«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η κληρονομιά του Ναι

του Κώστα Λαπαβίτσα

Σχόλιο Διόδοτου: Το ιστολόγιό μας κατηγορήθηκε για την συμπάθειά του στον Λαπαβίτσα. Όμως έχουμε δηλώσει, από το ξεκίνημα των μνημονίων (μνημάτων) ότι είμαστε θερμοί και ανυποχώρητοι "Δραχμηστές". Έστω και αν υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, οι απόψεις του Λαπαβίτσα ανέκαθεν μάς αντιπροσώπευαν καλύτερα από αρκετών άλλων οικονομολόγων.


Monday, 2 July 2018

Η κληρονομιά του Ναι


Από μια αντιπαράθεση απόψεων με τον Στάθη Καλύβα σχετικά με το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. 

Τα κείμενα δημοσιεύθηκαν στην Καθημερινή της Κυριακής 1/7/2018.


Το δημοψήφισμα του 2015 ήταν το κορυφαίο κοινωνικό και πολιτικό γεγονός της μακράς ελληνικής κρίσης. Καθόρισε την πορεία που τελικά ακολούθησε η χώρα. Τρία χρόνια μετά μπορεί κανείς να το εξετάσει ψύχραιμα, χωρίς να παραβλέπει το βαρύ συναισθηματικό του φορτίο.

Στο δημοψήφισμα εμφανίστηκαν δύο κοινωνικά στρατόπεδα σε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ τους. Η πλευρά του Όχι κυριαρχήθηκε από τα λαϊκά στρώματα, τη μισθωτή εργασία και τη μικρομεσαία θάλασσα της ελληνικής κοινωνίας. Η πλευρά του Ναι σφραγίστηκε από τους έχοντες και κατέχοντες, αλλά και από την ανώτερη μεσαία τάξη. Η αντιπαράθεσή τους αποκρυσταλλώθηκε στα συγκεκριμένα επίδικα του ευρώ και του χρέους.

Η ταξική διαφορά ήταν εύκολα ορατή. Το Όχι άντλησε στήριξη από το πληβειακό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως τις λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας. Ήταν απτός ο ενθουσιασμός και η προσδοκία του ότι κάτι επιτέλους θα αλλάξει πραγματικά στη χώρα. Το Ναι στηρίχτηκε στο αστικό στοιχείο, όπως ήταν φανερό από την πλευρά των «Μένουμε Ευρώπη». Εξίσου απτός ήταν ο θυμός και η επιθετικότητά του, δηλαδή η κλασική αντίδραση ανθρώπων που νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

Ο διαχωρισμός σε στρατόπεδα είναι κάτι συνηθισμένο όταν υπάρχουν βαθιές κοινωνικές κρίσεις. Η σύγκρουση γίνεται πάντα για συγκεκριμένα ζητήματα και έρχεται μια κρίσιμη ιστορική στιγμή που δίνει τη νίκη σε ένα από τα στρατόπεδα. Ο νικητής λύνει τα ζητήματα όπως αυτός επιλέγει και η κοινωνία προχωράει μέσα στο νέο πλαίσιο. Αυτή είναι μια χαρακτηριστική μορφή της περίφημης ταξικής πάλης που ο Καρλ Μαρξ πίστευε ότι αποτελεί την κινητήρια δύναμη της κοινωνίας.  

Η κρίσιμη ιστορική στιγμή της μακράς ελληνικής κρίσης ήταν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Το παράδοξο όμως είναι ότι ενώ τυπικά κέρδισε η πλευρά του Όχι, στην πράξη νικητής αναδείχθηκε η πλευρά του Ναι. Τα λαϊκά στρώματα κατήγαγαν μια Πύρρειο νίκη που δεν κράτησε ούτε μια εβδομάδα. Η τελική απάντηση στα καυτά ζητήματα του ευρώ και του χρέους δόθηκε από τα αστικά στρώματα, που κράτησαν τη χώρα στην ΟΝΕ και υποχώρησαν απέναντι στους δανειστές στο θέμα του χρέους. Η Ελλάδα της μόνιμης λιτότητας, της βαριάς φορολογίας, της οικονομικής δυστοκίας και της μαζικής μετανάστευσης της νεολαίας φτιάχτηκε από το νικητή, την πλευρά του Ναι.

Η πολιτική ήττα της πλευράς του Όχι ήταν έργο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μια ακόμη παραδοξότητα της ελληνικής κρίσης που θα συνεχίσει να απασχολεί τους ιστορικούς. Για ποιό λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε το δημοψήφισμα ζητώντας από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει Όχι, όταν η ηγεσία της στην πραγματικότητα προτιμούσε τις λύσεις που απαιτούσε η πλευρά του Ναι;

Η απάντηση δε μπορεί να δοθεί χωρίς να λάβουμε υπόψη την καταλυτική παρέμβαση του ξένου παράγοντα. Τον Ιούνιο του 2015 ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ προκάλεσε πλήρη ασφυξία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σταματώντας την παροχή ρευστότητας. Αναγκαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε κεφαλαιακούς και τραπεζικούς ελέγχους. Ο εκβιασμός των δανειστών ήταν κυνικός και ολοφάνερος: αποδεχθείτε ένα νέο μνημόνιο ή διαλέξτε την έξοδο από την ΟΝΕ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Το δημοψήφισμα ήταν η πολιτική απάντηση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο τρόπος για να βγει από το αδιέξοδο. Πολύ προσεκτικά ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έθεσε θέμα ευρώ ή χρέους, αλλά παρουσίασε το δημοψήφισμα ως μέσο για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης. Δεν έπεισε βέβαια κανέναν. Είχαν φροντίσει οι δανειστές και εταίροι μας με τον πιο επίσημο τρόπο να ξεκαθαρίσουν το πραγματικό επίδικο στον ελληνικό λαό. Φρόντισε επίσης και η πλευρά του Ναι να τον πληροφορήσει, με καταιγισμό καταστροφολογίας στα ΜΜΕ. Ο ελληνικός λαός φήφισε Όχι γνωρίζοντας ότι παίρνει ένα δρόμο που θα οδηγούσε στη ρήξη με τους δανειστές και στην έξοδο από την ΟΝΕ.

Το Ναι τελικά νίκησε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ούτε τη δύναμη ούτε τη θέληση να σηκώσει το ιστορικό βάρος του Όχι. Οι μεγάλες στιγμές θέλουν και μεγάλους ανθρώπους. Τα λαϊκό στοιχείο της χώρας μας, με τις χίλιες αδυναμίες του, έδειξε για μια ακόμη φορά ότι ήθελε μιαν άλλη πορεία για τον τόπο του και ήταν έτοιμο γι’ αυτή. Κοίταξε στην Αριστερά, αλλά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε πολύ λίγη, διαλέγοντας μια συμφωνία του Φάουστ με τους δανειστές. Έτσι θα μείνει στην ιστορία.

Η μνημονιακή περίοδος τυπικά κλείνει τον Αύγουστο του 2018 και η χώρα έχει μπει για τα καλά στον οικονομικό και κοινωνικό δρόμο που της χάραξαν οι δανειστές. Πολιτικά όμως η περίοδος των μνημονίων είχε ήδη κλείσει με το δημοψήφισμα. Η ήττα της πλευράς του Όχι ήταν βαθιά ήττα της δημοκρατίας και έτσι την προσέλαβαν τα λαϊκά στρώματα. Ό, τι και να ψηφίσεις, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Άρα γιατί να ασχολείται κανείς; Η πνιγηρή πολιτική ατμόσφαιρα που πλέον επικάθεται στη χώρα ταιριάζει απόλυτα με τη μνημονιακή πορεία της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτή είναι η κληρονομιά της νίκης του Ναι.

πηγή 
το είδαμε εδώ

9 σχόλια:

  1. Μαρξιστής είναι αριστερός είναι, χαμένος κόπος ακόμα και για σχόλιο.
    Όμως για να μην μας περνάνε άλλο για χαχόλους με μνήμη χρυσόψαρου, απαντώ και φαντάζομαι πως δεν έχετε πρόβλημα να ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΥ ΣΑΣ!
    Οχι επειδή εμπιστεύεστε τον συγκεκριμένο, αλλά επειδή εμπιστεύεστε κομμουνιστή αριστερό , ανεξάρτητα από το όνομα του.

    Η οικονομία είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί σήμερα τους Ελληνες.
    Όμως εφόσον είναι αριστεροί , είναι υλιστές, ο ιδεαλισμός είναι ο εχθρός τους και το αποδεικνύουν καθημερινά. Ευτύχημα αυτό έτσι που να τους μάθει και ο τελευταίος αγαθός Ελληνας που ακόμα τους ακούει. Το όχι λοιπόν των αριστερών ήταν μόνο για το νόμισμα. Όλα τα άλλα τους ικανοποιούν!!!
    Καλά έκανε λοιπόν ο αριστερός Τσιπρας και έμεινε!
    Αυτός ξέρει τι θέλουν οι αριστεροί και προς τα που βαδίζει η Ευρώπη.
    Οτιδήποτε άλλο θέλεις καταλόγισε στους κομουνιστές ηγέτες εκτός από εκτροπή προς τον στόχο τους! Τον παγκόσμιο κομμουνισμό!
    Αυτόν δεν τον απαρνούνται. Διότι εάν ...

    Από αυτήν την Ευρώπη πρέπει να φύγουμε , ΟΧΙ όμως για το Ευρώ ως νόμισμα , αλλά εξαιτίας αυτών που το εκδίδουν και μας το δανείζουν. Το αυτό θα μπορούσε να ισχύει και με εθνικό νόμισμα. Αρα το θέμα είναι ποιος το εκδίδει. Σε ποίον ανήκει η κρατική τράπεζα. Αυτή είναι η ουσία . Τα άλλα είναι παραμύθια!
    Εργάτη πολέμα να πάρουμε την τράπεζα από τα χέρια των τραπεζιτών που χρηματοδοτούν τον κομμουνισμό!!! Για @@@@@ ψάχνει ο κάθε λαμπαβίτσας ; Γιατί έριξαν τον Τσάρο οι Αμερικάνοι έψαξε να μάθει;

    Από αυτήν την Ευρώπη πρέπει να φύγουμε για τους λόγους που οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ θέλουν να παραμείνουμε!
    ΑΣΧΕΤΑ με το τι λένε για να παραμυθιάζουν τους αφελείς!
    Ρωτήστε τον Γλέζο τον ήρωα των αριστερών , αυτός ξέρει, ο μικης ξέρει , οι άλλοι ας τους να λένε μήπως πληρώνουν; Απεναντίας πληρώνονται.

    Πρέπει να φύγουμε διότι είναι κομμουνιστική, σοβιετικού τύπου ακραία γραφειοκρατική , ανθελληνική , ανήθικη , διεθνιστική , αντίχριστη, υπερσυγκεντρωτική με πενατετή πλάνα (χλευασμός σοβιετικής ένωσης...που γίνονται αεροπλάνα) άκρως αντιαναπτυξιακή , φοροληστρική!
    Όλα αυτά που επιδιώκουν οι αριστεροί. Γιατί λοιπόν να φύγουμε σύντροφε;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από καθαρά οικονομική σκοπιά.

    Με δραχμή πτωχεύσαμε για όποιον ακόμα δεν το έχει καταλάβει.
    Και με δραχμή μεγαλούργησε η οικονομία μας επί Παπαδόπουλου!
    Αρα;
    Δεν φταίει το νόμισμα ΑΛΛΑ η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση "που εκδίδει" η διαχειρίζεται το νόμισμα.

    Για όποιον ακόμα νομίζει πως ΟΛΟΙ γεννηθήκαμε εχθές, σύντροφε κομμουνιστή , σε πληροφορώ πως με αριστερή σοβιετική μαρξιστική πολιτική πτωχεύσαμε ! Το ποιός την εφάρμοσε (οι μπλέ , οι πράσινοι η οι κόκκινοι η ΟΛΟΙ μαζύ) καμία σημασία δεν έχει για τον απλό Ελληνα πολίτη φορολογούμενο!
    Αριστερέ θυμήσου .
    Τσοβόλα δώστα όλα και τα κομμουνιστικά μυαλά στα κάγκελα η μήπως όχι;
    Το κάψιμο του Μινιόν και του Κλαουδάτου για …ταξικούς λόγους, Κύριε Κώστα;
    Τι να πρωτοθυμηθούμε σύντροφοι ;
    Τον κομμουνιστή Αγγελόπουλο που τοποθέτησε ο “δεξιός” Καραμανλής διοικητή της εθνικής τράπεζας για να “εφαρμόσει αναπτυξιακή” πολιτική κλεισίματος των υγειών Ελληνικών επιχειρήσεων; Τον Οργανισμό ανασυγκρότησης επιχειρήσεων αφού πια …όλως τυχαίως επτώχευσαν;
    (Ανασυγκρότηση επιχειρήσεων. Από ψεύτικους βαρύγδουπους τίτλους οι αριστεροί αλλά τίποτα, Ως την τρόικα που έγινε θεσμός. Τρόικα σοβιετική λέξη και αυτή. Σύμπτωση;
    Να θυμηθούμε μήπως σύντροφε τους ταξικούς αγωνιστές εργάτες που εν μια νυκτί έγιναν ΑΦΕΝΤΙΚΑ , διοικητές επιχειρήσεων , στις υπο “ανασυγκρότηση” επιχειρήσεις, διαχειριστές εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ;
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ… ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ Δ’ΡΑΪΧ; ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ .ΠΟΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ; ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ . ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΛΕΝΙΝ …ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ!!! ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;)
    Για αυτό ας αφήσουν τα σάπια οι αριστεροί ...που δεν κυβέρνησαν και της λογικής που απευθύνεται σε άλογους …του για όλα φταίει το ευρώ.
    (Όχι πως δεν φταίει αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση που δεν αφορά τους αριστερούς. Οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς όπου και εάν κυβέρνησαν και αρα ΔΕΝ νομίζω πως πρέπει να τους εμπιστεύεται και κανείς σε οτιδήποτε και εάν λένε.
    Απέτυχαν; Δεν απέτυχαν , πέτυχαν. Είναι έτσι κατασκευασμένο το μαρξιστικό σύστημα για να επιτυγχάνει τον σκοπό του. Που δεν είναι άλλος από την λεηλασία της περιουσίας των γηγενών εθνικών "ιθαγενών" πολιτών. Μοναδικών ιδιοκτητών του πλούτου της χώρας τους και κανενός άλλου που εκδίδει ΑΕΡΟΧΡΗΜΑ = ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗΣ!)

    Το θέμα κομμουνιστή ΔΕΝ δεν είναι το νόμισμα αλλά η πολτικΉ που θα εφαρμόσεις με αυτό.
    Είτε με δραχμή είτε με ευρώ είτε με ρούβλι , με αριστερή πολιτική είσαι πτωχευμένος από το ξεκίνημα.
    Οσο για τα υπόλοιπα περί ταξικής πάλης , κούρασε.
    Εμμετός!
    Κομμουνιστής μαρξιστής και Ελληνας δεν γίνεται.
    Ο κομμουνισμός δεν είναι ένα οικονομικό σύστημα.
    Είναι η ληστεία "της οικονομίας" των συνανθρώπων μας.
    Είναι η γάγγραινα της ανθρωπότητας.
    Εμπιστεύεστε έναν άνθρωπο που ξέρει καλά , δεν είναι κάποιος τυχαίος οικοδόμος , τα εγκλήματα που διέπραξε ο μαρξισμός και παρόλα αυτά συνεχίζει και εκθειάζει την ταξική πάλη;
    Τι έκανε η ταξικη πάλη με το που έκλεψε από τους Ρώσους την εξουσία;
    Παρέδωσε την κρατική τράπεζα της Ρωσίας στους ροτσιλντ.
    Ακριβώς στα χνάρια ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΊΚΩΝ βαδίζει και ο σφυριζα.
    Τα σάπια του Σορου και με την αριστερά που κυβερνά και με την αριστερά της δραχμής και με την αριστερά του Ευρω και μέσα και έξω από την Ε.Ε.και άλλων όσων θέλετε συνδυασμών πατριωτικών και διεθνιστικών αριστερών κινημάτων αποκομμάτων, αρκεί να μην ξεφύγει κανένας Ελληνας από την παγίδα της αριστεράς , ας τα πουλήσουν από εδώ και πέρα εκεί που τους παίρνει.
    Η Ελλάδα από χρήσιμους ηλιθίους – έτσι χαρακτήριζε ο μαρξ και ο λένιν τους εργάτες που τους εμπιστεύονταν, αυτοί ήξεραν τι έλεγαν και γιατί το έλεγαν- ΣΤΕΡΕΨΕ!
    Ας βρούν άλλον τρόπο να την βολεύουν πέρα από την αναδιανομή... των πλουσίων...προς τους φτωχούς ταξικούς αδελφούς τους!!! Άλλη αναδιανομή αριστερέ ταξικέ αγωνιστή δεν θέλουμε.
    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ!
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υ.Γ.
    Τέλος αυτό που γράφει πως επέβαλε τα καπιταλ κοντρολς η αριστερή κυβέρνηση λόγω Ντράγκι, νομίζω πως έχει διαψευσθεί από τον ίδιο τον Ντράγκι χωρίς να τον διαψεύσουν! Αν και δεν έχει καμία σημασία στο τι λένε οι κομμουνιστές εντός και εκτός Ελλάδος!
    Τέστ για αχρήματη κοινωνία είναι που βαδίζει άριστα!
    Oταν δε βγάλουν κυβέρνηση του “φιλελεύθερου” κομμουνιστή κούλη θα το εφαρμόσουν ακόμα πιο αυστηρά! Εξάλλου το έχει πεί και ο ίδιος αλλά κανείς δεν τον ακούει. Θα τον ακούσουν και αυτόν όταν …θα τον βρίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Χαμένος κόπος ακόμα και για σχόλιο"...
      βλέπω όμως πως γράψατε ολόκληρο άρθρο.
      Και παρά την προσπάθειά σας να μας πείσετε για το αντίθετο, βλέπω να τρομοκρατήστε από την δραχμή και την έξοδο από την Ευρώπη. Και μετά σας φταίει ο Λαπαβίτσας επειδή προέρχεται από τον αριστερό χώρο;...

      Διαγραφή
    2. Καθόλου Κύριε Κώστα. Λάθος καταλαβάτε.
      Αυριο το πρωϊ να φύγουμε!
      Αλλά όχι με αριστερούς και αριστερή πολιτική!

      Διαγραφή
    3. Ούτως ή άλλως δεν θα γίνει με αυτούς.
      Και όταν γίνει, θα είναι τόσο επώδυνο για πολλούς μήνες, που θα μετανοήσει κι ο κάθε πονηρός. Ο μισθός του Θεού θα είναι μικρότερος φυσικά γι αυτήν την κατηγορία της τελευταίας στιγμής (των πονηρων)

      Διαγραφή
  4. Έχω βάλει έναν μικρό πρόλογο πριν από το άρθρο. Περίμενα να τον σεβαστούν οι περισσότεροι και να αφήσουν λίγο στην άκρη την εμμονή και τον αντικομμουνιστικο φανατισμό, αυτόν τον χωρίς διάκριση.
    Και μάλιστα να περνάει έτσι, δεύτερο μέχρι αδιαφορίας, το θέμα που μας ενδιαφέρει: Πίσω στη δραχμή μας και έξω από την σατανική Ευρώπη των εβραίων τραπεζιτών.

    Γι αυτό...να πάτε αλλού να ξεδωσετε. Όχι εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Έστω και αν υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, οι απόψεις του Λαπαβίτσα ανέκαθεν μάς αντιπροσώπευαν καλύτερα από αρκετών άλλων οικονομολόγων.”

      Καλημέρα Κύριε Κώστα.
      Σεβόμενος την επιθυμία σας, σας γράφω τον λόγο για τον οποίο σας έστειλα τα “φανατικά” μηνύματα.. Είμαι δεξιός αλλά πάνω από όλα είμαι Χριστιανός ορθόδοξος Έλληνας και ως εκ τούτου δεν μπορώ να είμαι φανατισμένος εναντίον οιασδήποτε ιδεολογίας.
      Πολύ περισσότερο εναντίον ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ανθρώπου οτιδήποτε και εάν πιστεύει!
      Είναι αποκλειστικά δικαίωμα του.
      .
      Επειδή για εμένα σημασία ΔΕΝ έχει μόνο τι λέει κάποιος αλλά και ποιος είναι αυτός που τα λέει, για αυτό και σας έστειλα ...ορισμένα αποδεικτικά του ισχυρισμού μου.
      Είμαι βέβαιος – για αυτό και ενημερώνομαι από στον ιστότοπο σας, πως ΔΕΝ βάζετε οτιδήποτε άλλο πάνω από την Ορθόδοξη πίστη μας , τις Ελληνικές αξίες μας ΚΑΙ ΤΑ εθνικά θέματα μας. Για το χρήμα δεν το συζητάμε καν.

      Η ταπεινή άποψη μου είναι πως οι ιστότοποι θα πρέπει να λειτουργούν διαδραστικά.
      Αδύνατον στην εποχή μας να ισχυριστεί κάποιος , έστω πως ξέρει καλά ποιος είναι αυτός τις απόψεις του οποίου ασπάζεται και εμπιστεύεται..
      Ένας αρχιλήσταρχος δολοφόνος είναι βέβαιο πως θα μπορούσε να πιάσει και να εξοντώσει έναν κλεφτοκοτά. Λόγω πείρας. Θα τον εμπιστευόσασταν;

      Η μέχρι στιγμής με καλά αποτελέσματα τακτική που εγώ ακολουθώ για να αποφύγω τις πάμπολλες παγίδες που στήνει το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα είναι μεταξύ των άλλων.
      Είναι αριστερός - ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ
      (Αναφέρομαι σε ανθρώπους επιστήμονες προβεβλημένους από τα ΜΜΕ , ηγετικές μορφές ως ο περί ου ο λόγος , που ξέρουν τι σημαίνει αριστερά και την υποστηρίζουν συνειδητά!
      Τον αντίχριστο προωθούν παγκόσμια και αναμένουν Κύριε Κώστα , αντίχριστους αντιπροσώπους θα βάλουμε στο κεφάλι μας; Εγώ όχι . Ότι και εάν λένε ότι και εάν μου τάξουν. Θα ψάξω να βρω Έλληνα δεξιό Χριστιανό ορθόδοξο οικονομολόγο που και αυτός θα προκρίνει την έξοδο μας από την Ε.Ε. και το Ευρώ. Νομίζω πως υπάρχει.)

      Εμφανίζεται ως δεξιός;
      Ψάξε εκατό φορές περισσότερο την ΖΩΗ του, από ότι θα έκανες για έναν υλιστή αριστερό που αναμένεις τα πάντα όλα. Υλιστής δηλώνει όχι ιδεαλιστής ο αριστερός. Για αυτό και απορώ πως ενστερνίζονται ακόμα Έλληνες το αριστερός με δεξιές τσέπες. Ο Καποδίστριας έδωσε ολόκληρη την περιουσία του και την ζωή για την Ελλάδα. Μεταξάς Παπαδόπουλος το ίδιο!
      Τι να μας πουν για τα ινδάλματα τους τον Λένιν και τους λοιπούς που δολοφονούσαν ο εις τον έτερο για να του αρπάξουν τα κλοπιμαία!
      Ο Έλληνας δεξιός όμως δηλώνει Χριστιανός ιδεαλιστής εθνικόφρων.
      Εάν λοιπόν δεν είναι σύμφωνη η ζωή του , με αυτήν που ορίζει Ο Λόγος Του Ιησού Χριστού μας και τις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις μας ΦΕΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ.
      (Όσοι μέχρι στιγμής προβεβλημένοι από την τιβι που το παίζουν δεξιοί η απλά Χριστιανοί υπερπατριώτες , εγώ τουλάχιστον μακριά. Πολύ μακριά!)

      Απλή λοιπόν πολύ απλή λογική για επιλογή πολιτικών “αντιπροσώπων”, τουλάχιστον για εμένα και συγγνώμη εάν σας κούρασα.

      Δεν είναι ανάγκη να δημοσιεύσετε αυτήν την απάντηση , εφόσον όσοι την διαβάσουν δεν πρόκειται να καταλάβουν πως τα μηνύματα μου ήσαν διευκρινιστικά στην λογική μου η οποία είναι απλούστατη και έχει έως τούδε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα στην εφαρμογή της.

      “Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.
      Οσον αναφορά για τον επόμενο που ετοιμάζουν;
      Το μήλο κάτω απο την μηλιά θα πέσει!”

      Ελπίζω να έγινα κατανοητός .
      Διότι δεν υπάρχει πια χρόνος για πειράματα και ψάξιμο στα άδυτα των αδύτων για να ανακαλύψουμε εκ των υστέρων εάν κάποιος ...ήταν ΚΑΙ αυτός καλός ηθοποιός!

      Καλημέρα και ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας καθώς και τον αγώνα που δίνετε για την απελευθέρωση του Ελληνοχριστιανικού έθνους μας.

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απολύτως να γυρίσουμε στην δρχ μας την Ελληνική! Την δραχμή μας και την Ελλάδα θέλωμεν και ας τρώγωμεν και πέτρες. Σε όσους δεν αρέσει υπάρχουν χιλιάδες μέρη με ευρώ ή ότι άλλο νόμισμα για να πάνε!
    δπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή