«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Ο 92 ετών και δηλωμένος ομοφυλόφιλος, πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχάτιρ Μοχάμαντ, σε συνέντευξή του στο Associated Press: "Ο αντισημιτισμός είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε για να σιωπήσει τους επικριτές των Εβραίων".

"Υπάρχει μία φυλή που δεν μπορεί να επικριθεί. Αν είσαι αντισημίτης, φαίνεται σαν να είσαι εγκληματίας", δήλωσε ο Μοχάμαντ σε συνέντευξή του στο Associated Press, τη Δευτέρα, αρνούμενος ότι μισεί τους Εβραίους. "Ο αντισημιτισμός είναι ένας όρος που εφευρέθηκε για να εμποδίσει τους ανθρώπους να επικρίνουν τους Εβραίους. Όταν κάποιος κάνει λάθος, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλοι είναι. Μπορεί να είναι ισχυρές χώρες, αλλά αν κάνουν κάτι λάθος, ασκώ το δικαίωμά μου για ελευθερία έκφρασης. Με επικρίνουν αυτοί. Γιατί δεν μπορώ να τους επικρίνω εγώ;"


Ο Μοχάμαντ, ομοφυλόφιλος και χαρακτηρισμένος αντισημίτης, ορκίστηκε πρωθυπουργός τον Μάιο, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την τελευταία θητεία του. Είχε γράψει στο προσωπικό του blog το 2012 ότι «οι Εβραίοι κυβερνούν αυτόν τον κόσμο με πληρεξούσιο».


Το 2003, μιλώντας σε Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι «1,3 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι δεν μπορούν να νικήσουν μερικά εκατομμύρια Εβραίους. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος. Και μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο μόνο αν σταματήσουμε και σκεφτούμε, να εκτιμήσουμε τις αδυναμίες μας και τη δύναμή μας, να σχεδιάσουμε, να στρατηγική και στη συνέχεια να αντισταθμίσουμε. Είμαστε πραγματικά πολύ ισχυροί. 1.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν απλά να εξοστρακιστούν. Οι Ευρωπαίοι σκότωσαν 6 εκατομμύρια από τα 12 εκατομμύρια Εβραίους".

Είπε επίσης ότι «είμαι χαρούμενος που λέω ότι είμαι αντισημίτης [...] Πώς μπορώ να μην είμαι, όταν οι Εβραίοι που συχνά μιλούν για τις φρίκες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος δείχνουν την ίδια ναζιστική σκληρότητα και σκληρή καρδιά προς όχι μόνο τους εχθρούς τους, αλλά ακόμη και προς τους συμμάχους τους, θα πρέπει να προσπαθήσουν να σταματήσουν την παράλογη δολοφονία των Παλαιστινίων εχθρών τους».

Έγραψε στο βιβλίο του "The Makay Dilemma" του 1970 ότι "Οι Εβραίοι δεν είναι απλώς άνθρωποι με μεγάλη μύτη, αλλά άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το χρήμα ενστικτωδώς".

Το 2007, ο Μοχαμάντ δεν ήταν στην εξουσία όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου το οποίο θα επικεντρώνεται στα θύματα κατάχρησης στο Ιράκ, στο Λίβανο και στα παλαιστινιακά εδάφη.

Στα 92 του, είναι ο γηραιότερος εκλεγμένος ηγέτης του κόσμου. Διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1981 μέχρι το 1999.

Παρά τη διαμάχη γύρω από τα σχόλιά του, είπε στο AP ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κληρονομιά του ή πώς θα τον θυμούνται.

"Ειλικρινά δεν με νοιάζει. Δεν θα ζω", είπε. "Όταν θα είμαι νεκρός, δεν θα έχει πια σημασία".

πηγή: Πρώτο Θέμα
το είδαμε εδώ 

4 σχόλια:

  1. Οι πολιτες θα πρεπει να διωκωνται για
    τις παρανομες πραξεις τους οχι για τα λογια τους η τις ιδεες τους.Ειναι βασικη αρχη της νεωτερης Ευρωπης αλλα και του Ρωμαικου δικαιου.Η ελευθερια του λογου που ξεκινησε απο την Αρχαια Ελλαδα θα πρεπει να προστατευεται και οχι να διωκεται!!!Ειναι η επιτομη και η βαση του πολιτικου πολιτισμου και της δημοκρατιας.Η ελευθερια του λογου συνιστα ενα απιστευτο δημιουργημα του Ελληνικου πολιτισμου και μονο, που πολυ σπανια και επιλεκτικα ως σπανιος λιθος ξεπροβαλει στον ρου της ιστοριας.Μπορουμε να πουμε με απολυτη βεβαιοτητα και ασφαλεια οτι η καταλυτικη και δια ροπαλου ελλειψη της ελευθεριας του λογου ηταν ο κανονας στην ιστορια του ανθρωπου πριν τον εκπολιτισμο του απο την Ελλαδα!!Αν αποτρεψουμε τον καταγγελτικο λογο και στομωσουμε καθε δυνατοτητα λεκτικης αντιπαραθεσης μονο η ΒΙΑ θαναι το επομενο σταδιο!Μηπως καποιοι αυτο επιδιωκουν θεωρωντας οτι πλεον εχουν το πανω χερι??....Μιλαμε παντα για την διαλεκτικη και την δημοκρατια κατα το αρχετυπο Ελληνικο ιδεωδες.Οχι την δημοκρατια αλλα καρτ.Αν αρχισουμε να δημιουργουμε αστυνομια σκεψης και να κατηγοριοποιουμε και ποινικοποιουμε τον λογο (γραπτο και προφορικο) τοτε θα πρεπει να αναμενουμε και τα επιχειρα μια τετοιας αντιληψης.Η διολισθηση στα γνωριμα μονοπατια της Ιερας Εξετασης και του δεσποτισμου θα ειναι πλεον νομοτελειακη.Ακομα και η αρνηση των γενοκτονιων οσο αποκρουστικη και προσβλητικη για τα θυματα και αν ειναι αποτελει ενα ευρυτερο ανθρωπινο δικαιωμα αυτο της ελευθεριας του λογου και δεν θα πρεπει να διωκεται ποινικα ει μη μονο διαλεκτικα και ιδεολογικα.Αλλιως η ποινικη διωξη(σχεδον σ ολο τον κοσμο εχει ηδη θεσπιστει!!) μπορει να επιφερει τα αντιθετα αποτελεσματα και να μετατραπει σε ιδεολογικη τρομοκρατια.Υπο την αιρεση των παραπανω η Ευρωπη πρωτη πρεπει να αναθεωρησει τον αναχρονισμο και την πολιτισμικη οπισθοχωρηση που επεφερε στον δημοσιο διαλογο η καταστολη της αντιθετης αποψης για τις γενοκτονιες,για τον ρατσισμο,για τον αντισημιτισμο και οχι μονον.Επιπροσθετα θα πρεπει να διασαφηνιστει απο τους θιασωτες και τους προπαγανδιστες των σκοταδιστικων αυτων περιορισμων της ελευθεριας του λογου (και των ευρυτερων αρετων της Αρχαιας Ελλαδος) ωρισμενες εννοιες οπως ο αντισημιτισμος για παραδειγμα.Ειναι σαφες οτι ο ορος αυτος ΔΕΝ περιλαμβανει τους καθε μορφης εγχρωμους πλην μονο των σημιτων(αραβες και εβραιοι).Και ενω περιλαμβανει τους πολυπληθεις Αραβες ειναι ξεκαθαρο οτι η επικληση της καταφορας αυτης πιστωνεται και προστατευει αποκλειστικα τους Εβραιους.Θα ηταν πιο γενναιο να υπηρχε ο ορος αντιεβραισμος ο οποιος εμπεριεχει και τους Χαζαρους Εβραιους που δεν ειναι Σημιτες.Ακομα και με την νεοταξικη λογικη ο νεολογισμος αυτος μπαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σωστές επισημάνσεις! Και σάς ευχαριστούμε πολύ!

      Διαγραφή
  2. ΦΊΛΕ THALES ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΜΉΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΊΣΩ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΌ ΠΑΡΆΔΟΣΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΒΡΙΑΚΑ ΜΠΕΝΆΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΒΡΑΙΟ. ΤΟΝ ΜΕΓΆΛΟ ΑΥΤΌ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΑ 11 ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΎΣ. ΌΤΑΝ ΕΊΠΕ ΌΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΆ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΟΝΤΑΙ.ΠΆΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΗΓΈΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΊΑΣ ΈΧΕΙ ΠΟΛΛΆ ΚΙΛΆ ΑΝΤΡΙΚΆ ΑΡΧΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΌ Η ΧΏΡΑ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ. ΕΝΏ ΕΜΕΊΣ ΕΔΏ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝ ΙΚΑ ΟΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΣΠΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΓΉΚΑΝ ΦΊΔΙΑ. Ο THALES ΑΝΑΦΈΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΤΟΥ ΛΌΓΟΥ. ΝΑ ΘΥΜΊΣΩ ΌΤΙ ΕΜΕΊΣ Ο ΑΠΛΌΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΈΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ .ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΆΓΚΑΛΟ ΌΤΑΝ ΣΕ ΕΡΏΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΊΠΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΠΡΩΊ ΠΡΩΊ. ΌΤΑΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΆ ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΈ ΓΕΙΆ ΠΟΥ ΛΈΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ. ΚΩΣΤΑ Η ΜΠΆΛΑ ΚΆΠΟΥ ΈΧΕΙ ΧΑΘΕΊ ΑΛΛΆ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΜΩΣ ΌΤΙ ΛΊΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΈΧΟΥΜΕ ΜΕΊΝΕΙ. ΚΑΛΉ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΜΕ ΔΎΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΊΜΗΣΗ. ΦΙΛΙΚΆ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη,
      καλή δύναμη και σε εσένα, ευχαριστώ.
      Μιας και ανέφερες την ορκομωσία του Παπούλια...
      του Παυλόπουλου την έχουμε σε βίντεο;..(δεν το έχω ψάξει). Σε αυτήν άραγε τί του είπαν κατά την ανάθεση;

      Διαγραφή