«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ξαφνικά 97 ΛΑΘΡΟμετανάστες ΚΑΙ στο Αργοστόλι...(βίντεο, φωτο)



Το περιεχόμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα!

Νεότερη Ενημέρωση

Περισσότεροι απ’ ο,τι αρχικά υπολογίζονταν είναι οι μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από το Λιμενικό, σε ιστιοφόρο σκάφος μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου .

Συνολικά πρόκειται για 97 άτομα, μεταξύ αυτών εννέα παιδιά και έξι γυναίκες, οι περισσότεροι Κούρδοι.
Όσον αφορά τον χώρο που θα φιλοξενηθούν, μέχρι να αναχωρήσουν αύριο το πρωί την Κεφαλονιά, έχει αποφασιστεί να μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, συντονίζει όσον αφορά την φιλοξενία των μεταναστών στην Κεφαλονιά, ενώ ευχαριστεί την επιχείρηση «Πολλάτος» που ήδη έχει προσφέρει προϊόντα στους μετανάστες.


Αρχική Ενημέρωση

Ιστιοφόρο σκάφος με μετανάστες εντόπισε το Λιμενικό Αργοστολίου. 
Το ιστιοφόρο μεταφέρθηκε στο Λιμάνι του Αργοστολίου και ήδη έχει αρχίσει η καταμέτρηση των μεταναστών (υπολογίζονται 30-40), μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ιστιοφόρο εντοπίστηκαν και οι δύο διακινητές, οι οποίοι και έχουν συλληφθεί.
Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, έχει ξεκινήσει να στείνει την επιχείρηση ώστε να βρεθεί χώρος ώστε να φιλοξενηθούν εκεί, αλλά και να τους παραχθούν ήδη πρώτης ανάγκης, νερά και τρόφιμα .
Όσοι έχον ήδη κατεβεί από το ιστιοφόρο φαίνονται πάντως σε καλή κατάσταση.


Γιώργος Χαλαβαζής









πηγή
Το περιεχόμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα!

1 σχόλιο: