«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Είναι κατά των συλλαλητηρίων το χρυσό μου...

Σχόλιο Διόδοτου: Λίγη ειρωνεία δεν βλάπτει..ενώ παράλληλα τους μαθαίνουμε έναν έναν. Προσέχτε όμως τα χέρια σας όταν βαράτε σε γυαλί...
 

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν θέλει συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πόλη

 Δεν συμφωνεί με το συλλαλητήριο που ετοιμάζουν με αυθόρμητο ξεσηκωμό τους απλοί, καθημερινοί, πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. 
 
Είναι γνωστό άλλωστε πως και στα τεράστια συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ήταν αντίθετος και το είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις που είχαμε δημοσιεύσει. Σήμερα μιλώντας στον MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό, ο κ.Λαμπάκης ρωτήθηκε ποιά είναι η άποψη του για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 19.30 μπροστά στυον Φάρο Αλεξανδρούπολης. “Συλλαλητήριο δεν θα κάνουμε. τα συλλαλητήρια δεν κερδίζουν. Γίναν αρκετά, πολλά, δυναμικά και ο λαός απάντησε. 
 
Αυτό που μετράει τώρα πάνω απ’ όλα είναο σοβαρές αποφάσεις. Εμείς την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 η ώρα θα συνεδριάσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και θα πάρουμε απόφαση για το θέμα της συμφωνίας που έκανε η Κυβέρνηση με τα Σκόπια. Καλώ όλο τον κόσμο αν θέλει, να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και μετά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων να πάρει τον λόγο και να εκφράσει τη γνώμη του συντεταγμένα για δυο λεπτά ο καθένας”.
 
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι δεν γνωρίζει ποιός διοργανώνει το συλλαλητήριο και φυσικά ο δήμος της πόλης δεν θα πάρει μέρος. Ούτε φυσικά ο ίδιος. Άλλωστε όπως είπαμε, δεν συμφωνεί με τέτοιες κινητοποιήσεις. Το είχε δηλώσει άλλωστε ξεκάθαρα και τον ιανουάριο του 2018 στο Alfa Radio της Καβάλας. Τόνισε συγκεκριμένα ότι διαφωνεί με την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην οποία είναι Πρόεδρος, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, καθώς και με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) για το ίδιο θέμα. “Προσωπικά είμαι αντίθετος σε κάθε είδους συλλαλητήριο το οποίο κινείται μέσα από εθνικιστικές κορώνες”, λέει μεταξύ άλλων ο κ.Λαμπάκης. 
 
 

6 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Ιουλίου, 2018 20:53

    ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΖΟΥΣΑΝΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ ΤΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑΓΕ ΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΣΑ.ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ.Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΚΟΥΣΕ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ''ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα για δες αυτό δπ
    ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ …»ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ» ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ…
    https://www.triklopodia.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b2%ce%bf%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%83%ce%b5-%ce%bf/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήλωση – «βόμβα» του Επιτρόπου της Ε.Ε. «Θα γίνει αλλαγή συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας»
    11 Ιουλίου 2018
    ☆☆☆
    Δήλωση – «βόμβα» του Επιτρόπου της Ε.Ε. «Θα γίνει αλλαγή συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας»
    Σε μια άκρως ύποπτη δήλωση προέβη ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν. Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαν έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας».
    Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε think tank, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της Ε.Ε. αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθήνας – Τιράνων.

    «…εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων, κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», ανέφερε.

    Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή και επικίνδυνη δήλωση.. αναφέρει το newsbomb.
    Χασαμε και ολα τα μακεδονικα προιοντα
    απο τωρα και στο εξης ο ΟΗΕ θα αποφασιζει...για την τυχη τους.
    ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τρεις εχιδνες που ετοιμαζοντε για το τελικο χτυπημα κατα της Ελλαδος. Ανγκελα Μερκελ, Τερεζα Μεη και Dalia Grybauskaite (Προεδρος της Λιθουανιας) μαζι απο τα μαθητατα τους.Σας λεει κατι αυτο;;;
    https://uploads.disquscdn.com/images/593128c4f7833b14b900209f20916a81ebda264ecaf9f073e4425cf8ec8c3a8b.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή