«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

310 συνδικαλιστές υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια (ποιοι υπέγραψαν από την ΔΕΗ)

Έχουμε ξαναμιλήσει εδώ στον Διόδοτο γι αυτά τα φίδια... Κρατήστε τη λίστα να τους "θυμόμαστε".. 😉

310 συνδικαλιστές ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία


Στη συλλογή υπογραφών υπέρ της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΠΓΔΜ προχωρούν συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης (στηρίζεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ). Προτάσσουν ως μείζον τον απεγκλωβισμό από την μισαλλοδοξία και τους εκατέρωθεν εθνικισμούς. Κρίνουν ότι σε αυτή τη συγκυρία η μόνη επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι/ες είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας και δεν πρέπει να αφεθεί χώρος στην εθνικιστική ακροδεξιά και τους νεοναζί να δηλητηριάσουν την Ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία στα θέματα αυτά. Θεωρούν ότι είναι η ώρα για το τέλος της «άγονης διαμάχης» και τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επικεντρωθούν σε συνεργασία με τα εργατικά κινήματα των βαλκανικών χωρών στην ανάπτυξη αγώνων με καλύτερους όρους «ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων». 

Το κείμενο των 310 συνδικαλιστών/στριών με τίτλο «Μιλάμε την ίδια γλώσσα …» αναφέρει τα εξής:
 

«Η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ έχει στόχο να κλείσει μια μακρά περίοδο εντάσεων και συγκρούσεων, που τροφοδοτήθηκε από την μισαλλοδοξία και τους εκατέρωθεν εθνικισμούς, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την ειρήνη, τη φιλία και την συνεργασία στα πολύπαθα Βαλκάνια. 
 

Σε αυτή τη συγκυρία η μόνη επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι/ες είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας και δεν πρέπει να αφεθεί χώρος στην εθνικιστική ακροδεξιά και τους νεοναζί να δηλητηριάσουν την Ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία στα θέματα αυτά. Αντίθετα πρέπει να αγωνιστούμε για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τους εργαζόμενους/ες της γειτονικής χώρας Τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. Πολλά είναι τα κοινά προβλήματα, για τα οποία ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε. Οι επιλογές της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού μας οδήγησαν σε διαμάχες για το όνομα, την εθνικότητα, ενώ είναι βέβαιο ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα όταν αναφερόμαστε στα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Η ειρηνική συνύπαρξη δίνει τη δυνατότητα για κοινούς αγώνες απέναντι στα κοινά προβλήματα: την λιτότητα, την φτώχεια, την ανεργία και κοινές διεκδικήσεις για εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι προκλήσεις για τον κόσμο της εργασίας είναι πολύ μεγάλες για να αφήνουμε να μας τυφλώνει ο φόβος για την υποτιθέμενη απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας. Η διατήρηση μιας άγονης διαμάχης δεν θα έφερνε πίσω τους χιλιάδες νέους που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, δεν θα έδινε δουλειά στους χιλιάδες ανέργους.
 

Όταν η ειρήνη και η αλληλεγγύη μεταξύ των Λαών στεριώσει, τότε οι εργαζόμενοι θα ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Μπορούμε να επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να αναπτύξουμε τους αγώνες με καλύτερους όρους και σε συνεργασία με τα εργατικά κινήματα των Βαλκανικών χωρών, στη μάχη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ».  


Ανάμεσα στα ονόματα που διαβάσαμε υπάρχουν οι συνδικαλιστές του Ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) όπως οι:

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ. ΕΤΕ – ΔΕΗ
ΜΗΤΡΟΔΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΔΕΗ
ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΘΩΜΑΣ, Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
 ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
 ΠΑΛΟΥΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΔΕΗ
 ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, πρώην Μέλος Δ.Σ. Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΔΕΗ

 ΠΗΛΙΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
 ΤΡΕΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μέλος Δ.Σ. Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ
 ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, Μέλος Δ.Σ. ΕΔΟΠ – ΔΕΗ
 ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Μηχανικών ΔΕΗ

Επίσης πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όλα τα ονόματα .

Παναγιώτα Μπίτσικα (www.documentonews.gr)


12 σχόλια:

  1. Πολωνία: Απαγορεύεται και η παραμικρή αναφορά στον κομμουνισμό σε δημόσιους χώρους!

    Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018
    https://1.bp.blogspot.com/-CU0DOuAl5PI/Wzdbq1wfjII/AAAAAAACKfQ/sZmmTxqo7qwgwQVqxCCnGlHKnxKDECUBQCLcBGAs/s400/2018-06-30_132826.png

    Πολωνία: Απαγορεύεται και η παραμικρή αναφορά στον κομμουνισμό σε δημόσιους χώρους!

    Το σχετικό νόμο υπέγραψε ο πρόεδρος Ντούντα
    Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε χθες έναν νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς.

    Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες "δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους".

    Παράλληλα απαγορεύονται οι αναφορές στο καθεστώς που επιβλήθηκε στην Πολωνία κατά το διάστημα 1944 - 1989, όταν η χώρα ήταν μέλος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

    Ο νόμος δίνει στις τοπικές αρχές προθεσμία ενός έτους να αφαιρέσουν όλα τα σύμβολα που τιμούν "το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς" από τους δημόσιους χώρους.

    Στην περίπτωση μη έγκαιρης συμμόρφωσης με τις νέες διατάξεις, η κυβέρνηση θα επιβάλει μια νέα προσωρινή ονομασία για να αντικαταστήσει εκείνη που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη.
    Σύμφωνα με τους συντάκτες του νόμου, περίπου 1.200 έως 1.400 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Πολωνία θα αλλάξουν ονομασία.

    Παρόμοιοι νόμοι που απαγορεύουν την προπαγάνδα υπέρ του κομμουνισμού έχουν ψηφισθεί και σε άλλες χώρες, όπως την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ουκρανία.


    protothema.gr
    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/06/blog-post_1059.html .
    ΥΣ.
    .
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ……….
    .
    ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνιστώ να αποφεύγετε στο εξής την αντιγραφή όλου του άρθρου, εφόσον βάζετε που βάζετε τον σύνδεσμο στο τέλος για να αναζητηθεί από όποιον ενδιαφέρεται. Κάντε το δηλαδή όπως ο κος Ahoy (τακτικός σχολιαστής μας επίσης).

      Διαγραφή
    2. ΣΥΓΝΩΜΗ .

      ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ .

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ .

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα και καλό μήνα!

      Συγνώμη εγώ, αν ο τόνος μου σας φάνηκε αυστηρός. Απλή σύσταση έκανα που θα γίνει και σε άλλους σχολιαστές, χάριν ευαναγνώσεως του σχολιαστικού χώρου.

      Διαγραφή
  2. Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ!
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!

    ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ
    ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΦΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ" ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΛΠ. ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!

    ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ , ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
    Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
    ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ!

    ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ
    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΑΖΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΙΛΙΑ.
    ΑΝΤΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ
    ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ , ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΚΑΡΙΚΟΥΣ!

    ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ;

    "ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ Όψεις τής ανθελληνικής γραμμής Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου Καθηγητού "– Κλασσικού Φιλολόγου Ιστορικού – Συγγραφέως

    Πριν κάποιες δεκαετίες, λοιπόν, το ΚΚΕ, δια του στελέχους του Ν. Ζαχαριάδη, στην τέταρτη πλατειά ολομέλειά του έλεγε τα εξής: «Ένα από τα ισχυρότερα εμπόδια πού αντιμετώπισε ο Κομμουνισμός στην χώρα μας είναι το εθνικό φρόνημα του Ελληνικού Λαού, το θρεμμένο από τις μεγάλες ιστορικές του παραδόσεις. Για να προετοιμασθεί ψυχολογικά ο Ελληνικός Λαός να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την μετατροπή τής Ελλάδος σε Σοβιετική Δημοκρατία και την κάθοδο της Βουλγαρίας στο Αιγαίο, έπρεπε να αλλοιωθεί το εθνικό του φρόνημα, να καταπολεμηθεί, να εξασθενήσει. Και για να γίνει αυτό έπρε¬πε τα βέλη τής κομμουνιστικής ιστοριογραφίας να στραφούν εναντίον τών πηγών πού το συντηρούν και το ενισχύουν, εναν¬τίον των εθνικών παραδόσεων του Ελληνικού Λαού, εναντίον της αντιλήψεως της ιστορικής του συνεχείας.
    Στο πλαίσιο της διαβρωτικής αυτής προσπάθειας με ιδιαίτερη βιαιότητα και επιμονή το Κ.Κ.Ε. εστράφη εναντίον τής Μεγάλης Ιδέας για να μειώσει την αξία της ως ισχυρού κινήτρου τού νεοελληνικού έθνους στους αγώνες του για την εθνική του ολοκλήρωση». Το εθνικό φρόνημα, λοιπόν, ήταν το πρόβλημα. Οι ρίζες των Ελλήνων.
    Είτε ο διεθνισμός (κομμουνισμός) του Ζαχαριάδη, είτε η παγκοσμιοποίηση τού Κίσσιγκερ σχεδιάζει, ο στόχος είναι ο ίδιος.
    Ο μεν πρώτος έλεγε ότι «τα βέλη τής κομμουνιστικής ιστοριογραφίας να στραφούν εναντίον τών πηγών πού συντηρούν και ενισχύουν το ελληνικό έθνος, εναν¬τίον των εθνικών παραδόσεων του Ελληνικού Λαού, εναντίον της αντιλήψεως της Ιστορικής του συνεχείας», ο δε δεύτερος τόνιζε ότι «οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες, δηλαδή να τον πλήξουμε στην Γλώσσα, στην Θρησκεία, στα Πολιτιστικά και Ιστορικά του αποθέματα». Αυτό δεν γίνεται σήμερα; Ρεπούση, και πλείστοι άλλοι "πανεπιστημιακοί", σήμερα, τι λένε και τι κάνουν;
    Το πώς μεθοδεύθηκε όλο αυτό θα το δούμε στο επόμενο άρθρο μας. Προς το παρόν ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας από τις ήδη αναλυμένες αλλά και προκλητικά συμπτωματικές ομοιότητες των διεθνιστών κομμουνιστών και των εκπροσώπων τής παγκοσμιοποίησης ως προς τον κοινό τους αντίπαλο. Το ελληνικό έθνος και την ιστορική του συνέχεια!

    http://dsymeonidis.blogspot.gr/search?updated-max=2014-01-06T00:34:00-08:00&max-results=7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος εδω λεει η Τσατσα και το μπουρδελο της καπουτ. Ζουμε ενδιαφεροντες καιρους.

    https://russia-insider.com/en/politics/its-end-merkel-and-eu-russias-top-anchor-confidently-explains-blistering-monologue-kiselyov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι από κείνους με τα σκάνδαλα που έφαγαν λεφτά και πήγαιναν στις Σευχέλλες; ωστόσο στέλνουν μια σύνταξη ολόκληρη δεη στους ηλικιωμένους κι όχι μόνο σ αυτούς, για τους λαθρομετανάστες το δωρεάν δεη δεν το συζητώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βγάλτε τα ονόματα στην φόρα να ξέρουμε ποιοί αφοδεύουν πάνω στα ιερά αίματα των προγόνων και των αγίων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είδατε στο τέλος του άρθρου την φράση "Επίσης πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όλα τα ονόματα"?..

      Διαγραφή
  6. δεν το είδα, ευχαριστώ για την επισήμανση, με παρέσυραν τα αρκετά μακροσκελή σχόλια από κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όταν καθαρίσει η χώρα μας, όλοι θα επιστρέψουν τους μισθούς και ότι απέκτησαν μαζί με τα παιδιά τους σύμφωνα με το σύστημα του Κομφούκιου, πολύ σωστό, όταν πρόκειται για εργαζόμενους που έβλαψαν το κράτος και αυτή η βλάβη απλωνόταν με ταχύτητα σαν επιδημία σε όλους τους τομείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018
    ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!Κλείνουν 800 καταστήματα!!7.000 ΕΛΛΗΝΕΣ υπάλληλοι θα μείνουν στο δρόμο χωρίς δουλειά...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ...ΠΤΩΧΕΥΣΗ;;;

    Θύματα της νέας τεχνολογίας.Κλείνουν 800 καταστήματα .7.000 υπάλληλοι στον ΔΡΌΜΟ.Που θα απορροφηθούν;..Άγνωστο.Σίγουρα θα πάρουν τον δρόμο στο ταμείο ανεργίας
    Όπως αναφέρει τοmononews.gr : Όλα αλλάζουν στο δίκτυο των τραπεζών καθώς θα κλείσουν πάνω από 800 καταστήματα και χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι –τουλάχιστον 7.000- θα δουν την έξοδο.

    Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι σαρωτικοί.

    Και είναι επόμενο καθώς οι τράπεζες περνάνε σταδικά στη νέα ψηφιακή εποχή. Οι απαιτήσεις της πελατείας αλλάζουν. Και μαζί τους αλλάζουν και οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Και μην ξεχνάμε ήδη στην αγορά η Τράπεζα Πειραιώς λάνσαρε το πρώτο ψηφιακό δάνειο.
    Το μεγάλο μαχαίρι θα πέσει στο δίκτυο.
    Το mononews.gr έγινε προ ημερών κοινωνός μιας στιχομυθία που είχαν δύο τραπεζίτες. Ο ένας διοικεί τράπεζα και ο έτερος είναι επικεφαλής του τομέα διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών:

    -Αν σήμερα έστηνες μία τράπεζα, τι δίκτυο καταστημάτων θα κάλυπτε πλήρως την πελατεία της; ήταν το ερώτημα.

    -Με 250 καταστήματα θα ήταν απολύτως καλυμμένη, ήταν η απάντηση.

    Είναι λοιπόν εμφανές ότι οι αλλαγές έχουν δρομολογηθεί και την επόεμνη τριετία, τίποτα δεν θα θυμίζει το σημερινό τραπεζικό δίκτυο, τουλάχιστον σε ότι αφορά το μέγεθος.

    Σύμφωνα με το νέο πλάνο, το δίκτυο της κάθε συστημικής τράπεζας θα «παίζει» στα 250 με 300 καταστήματα. Στο τέλος του 2017 –σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών- οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είχαν δίκτυο 1.972 καταστημάτων. Περισσότερα λοιπόν από 800 καταστήματα το επόεμνο διάστημα θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά.

    Και όπως είναι φυσικό, τα «λουκέτα» που θα μπουν στα καταστήματα θα οδηγήσουν και στην αποχώρηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

    Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι κοντά στη σύνταξη θα αποχωρήσουν με πρόσθετο bonus και από τα προγράμματα εθελουσίας, τα οποία θα συνεχίσουν να «τρέχουν», μέχρι να στερέψουν οι δεξαμενές εργαζομένων από «παλιάς κοπής» υπλλήλους και οι τράπεζες στελεχωθούν με «νέο αίμα».

    Ενώ θα πρέπει να βρεθεί λύση και με τους εργαζόμενους που απέχουν πολλά έτη από το να βγουν στην σύνταξη.

    Και όπως παραδέχονται στελέχη των τραπεζών «δεν αποκλείεται» να ανοίξει και κύκλος απολύσεων….
    Σύμφωνα με τη σημερινή διάρθρωση τον μεγαλύτερο αριθμό δικτύο και εργαζομένων έχει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς την εποχή των συγχωνεύσεων απορρόφησε σημαντικό αριθμό τραπεζών (Αγροτική, Κύπρου, Μillennium κλπ).

    Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές από την Πειραιώς -σε επίπεδο ομίλου- θα πρέπει να αποχωρήσουν περί τις 5.000 εργαζόμενοι, ενώ για τις υπόλοιπες τρεις συστημικές ο αριθμός των υπαλλήλων που θα δει την έξοδο «παίζει» στα 500 με 700 άτομα.

    Η Πειραιώς είχε στο τέλος του 2017 (στοιχεία ΕΕΤ) Πειραιώς 12.848 εργαζόμενους και 622 καταστήματα. Η Εθνική 9.970 εργαζόμενους και 485 καταστήματα. Η Alpha 8.341 εργαζόμενους και 469 καταστήματα και η Eurobank 8.026 εργαζόμενους και 396 καταστήματα.

    Τα στοιχεία των τελευταίων ετών είναι αποκαλυπτικά για τη συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου και τις αποχωρήσεις τραπεζοϋπαλλήλων.

    Συγκεκριμένα το 2017, ο αριθμός των υπαλλήλων στις τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank, Attica, HSBC ήταν 40.317 άτομα και το δίκτυο αριθμούσε 2.042 καταστήματα. Το 2016 τα αντίστοιχα μεγέθη ήταν 41.119 άτομα και 2.206 καταστήματα. Ενώ το 2011, πριν ξεκινήσει ο κύκλος των σαρωτικών συγχωνεύσεων, οι τράπεζες άμεσα μέλη της ΕΕΤ ήταν 19, με 56.042 εργαζόμενους και 3.565 καταστήματα.
    Οπως σημειώνουν τραπεζικές πηγές, η «μεταμόρφωση» του δικτύου είναι επιβεβλημένη, και ότι προβλέπεται στα σχέδια αναδιάρθρωσης που έχει εγκρίνει ο SSM, καθώς οι νέες τεχνολογίες κερδίζουν διαρκώς έδαφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή