτι που η Ελλάδα είχε δικαίωμα και μπορούσε να κάνει επιτρέποντας την ένταξη της FYROM στο NATO, χωρίς να ασκήσει το veto. Εάν αυτό συνέβαινε, η κυβέρνηση της Ρωσίας δεν θα μπορούσε να το αποτρέψει, αναφέρει το panhellenicpost.com

Όταν το θέμα θα μεταφερθεί στη διαβούλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου μετά την επικύρωση των δύο πλευρών, θα πρέπει να εγκριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, ειδάλλως δεν μπορεί να υπάρξει Κράτος με ονομασία «βόρεια Μακεδονία», ήταν το χρονικό σημείο στο οποίο ο Πούτιν έστησε το «καρτέρι» του.

Το θέμα πρέπει πρώτα να πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου ο Πούτιν έχει veto. Όπως η Ελλάδα έχει μονομερές veto στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει veto στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Όπως έχει η Αγγλία, η Γαλλία, η Κίνα και οι ΗΠΑ. Δηλαδή, τα πέντε μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Έτσι λοιπόν, είχε προβλέψει ο Κρις Σπύρου, «όταν θα τελειώσει η διαδικασία της Συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως και τελείωσε, θα πάρουν τα μαντάτα από τον Πούτιν», όπως και έγινε με την δήλωση του Λαβρόφ προς τον Νίκο Κοτζιά.

Χθες, ρωτήσαμε τον Κρις Σπύρου για τη δήλωση Λαβρόφ και ο Κρις Σπύρου μας απάντησε με τον απολύτως σαφή τρόπο που διακρίνει: «Εάν όλες οι προϋποθέσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από δω και στο εξής τηρηθούν από τη κυβέρνηση της Ελλάδας και την κυβέρνηση των Σκοπίων, το τελικό αποτέλεσμα της συμφωνημένης ονομασίας και μόνο, θα το παραλάβει ο διαμεσολαβητής Μάθιους Νίμιτς και θα το παραδώσει στον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών κ. Γκουντέρες».


Ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης, κ. Κρις Σπύρου.

«Τότε θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μέχρι να υπάρξει Κράτος με ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Μας είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Σπύρου:

«Ο Γενικός Γραμματέας θα το εισηγηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ λέγοντάς τους ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η κυβέρνηση των Σκοπιών συμφωνήσανε σε μόνιμη ονομασία για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας FYROMως «Βόρεια Μακεδονία». Για να υπάρξει Κράτος αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη, με ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας να το εγκρίνει, να το παραπέμψει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία με πλειοψηφία, θα εγκρίνει την ύπαρξη ανεξάρτητου Κράτους με ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

«Εάν, όμως, η πρόταση της αλλαγής της προσωρινής ονομασίας πάρει την πλειοψηφία του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ένα έστω από τα πέντε μόνιμα μέλη έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο. Εκεί τελειώνει το πανηγύρι. Αυτό είπε στην Κοινότητα του ΝΑΤΟ και τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται, ο Λαβρόφ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Όταν θα έρθει το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη, και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το πανηγύρι θα τελειώσει. Και ότι άλλο διαφορετικό πει είτε ηγέτης της Ελλάδος είτε ηγέτης των Σκοπίων, είτε ηγέτης του ΝΑΤΟ, θα είναι τίποτε άλλο παρά παραπλανητική επιθυμία ανύπαρκτης πιθανότητας! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι μονόδρομος για να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε επιγραμματικά, ο κ. Σπύρου.

Ρωτήσαμε τον κ. Κρις Σπύρου γιατί τις τελευταίες ημέρες έγινε αναφορά σε πιέσεις των ΗΠΑ ή άλλων παραγόντων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Μας είπε: «Εάν αυτά τα λέγανε για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια με ονομασία που περιείχε τη λέξη Μακεδονία, την είχε ήδη! Δεν χρειαζότανε όλο αυτό που έγινε. Μπορούσαν να το κάνουν στην Σύνοδο Κορυφής, με το FYROM. ’Όπως η Ελλάδα βγήκε από το 2ο Μνημόνιο το 2015, έτσι μπήκε και η FYROM στο ΝΑΤΟ. Αλλά, ούτε η Ελλάδα βγήκε από το 2ο Μνημόνιο το 2015, ούτε η FYROM μπήκε στο ΝΑΤΟ το 2018…»

Με βάση τα ανωτέρω, θελήσαμε να κάνουμε ένα τελευταίο ερώτημα στο κ. Κρις Σπύρου: Τότε τι χρειαζότανε το «Βόρεια Μακεδονία»;

«Στο ερώτημα αυτό, που είναι και η ουσία του όλου θέματος», μας είπε ο κ. Σπύρου, «θα μου επιτρέψετε να δώσω τεκμηριωμένη απάντηση την προσεχή Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.) στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22 στις 7:45 το βράδυ. Θα είμαι κεντρικός ομιλητής και η ερώτηση θα είναι: Ποιός ο λόγος της «Συμφωνίας των Πρεσπών»


πηγή

12 σχόλια:

  1. Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
    ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΟ ΖΑΕΦ!!ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!
    ΤΟΥ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥΤΙΝ...!!!
    πηγη:volcanotimes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας μεγαλος μαθηματικος ειπε οτι ολα τα προβληματα εχουν λυση. Ακομη και η απαλειψις του προβληματος ειναι λυση. Μηπως βαινομεν προς συνορα Ελλαδος-Σερβιας;;; Να μια μερα που η Ελλαδα θα στερεψη απο μπυρες, κρασια και τσιχουδιες. Μην το βαζετε κατω. Ο αγωνας μολις τωρα αρχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
    Ακήρυκτος πόλεμος Κοτζιά-Καμμένου και ΗΠΑ-Ρωσίας για το Αγιον Ορος: Ποιοι θέλουν να «αρπάξουν» το «Περιβόλι της Παναγιάς»
    (πηγη: thesecretrealtruth.blospot.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, βάζε το σωστό λινκ του άρθρου και μην μας στέλνεις στην αρχική σελίδα. Δεν έχει κανένα νόημα αυτό που κάνεις. Τζάμπα μπάιτ ξοδεύεις.

      Διαγραφή
    2. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/blog-post_8711.html

      Ούτε την αρχική σελίδα δεν δίνεις σωστά. Είναι bloGspot και όχι blospot. Είναι com και όχι gr.

      Διαγραφή
  4. Απο την βιασυνη μου εκανα λαθος ζητω συγγνωμη,καμμια φορα στην προσπαθεια να δωθει μια πληροφορια γινονται και λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και πάει χαμένη κι η πληροφορία, κι ο κόπος σου, κι ο χρόνος μας, και τα νεύρα μας...

      Επιλογή της διεύθυνσης του άρθρου, δεξί κλικ, αντιγραφή (copy).
      Δεξί κλικ στο σχόλιο, επικόλληση (paste).
      Απλό είναι, απλούστατο. Εύκολο, γρήγορο και αλάνθαστο.

      Διαγραφή
    2. Δεν γινεται copy-paste συγχρονως η διευθυνση η ο συνδεσμος του οποιουδηποτε αρθρου ΜΑΖΙ με το περιεχομενο του σε σχολιο στο blog του διοδοτου... οπως μου το περιγραφεις δεν μπορω να το κανω ΟΛΟ ΑΥΤΟ COPY-PASTE αν μπορεις εσυ μαγγια σου.

      Διαγραφή
    3. Επειδή μάλλον δεν έχετε μεγάλη εμπειρία σε χρήση ίντερνετ, γραφτε απλά το όνομα του σάιτ ή μπλογκ και μετα τον τίτλο του άρθρου.

      Διαγραφή
    4. Εχω εμπειρια σε αλλα πραγματα κωστα
      οσο για το ιντερνετ το αφηνω σε εκεινους που ασχολουνται πιο "συστηματικα"... ας πουμε οτι μ'αρεσουν τα απλα να ξερω σ'αυτον τον "χωρο".Παντως σ'ευχαριστω για την υποδειξη σου...και μ'αρεσεις που τα λες απλα και κατανοητα.

      Διαγραφή
  5. Καταπέλτης! Νέα ηχηρή παρέμβαση του Κρις Σπύρου: Ετσι θα «πέσει» η Συμφωνία των Πρεσπών – Διέλυσε την προπαγάνδα Σκοπιανών και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
    Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2018, 7:36 μμ
    -----
    ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή