«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Έλαβαν, όλοι και όλες, τις οδηγίες τους...








Περισσότερα, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ αγαπητοί μου. Για να ξέρετε το τι σάς γίνεται. Επακριβώς... Περάστε κι από εδώ
Κ Α Ι εδώ. Εντάξει; Σκληρή η αλήθεια... Τι να γίνη...
Όσοι και όσες την αντέχετε...

Διηνέκης

πηγή

5 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ28 Σεπτεμβρίου, 2018 10:25

    ΟΙ ''ΦΙΛΟΙ''ΜΑΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ,ΚΑΙ 'ΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ S-300 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ (ΚΑΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ)ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΔΕΡΦΕ ΔΙΗΝΕΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΤΟΝ MR.''ΠΑΡΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΥΣΟ,ΜΙΣΟ ΑΤΣΑΛΙ ROLEX TOY,ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΟΔΑΜΑΛΙ ΠΟΥ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΓΚΡΕΜΟ,Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ,ΝΑ ΦΙΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΟΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΚΑΤΟΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ;ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΛΕΙΩΔΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΠΙΟ ΓΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΟ,ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΟ,ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΚΤΟΝΟΥΣ,ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.https://www.youtube.com/watch?v=nVMmRuczWC0.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΟΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικά αυτά που γράφεις ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, είμαι απολύτως σύμφωνος μαζί σου! Προσωπικά "Γαμοδαμάλια", αστοιχέιωτους, αγράμματους και ανελλήνιστους θεωρώ προτίστως τους Ελλαδίτες. Δεν μπορούν να θεωρηθούν 'Ελληνες από την στιγμή που, αυτός ο λαός στην πλειοψηφία του δεν ήρθε ποτέ σοβαρά σε επαφή με τα ιερά και μεγαλειώδη μνημεία της ελληνικής γραμματείας, έστω και στο ελάχιστο! Σίγουρα έχουμε ακούσει επανειλημμένως πολλούς να μηρυκάζουν φτηνές δικαιολογίες του τύπου "αυτά δεν μας τα μάθανε στο σχολείο". 'Εχω να τους πληροφορήσω ότι υπάρχει και η Αυτοπαιδεία. Κάτι που είναι εντελώς άγνωστο στον σύγχρονο δίποδο γηγενή τεμπέλη κάτοικο αυτής της χώρας. Τα περιμένει όλα από το κράτος. Δεν παίρνει ποτέ μια πρωτοβουλία. Δεν αυτοπαρακινείται.
      Ποιός τον εμπόδισε να εντρυφήσει σ'αυτές τις γνώσεις;;; Ουδείς! Μονάχα ο κακός του εαυτός. Βλέπεις ξένους κάθε λογής να πέφτουν με τα μούτρα να μελετάνε τα αρχαιοελληνικά κείμενα από την σχολική τους ηλικία προσπαθώντας να μιμηθούν τους Έλληνες, αποκτώντας κατά συνέπεια ένα ρωμαλέο και υψιπετές πνεύμα. Από την άλλη τι έχεις;;; 'Εναν λοβοτομημένο ελληνόφωνο εσμό που ακούει Πάολα και Φουρέιρα και προσπαθεί σε κάθε έκφανση της ζωής του να μιμηθεί τους ξένους, ακόμα και στη γλωσσική του έκφραση. Γιαυτό και ο εκβαρβαρισμός είναι απόλυτα εμφανής στη συμπεριφορά του νεοψευδέλληνα.
      Όσο γιά τον μπουμπούκο, αυτό το εβραιοπροσκυνημένο χάπατο, όφειλε τιμής ένεκεν στους δύο φιλολόγους γονείς του που κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι υπεραγαπούσε, να συνεχίσει το τιτάνιο έργο που είχε ξεκινήσει ο πατέρας του με τις εκδόσεις "Γεωργιάδη" αλλά δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει. ‘Εχοντας μια ηθική υποχρέωση αλλά και καθήκον απέναντι στους γεννήτορές του, να ξεκινήσει μιά στραυροφορία εκδίδοντας τα άπαντα της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει! Να αναζητήσει άγνωστα έργα τα οποία βρίσκονται στις βιβλιοθήκες του Λονδίνου, των Παρισίων, της Λειψίας και αλλαχού, προσφέροντάς τα στους συμπατριώτες του και γεμίζοντας το μυαλό και τις καρδιές τους με Ελλάδα.
      Αυτό εν μέρει το κατάφερε ο Κάκτος. Ο μακαρίτης, πλέον, κομμουνιστής και νονός τού Τσενάι, Χατζόπουλος. Στην αρχή, στις πρώτες εκδόσεις του η δουλειά που έκανε όσον αφορά την νεοελληνική απόδοση ήταν άρτια. Με τα χρόνια το υποβάθμισε και το έκανε φασόν, πασαλείμματα. Τα κείμενά του δεν είναι μεταφρασμένα από τα αρχαία ελληνικά αλλά από ξένες μεταφράσεις των έργων αυτών. Μετέφραζαν τη μετάφραση!!!
      Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλό σ’αυτό τον τόπο εάν εμείς πρωτίστως δεν αρχίσουμε σιγά-σιγά και σοβαρά να ερχόμαστε σε επαφή με το παρελθόν μας. Οι πρώτοι πυρήνες πνευματικής ανάτασης και αναγέννησης πρέπει να αποτελέσουν τα σπίτια μας.
      Πέταμα οι τηλεοράσεις, τα τάμπλετ, τα άϊ φόουν ή όπως διάολο αλλιώς λέγονται... Να καθήσουμε να διαβάζουμε και να μελετούμε με τα παιδιά μας. Πρέπει το σπίτι μας να γίνει ένα πραγματικό σχολαρχείο, ένα πνευματικό εργαστήριο όπου θα σμιλεύονται η ψυχή και το πνεύμα των παιδιών μας. Μονάχα έτσι θα είμαστε βέβαιοι ότι το 'Εθνος μας θα έχει μέλλον!

      Ιωάννης

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ29 Σεπτεμβρίου, 2018 19:21

      Αγαπητέ αδερφέ Ιωάννη,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Έχω έρθει προσωπικά πολλές φορές σε αντιπαράθεση με Αλβανούς για θέματα ιστορίας και στρατιωτικής ιστορίας και τούς έφαγα με το κόκκαλο,χωρίς να είμαι και ο γνώστης.Αντιθέτως με σεβόντουσαν γιατί είχα γνώση και το μυαλό μου το φώτιζε η Θεία Πρόνοια.Πάντως είμαι ρεαλιστής,για να ελευθερωθούμε,ίσως χαθούν και στρατιώτες απο εμάς,γιατι για οπλίτες-πολίτες μας λογίζω όλους εδώ στο παρεάκι του Διοδότου.Μπράβο σου πάντως για τις ολόσωστες παρατηρήσεις σου.

      Διαγραφή
  2. Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
    ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΣΤΟ FB Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ..Ο IΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ : "Με «χαρμολύπη», αν ταιριάζει εδώ αυτό το βαθύ και πάντα επιθυμητό συναίσθημα, θέλω να σας πω δύο λόγια για τη συναυλία του Ηρωδείου. Mε λύπη, γιατί ότι όλες οι προβλέψεις του καιρού δείχνουν βροχές και κρύο για τότε. Έτσι, λοιπόν, μαζευτήκαμε οι «αρμόδιοι», Μελωδικό Kαράβι, εγώ κι η Ντόρη και, με τη βοήθεια του Θεού (ελπίζω), αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τη συναυλία από το Ηρώδειο και, (εδώ είναι η χαρά), να την κάνουμε λίγο αργότερα σε κλειστό χώρο, στο Θέατρο Παλλάς. Έτσι, φεύγει το άγχος του καιρού και δεν «απογοητεύω» όσους έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια. Αλλά και όσους θέλουν ναρθούν. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο για όλους μας. Βέβαια, μακάρι να είχα το «προφητικό χάρισμα» και να ήξερα, απο τώρα, τον καιρό των επόμενων 15 ημερών. Δεν τόχω όμως. Έχω όμως τη μουσική, τους στίχους και την αγάπη σας. Και το «Ψυχή μου μη λυγίζεις». Τα λέμε απο κοντά, λοιπόν, Θεού θέλοντος, στο Θέατρο Παλλάς στις 29 και 30 Οκτωβρίου! "

    Απο το «Μελωδικό Καράβι» Αντικατάσταση εισιτηρίων Ωδείου Ηρώδου Αττικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ...!!!
    Έφηβοι από την Θράκη αγοράζουν με δικά τους χρήματα ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ και ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ την κεντρική Λεωφόρο που διέρχεται από τον Οικισμό τους στην Αλεξανδρούπολη...!!!

    Πάνω από δέκα καινούργιες ελληνικές σημαίες στολίζουν τις κολώνες φωτισμού στον οικισμό του Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.Το θέαμα, το οποίο μάλιστα αντικρύζουν οι επισκέπτες της πόλης ερχόμενοι από το αεροδρόμιο, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, όμως γίνεται ακόμη εντυπωσιακότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι σημαίες αυτές έχουν τοποθετηθεί εκεί από τους έφηβους του οικισμού.
    Μία ελληνική σημαία σε κάθε κολώνα φωτισμού θα μπορούσε να είναι μία πολύ σύντομη περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον οικισμό του Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

    Οι σημαίες μάλιστα είναι καινούργιες και καθόλου φθαρμένες, που σημαίνει ότι αναρτήθηκαν πολύ πρόσφατα ή πιο σωστά αντικατέστησαν τις παλαιότερες.

    Το ρεπορτάζ του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ λέει ότι οι σημαίες αυτές αγοράζονται και αναρτώνται από μία παρέα εφήβων που ζουν στον οικισμό. Πρόκειται για μία παρέα νεαρών παιδιών που φοιτούν στο σχολείο και έχουν με δική τους πρωτοβουλία αναλάβει αυτό το καθήκον.

    Τις σημαίες μάλιστα τις πληρώνουν με δικά τους χρήματα που εξοικονομούν από το χαρτζιλίκι τους. Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη παρέα αναρτά σημαίες εις αντικατάσταση των προηγούμενων που είχαν αναρτήσει και καταστράφηκαν από τον αέρα.

    Λέγεται μάλιστα ότι προκειμένου να ενισχυθεί η πρωτοβουλία τους, ήδη κάποιοι ενήλικες θα φροντίσουν να τους δίνουν τα χρήματα για την αγορά των σημαιών.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που δημιουργούν οι έφηβοι είναι μία όμορφη εικόνα στον πρώτο οικισμό που διασχίζει ο επισκέπτης της Αλεξανδρούπολης και ειδικά αν έχει φτάσει σε αυτήν με το αεροπλάνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή