«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

"Στηρίζουμε την ιστορική και έντιμη συμφωνία των Πρεσπών"




[Σημείωση Διόδοτου: Βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντα και τα σχόλια της παρακάτω ανάρτησης, και τα αντιγράψαμε όπως τα είδαμε στο ιστολόγιο ΙΣΧΥΣ]


Πάνω από 320 πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης υπογράφουν την λίστα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμφωνούν και στηρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, με τη διαδικασία των υπογραφών να συνεχίζεται. Πρόσωπα γνωστά... από την εποχή του ΠΑΣΟΚ.  Πολιτικά πρόσωπα, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, η λογοτέχνις Ρέα Γαλανάκη-Κούβελα, η πανεπιστημιακός Δραγώνα Θάλεια, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Δρόσος, η Μυρσίνη Ζορμπά πολιτικός επιστήμων, ο καθηγητής Κώστας Ζώρας, ο ερευνητής Αλέξης Ηρακλείδης, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, η ιστορικός τέχνης Άννα Καφέτση, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, η ιστορικός Χριστίνα Κουλούρη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο συγγραφέας Βασίλης Κουνέλης, ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Αντώνης Λιάκος, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής, ο πανεπιστημιακός του Πανεπιστημίου Μακεδονία Νίκος Μαραντζίδης, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας, ο ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Νίκος Μουζέλης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάϊκος και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου.

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ":
1) "είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών"
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ;
2) "Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών"
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;  ΓΙΑΤΙ ΠΟΔΟΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΞΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ;
3) "γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις"
ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 5η ΝΥΧΤΑ ΧΘΕΣ, ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΦΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ !!!
4) "Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον".
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ. ΥΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ  ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ/ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ/ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ, ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΠΑΡΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ/ΤΕΧΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΩΣ, ΛΟΓΙΚΑ ΣΩΣΤΟ, ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΟΜΩΣ. ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΜΟΙΑ ή/και ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΞΥΠΝΙΟΥΣ".
ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΑ, ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΟΜΑΔΑ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΖΕ ΤΑ ΙΔΙΑ/ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΟ 2014 ΕΛΕΓΑΝ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ; ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΚΟΜΜΑ. ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ...ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΤΕ ΕΝΑ "ΔΕΞΙΟ" ΚΟΜΜΑ. ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,  ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20-30-50 ΕΤΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ  ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΕ  ΧΛΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ. ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ.

Αναλυτικά το κείμενο

«Συμφωνία Πρεσπών

Η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας. Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη. Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις και μάλιστα τις διασφαλίζει ακόμη περισσότερο, ενώ αποδεικνύει, έμπρακτα, τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών. Διαλύεται η «γκρίζα ζώνη» που δημιουργούσε η μακροχρόνια εκκρεμότητα ενός «πρώην κράτους» και προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια -πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά- ανάμεσα στην ελληνική Μακεδονία και την «Βόρεια Μακεδονία». Είναι ο μοναδικός τρόπος διαγραφής δια παντός των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια. Γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τη χώρα μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα σέβεται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ.

Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια σ' αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες. Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον. Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».


7 comments :

Anonymous said...
Οι υπογράφοντες απαρτίζουν την αντίστοιχη σοβιετική νομενκλατούρα της Ελλάδας. Μην περιμένεις πως θα αλλάξει κάτι, αν και η αποδόμηση του σκεπτικού τους που επιχείρησες είναι αποτελεσματική. Εύχομαι επιτυχία σε αυτήν την Β.Περίοδο λειτουργίας του ιστολογίου.
ΒΟΥΝΗΣΙΟΣ said...
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΡΕ ΜΙΣΘΡΑΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ...;;; ΠΑΛΙΟΞΕΥΤΙΛΕΣ...!!!
Anonymous said...
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ/ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ/ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

ξερουν και γνωριζουν πολυ καλα τι κανουν
δεν θα υπαρξει κανενα ελαφρυντικο του τυπου δεν ηξερα νομιζα εκανα λαθος κ.λ.π

θελουν να καταστρεψουν καθε τι εθνικο και ελληνικο και το καταφερνουν περιφημα
αφου απο το 74 καταντησαν την πλειοψηφια του ελληνικου λαου αριστεριστες και διεθνιστες τωρα δρεπουν τους καρπους τους

το μονο οραμα που μπορει να υπαρχε ειναι η μεγαλη ιδεα αυτη που τελειωσε το 22
σαν τι αλλο οραμα δηλαδη θα μπορουσε να υπαρχει
η απελευθερωση ολης της μικρας ασιας και των βαλκανιων και η δημιουργια του ελληνικου ιμπεριουμ και η ελλαδα μοναδικη παγκοσμια δυναμη (και αργοτερα παν-γαλαξιακη....

ΙΣΧΥΣ said...
@ 15/7/18 19:35
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΓΑΙΕΣ ΤΗΣ. ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΤΟΥ; ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΠΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ Σ.Α ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΩΣΕΙ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ. ΠΟΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΠΟΥ Η ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΑΝ ΕΧΕΙ/ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΤΟ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ.

* ΟΧΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΧΙ ΑΝ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΘΟΣ 10000 ΕΤΩΝ. Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ.
*ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ TELEMACHUS said...
"ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ."

ΑΠΛΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ; ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ"

ΘΛΙΒΕΡΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΝΟΜΙΖΩ. ΓΟΥΣΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ.. ΕΧΟΥΝ ΔΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΩΡΑ.
Anonymous said...

«...το SDSM, ανακοίνωσε ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σχετικά με τη μακρόχρονη διαφωνία με την Ελλάδα, η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα προστατεύονται μία για πάντα...» (https://isxys.blogspot.com/2018/07/blog-post_15.html)

«...Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη....»

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΔΥΤΙΚΟΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΩΝ. Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΟ)ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΣΕΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ - ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΟΔΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΧΕΣ/ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΒΑΠΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ!

https://i.redd.it/ra4epv9rmx511.png

http://www.ant1news.gr/news/Society/article/439522/prosfyges-estisan-skines-stin-plateia-aristoteloys-binteo--foto-

INFOteller

ΥΓ. «....Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον....»
Ο ΟΡΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ/ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΣ!
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΛΑΒΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΑΖΙ!

Anonymous said...
Κουρητη συμφωνω, και προσθετω οτι για να νιωσουμε υπερηφανοι και προνομιουχοι που γεννηθηκαμε Ελληνες θα πρεπει συν τοις αλλοις, να μελετησουμε την Ελληνικη γλωσσα περισσοτερο που κρυβει πλουτο στην ετυμολογια, επισης να ανακαλυψουμε την πραγματικη μας ιστορια και να ασχοληθουμε με την μυθολογια που σημαινει πολλα..
Το επομενο σταδιο ειναι να διαδωσουμε ιδεες και γνωσεις.
Και κατι αλλο που το εχω ξαναπει, ειμαι ευτυχης που οι Κρήτες κρατουν επαφη με την παραδοση περισσοτερο απο αλλα μεροι της Ελλαδος (θα ηθελα και περισσοτερο). Ισως κι' αυτο δωσει ενα λιθαρακι για την επιβιωση μας.
Μενιος



πηγή

2 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ16 Ιουλίου, 2018 02:45

    Petition Μακεδονία
    1,387 Signatures Goal: 10,000,000
    Sign This Petition

    or

    Sign with
    Facebook

    Sign with
    Twitter

    Μακεδονία

    Ανδρέας Λαρεντζάκης
    Οι υπογραφές των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Σκοπίων στις Πρέσπες είναι μία κίνηση ιδεολογίας κομματικής ενάντια στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Ελλάδα.
    Διαβάστε το κείμενο που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Σκοπίων, για να κατανοήσετε ότι:
    - πρόκειται για ένα Προσύμφωνο και όχι για μία τελική συμφωνία όπως τιτλοφορείται ή προπαγανδίζεται
    - θα έχει ισχύ μόνο αν και οι δύο χώρες το κυρώσουν στα κοινοβούλιά τους.
    - διακυβεύονται πολύ περισσότερα πέραν του ονόματος.

    Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού, θέλουμε να δείξουμε σε όλους τους πολιτικούς φορείς και ειδικά στη Βουλή των Ελλήνων, όπου το Προσύμφωνο αυτό θα τεθεί προς κύρωση εντός των επομένων μηνών, ότι ο καθένας μας ζητά την καταψήφιση αυτού του Προσυμφώνου από την Βουλή των Ελλήνων.
    Με σεβασμό στην Ιστορία και την Μνήμη.

    https://www.ipetitions.com/petition/makedonia

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !
    ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΥΠΟΨΙΑ ...........

    EINAI Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .

    ΡΑΪΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΕΛΛΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

    ΚΑΙ ΥΣΤΑΤΟ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ :

    Ζήτω ή Πατρίς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κοσμος του οινο-πνευματος και της πρωκτικης διανοησης στην σημερινη γελλαδα εχει τα ηνια. Ολοι οι υπολοιποι που αντιδρουμε ειμαστε φασιστες. Ζητω λοιπον το νεο πολιτευμα της γελλαδος, η Κυνοβολευτικη Πρωκτοκρατια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή