«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Οι ΗΠΑ σαφώς στηρίζουν στην Ευρώπη τις 6 χώρες που στέκονται απέναντι στο Βερολίνο: Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και κλείνουν το μάτι και στην Βουλγαρία. ΤΩΡΑ... και πάντα κάνοντας την αρχή με άρθρο στη Washington Post, αποφασίζουν: « Τ Ε Λ Ο Σ χρόνου για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ »



Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι ΗΠΑ στρέφονται καθαρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έστω με έναν άρθρο της Washington Post, αλλά όσοι ξέρουν γνωρίζουν ότι η Washington Post  είναι το ίδιο το αμερικανικό πολιτικό κατεστημένο και αυτό που δίνει πολιτικές κατευθύνσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σε μία χώρα που βρίσκεται διαρκώς κάτω από από την αμερικανική ομπρέλα

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τις κρίσιμες ώρες της τελευταίες δεκαετίας η Washington Post, έδειξε το δρόμο, είτε για την έλευση είτε για την αποκαθήλωση του Γ.Παπανδρέου, την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία το 2012 και εν τέλει διέβλεψε, περιέγραψε και αποτύπωσε με ακρίβεια ημερών την έλευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία το 2015.

Τώρα το «ευαγγέλιο» του αμερικανικού κατεστημένου «βλέπει» το τέλος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιστροφή ΝΔ με Μητσοτάκη στην εξουσία.

Χαρακτηρίζει «ιδιότυπη συμμαχία ακροαριστερών και ακροδεξιών λαϊκιστών» αυτούς που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 3,4 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που αμερικανικό μέσο ενημέρωσης χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,ι πλέον αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει «απέναντι» από τις ΗΠΑ.

Ο συγχνωτισμός και η δορυφοροποίηση που «πέτυχαν» με/από την Γερμανία, έχουν ενοχλήσει τις ΗΠΑ.

Οι οποίες σαφώς στηρίζουν την Ευρώπη της έξι χώρες που στέκονται απέναντι στο Βερολίνο; Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και κλείνουν το μάτι και στην Βουλγαρία.

Τώρα οι ΗΠΑ θέλουν να τραβήξουν την Ελλάδα προς το μέρος τους.

Η Ελλάδα είναι η πόρτα εισόδου για να σταματήσει η μετατροπή της Ευρώπης σε «βόθρο» παράνομων μεταναστών» όπως περιγράφει την κατάσταση ο ίδιος ο Τραμπ

Στο άρθρο της Anne Applebaum, η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο περισσότερων ΜΜΕ και να παρέμβει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης», ενώ για τους ΑΝΕΛ σημειώνει ότι «πίστευαν ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα διεθνούς συνωμοσίας».

Σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας, σημειώνει πως «η παραδοσιακή κεντροδεξιά παράταξη που πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε αποδυναμωμένη, φαίνεται πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» και χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ευρωπαϊστή και κοινωνικά φιλελεύθερο ηγέτη που αποτέλεσε την έκπληξη των εσωκομματικών εκλογών της διαχρονικά συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας».

«Υπήρξε μια στιγμή, στο αποκορύφωμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης τον Ιούλιο του 2015, όπου πολλοί Αθηναίοι έπεσαν για ύπνο φοβούμενοι ότι θα ξυπνούσαν σε διαφορετική χώρα. Αρκετοί άλλοι μου είπαν ότι πραγματικά περίμεναν ότι θα ακολουθήσει η εγκαθίδρυση μίας δικτατορίας ανάλογη με αυτήν της Βενεζουέλας, ίσως και με τανκς να γυροφέρνουν στους δρόμους.

Αυτοί οι φόβοι δεν ήταν υπερβολικοί. H Ελλάδα κυβερνήθηκε -και εξακολουθεί να κυβερνάται και τώρα- από μία ιδιότυπη συμμαχία ακροαριστερών και ακροδεξιών λαϊκιστών.
Την περίοδο του έγινε το δημοψήφισμα η κυβέρνηση συνεργασίας που προέκυψε, φάνταζε περίεργη και αταίριαστη.
Αλλά αυτή η δικτατορία, «τύπου Βενεζουέλας» αποφεύχθηκε. Ανάλογα με το ποιος περιγράφει τα γεγονότα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είτε τρόμαξε υπό την απειλή ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, είτε φοβήθηκε τις οικονομικές συνέπειες μιας εξόδου από την ευρωζώνη, είτε ποτέ δεν πίστεψε πραγματικά το προεκλογικό του αφήγημα.

Παρ’όλο που είχε τροφοδοτήσει τους υποστηρικτές του με μια οργισμένη, αντιευρωπαϊκή ρητορική και με υποσχέσεις να ξανακάνει πλούσιο τον «λαό» εις βάρος των ελίτ, των τραπεζών και των Γερμανών, κατέληξε να ακολουθεί τους κανόνες των διεθνών θεσμών που είχαν αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών της Ελλάδας.

Η Ελλάδα παρέμεινε στο ευρώ και μέσα στο διεθνές οικονομικό και θεσμικό σύστημα που ίδιοι οι ηγέτες [του ΣΥΡΙΖΑ] ισχυρίζονταν ότι αποστρέφονται.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, αυτού του τύπου ο αριστερός λαϊκισμός, ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μερικά χτυπήματα στους δημοκρατικούς θεσμούς, προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο περισσότερων ΜΜΕ και να παρέμβει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, στις 22 Ιουνίου, η χώρα βγαίνει από το οκταετές πρόγραμμα διάσωσης. Μοιάζει να έχει γυρίσει σελίδα. Το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν, όμως, εξαιρετικά υψηλό: μαζική ανεργία, φτώχεια, μια γενιά νέων που μετακόμισε στο εξωτερικό.

Αλλά αν οι δημοσκοπήσεις είναι ακριβείς, η παραδοσιακή κεντροδεξιά παράταξη που πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε αποδυναμωμένη, φαίνεται πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

πηγή

8 σχόλια:

  1. Κώστα για δες αυτό Είναι πολύ καλό ΔΠ
    Προφανώς οι άνθρωποι θέλουν αίμα προκειμένου να καταστείλουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ,είτε παγώνοντας την κοινή γνώμη όπως έκαναν και με την Μαρφίν είτε δημιουργώντας τις προυποθέσεις και βρίσκοντας αφορμή να λάβουν σκληρότατα μέτρα αστυνόμευσης και καταστολής σε βαθμό που σύναξη άνω των τριών θα θεωρείται ...διαδήλωση !
    Δεν είναι τυχαίο που έριξαν τον Αλγερινό μαχαιροβγάλτη να επιτεθεί σε διαδηλωτή στην πρόσφατη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης .Τι ζόρι τραβούσε ο Αλγερινός αν εμείς διαδηλώναμε για την Μακεδονία ,για την πατρίδα μας ;
    ΚΑΝΕΝΑ !
    Είναι η ίδια περίπτωση ,αλλοδαπών που συλλαμβάνονταν να καίνε την Αθήνα στις μεγάλες διαδηλώσεις αρχομένων των μνημονίων .
    Τους έβαζαν !
    Τον έβαλαν !
    Και δεν είχε εντολή σε καμία περίπτωση να μαχαιρώσει ,ή έστω να τραυματίσει σοβαρά κάποιον διαδηλωτή εκτός αν θέλουν να μας ενσπείρουν κι αυτό τον φόβο ....ώστε να μην μετέχουμε υπό τον φόβο ότι θα πεταχτεί ένας αφρασιάτης να μας ....μαχαιρώσει !
    Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ .
    Αν πετύχαινε αυτό ,μετά θα χαλούσαν με τα ΜΜΕ τον κοσμο ,θα μιλούσαν για τάχα μου χρυσαυγίτες ,για τάχα μου φασίστες που ήδη αποκαλούν οποιον αντιδρά στην προδοσία αλλά δεν μπορούν να τον συλλάβουν (ακόμη) και να τρομοκρατήσουν καταστέλοντας τους υπόλοιπους δηλαδή ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
    Κι αν ήθελε πραγματικά να μαχαιρώσει και να κάνει ζημιά ,θα το είχε κάνει ,άλλωστε όλοι αυτοί είναι εκπαιδευμένοι και εθισμένοι σε αυτό το ...σπορ ,γι αυτό και κυκλοφορούν όλοι με μαχαίρια στο δρόμο και το χειρίζονται αριστοτεχνικά το "εργαλείο" χτυπώντας με χειρουργική ακρίβεια .Είδατε εσείς κανέναν Ελληνα να κυκλοφορεί με μαχαίρι ;
    Και δεν σας κάνει εντύπωση που αντί να προσπαθήσουν να κατευνάσουν τα πλήθη ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά με τις πράξεις τους και τις απαξιωτικές και επιθετικές δηλώσεις τους στην κοινωνία άπασα ;
    Ετσι θέλουν να συσπειρώσουν τον σκληρό πυρήνα τους του 3% ; Μα αυτόν τον έχουν !
    ΑΡΑ ; Δυστυχώς το πράγμα εγείρει υποψίες πως επιδιώκουν να εξαγριώσουν και τις πέτρες στην Ελλάδα ώστε να δημιουργήσουν το ΧΑΟΣ και με πρόφαση αυτό, να διατάξουν στρατιωτικό νόμο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων και με κατάργηση που θα την ονομάσουν αναβολή επί αόριστον των εκλογών που έρχονται .
    Εύχομαι να διαψευστώ Ε.Σουραβλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ Κώστα και φιλότιμοι σχολιαστές ο Θεός δίνει σημάδι μέσω των αγίων Του, διαβάστε και κρατήστε το στην μνήμη http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/06/blog-post_814.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με επιφύλαξη γιατί το δούλεμα παγκοσμίως πάει σύννεφο https://www.youtube.com/watch?v=xc8bF1T6g2M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τυφλός τυφλόν εάν οδηγεί, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται". Ματθ.15:14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αγγ/ξονες(ΝΤΠ) διανοητες,πολιτικοι,τυπος κλπ μας ωθουν προς την εξοδο του ευρω υποθαλποντας και κολακευοντας τις αρνητικες αντιληψεις του Ελληνα για την Ευρωπη και το κοινο νομισμα.Δεν το κανουν απο φιλια και συμπαθεια προς εμας το κανουν διοτι επιθυμουν την καταρρευση της ΕΕ και ειδικα της Ευρωζωνης.Ταυτοχρονα ομως μας εκδικουνται και γιαυτα που κατ αυτους καναμε και για αυτα που πιστευουν οτι μπορουμε να κανουμε.Θελουν να διαλυσουν τις Ευρωπαικες δομες διοτι ακομα και τωρα που η ΕΕ εχει ξεδοντιαστει και ειναι πλεον καρικατουρα των αρχικων οραματισμων αποτελει τον απολυτο εχθρο στα σχεδια τους.Ειδικα αν η Ευρωπη χειραφετηθει προς μια ενωση αλληλεγγυης και ανθρωπισμου με κοινη αμυνα και κοινη εξωτερικη πολιτικη.ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ?Μια χαρα θα τους βολευε ως κουρελου της ΝΤΠ!!Μπορει βεβαια και να τους βγει και να την διαλυσουν,μπορει ομως και οχι.Η Ελλαδα παντως (και αυτο ειναι δυσοιωνο και αποκαρδιωτικο) δεν εχει συνεισφερει σχεδον τιποτα στο συγχρονο οικοδομημα της ΕΕ.Λειτουργησε ως κλεφτοκοτας και αρπαγας χωρις καποια προταση χωρις καποια εστω παραινεση προς την σωστη πλευρα συμφωνα με τα αρχετυπα ιδεωδη του Ελληνισμου.Δυστυχως αυτο εγινε.Δεν πρεπει να ξεχνουμε ομως οτι καλως η κακως η Ευρωπη ειναι η μοναδικη θυγατερα της Αρχ. Ελλαδας οπως και η Ρωσια αλλωστε η μοναδικη του καθ ημας Βυζαντιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ενωμένη Ευρώπη ήταν από την αρχή μια απάτη απομυζησης του Εθνικού δυναμικού των κρατών. Ενα ακομα μαντρωμα. Τίποτα καλό δεν είχαν στο μυαλό τους. Μόνο να μην υπάρξει καμία πιθανότητα να δημιουργηθούν Νέες υπερδυνάμεις που θα στεκοντουσαν εμπόδιο στο όραμα της παγκόσμιας σιωνιστικές εβραιο-κομμουνιστικής δικτατορίας.

      Διαγραφή