«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ιδού τι εστί απεμπόληση του ονόματος “Βόρειος Ήπειρος” . "Βορειοηπειρώτες στις επάλξεις !"



Το 1926 η δικτατορία του Στρατηγού Θεοδώρου Παγκάλου προέβη στις ακόλουθες κινήσεις για να κερδίσει την εύνοια του νεότευκτου αλβανικού κράτους:

  • Πρώτον, αδιαφόρησε για τον διωγμό της ελληνικής παιδείας στην Αλβανία και για την καταπάτηση του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας του 1914.
  • Δεύτερον, απαγόρευσε τη λειτουργία των Βορειοηπειρωτικών σωματείων στην Αθήνα και έστειλε την Αστυνομία στα γραφεία τους για να κατάσχει διάφορα έγγραφα.
  • Τρίτον, κράτησε στη Θεσπρωτία τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες, ενώ αρχικά είχαν κριθεί ως ανταλλάξιμοι με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
Το αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών ήταν απολύτως αρνητικό: Η μεν Αλβανία δεν έγινε φίλη της Ελλάδος, αλλά προτίμησε να γίνει προτεκτοράτο της Ιταλίας του Μουσσολίνι. Για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου άρχισε μία μακρά περίοδος καταπιέσεως, η οποία κορυφώθηκε με το κομμουνιστικό καθεστώς των Χότζα και Αλία. Οι δε αλβανόφωνοι Τσάμηδες αποδείχθηκαν αχάριστοι και κατά τη διάρκεια της Κατοχής συνεργάσθηκαν φανερά με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς επιτιθέμενοι κατά των Ελλήνων.

Τα θυμίζω όλα αυτά, διότι διαβάζω με ανησυχία κάποιες δημοσιογραφικές πληροφορίες για την επικείμενη «ρύθμιση» των ελληνο-αλβανικών σχέσεων. Η κακή συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό μάς προδιαθέτει αρνητικά και για τη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων. Μακάρι να διαψευσθούμε, αλλά είναι καλό να θυμόμαστε όλοι τα ιστορικά γεγονότα. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ότι η Αλβανία έχει υπογράψει στις 17 Μαΐου 1914 το Πρωτόκολλο της Κερκύρας με αντισυμβαλλόμενη όχι την Ελλάδα, αλλά την κυβέρνηση της Αυτονόμου Ηπείρου μετά από ένοπλη σύγκρουση τριών μηνών. Το Πρωτόκολλο υπεγράφη και από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, στις οποίες περιλαμβάνονταν η Ιταλία και η Αυστρουγγαρία, οι δύο προστάτιδες του νέου αλβανικού κράτους. Με τη διεθνή αυτή συμφωνία η Αλβανία αναγνώριζε τον ελληνικό χαρακτήρα του πληθυσμού των Νοτίων Νομών, δηλαδή των περιοχών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς, και δεχόταν να ονομάζει τους κατοίκους της περιοχής «Ηπειρώτες». Επίσης, το Πρωτόκολλο προβλέπει ενισχυμένα εκπαιδευτικά, εκκλησιαστικά και αστυνομικά προνόμια για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, δηλ. τους Έλληνες.

Αφού, λοιπόν, η Αλβανία έχει αναγνωρίσει με την υπογραφή της τον χαρακτηρισμό «Ηπειρώτες» για τους Έλληνες της περιοχής, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι ο όρος Βόρειος Ήπειρος είναι ενοχλητικός; Τούς πειράζει ο γεωγραφικός προσδιορισμός; Γιατί στην περίπτωση των Σκοπίων το Βόρεια Μακεδονία είναι καλό και στην περίπτωση των Ηπειρωτών Ελλήνων ο όρος Βόρεια/Βόρειος είναι κακός; Τόσο αγώνα έκανε η Κυβέρνηση για να επιβάλει γεωγραφικό προσδιορισμό στο κράτος των Σκοπίων. Γιατί δικαιούνται τον όρο «Βόρεια» οι Σκοπιανοί και όχι οι κάτοικοι ενός τμήματος της ιστορικής Ηπείρου; Το πραγματικό πρόβλημα για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Βαλκανικής είναι η ιδεολογία της Μεγάλης Αλβανίας που υποστηρίζει ο Ράμα!

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 1.7.2018
http://konstantinosholevas.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ... ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ, ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ.


"Βορειοηπειρώτες στις επάλξεις !"

"Τις δύο τελευταίες εβδομάδες γίνονται όλο και πιο έντονες οι προαναγγελίες για οριστική επίλυση των ελληνο-αλβανικών διαφορών με συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.  Στο πλαίσιο αυτό, εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας με υψηλή αναγνωσιμότητα γράφουν σε πρωτοσέλιδα τους ότι επίκειται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα και η τυπική κατάργηση του όρου "Βόρειος Ήπειρος" εξισώνοντας το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα με το ανύπαρκτο "τσάμικο".  Η συμφωνία της Ελλάδας με τα Σκόπια δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάλογη συμφωνία με την Αλβανία.  Καλούμε όλους τους Βορειοηπειρώτες και όλους τους Έλληνες πατριώτες να είναι σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην διαφαινόμενη οριστική εγκατάλειψη των ελληνικών διεκδικήσεων επί της πανάρχαιας ελληνικής γης της Βορείου Ηπείρου."


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ


πηγή: ΙΣΧΥΣ (1, 2)

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ09 Ιουλίου, 2018 15:10

    .
    .
    είναι αμετάκλητες σύμφωνα με το ακροτελεύτιο Άρθρο 20.9 της Συμφωνίας.

    .
    Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018
    .
    .
    ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΑΖΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΚΟΝΤΑΞΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ SON OFEON ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΑΓΗΣ ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ ΒΑΣΙΑ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΗΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΕΤΣΙΝΑ ΠΕΤΡΟΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΥΡΑΔΑΚΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΕΘΑΣ VLADISLAV PERUNOVIC ΠΩΛΙΝΑ ΑΝΥΦΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΜΗΤΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ http://www.freepen.gr/search/label/%CE%9C%CE%99%CE%9D%CE%95%CE%A4%CE%A4%CE%91 Home ΕΘΝΙΚΑ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ Slider Συμφωνία των Πρεσπών: Η ιστορία τελείωσε, η Μακεδονία παραδόθηκε; Συμφωνία των Πρεσπών: Η ιστορία τελείωσε, η Μακεδονία παραδόθηκε;




    .
    Η συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς χωρίς να διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση δεν παρέχει ουδεμία διασφάλιση πως η νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα χρησιμοποιηθεί erga omnes, έστω και μόνο στο εξωτερικό, εκτός των διεθνών οργανισμών, δηλαδή στις διμερείς σχέσεις των Σκοπίων με τα 140 κράτη που την έχουν ήδη αναγνωρίσει ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.


    Της Ραχήλ Μακρή


    Αντίθετα, μόλις τα Σκόπια εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορούν κάλλιστα να καθυστερήσουν κάθε άλλη «παραχώρηση» ή διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.
    .
    .
    .
    Ο λόγος είναι απλός: Δεν προβλέπεται πουθενά, διαδικασία συνολικής ακύρωσης της Συμφωνίας σε περίπτωση παραβίασης των μεταβατικών της όρων ή επαναφοράς του ελληνικού βέτο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ,
    .
    .
    .
    αφού οι βασικές διατάξεις παράδοσης μακεδονικής ταυτότητας, εθνικότητας και γλώσσας (άρθρα 1.3 και 1.4) είναι αμετάκλητες σύμφωνα με το ακροτελεύτιο Άρθρο 20.9 της Συμφωνίας.
    .
    .
    .
    Αυτό το γνωρίζει καλύτερα ο Ζόραν Ζάεφ που αποκαλεί τον στρατό "μακεδονικό" με την στήριξη όλων που ζητάνε συγγνώμη μέσα στο ευρωκοινοβούλιο που δεν τους αποκαλούσαν ως Μακεδόνες και οι Βρετανοί που αποκαλούν το Μ. Αλέξανδρο Σκοπιανό.



    Παρέδωσαν «γη και ύδωρ», στα Σκόπια, δηλαδή όλα όσα ζητούσαν και κάτι παραπάνω.



    Εκτός από ταυτότητα, ιστορία και γλώσσα «μακεδονική», η επαχθής και ετεροβαρής συμφωνία που υπέγραψε η υπόδουλη στη Γερμανία κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παραδίδει στα Σκόπια τη δυνατότητα να αστυνομεύουν και να προωθούν την παραχάραξη της Ιστορίας των Ελλήνων, ελέγχοντας ακόμα και τα σχολικά βιβλία ή την ελευθερία του λόγου για την αληθινή Μακεδονία ακόμα και μέσα στην Ελλάδα.



    Η υφαρπαγή του ονόματος, των συμβόλων, της ιστορίας και γλώσσας της Μακεδονίας από μια νεοσύστατη χώρα, υποδηλώνει εδαφικές διεκδικήσεις που αποτελεί ιδιώνυμη διεθνώς καταδικαστέα παρανομία αλλά και casus belli για το ελληνικό κράτος που υφίσταται τέτοια ανοιχτή απειλή κατά της εθνικής του ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας.


    Για αυτή την εθνική μειοδοσία και εκχώρηση εδαφικής ακεραιότητας θα δικαστούν οι υπεύθυνοι όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία που κατέλυσαν με την συνενοχή των δικαστών και της αντιπολίτευσης.



    * Η Ραχήλ Μακρή είναι Οικονομολόγος (MSc in Banking) , πρώην βουλευτής κι επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
    .
    --- photo: dimitrisvetsikas1969 / pixabay



    freepen.gr


    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/son-ofeon-vladislav-perunovic.html
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή