«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΣΕΙΡΑ "ΣΟΚ!" - 4: Πολιτική ορθότητα εναντίον Παιδικής Πρόνοιας

"..Ο Μάθιου Σκάλυ-Χικς, 31 ετών από το Κάρντιφ, υπέβαλλε την 18 μηνών Έλσυ Σκάλυ-Χικς σε απίστευτες πράξεις κακοποίησης επί μήνες πριν την σκοτώσει σε μια επίθεση τόσο σοβαρή, που το μικρό σώμα της έμοιαζε σαν να είχε υποστεί αυτοκινητιστικό ατύχημα...".


Ένα νήπιο δολοφονήθηκε από τον θετό της πατέρα κάτω από την μύτη των υπηρεσιών πρόνοιας και των γιατρών που αρνήθηκαν να δεχτούν ότι ήταν κάτι άλλο από ένας "θετικός γονέας", αποκαλύπτει μια επιβαρυντική έκθεση.

Ο Μάθιου Σκάλυ-Χικς, 31 ετών από το Κάρντιφ, υπέβαλλε την 18 μηνών Έλσυ Σκάλυ-Χικς σε απίστευτες πράξεις κακοποίησης επί μήνες πριν την σκοτώσει σε μια επίθεση τόσο σοβαρή, που το μικρό σώμα της έμοιαζε σαν να είχε υποστεί αυτοκινητιστικό ατύχημα.



Τον Σκάλυ-Χικς, που ήταν παντρεμένος με τον Κρεγκ, είχαν επισκεφτεί τουλάχιστον 3 κοινωνικοί λειτουργοί σε 15 διαφορετικές περιστάσεις ενώ ο ίδιος είχε πάει πολυάριθμες φορές σε γιατρούς και στα Επείγοντα όταν τραυμάτισε την Έλσυ αλλά ποτέ δεν υπήρξε ανησυχία για την συμπεριφορά τους ως γονέα.

Όλοι οι επαγγελματίες (εμπλεκόμενοι) τον έβλεπαν υπό ένα "θετικό πρίσμα" και επέμεναν ότι η υιοθεσία της μικρής από ένα μεσαίας τάξης και μορφωμένο ομοφυλόφιλο ζευγάρι πήγαινε πολύ καλά μέχρι που πέθανε, αναφέρει η έρυενα.

Ο Λάνς Κάρβερ, υπεύθυνος κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Βέιλ Γκλαμόργκαν της Ουαλίας, ζήτησε συγγνώμη από την βιολογική οικογένεια της Έλσυ, η γιαγιά της οποίας πιστεύει ότι θα ήταν ακόμη ζωντανή εάν βρισκόταν στην δική τους φροντίδα (το μωρό είχε απομακρυνθεί από την βιολογική της μητέρα λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών).

Ο Κάρβερ παραδέχτηκε επίσης ότι κανένας υπάλληλος των κοινωνικών υπηρεσιών δεν έχει απολυθεί ή έστω τιμωρηθεί για τα λάθη που έγιναν διότι "δεν ήταν πρέπον". Παρ'όλ'αυτά μια επίσημη έρευνα για τον θάνατο του νηπίου δόθηκε στην δημοσιότητα που ανέφερε ότι οι λειτουργοί και οι γιατροί έδειξαν "έλλειψη επαγγελματικής περιέργειας" για τα τραύματα της Έλσυ.

Η μικρή είχε ένα σπασμένο πόδι, περίεργους μώλωπες συμπεριλαμβανομένου ενός στο κεφάλι που κράτησε για 8 εβδομάδες και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εμετό από αίμα. Κάθε φορά όμως τα τραύματά της αποδίδονταν σε σύνηθες ατύχημα ή αρρώστια όταν ο δράστης παρουσίαζε δικαιολογίες με χαρακτηριστική ευφράδεια.

Στις 29 Μαΐου 2016 η Έλσυ πέθανε, τέσσερις ημέρες αφότου ο θετός της πατέρας την τράνταξε τόσο βίαια που ο εγκέφαλος και τα μάτια της άρχισαν να ματώνουν, πριν την πετάξει με το κεφάλι στο πάτωμα προκαλώντας κάταγμα στο κρανίο της.

Στον Σκάλυ-Χικς επιβλήθηκε ελάχιστη ποινή 18 ετών μετά από την δίκη αλλά η βιολογική γιαγιά της Έλσυ είπε ότι την "γλύτωσε πολύ φτηνά" και πως η εγγονή της έπρεπε να είχε μείνει μαζί της. Ο Λάνς Κάρβερ, υπεύθυνος κοινωνικών υπηρεσιών, έκανε δεκτό το πόρισμα της έρευνας και ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη στην υπόθεση της Έλσυ. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι λειτουργοί και προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες είδαν την υιοθεσία ως κάτι πολύ θετικό» ανέφερε ο Κάρβερ σε μια συνέντευξη τύπου στο Κάρντιφ. «Θεώρησαν την θετή οικογένεια ως μια πολύ θετική λύση για την Έλσυ. Η αναφορά καταδεικνύει ότι το "θετικό πρίσμα" δεν τους επέτρεψε να κοιτάξουν την υπόθεση με τον τρόπο που θα έπρεπε.

[Πηγή] http://www.dailymail.co.uk/

Ἐπίσης διαβᾶστε:

Η πολιτική ορθότητα που σκοτώνει τα παιδιά μας
Η υπόθεση της Βικτώρια Κλίμπι είναι σοκαριστική. Όχι μόνο εξ'αιτίας των φρικτών βασανιστήριων που υπέστη αλλά επειδή κανένας δεν έκανε το παραμικρό γι'αυτό παρά τα εμφανή σημάδια από τα σχοινιά, τις μελανιές, την σηψαιμία ή τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίση. Το οκτάχρονο κορίτσι από την Ακτή του Ελεφαντοστού βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από την θεία της κάτω από την υποτιθέμενη προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών του Χάρινγκεϊ και παρά τις πολλαπλές επισκέψεις στο νοσοκομείο. Πέθανε στις 25 Φεβρουαρίου 2000 από υποθερμία που προήλθε από υποσιτισμό και σοβαρή παραμέληση.

Κοιμόταν σε μια μπανιέρα μέσα στις ακαθαρσίες της, την είχαν δέσει σε μια σακούλα σκουπιδιών και την ανάγκασαν να τρώει όπως ένας σκύλος. Είχε 128 τραύματα στο σώμα της από κρεμάστρες, αλυσίδες και καψίματα. Στο νοσοκομείο, ήταν τόσο πολύ μωλωπισμένη που οι νοσοκόμες δεν μπορούσαν να την σηκώσουν. Κι όμως, την έστειλα σπίτι για να πεθάνει.

Χαμογελούσε συνέχεια. Αυτή είναι η δικαιολογία των κοινωνικών λειτουργών, των γιατρών και των αστυνομικών. Έμοιαζε τόσο γλυκιά, σαν «ηλιαχτίδα». Στην πραγματικότητα, δεν έκαναν κάτι εξαιτίας της πολιτικής ορθότητας.

Φαντάζει εξωπραγματικό το να αγνοούν οι λειτουργοί τον γολγοθά που περνούσε επειδή δεν ήθελαν να φανούν ρατσιστές. Το θεώρησαν πολιτισμικά άκομψο και επιθετικό το να επέμβουν στην ανατροφή της, να σχολιάσουν το βρώμικο σπίτι της θείας της ή ν'αμφισβητήσουν την μαύρη γυναίκα που πίστευε ότι η ανηψιά της υπέφερε από «μάγεια».

Μόνο ένας οδηγός ταξί και μια γκουβερνάντα είχαν την κοινή λογική να καταλάβουν ότι το κορίτσι τύγχανε σκληρής κακοποίησης. Δεν πίστεψαν ότι ήταν ρατσιστικό το να υποθέσουν πως μια μαύρη γυναίκα μπορούσε να χτυπάει το παιδί της.

Η πολιτική κατά του ρατσισμού του δήμου του Χάρινγκεϊ εμπόδισε να σωθεί η Βικτώρια. Οι κοινωνικοί λειτουργοί δέχτηκαν τα ψέματα της θείας της, ότι η Βικτώρια προκάλεσε τα τραύματα στον εαυτό της. Ούτε καν τόλμησαν να συστήσουν να πάει το παιδί στο σχολείο. Κάποιοι λειτουργοί της Υπηρεσίας Παιδικής Προστασίας του Χάρινγκεϊ δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Όμως δεν απολύθηκαν; αυτό δεν ήταν δυνατόν γιατί ήταν μαύροι.

Η πολιτική ορθότητα δεν σκότωσε μόνο την Βικτώρια Κλίμπι; έβλαψε και χιλιάδες άλλα παιδιά.
Ἐλεύθερη μετάφρασι στὰ Ἑλληνικὰ, τῶν κυρίων σημείων τῶν ἄρθρων.

«Τριβέλι Πᾶνος»


το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου