«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Τοξικό νέφος κατά των διαδηλωτών για το Σκοπιανό, με αφορμή τους Ρώσους διπλωμάτες.

του Γιάννη Σιδέρη


 

Ο κόσμος των κατασκόπων είναι γοητευτικός και εμπνέει τους ευφάνταστους να γράφουν καταπληκτικά ρεπορτάζ, συνδέοντας ενδείξεις που τις μεταβάλουν σε αποδείξεις της επεμβατικότητας του ρωσικού παράγοντα στα Βαλκάνια, και φυσικά στη χώρα μας. Η επεμβατικότητα αυτή σαφώς υπήρχε, και λογικά διεγέρθη με την προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς η αποτροπή της ήταν ζωτικού γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος γα τη Ρωσία.

Όμως η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών τροφοδότησε ένα λαϊκό ανάγνωσμα στο οποίο εμπλέκονται όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν για το Μακεδονικό και ηγήθηκαν των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων, καθώς και όσοι είχαν την ελάχιστη επαφή με τους Ρώσους διπλωμάτες και με επιχειρηματίες που φέρονται ως φορείς υλοποίησης της ρωσικής πολιτικής στη χώρα μας.

Στις δημοσιεύσεις επιστρατεύονται και στιγματίζονται Μητροπόλεις και μητροπολίτες, εκκλησιαστικές οργανώσεις και «κύκλοι», το Αγιο Ορος, πολιτιστικό–θρησκευτικοί φορείς που έλκουν την καταγωγή ίδρυσης ενάμισι αιώνα πριν (όπως η «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ενωση»), μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η ΕΥΠ, ο Σαββίδης, ελληνικοί εθνικοί και εθνικιστικοί κύκλοι, ομάδες μακεδονομάχων αλλά και μακεδονικές οργανώσεις του εξωτερικού, ελληνικά κόμματα υπό εκκόλαψη, η Ρωσική μαφία, το VMRO και άλλα ευαγή ιδρύματα, ων ουκ έστιν αριθμός (επιστρατεύτηκε ακόμη και η ιστορία, φτάνοντας μέχρι… και τα Ορλοφικά για να αποδειχθεί η καταστρεπτική συμπεριφορά του «ξανθού γένους» επί των Ελλήνων!).

Ολα αυτά φυσικά στο χώρο της φαντασίας, συνδεδεμένα με σπαράγματα πληροφοριών, εντυπώσεων, φαντασιώσεων και σκοπιμοτήτων. Η στήλη αδυνατεί να τα προσεγγίσει. Απλώς γνωρίζει σε πολιτικό επίπεδο, όπως όλοι μας, ότι διεξήγετο ένας υπόγειος ανειρήνευτος πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς η τελευταία πάσχιζε να μην στερηθεί τα ερείσματά της στα Βαλκάνια. Ως εκεί.

Όμως η ατεκμηρίωτη δημοσιογραφική – κατασκοπευτική φιλολογία που άνθισε τις τρεις τελευταίες ημέρες, δημιουργεί φαιό αποτέλεσμα. Εξαπλώνει ένα τοξικό νέφος που προσπαθεί να σκεπάσει, να μολύνει την αυτενέργεια του λαού (ετερόκλητου όχλου κατά Τσίπρα), που μετείχε στα συλλαλητήρια για το Ονομα. Ανεξαρτήτως προθέσεων των σεναριογράφων, δημιουργείται η εντύπωση ότι όσοι κατέβηκαν με πάθος και κρατώντας ελληνικές σημαίες, δεν ήταν παρά αφελή ενεργούμενα των γεωστρατηγικών συμφερόντων του Πούτιν, χωρίς αυτονομία γνώμης και ευαισθησία εθνικών αισθημάτων – λες και χρειάζονταν παρότρυνση από τους εντεταλμένους του σκοτεινού Ρώσου για να κατέβουν στο δρόμο, για ένα θέμα που δονούσε εθνικές τους χορδές, όπως άλλωστε έκαναν και το 92-93 που δεν υπήρχε ο Πούτιν.

Το ότι οι επίσημες διπλωματικές υπηρεσίες των κρατών, αποτελούν ανεπίσημα κατασκοπευτικά κέντρα είναι ηλίου φαεινότερο. Πρόβλημα όμως δημιουργείται όταν η συμπεριφορά τους υπερκερνά τα κεκανονισμένα όρια που διέπουν τη λειτουργία τους, όταν λειτουργούν εξωθεσμικά και παράνομα.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση διοχέτευσε την πληροφορία απέλασης κατά την σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να εκληφθεί ως προσπάθεια εξευμενισμού της αμερικανικής υπερδύναμης. Θα μπορούσε δηλαδή απλώς να είναι μία ακόμη υποχώρηση στις πιέσεις της κυβέρνησης Τραμπ, και επίδειξη καλής θέλησης, με την ελπίδα κάποιων ανταλλαγμάτων, τα οποία προ το παρόν δεν είναι ορατά.

Με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση είναι η πλέον υποτακτική της μεταπολίτευσης στους Αμερικανούς, ουδείς έχει εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της και στο κατά πόσο ήταν αναγκαία και τεκμηριωμένη η απέλαση των διπλωματών.

Φυσικά θα ήταν αφέλεια να απαιτεί κανείς να κοινοποιηθούν δημοσίως εκείνα τα στοιχεία που την ώθησαν σε μια τόσο δραστική απόφαση, που συγκεντρώνει την μήνιν της άλλης πλευράς. Θα μπορούσε ωστόσο να ζητηθεί από τα κόμματα να ορίσουν έναν εκπρόσωπο, στον οποίο θα παρουσιαστούν εκείνα τα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την απέλαση.

Διαφορετικά θα παραμείνει η εντύπωση των υποτακτικών, που χωρίς εθνική αυτονομία, υποκύπτουν αναντίρρητα σε κάθε έναυσμα της υπερατλαντικής πατρωνίας.



πηγή


Διαβάστε επίσης:

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ρωσία υπονομεύει τα εθνικά της συμφέροντα, άρα ..;;

Ο ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα που κρύβουν τα κανάλια... Δείτε βίντεο ...

 

 


 

3 σχόλια:

  1. Τα λογια δεν χρειαζοντε.

    https://uploads.disquscdn.com/images/77390fd765f1ba393b5b5f2489a4797a297c01ea962201ef496d4dbe59560dba.jpg

    https://uploads.disquscdn.com/images/b3388358879d49f26c655ba0eef38cb4b339280231c5d873b1f1c6eeff8d904b.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΑΥΓΗ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ!
    14/07/2018


    Κάθε όριο θράσους και μπανανιακής (εκ του όρου «Μπανανία»…) αλητείας ξεπέρασε η άθλια σταλινοφυλλάδα «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία, με κύριο άρθρο της κατηγορεί τους Έλληνες πατριώτες που συμμετέχουν στα ανά την Ελλάδα εθνικά συλλαλητήρια κατά της προδοσίας της Μακεδονίας μας, ως… πληρωμένους από Ρώσσους «πράκτορες»! Ιδού τα ξεράσματα των προδοτών:

    «… Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο σε άλλους δύο, επειδή προσπάθησαν να αναμειχθούν στα εσωτερικά μας. Αυτό που, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως συνέβη είναι ότι οι συγκεκριμένοι έδιναν χρηματικά ποσά σε δημάρχους και μητροπολίτες προκειμένου να επηρεάσουν τις τοπικές κοινωνίες και να οργανώσουν συλλαλητήρια εναντίον της λύσης του “Μακεδονικού”.

    Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτοί που τα έδωσαν. Υπάρχουν και αυτοί που τα πήραν, για να εκφράσουν ειλικρινέστερα τον “υπερπατριωτισμό τους”. Για να ξεσηκώσουν ανιδιοτελώς τον κόσμο και να υπερασπιστούν ανιδιοτελώς την πατρίδα από τους προδότες. Για να μαζέψουν συμμορίες ακροδεξιών σε αντισυγκεντρώσεις, και, αν προκύψει, να βεβηλώσουν και κανένα εβραϊκό μνημείο…».

    Είναι προφανές, ότι τα κομμούνια του ΣΥΡΙΖΑ (τα περισσότερα εκ των οποίων, «διέπρεπαν» επί δεκαετίες στο προδοτικό ΚΚΕ…), κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Αυτοί που τα έπαιρναν από την «μάνα των λαών» Σοβιετική Ένωση (και οι του ΚΚΕ Εσωτερικού από την Ρουμανία του Δρακουλέσκου…), για να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα, τολμούν τώρα και κατηγορούν τους Έλληνες πατριώτες, πως είναι σαν τα μούτρα τους!

    Πίσσα και πούπουλα στο πρώην σοβιετόδουλο και νυν αμερικανο-γερμανόδουλο προδοταριό!

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «ΤΙΝΑΖΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ! ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΣΤΕΡ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ «ΜΑΤΙΑ ΕΧΩ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ» ….! ΆΝΩ ΚΑΤΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤ....ΑΣ..!!!
    πηγη : ο χαφιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή