Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Σέρβοι και Αλβανοί μια ανάσα από την ολική ανάφλεξη – Μαζικές μετακινήσεις δυνάμεων – Ανατινάζονται τα ΒαλκάνιαMαζικές μετακινήσεις δυνάμεων βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κοσσυφοπέδιο, με Σέρβους και αλβανούς να βρίσκονται μια ανάσα από την ολική ανάφλεξη. Οι δυνάμεις και των δύο πλευρών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα αντιπαράθεσης, ενώ όλα δείχνουν πως η κλιμάκωση είναι αναπόφευκτη.

Τα Βαλκάνια είναι έτοιμα να εκραγούν και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές…
Αρκετές δεκάδες οχημάτων της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ- KFOR,  από το ουγγρικό σώμα, παρατηρήθηκαν να μετακινούνται στον αυτοκινητόδρομο Πρίστινα- Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα με κατεύθυνση προς το βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, σύμφωνα με το echedoros.
Το κομβόι περιείχε στρατιωτικά τζιπ, φορτηγά και ορισμένα τεθωρακισμένα οχήματα. Επιπρόσθετα ακολουθούσαν βαριά μηχανήματα καθώς και οχήματα για επείγουσα ιατρική βοήθεια.
Η διοίκηση της KFOR ανακοίνωσε προγραμματισμένη άσκηση σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η διεξαγωγή της άσκησης αποβλέπει στη διατήρηση της ετοιμότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας ώστε να εξασφαλισθεί ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον και να προστατευθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, σύμφωνα με την KFOR.
Οι πληροφορίες για αποσταθεροποίηση,  μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί αλλαγής των συνόρων,  έχουν θέσει σε επιφυλακή τόσο τις αστυνομικές δυνάμεις του Κοσόβου όσο και την KFOR.

 

Αλβανοί και Σέρβοι σε ετοιμότητα αντιπαράθεσης


Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, μετά από συνάντηση έκτακτης ανάγκης με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, αξιολόγησε ότι η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα είναι ήρεμη. Ερωτηθείς σχετικά με τις προειδοποιήσεις για ανακήρυξη αυτονομίας στο βορρά, ο Χαραντινάι δήλωσε ότι πρόκειται για ρητορική από το Βελιγράδι.
Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι δυνάμεις σε περιοχές που υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης αναταραχών.
Πρόσθεσε ότι αν κάποιος παραβεί τη διεθνή συμφωνία θα λάβει απάντηση από τους φορείς επιβολής του νόμου.
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα της Πρίστινα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας το Σάββατο (αύριο) λόγω πληροφοριών που αναφέρουν ότι «στις επόμενες 48 ώρες υπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσει αποσταθεροποίηση του Κοσόβου αρχής γενομένης από την Μιτρόβιτσα».
Επίσης, οι δυνάμεις KFOR έχουν αναφέρει ότι μέρος τους έχει μεταφερθεί στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου υπάρχει η σερβική μειονότητα.

 

Αναστέλλονται οι άδειες των δυνάμεων ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο


Η αστυνομική διεύθυνση του Κοσσυφοπεδίου εξέδωσε διαταγή με την οποία αναστέλλονται όλες οι άδειες  των αστυνομικών.
«Λόγω επιχειρησιακών δεσμεύσεων, οι άδειες των αστυνομικών αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η αστυνομική διοίκηση του Κοσσυφοπεδίου που υπογράφεται από τον Ρασίτ Τσελιάι.
Η πύλη ‘Kallxo’ ζήτησε πρόσθετες εξηγήσεις για αυτήν την απόφαση, αλλά δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση.
«Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, αναλαμβάνει τη διευθέτηση του προσωπικού για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων της», ήταν η απάντηση.

πηγή

2 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ05 Αυγούστου, 2018 10:52

    Ότι είναι να έρθει ας έρθει.Κωστή μου καλημέρα και καλή Κυριακή.Βάλε τραγούδι να μας φτιάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΟΤΙ

    Το ΝΑΤΟ Κατέλαβε Τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Της Μιτροβίτσα Και Περικύκλωσε Τους Σέρβους Της Πόλης! (Βίντεο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή