«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Saxon - Wheels of Steel [Live 1982] (The Eagle Has Landed)

Σχόλιο Διόδοτου: Αυτό το τραγούδι, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, αποτελεί από μόνο του.. το απόλυτο ROCK PARTY! (από το 5ο λεπτό και μετά..το τραγούδι εκτελείται από το κοινό)
-Αφιερωμένο σε όλη την παρέα του frankly και στους φίλους Αυτόλυκο και ΜΑΥΡΟ ΑΕΤΟ-
 


12 σχόλια:

  1. Επίσης πολύ αγαπημένο από αυτούς
    Saxon - Ride Like The Wind (Highway's Tribute)

    https://tinyurl.com/ycgugo72

    Και για τέλος αυτό

    Hammerfall - Hallowed be my Name

    https://tinyurl.com/ybq99o4o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κώστα άκουσε και αυτή την διαφορετική απόδοση από τους Saxon του τραγουδιού The Eagle Has Landed....νομίζω ότι είναι φοβερή!!

    https://tinyurl.com/ydgvf72n

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε εμένα και στον Βαλάντη που είμαστε ερωτιάρηδες (😄) μάς αφιερώνω αυτό:
    https://www.youtube.com/watch?v=caVQoAs9J1s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το άκουγα σε ένα ροκαμπιλάδικο μπαράκι που γινόταν χαμός, στο Αιγάλεω σε ένα στενάκι απέναντι από τον Εσταυρωμένο.
    Σού λέει κάτι;...γιατί έπαθα μπλακάουτ τώρα και δεν θυμάμαι το όνομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ04 Σεπτεμβρίου, 2018 10:32

    ΚΩΣΤΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΟΔΟΤΟ.ΤΟ ΡΟΚΑΜΠΙΛΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ UNDERGROUND;ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;ΑΦΟΥ Η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ SAXON ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΔΡΟΜΕΑΣ ''ΤΡΕΧΩ΄΄ΓΡΗΓΟΡΑ.https://www.youtube.com/watch?v=bjEFL4-7y7k.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΤΗ,ΤΡΕΧΕΤΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα δρομείς του έρωτα..Καλόο! Το βρηκες το ονομα, μπραβο! Ηταν παλια μονοκατοικια που μετατραπηκε σε κλαμπ. Εκει και στην Stones και στο Χρυσοστομιο, πηγαίναμε όταν διαλέγαμε Αιγαλεω για εξοδο. Εποχη...1984-1987

      Διαγραφή
  6. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ04 Σεπτεμβρίου, 2018 10:44

    ΜΠΟΡΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ SAXON,ΑΛΛΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΔΙΗΝΕΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ.ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ https://www.youtube.com/watch?v=ORYeVuKYUrI ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ TERMINATOR-FUTURE WARS,''ΣΚΟΤΩΝΕ'' ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΤΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με αυτά παθαίνεις όπως ο παππούς μου που άκουγε τα κλαρίνα της εφηβικής του ηλικίας και "ανασταίνονταν". Το δοκίμασα κι εγώ με τα αντίστοιχα δικά μου από κασσέτα στο ίδιο παλιό κασσετόφωνο για μέγιστη ομοιότητα, και όντως κάτι συμβαίνει. Ότι μουσική ακούς σε αυτή τη φάση της ζωής, σου αφήνει ψυχικό αποτύπωμα για πάντα. Είναι όπως η γλώσσα στις νεότερες ηλικίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κατάρα της Όμπρε μάς ακολουθεί παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμένα με ανασταίνει αυτό:
    https://www.youtube.com/watch?v=-OSXOSD9YMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή