«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Θεοδόσης ο «αμερικανοφάγος» ... ψυχαγωγικόν ανάγνωσμα...



Πριν από πολλά χρόνια, τις καλές εποχές, τότε που τα δανεικά πέφτανε σαν χαλάζι και αφήναμε τις Καγιέν μας ξεκλείδωτες, είχα ένα παιδικό φίλο, τον Θεοδόση, που δήλωνε … αγωνιστής.

Είχε ξεκινήσει στην εφηβεία του «αναρχικός», αργότερα είχε γραφτεί στο ΕΚΚΕ φωνάζοντας σε πορείες «ούτε ΗΠΑ ούτε και Ρωσία, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», και τελικά κατέληξε, όπως μου έλεγε, ανένταχτος αριστερός, ζώντας για την εποχή που θα ξεκουμπιστεί το Πασόκ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, και όλο το κακό συναπάντημα, μπας και ζήσουμε επιτέλους «λεύτεροι».

Ήταν τόσος ο αγωνιστικός του παλμός, που κάποτε είχε δηλώσει να πάει εθελοντής στη Νικαράγουα για να βοηθήσει στη συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου, αλλά ήταν καλοκαίρι, του ‘κατσε ένα γκομενάκι στη Χαλκιδική, κι έτσι η «επανάσταση» αναβλήθηκε προσωρινά…

Την εποχή των σαμαροβενιζέλων είχε γίνει αγαναΧτιστής, κατασκηνώνοντας έξω από τον Λευκό Πύργο, παίζοντας κιθάρα, και πίνοντας χύμα κονιάκ, βρίζοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ τους γερμανοτσολιάδες που μας πίνουν τον ιδρώτα με μπουρί…

Εν πάση περιπτώσει για να μη τα πολυλογώ, τον συγκεκριμένο φίλο για να τον πικάρω κάποτε, του είχα πει ότι δεν θα με χαλούσε αν γινόμασταν η 51η πολιτεία των ΗΠΑ, να μας φτιάξουν οι Αμερικάνοι δρόμους, να έχουμε τάξη και ασφάλεια, να μη φοβόμαστε τους Τούρκους, και να πληρωνόμαστε σε δολάρια!
Τι το ήθελα; Είχε χιμήξει να με φάει ζωντανό… Μόνο που δεν με μαχαίρωσε… μέχρι να καταλάβει ότι έκανα πλάκα (αν και η ιδέα δεν με πολυχαλάει τώρα που τη σκέφτομαι).


Τον Θεοδόση λοιπόν τον αμερικανοφάγο, όπως τον λέγαμε, είχα να τον δω χρόνια, και είχα χάσει επεισόδια σε σχέση με την πολιτική και επαγγελματική του εξέλιξη.

Μέχρι που τον είδα χτες βράδυ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κοστουμαρισμένο, φρεσκοκουρεμένο, και σένιο, να περιμένει την άφιξη του Αλέξη.
Μάλιστα ήταν παρέα όχι με τίποτα άπλυτους αφισοκολλητές, αλλά με κάτι περίεργους, με γουλί μαλλί, και με μαύρα αυστηρά κοστούμια, με διάφορα καλώδια να κρέμονται από τα αυτιά τους.

-Τι κάνεις εδώ ρε Θεοδόση; Σύριζα κι εσύ;

-Σύριζα ρε… πρώτη φορά αριστερά και έτσι…

-Και ποιοι είναι ετούτοι;

-Αμερικανάκια… πεζοναύτες και FBI … μου λέει.

-Τι θέλουν εδώ;

-Μας προστατεύουν ρε… μας φυλάνε.

-Από ποιους;

-Ξέρω ‘γω; Τι με νοιάζει; Από του κακούς… από τους τρομοκράτες…

-Και τι δουλειά έχεις εσύ με τα αμερικανάκια;

-Είμαι σύνδεσμος...

-Ποιανού;

-Του υπουργείου… της κυβέρνησης.

-Δηλαδή;

-Ε να, φροντίζω την διαμονή τους, να μην τους λείψει τίποτα, να τους πηγαινοφέρνω στο υπουργείο και στα Μακντόναλντς… μεροκάματο είναι.

-Εργάζεσαι σε κάποια εταιρία δηλαδή;

-Όχι ρε … στον σύριζα… στο υπουργείο.

-Δημόσιος υπάλληλος;

-Ναι… μετακλητός… σύμβουλος στο υπουργείο με την μωράκλα.

-Και βάλανε εσένα να συνοδεύεις τους Αμερικάνους; Δεν σε ξέρουν;

-Παλιά και ξεχασμένα… τώρα έχουμε αριστερή κυβέρνηση με ρεαλισμό, όχι σαν τις παπαριές του Ανδρέα που όλο τους έδιωχνε κι όλο εδώ ήταν.

-Και πως προσλήφθηκες; Τι σπούδασες;

-Ήμουν στα κινήματα ρε μαλάκα… ήξερα και τον Καρανίκα…

-Και πως συνεννοείσαι με τους Αμερικάνους… ξέρεις αγγλικά;

-Χα χα … γιατί ξέρουν αυτοί ελληνικά; Σιγά ρε …

-Και δεν τρελαίνεσαι; Επικύριαρχους και φασίστες τους έλεγες κάποτε…

-Έλα ρε συ, λέγαμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα … καλά παιδιά είναι. Τη δουλειά τους κάνουν… πατριώτες κι αυτοί σαν κι εμάς…

-Τι πατριώτης ρε Θεοδόση; Εσύ ούτε φαντάρος δεν πήγες…

-Τι πας και θυμάσαι μωρέ φιλαράκο… άσε μας πια.


Και με αυτό έφυγε τρέχοντας, πίσω από τους «πεζοναύτες», παρατώντας με σύξυλο.
Τον έχασα μέσα στο πλήθος, αλλά λίγο μετά τον είδα να κουβαλάει κάθιδρος μια βαλίτσα, τρέχοντας πίσω από κάποιους ευθυτενείς Αμερικάνους, που μιλούσαν στα … ρολόγια τους.
Μέχρι που μπήκε μέσα σε ένα μαύρο θηριώδες τζιπ με φάρους και έφυγε με σπινάρισμα… ακολουθώντας την αυτοκινητοπομπή του Αλέξη.

Που ‘σαι ρε Θεοδόση που ‘λεγες…


πηγή

11 σχόλια:

  1. Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ. Με πρώτο δίδαξαντα τον ΙΟΎΔΑ. Έτσι ήταν έτσι θα ναι ο οβριοχριστιανιστης. Απόγονος η επίγονος του ΕΦΙΆΛΤΗ. Δηλαδή ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αισθάνεσαι απόγονος του εφιάλτη;
      Astillais

      Διαγραφή
    2. Ως επί το πλείστον εσύ αισθάνεσαι και είσαι απόγονος του εφιάλτη η του αυναν. Γιαυτό θιχτηκε η προσωπικότητα σου . Μέσα στο ΛΑΓΟΥΜΙ σου και γρήγορα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ .

      Διαγραφή
  2. Ξαγρυπνάς απ΄ότι βλέπω.Γιατί;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά,
    τί γίνεται εδώ; Γιατί αυτή η κόντρα από το τίποτα;
    Και απευθύνομαι σε εσένα περισσότερο, φίλη Astillais. Τί σε ώθησε να πεις τον Παναγιώτη "απόγονο του εφιάλτη";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θεωρείς ,Κώστα, πως ο Νεοέλληνας ( ο κάθε νεοέλληνας βεβαίως κι εσύ κι εγώ κι αυτός) είναι απόγονος του εφιάλτη, κατά τα λεγόμενα του Παναγιώτης ,τότε συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω. Όποιος θέλει να αυτοπροσδιοριστή ως τέτοιος δεν θα βρή ουτε ένα εμπόδιο από μένα.
      Το νεοέλληνας είναι λίγο ζαβουκλέ ,από μόνο του, αλλά άντε να το δεχτώ για την οικονομία της συζητήσεως αλλά και απόγονος του εφιάλτη ε παραπάει.
      Όποιος τσουβαλιάζει είναι ύποπτος. Τελεία.
      Astillais

      Διαγραφή
    2. Ο Παναγιώτης δεν είναι ύποπτος Astillais,
      και το γνωρίζω καλά. Απλά, από αγανάκτηση, μιλάμε πολλές φορές έτσι όπως έγινε με τον Παναγιώτη. Γενικεύουμε άδικα.

      Θεωρώ λήξασα την παρεξήγησή σας. Θέλω τους καλούς μου σχολιαστές μονιασμένους.🙂

      Διαγραφή
    3. Είμαι κι εγώ λίγο ευερέθιστη φορές φορές. Πρέπει να το κυττάξω.(το κυ με υ εκ του κύπτω)
      Τέλος καλό όλα καλά.
      Astillais

      Διαγραφή
  4. Κώστα πιστεύω πως δεν είναι αξιόλογο με το να ασχολείται κάποιος για ανθρώπους όπως οastillais εφόσον και μόνο με την οποία αναφορά του δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι ΕΛΛΗΝ παρά μόνο οτιδήποτε άλλο μπορείς να σκεφτείς. Πάντως λυπάμαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που και μόνο με την παρουσία τους προσπαθούν να διαστρεβλωσουν το μπλογκ αυτό που θεωρείται για μένα από τα λίγα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ που εκφράζουν ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Και καλή συνέχεια Κώστα στον αγώνα σου. Όσο για τις κοττες δεν θα ρίξω άλλο Πιτουρο σήμερα και γενικά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη όλα καλά. Θέλω να πιστεύω πως έγινε απλώς μια παρεξήγηση, όπως εξήγησα και στην Astillais.
      Μονιασμένοι, εκτοξεύστε οργή προς την σωστή κατεύθυνση.

      Διαγραφή
  5. Κωστα πιστεύω πως γνωριζομαστε έστω και μέσω των σάιτ ΑΠΟ σχολιασμούς αλληλένδετους μεταξύ μας ΚΑΙ ΣΕ ευχαριστώ για την αντίληψη σου Γιατί ακριβώς έτσι ΤΟ σχολίασα ΘΕΜΑ ΤΟΥ αμερικανοφαγου. Με αγανάκτηση ΚΑΙ πίκρα όχι ΓΙΑ αυτούς που κυβερνάνε Αλλά ΓΙΑ ΤΑ κολαούζοντα. Τους γλυφτες τους κηφήνες ΚΑΙ προδότες συνάμα. ΓΙΑ ΤΟ λόγο ΤΟΥ ότι πολλοί λένε βολευτηκα εγώ ΡΕ σώθηκα άντε πνιγείτε όλοι οι άλλοι. Κώστα ξέρεις πόσοι τέτοιοι ΖΟΥΝ ανάμεσα μας και ΔΕ ΟΙ νεοέλληνες ΠΟΥ ελληνοποιηθηκαν ΤΑ τελευταία 70 100 χρόνια. Ξέρουμε πολλούς ΜΑ ΠΑΡΑ πολλούς . ΚΑΙ γι'αυτό θα τους λέμε ΟΙ ΙΟΥΔΕΣ της νεότερης ελληνικής ιστορίας ΚΑΙ διαδρομής. ΦΙΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή