«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Θέλετε να μάθετε αν είστε φύσει προοδευτικός (αριστερός) ή φύσει συντηρητικός (δεξιός), άσχετα με το τί ψηφίζετε, τί δηλώνετε ή τί νομίζετε πως είστε; [Η Ραφήνα,το Μάτι και η φύση του ανθρώπου!]



Η Ραφήνα, το Μάτι και… η φύση του ανθρώπου!

του Strange Attractor

 

Κάποτε, όταν ακόμη ήμουν νέος, αθώος και ιδεαλιστής, σπούδαζα πολιτική φιλοσοφία κάπου μακριά στα… ξένα.

Μια μέρα λοιπόν, ένας σοφός καθηγητής μας εξήγησε πως μπορείς να καταλάβεις αν ένας άνθρωπος είναι φύσει προοδευτικός (αριστερός) ή φύσει συντηρητικός (δεξιός). Άσχετα με το τι ψηφίζει, τι δηλώνει ή τι νομίζει πως είναι.

Για παράδειγμα, πολλοί εδώ στην Ελλάδα δηλώνουν αριστεροί, επειδή κάποιος ταγματασφαλίτης σκότωσε τον παππού τους το ’44 ή και το αντίθετο.
Ενώ στην πραγματικότητα, μέσα τους είναι δεξιοί… ή το αντίθετο.

Τέλος πάντων… ο καθηγητής λοιπόν μας είπε πως πραγματικός αριστερός είναι αυτός που πιστεύει ότι ο άνθρωπος στη φυσική του κατάσταση είναι «άγγελος», καλόψυχος κλπ. αλλά έρχεται η τεχνητή, πολιτισμένη κοινωνία με τους κανόνες της, τις διακρίσεις της, τους αποκλεισμούς, τις ανισότητες, και τον αναγκάζει να είναι κι αυτός κακός για να επιβιώσει.

Άρα, σύμφωνα με αυτή τη λογική (Ζαν Ζακ Ρουσό, κ.ά.), αν αλλάξουμε άρδην την κακή κοινωνία, αμέσως θα απελευθερωθούν τα γνήσια και αλτρουιστικά συναισθήματα του ανθρώπου, και όλοι θα ζήσουμε επιτέλους στον χαμένο παράδεισο… στην ουτοπία. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο κλπ.
Και πως θα γίνει αυτό; Με γενική επανάσταση των λαών.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο μαρξισμός, που ακολουθήθηκε από τον λενινισμό, και τα υπόλοιπα τα ξέρετε...

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, συνέχισε ο καθηγητής, φύσει συντηρητικός είναι εκείνος που πιστεύει ότι η πραγματική φύση του ανθρώπου είναι σκληρή, ανάλγητη, συμφεροντολογική, εγωιστική, και οπωσδήποτε χρειάζεται η οργανωμένη κοινωνία με τους αυστηρούς κανόνες της προκειμένου να περιορίσει τον κακό εαυτό που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Άρα (βλ. Τζον Λοκ κ.ά) χρειαζόμαστε νόμους, αστυνομίες και συνεχή επιτήρηση προκειμένου να μην αρχίσουμε να αλληλοσφαζόμαστε μεταξύ μας.
Εκείνα τα χρόνια νόμιζα πως είμαι αριστερός. Η συγκεκριμένη όμως τοποθέτηση μου γύρισε τα μυαλά, διότι ξάφνου συνειδητοποίησα ότι κατά βάθος είμαι συντηρητικός, αφού είχα ως εγγενή άποψη το δεύτερο, άσχετα με το τι νόμιζα και τι έλεγα ότι είμαι.

Στη συνέχεια, με τα χρόνια, με τις εμπειρίες κλπ., κατάλαβα ότι όντως η φύση του ανθρώπου είναι κακή, και όντως χρειαζόμαστε αυστηρούς κανόνες για να συμβιώνουμε στοιχειωδώς αρμονικά.

Τα παραδείγματα πολλά. Το 1968 έγινε ένα μεγάλο μπλακάουτ ρεύματος στη Νέα Υόρκη, που κράτησε νομίζω 48 ώρες. Η ήδη αυξημένη τότε εγκληματικότητα χτύπησε κόκκινο, με κατακόρυφη αύξηση των ληστειών, φόνων, βιασμών κ.ο.κ
Κάτι ανάλογο συνέβη στο Σικάγο με μια διήμερη απεργία της αστυνομίας.
Γιατί άραγε; Εδώ σας θέλω…
Για να μην πλατειάζω, το ίδιο συμβαίνει όποτε έχουμε έκτακτες περιπτώσεις, όπου παύουν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί και αστυνομικοί μηχανισμοί.

Και γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά σήμερα;

Διότι πρωί πρωί, μαζί με τις υπόλοιπες πληροφορίες για την ανείπωτη τραγωδία της Αττικής, με τις δεκάδες των νεκρών, διάβασα πως ήδη (πριν καθίσουν οι στάχτες), η ομάδα ΔΙΑΣ συνέλαβε τέσσερις νεαρούς να μπουκάρουν στα καμένα σπίτια για πλιάτσικο.

Τέτοιοι ήμασταν, τέτοιοι ήμαστε και τέτοιοι θα παραμείνουμε…
Η φύση του ανθρώπου δεν αλλάζει, κι ας λένε ότι θέλουν ο Ρουσό, ο Μαρξ και ο… Καρανίκας με την Μποφίλιου.

ΥΓ- Μαθαίνω πως μόνο στη Λέσβο δραστηριοποιούνται 143 ΜΚΟ. Στην καμένη Αττική πόσες άραγε;
Να μας πει ο «αντιστασιακός» κ. Τόσκας παρακαλώ.


πηγή: antinews.gr 

14 σχόλια:

  1. Πολύ μάγκας ο καθηγητούκλης. Έπιασε το βάθος-βάθος του θέματος.

    Μόνο που παράλληλα με τον άτεγκτο νόμο, χρειάζεται κι η ανθρωπιστική παιδεία, που εκπολιτίζει κι εξανθρωπίζει, δηλαδή αναπτύσει μέσα στην ανθρώπινη συνείδηση τον ηθικό νόμο. Στον βαθμό που η κοινωνία έχει εκπολιτιστεί/εξανθρωπιστεί, μπορεί κι ο νόμος να γίνει πιό ανθρωπιστικός, χωρίς τον κίνδυνο του επαναβαρβαρισμού της. Είναι ζήτημα ρευστής ισορροπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ. ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ (πρόοδος και αριστερά είναι έννοιες ασυμβίβαστες για όποιον ξέρει τι είναι αριστερά και που αποσκοπεί) , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΣΧΟΛΙΑ , ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

    “Κάποιος να τους κόψει το υφάκι”
    https://www.liberal.gr/arthro/214066/apopsi/d-kampourakis/kapoios-na-tous-kopsei-to-ufaki.html

    Το θέμα δεν είναι να τους το κόψει κάποιος το υφάκι ,αλλά ποίος τους το χάρισε!
    Αυτή θα ήταν μια ανάλυση που θα έβαζε πολλά πράγματα στην θέση τους.
    Με αυτόν τον τρόπο θα άρχιζε η πολιτική ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – η πραγματική αυτή που όλοι επιθυμούμε- να αποκτά ξανά την χαμένη της αίγλη.
    Τώρα ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...

    Αριστερέ Καμπούρη , όταν λέμε πως οι πρώην κομμουνιστικές δικτατορίες άφησαν πίσω τους εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς , αγρίως βασανισμένους όχι απλώς δολοφονημένους όπως σε όλους τους πολέμους που γνώρισε η ανθρωπότητα και κανείς ποτέ δεν σας ανάγκασε να απολογηθείτε διότι ...είχατε καλό σκοπό μην απορείς για το υφάκι που έχουν τώρα με 100 νεκρούς οι κομμουνιστές.
    Δεν ...φταίνε αυτοί όπως δεν έφταιγαν και για τις χιλιάδες των νεκρών Ελλήνων κατά τον συμμοριτοπόλεμο , όπως δεν έφταιγαν για τα εκατοντάδες εκατομμύρια βασανισμένων πολιτών του ιθαγενούς λαού διότι ήσαν ...εχθροί του λαού!!!

    Κανείς δημοσιογράφος ποτέ δεν ρώτησε ποίου λαού.
    Καλά να πάθουμε και έχουμε να πάθουμε ακόμα πολλά .
    Πολύ περισσότερα από όσα έπαθαν οι ιθαγενείς στις πρώην κομμουνιστικές λαϊκές δημοκρατίες, διότι τότε είχαν και το φόβο των υπολοίπων δήθεν δεξιών , δημοκρατιών της δύσης, που έπρεπε να κρατούν τα προσχήματα για να μην καταλάβουν οι ιθαγενείς της δύσης την συμπαιγνία ΑΝΤΙΔΞΙΩΝ φιλελεύθερων (δύσης)-κομμουνιστών (ανατολή)!
    Τώρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΟΝΕΣΕΙ
    ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

    ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΝΟΣ η ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ
    ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΝΕΙΣ "ΜΕΤΑΞΑΣ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ"
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΟΣ!!!
    ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ – ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΓΑΡ – ΤΟΣΟ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ!
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΎ ΦΊΛΕ ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΩ ΠΩΣ ΉΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΙΆΤΑ ΣΟΥ ΑΛΚΙΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια , αλλά ΔΕΝ…

      Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι…
      άλκιμος < αρχαία ελληνική ἄλκιμος < ἀλκή (ευρωστία)
      άλκιμος, -η, -ο
      αυτός που έχει δύναμη και σφρίγος

      Από την βικπαιδεια.
      “Ο Άλκιμος ο Κυζικινός (2ος αιώνας π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας αθλητής με καταγωγή από την Κύζικο, ο οποίος αναφέρεται από τον Ευσέβιο της Καισαρείας στο σύγγραμμά του με τίτλο Παντοδαπή ιστορία πως στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του σταδίου κατά τους 159ους (144 π.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας”

      "ΆΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ "ΧΟΥΝΤΑΣ""!!!
      ΑΛΚΙΜΟΙ
      https://www.youtube.com/watch?v=sfO_vR9JQqM

      Τελικά ολοι οι Αλκιμοι κάτι έχουν να πούν. Καλό είναι να τους αφουγκραζόμαστε…

      “Φωστήρες όπως αυτός ... δημιουργούσαν όλο το θεωρητικό και φαντασιακό υπόβαθρο που απαιτούνταν για να μπει στις ζωές των Αμερικανών φορολογούμενων ο ψεύτικος εφιάλτης των Σοβιετικών που θα έκαναν δήθεν εισβολή στις ΗΠΑ!
      Γυρίστηκαν και σχετικές ταινίες ... ενώ για να είναι ακόμα πιο πειστική η ψευδαίσθηση της απειλής ... υπήρξαν και μερικές διώξεις Αμερικανών κομμουνιστών.
      Το αίσθημα της ασφάλειας στα τρομοκρατημένα πλήθη επέστρεφε ΜΟΝΟ μετά την έγκριση τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξοπλιστικά προγράμματα.
      Ο Ψυχρός Πόλεμος εξελίχθηκε κυρίως μέσα στο κεφάλι των φορολογουμένων με τη βοήθεια πληρωμένων συγγραφέων και δημοσιογράφων ...

      Δεν ξέρω γιατί ...αλλά όλες οι παραπάνω συμπτώσεις που προκάλεσαν μία "δικαιολογημένη" αφαίμαξη πολλών γενεών φορολογουμένων... δεν μου φαίνονται καθόλου συμπτώσεις….”

      http://alkimoshellas.blogspot.com/

      Μετά από κάθε καταστροφή , για την οποία το σταλινικό σκάι "πολύ λυπήθηκε" - όπως και για τα μνημόνια, την γενοκτονία του Ελληνορθόδοξου έθνους μέσω της λαθρομετανάστευσης , τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων- και την αναδεικνύει καθημερινά , ΟΛΗΜΕΡΙΣ και ΟΛΟΝΥΧΤΙΣ ,τυχαία ;;;;; -
      ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ
      ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ
      ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ
      ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΑ...

      Διαγραφή
  3. Αρα λοιπον με τα λεγομενα του κυριου καθηγητα μας, οι αριστεροι που καταστρεφουν την Ελλαδα, κλεβουν, ψευδονται, αντιστρεφουν την αληθεια με το ψεμμα ειναι στην ουσια δεξιοι. Και οι δεξιοι που ηταν οι εθνικοφρονες, αυτοι που πιστευουν στον Θεο, στην θρησκεια, στον θεσμο της οικογενειας και στην ασφαλεια και στην αγαπη προς την πατριδα τους, ειναι στην ουσια αριστεροι. Κυριε καθηγητα, στον ψυχιατρο γρηγορα για επισκευη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρεμπιπτόντως, οι τέσσερις "νεαροί", που πιάστηκαν στο Μάτι να πλιατσικολογούν, ήσαν γιούφτοι. Όχι και το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα, ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα για την ανθρώπινη φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ETΣΙ! Ήμουν έτοιμη να το γράψω αλλά με πρόλαβες! ΔΠ

      Διαγραφή
  5. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΕΡΦΑ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΚΟ;

    Στην ΕΡΤ ήσασταν εκεί! Στην υπεράσπιση του βιαστή της Μυρτούς που την άφησε φυτό ήσασταν εκεί! Στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία κάνατε αντισυγκεντρώσεις αντιφασιστικές! Στην διάσωση των λαθρομεταναστών καθημερινά ήσασταν εκεί! .Αυτοί είστε!

    Κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει πως οι νεκροί επισκιάζουν την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας.

    Τριήμερο πένθος κήρυξε ο χαζοχαρούμενος πρωθυπουργός για τους νεκρούς. 44 χρόνια πένθος έχει ο ελληνικός λαός που τον σκοτώνετε όλοι μαζί σιγά-σιγά!

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

    ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!

    ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΝΟΣ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ

    ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

    Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!

    ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ "ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΟΥΜΕ" 

    ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

         Ανήμερα της επετείου της, η δημοκρατία αφήνει μιαν Ελλάδα πυρπολημένη, μία χώρα καμμένη απ΄ άκρο σε άκρο, αμέτρητους νεκρούς κι ερείπια παντού.

         Με αποκορύφωμα τη σημερινή συμβολική θεομηνία, η δημοκρατία που "ενέσκηψε" από το 1974 με τον μητραλοία Καραμανλή και διαιωνίστηκε από τους, εν συνεχεία, αλήτες εκφραστές της μέχρι τον σημερινό Παυλόπουλο και Τσίπρα, αφήνει πίσω της εκατόμβες ανθρωπίνων θυμάτων, πείνα, εξαθλίωση και, κυρίως, συντριβή της εθνικής αξιοπρεπείας των Ελλήνων.

         Σήμερα ρέγχει επιθανάτια ολόκληρη η Ελλάδα.
         Με παραδιδόμενα εθνικά εδάφη σε ξένους, με απώλεια της Κύπρου, της κυριαρχίας στο Αιγαίο και την Θράκη, με την Μακεδονία εκχωρημένη σε βόρειους άρπαγες, αυτός ο ανόητος λαός που άλλοτε κόμπαζε υπερφίαλα ότι "πέταξε τους Φασίστες στη θάλασσα" σήμερα πέφτει ο ίδιος στη θάλασσα για να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα την οποία άναψαν οι ηλίθιες επιλογές του για να κατακάψουν ακόμη και τον Παρθενώνα με τον οποίον ουδεμία σχέση έχει διότι ως ανελλήνιστος δεν είναι "Ελληνικός".
         Αυτός ο ηλίθιος γραικύλικος λαός που αποτεφρώνεται "συν γυναξί και σκύλοις"  είναι αυτός που ανέδειξε μία κυβέρνηση σαλτιμπάγκων η οποία η οποία προσέλαβε 5.500 εποχιακούς πυροσβέστες με ουσιαστικά προσόντα ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 50% και ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΤΩΝ, με αποτέλεσμα αυτές οι 5.500 χιλιάδες ανημπόρων να μην είναι σε θέση να επιχειρήσουν για την άσκηση των καθηκόντων για τα οποία προσελήφθησαν.
         Όχι, δεν αξίζει κανένα δάκρυ για τους ενόχους του δημοκρατικού ολοκαυτώματός τους. Η φυσική νομοτέλεια της σκληρής αλλά δίκαιης επιλογής ας είναι ευλογημένη που περιορίζει την επί γης ηλιθιότητα με τους τρόπους που η ίδια προκαλεί και της αξίζουν.

         Όμως, όσοι νουνεχείς, είναι καιρός να σκεφθούμε ότι αποτελεί καθήκον μας η "αποτέφρωση" της δημοκρατίας και των ηλιθίων οπαδών της όσο είναι καιρός διότι η "πύρινη λαίλαπα" ζυγώνει, πια, τους πάντες και η "φωτιά" δεν κάνει διακρίσεις.

         Ας πυρπολήσουμε λοιπόν, πριν πυρποληθούμε.


         ΥΓ . εκφράζω την βαθύτατη του για τις απώλειες των ζωών αμέτρητων ζώων τα οποία είναι τα μόνα αθώα θύματα και αμέτοχα της δημοκρατικής θεομηνίας στην οποία επιμένουν ηλίθιοι "άνθρωποι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λέω συνέχεια...
      "αποτέφρωση της δημοκρατίας"
      Δημοκρατία= παρεκτροπή από την Πολιτεία (κατά Αριστοτέλη) την σωστή διακυβέρνηση.
      Δημοκρατία και δη κοινοβουλευτική.. το κόλπο της διεθνούς μασωνίας για να ελέγχει κυβερνήσεις κρατών.

      Διαγραφή
  7. Οχι γιουφτοι. Β-Ρομα ητανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε άλλες γλώσσες έχει διαφορετική έννοια η δεξιά και η αριστερά από ότι στο Eλλαδικό μόρφωμα. O καθηγητής περιγράφει τον άξονα αναρχικός-κρατιστής ως πιο κοντά στον έμφυτο χαρακτήρα του ατόμου. Eνδιαφέρον είναι ότι αυτιστικά παιδιά που γιατρεύονται χάνουν τελείως κάποιο αναρχικό χαρακτηριστικό, την έντονη αντίθεση στη αρχή, στο σχολείο πχ. Και υπάρχει μία ορμόνη η οξυτοσίνη που μελετάται σαν θεραπεία για την άλλη άκρη του άξονα, τους ψυχολογικά δεξιούς, δηλαδή τους ανίατα κρατιστές που συχνά ελκύονται σε οργανώσεις όπως το ΚΚE ή τη XA, ανάλογα με την οικογενειακή... παράδοση. Καθόλου τυχαίο που υπάρχει στέλεχος της XA που πέρασε και από τα δύο, ο Γερμενής.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατιστές οι κομμουνιστές ;
      Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
      Ότι κάνουν οι κομμουνιστές συριζαίοι έκαναν και οι “προγονοί τους”.
      Ουνα φάτσα ούνα ράτσα .

      “Ὥρα μας νὰ ἀντιληφθοῦμε τὸ ποιὸς εἶναι ὁ ἐχθρός…

      Ὁ ἐχθρός, στὴν πραγματικότητα φίλοι μου, εἶναι μέσα μας φωλιασμένος καὶ πρέπει ἀπὸ ἐκεῖ νὰ ξεῤῤιζώσουμε τοὺς πυλῶνες του, γιὰ ἀρχή. Ἐὰν δὲν ἀποφασίσουμε, ἕνας-ἕνας, ἀλλὰ καὶ ὅλοι μας σιγά-σιγά, νὰ ξεῤῥιζώσουμε ἀπὸ μέσα μας συνήθειες, ἀπόψεις, ὀπτικές, ἀντιλήψεις, προσκολλήσεις καὶ ἐλπίδες αἰώνων, οὐδέποτε θὰ ἀλλάξη κάτι στὸν κόσμο μας. Ἐὰν δὲν ἀπαλλαγοῦμε ἀπὸ τὰ βαρίδια μας, ὅλοι μας, ἀλλὰ σὲ ἀπολύτως ἀτομικὸ ἐπίπεδον ὁ καθεὶς ἐξ ἡμῶν, οὐδέποτε θὰ ὑπάρξη πρόοδος στὰ θέλω μας. Στατικότητες, στασιμότητες, γενοκτονίες θὰ βιώνουμε…
      Ἄλλως τὲ μόνοι μας θέτουμε τοὺς ἑαυτούς μας ὡς σφάγια στὴν κάθε θυσία. Ἐν γνώσει μας ἢ ἐν ἀγνοίᾳ μας…
      https://filonoi.gr/2018/07/20/ora-mas-na-antilhfthoyme-to-poios-einai-o-exthros/

      Γιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν …ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;
      https://filonoi.gr/2015/04/20/giati-o-kommoynisths-lenin-xarise-ta-petrelaia-ths-rossias-stoys-tokoglyfoys/

      Την ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;
      “Ρωσία, η μάχη των μαχών
      Η πρώτη απορία εν προκειμένω είναι γιατί σταμάτησε τη λειτουργία της το 1917 – όπου οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι, έως το τέλος του 17ου αιώνα η τσαρική αυτοκρατορία ήταν η μοναδική μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων, η οποία δεν διέθετε κεντρική τράπεζα. Ο τσάρος αποφάσιζε λοιπόν για την εκτύπωση των νομισμάτων στη χώρα του, τα χρήματα ανήκαν σε αυτόν, άρα στο κράτος, ενώ ο ίδιος έλεγχε την ποσότητα τους.

      Μετά την πτώση του τσαρικού καθεστώτος …’
      https://analyst.gr/2016/04/19/rosia-i-maxi-ton-maxon/2/

      “Στην Παρισινή Κομμούνα 1871, οι «επαναστάτες» φρουρούσαν σπίτια των Ρότσιλντ;”
      https://grothia.gr/enimerosi/nea-taksi-pragmatwn/1691/stin-parisini-kommouna-1871-epanastates-frourousan-spitia-ton-rotsilnt/
      Τώρα βέβαια αλλοιώς τους θέλει τους κομμουνιστές η δυτική καπιταλιστική “δεξιά” προπαγάνδα , αλλά ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιο…


      Ο Γερμενής ήταν γενικός γραμματέας της ΚΝΕ;

      Τάκης Θεοδωρικάκος: Από την ΚΝΕ στην... «αυλή» του Κυριάκου
      http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=801390

      Εάν θέλετε να δείτε πού κατέληξαν και πάρα πολλοί άλλοι απόφοιτοι του ιδιωτικού κομμουνιστικού κολλεγίου μην διστάσετε να ρωτήσετε...

      Διαγραφή
  9. https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    "κρατισμός αρσενικό
    η πεποίθηση ότι το κράτος αναλαμβάνει το ρόλο εγγυητή της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και είναι, εν γένει, το καταλληλότερο μέσο επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων στο εσωτερικό μιας χώρας"

    Κρατισμός ήταν και όταν η Σοβιετική Ένωση αποφάσιζε πόσα αυτοκίνητα θα φτιαχνόταν, πόσα ρούχα και πόσα παπούτσια. Κάποια στιγμή βρέθηκαν με περισσότερα αριστερά παπούτσια από ότι δεξιά. Κάποιο αστροπελέκι είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάχνονται από διαφορετικά εργοστάσια τα αριστερά και τα δεξιά παπούτσια.

    Το δικό μας κράτος, η πολίτ μπιρό των Βρυξελλών, επιδοτεί το ξερρίζωμα των αμπελιών στην Ελλάδα. Γιατί; Ξέρουν αυτοί, ξέρει το κράτος τι κάνει. Όχι, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα κάποιας συντεχνίας ποδιτσάτων στη Γαλλία που βλέπει τα ελληνικά κρασιά να κερδίζουν κατά κράτος σε όλους τους διαγωνισμούς και τις πωλήσεις των δικών τους να πέφτουν στα τάρταρα. Το κράτος έπρεπε να τους αφήνει όλους να ανταγωνίζονται με ίσους όρους, για να επικρατεί ο καλύτερος. Το καλύτερο κρασί στην καλύτερη τιμή.

    Το ίδιο κομμουνιστικό κράτος δεν δίνει άδειες για ορνιθώνες σχεδόν πουθενά στην Ελλάδα, μόνο στην Ήπειρο. Κάποιος το αποφάσισε κι αυτό. Εδώ θα είναι οι κότες, εδώ οι κατσίκες, εδώ τα καρπούζια κ.ο.κ.

    Το ίδιο κράτος παίρνει λεφτά από τον εργαζόμενο κόσμο και τα δίνει σε κοπρο-γύφτους και λάθρο. Τώρα παίρνει λεφτά και από τον εποχιακά εργαζόμενο, ΕΝΦΙΑ απαιτεί από όλους έχουν δεν έχουν να πληρώσουν.

    Όλα αυτά είναι κρατισμός. Το ότι σχεδιάζονται από ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ και όχι κρατικές οντότητες στο Λονδίνο την Ουάσινγκτον και το Βατικανό δεν αλλάζει τίποτα: μέσα από τα κράτη επιβάλλονται. Για να γίνει πραγματικότητα κάτι τόσο διεστραμμένο, μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων έπρεπε να μυαλοπλυθεί από το δημοτικό βαρώντας προσοχές, ότι το να σου κοντρολλάρουν άλλοι την ζωή είναι θεμιτό και απαραίτητο.

    Αντίθετα, στα Αυστριακά οικονομικά είναι αποδεδειγμένο ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη και ευδαιμονία προκύπτει όταν οι άνθρωποι αφήνονται να συναλλαγούν ελεύθερα. Χωρίς αυξομειώσεις στην κυκλοφορία νομισμάτων, όπως αυτές που προκαλούν οι κρατιστές για τη δημιουργία περιοδικών κρίσεων με την μέθοδο της περιοδικής υπερ-εκτύπωσης χρήματος και υπο-εκτύπωσης ταυτόχρονα με την υπερφορολόγηση.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή