«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

«Ηλεκτροσόκ» από την Μόσχα σε Τσίπρα-Κοτζιά: «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και θα θέσουμε βέτο στον ΟΗΕ»!

η φωτο από εδώ

Η Μόσχα χαρακτήρισε «άκυρο» το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στα Σκόπια, κατήγγειλε την στάση που κράτησαν οι δυτικές χώρες και προειδοποίησε ότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα προβάλλει βέτο στην ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» - κατά τον Α.Τσίπρα και το Ν.Κοτζιά - λόγω παρέμβασης των δυτικών στα εσωτερικά του γειτονικού κράτους!

Αφορμή ήταν η παρέμβαση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Kay Bailey Hutchison, η οποία εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η «Βόρεια Μακεδονία» θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ.
Η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ αποκάλεσε την πΓΔΜ «Βόρεια Μακεδονία» και κάλεσε την Βουλή των Σκοπίων να υπερψηφίσει τη συμφωνία.
Οπως το ίδιο έπραξε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,

Η απάντηση από την Μόσχα ήταν άμεση: Χαρακτήρισε για πρώτη φορά «άκυρο» το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ και ξεκαθάρισε πως θα ασκήσει βέτο στη συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή φτάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Ιδού ολόκληρη η δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Στις 30 Σεπτεμβρίου η Δημοκρατία της Μακεδονίας διεξήγαγε δημοψήφισμα επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία προβλέπει αλλαγή του ονόματος της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία. Η προσέλευση του 36,8% των ψηφοφόρων σημαίνει ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο (η προσέλευση θα πρέπει να ανέρχεται στο 50% τουλάχιστον).

Πρόκειται για καθαρή ένδειξη του ότι οι Μακεδόνες ψηφοφόροι επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις λύσεις που επιβάλλονται στα Σκόπια και την Αθήνα έξωθεν - με πολιτικούς ηγέτες του ΝΑΤΟ και και κρατών-μελών της E.E. να συμμετέχουν αυτοπροσώπως σε αυτήν την μεγάλης κλίμακας καμπάνια προπαγάνδας, παρεμβαίνοντας ανεμπόδιστα στις εσωτερικές υποθέσεις αυτού του βαλκανικού κράτους.

Παρά το γεγονός ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Μακεδονίας δεν ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος χαιρετίστηκαν αυτομάτως από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., καθώς και της Ουάσιγκτον.

Η επιθυμία εξασφάλισης και επιτάχυνσης της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ παρά τη θέληση του λαού της Μακεδονίας είναι εμφανής.
Η δική μας θέση αρχής παραμείνει η ίδια:

Μία μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να προκύψει μόνο από συμφωνία των δύο μερών μεταξύ τους, χωρίς εξωτερική παρεμβολή και μόνο εντός του πλαισίου του νόμου και με ευρεία λαϊκή υποστήριξη.
Η Συμφωνία των Πρεσπών προφανώς δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια. Είναι ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο και το Σύνταγμα της Μακεδονίας, όπως επανειλημμένα τονίστηκε από τον Μακεδόνα πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ακόμη και από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».

Σημειώνουμε το γεγονός ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών θα κριθούν από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, υπέρ της συμφωνίας ψήφισε το 91,46%, ενώ κατά το 5,65%, ωστόσο, η συμμετοχή ήταν μικρότερη του 50% καθώς ανήλθε στο 36,91%.

Το ζήτημα βρέθηκε και στο επίκεντρο των συνομιλιών του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως επίσης και οι εξελίξεις στο Κόσοβο.
Όπως δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος για τα δύο αυτά ζητήματα μίλησαν για μια ώρα περίπου με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά συζήτησαν λεπτομερώς και για την κατάσταση στην Βοσνία και την Ερζεγοβίνη και την ΠΓΔΜ.

πηγή 


1 σχόλιο:

  1. Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018
    Εκτος το ηλεκτροσοκ της Μοσχας εχουμε και το ηλεκτροσοκ των αγορων.
    ----
    Σοκ: Έκλεισαν οι πόρτες των αγορών και για τις ελληνικές τράπεζες..

    ☆Σε market tests επιτόκια δανεισμού 14% για tier 2!!!..☆

    Το μήνυμα των ξένων επενδυτών είναι ότι δεν υπάρχουν κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες.
    Με επιτόκια στο 10ετές ελληνικό κρατικό ομόλογο στο 4,17% και την Ιταλία 3,17% οι πόρτες για τις αγορές έχουν κλείσει για τις ελληνικές τράπεζες.
    Με βάση πληροφορίες – που επιβεβαιώνει τουλάχιστον μια τράπεζα – σε market test δηλαδή σε έρευνα αγοράς για να τεθεί απλά που πραγματοποίησε ξένος οίκος ώστε να βρει κεφάλαια για ελληνική τράπεζα προσφέρθηκαν επιτόκια 14%....
    Προφανώς μια τέτοια πρόταση απορρίφθηκε ασυζητητί και το μήνυμα των ξένων επενδυτών είναι ότι δεν υπάρχουν κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες.
    Για να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρερμηνεία πολλοί ξένοι οίκοι προσεγγίζουν τις ελληνικές τράπεζες προτείνοντας διάφορα εναλλακτικά σενάρια και σχέδια.
    Μεταξύ αυτών είναι και τα ομολογιακά tier 2 ή τιτλοποιήσεις ή άλλες σύνθετες προτάσεις όπως π.χ. μείωση των NPEs με μοντέλο Intesa San Paolo.
    Στο πλαίσιο αυτό μετά από έλεγχο που έκανε αμερικανική επενδυτική τράπεζα διερευνώντας τις διεθνείς αγορές για να διαπιστώσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον για ομολογιακό tier2 προέκυψε ότι… τα επιτόκια που ζητούσαν οι επενδυτές ήταν 14% για να δανείσουν σε ελληνικές τράπεζες!!!
    Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή