«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΑΡΕΤΗΣ

γράφει ο Μαύρος Αετός


 
Παιδεία δεν είναι η συσσώρευση γνώσεων αλλά η ζύμωση του νού, του φρονήματος και του χαρακτήρα.Συσσώρευση γνώσεων π.χ είναι να ξέρει κάποιος τα κλασσικά χωρία περί ευγνωμωσύνης , αλλά παιδεία είναι να είναι ευγνώμων ο ίδιος προς τους ανθρώπους που τον ευεργέτησαν.
Σημαντική για την παιδεία είναι η συναναστροφή με τους κατάλληλους ανθρώπους και η μαθητεία κοντά τους. Δηλαδή να μαθητεύει κάποιος σε καλούς δασκάλους και να συναναστρέφεται ανθρώπους χρηστούς.
Εάν πάλι κάποιος πράττει άδικα και συναναστρέφεται αισχρούς, θα μπορούσαμε ποτέ να πούμε ότι έχει παιδεία;;;

Σήμερα με όλα αυτά που βλέπω, γελάω ...βλέποντας τις κραυγές αγωνίας και το παράπονο όλων εκείνων του λαιφστάιλ φελλών, που είχαν κακομάθει τόσες δεκαετίες από το 90 και μετά, και τώρα αντιδρούν σαν ελαφρόμυαλοι έφηβοι  (γιατί αυτό είναι) εμπρός στην υποψία...ότι το πάρτυ τελείωσε , δεν θα έρθουν άλλα δανεικά, τα έφαγαν όλα μαζί με την μελλοντική δυνατότητα νέων δανείων.

Δεν θα μπορέσουν  πια να ζουν εις βάρος άλλων και κυρίως των επόμενων γενεών. Το σύστημα χρεωκόπησε και σταματάει εδώ.!! Δεν θα έρθουν άλλα δανεικά για κάποιους το πάρτυ τέρμα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τις μίζες, τους παχυλούς μισθούς, τις επιδοτήσεις, τις απαλλαγές, το μαύρο χρήμα, τις λαμογιές κ.ο.κ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ.....Η ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Δεν θέλουν να το πιστέψουν, απλώς οι καημένοι πλανώνται ότι άμα τσιρίξουν αρκετά , θα συμβεί ένα θαύμα και όλα θα γίνουν όπως πριν.....αλλά δεν θα γίνουν.!! Το πάρτυ τελείωσε, το ίδιο και η εποχή τους.
 
Οι επόμενες γενεές θα μεγαλώσουν με ΛΙΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ.
Στην πορεία θα καταλάβουν , ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή και αυτή είναι το ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ. Η χώρα θα στηθεί ξανά όρθια και θα επιστρέψει το Φώς του Πολιτισμού. Λιτός βίος και αρετή , το δώρο των θεών σε μια χώρα φιλοσόφων , που κρατά την πιο λαμπρή δάδα.
 
Πρώτα όμως θα αποδοθεί ...ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ.!!


πηγή

5 σχόλια:

  1. Ωραία εικόνα διάλεξες φίλε Κώστα, εγώ δεν το σκέφτηκα καν. χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρή η συμβολή μου στο υπερ-αξιολογότατο κειμενάκι σου φίλε.

      Διαγραφή
  2. Γιατί Οι Ευρωπαίοι Και Όλος Ο Κόσμος Μισεί Τους Έλληνες – Μια Ελβετίδα Το Εξηγεί Στο Βιβλίο Της Με Τίτλο «Σκυλάνθρωποι».
    ☆ ☆ ☆
    Στο γιατί μας συμπεριφέρονται άσχημα οι Ευρωπαίοι και γενικά οι ξένοι θέλησε να απαντήσει μια Ελβετίδα παραθέτοντας τη δική της αφήγηση στο υβριστικό βιβλίο “Σκυλάνθρωποι”.

    Η Ελβετίδα που θεωρεί τη φυλή των Ελλήνων κυριολεκτικά αφόρητη γι αυτό και τη μισεί δικαιολογεί το μένος λέγοντας πως στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε ψυχικά καταπιεσμένη:

    “Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη ανακαλύψει, εξηγήσει, να μην το είχαν τεκμηριώσει, να μην το είχαν τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες.
    Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της γνώσης και της σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος ΠΑΝΤΑ κατέληγαν ότι η γνώση του και η σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη σοφία κάποιου Έλληνα φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρο μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων”.
    Όλη αυτή η ελληνική πραγματικότητα λοιπόν καταστάλαξε στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας ένα φλογερό μίσος για κάθετι ελληνικό και το οποίο θεωρεί πως είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
    “Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα..!!!
    Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος”.

    Και κλείνοντας με λίγη ακόμη παράνοια:

    “Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας”.
    ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΦΩΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΜΨΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ...
    Θ Α Ξ Α Ν Α Λ Α Μ Ψ Ε Ι Π Α Λ Ι
    Γ Ι Α Τ Ι Τ Ο Θ Ε Λ Ε Ι Ο
    Κ Υ Ρ Ι Ο Σ Μ Α Σ Κ Ι' Ο Θ Ε Ο Σ
    Μ Α Σ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αρετή προϋποθετει ενεργητικό υποκείμενο. Ο έχων αρετη είναι δίκαιος, γενναίος, μεγαλόψυχος και δεν κυριεύεται από συναισθήματα. Ο έχων αρετή διακατέχεται από την αρμονία της ψυχής του και πορεύεται σύμφωνα με το Θείο θέλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018
    Προφητεία Ζωντανεύει στη Νεκρά Θάλασσα και ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ότι Έρχεται το Τέλος του Κόσμου.!!!!

    Μπορούν άραγε, κάποια λόγια που ειπώθηκαν στο μακρινό παρελθόν να αποκαλούνται προφητείες; Μπορεί να κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι θα συμβεί -αλλά τελικά συμβαίνει- να αποτελεί το κατώφλι για το τέλος του κόσμου;
    Σύμφωνα με την Βρετανική dailystar.co.uk, μία βιβλική προφητεία φαίνεται πως μπορεί να βγαίνει αληθινή καθώς ψάρια εντοπίστηκαν να
    κολυμπούν στη Νεκρά Θάλασσα – αντικατοπτρίζοντας το όραμα του Προφήτη Ιεζεκιήλ.
    Ο Ιεζεκιήλ είναι ένα βασικό στοιχείο της Βίβλου και στην προφητεία του για το «τέλος των ημερών» του κόσμου, προβλέπει ότι η Νεκρά Θάλασσα θα ανθίσει από ζωή – κάτι που επιστημονικά θεωρείται αδύνατο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι.

    Ωστόσο, ο Ισραηλινός φωτορεπόρτερ Noam Bedein έχει αναφέρει παρατηρήσεις ύπαρξης θαλάσσιας ζωής σε μικρές καταβόθρες γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα, καθώς και ανάπτυξη της βλάστησης.
    Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το έργο «Αναγέννηση της Νεκράς Θάλασσας» (Dead Sea Revival Project) δείχνουν ότι μικρά ψάρια πράγματι κολυμπούν σε νερό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από το εξαιρετικά πλούσιο σε νερό, της περιοχής.

    Ο κ. Bedein, ο οποίος εργάζεται στο Dead Sea Revival Project, το οποίο αφορά τη διατήρηση της θάλασσας και άλλων ισραηλινών «υδάτινων θησαυρών», δήλωσε ότι τα ψάρια αποδεικνύουν ότι το νερό από τη Νεκρά Θάλασσα είναι «οτιδήποτε άλλο εκτός από Νεκρό».
    Είναι επίσης φανερό ότι ένα βιβλικό θαύμα γίνεται πραγματικότητα.
    Η Αγία Γραφή δηλώνει ότι μετά την καταστροφή στα Σόδομα και Γόμορρα, η γη μετατράπηκε σε άγονο χώμα – την ίδια περιοχή που βρίσκεται και η Νεκρά Θάλασσα.
    Προφητεύτηκε όμως ότι η ζωή θα επέστρεφε για άλλη μια φορά στη γη, με τα ψάρια σε αφθονία στο νερό.
    δήλωσε ο κ. Bedein στο Breaking News Israel:

    «Ερχόμενος στη Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο της γης, βλέπετε την προφητεία να γίνεται πραγματικότητα.
    Ένας τόπος που κάποτε ήταν καταραμένος στα βιβλικά χρόνια, τώρα μπορείτε να έρθετε εδώ στη Νεκρά Θάλασσα, να εξερευνήσετε τις καταβόθρες και να δείτε ψάρια όπου το νερό έχει υποχωρήσει – εκπληρώνοντας προφητείες από τον Ιεζεκιήλ που μίλησαν για την άνθηση της γης όταν επιστρέψουν οι Εβραίοι».
    Και συνέχισε λέγοντας:
    «Η κατάρα τελείωσε, και αυτός ο τόπος και τα ανόργανα στοιχεία του, φέρνουν τώρα ζωή σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
    Ο κ. Bedein και η ομάδα του έχουν τεκμηριώσει τις αλλαγές στη Νεκρά Θάλασσα τα τελευταία δύο χρόνια.
    πηγη : εξαγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή