Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Yπάρχει η ΝΔ; - Ούτε μια κουβέντα για τα 12 ν.μ.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σχόλιο Διόδοτου: Αχ..βρε Ανδρεόπουλε...
τί ψάχνεις να βρεις τώρα... 
Εδώ επισήμως είχε δηλώσει η ΝΔ ότι δεν θα κάνει αντιπολίτευση ούτε στο θέμα 
του λαθρο-εποικισμού...


Εντύπωση προκάλεσε σήμερα η ανακοίνωση της ΝΔ με βάση την οποία στέλνει το βίντεο του Ν.Κοτζιά στον εισαγγελέα προς διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην ΥΠΕΞ.
Όχι γιατί ζητάει το αυτονόητο. Σε μια κανονική χώρα, με κανονική κοινωνία και κανονικό πολιτικό σύστημα, οποιαδήποτε πολιτική «σκιά» πρέπει να διερευνηθεί.

Όμως εδώ έχουμε μια ΝΔ η οποία έχει ζητήσει τον έλεγχο σε οποιοδήποτε παραπολιτικό ζήτημα και όχι σε αυτό που πραγματικά «καίει» την χώρα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ στο Ιόνιο που επειδή την αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς, το έμαθε η Άγκυρα με αποτέλεσμα να αντιδράσει.

Μετά την αντίδραση, η κυβέρνηση υποχώρησε άμεσα και δεν προχώρησε στην έκδοση προεδρικού διατάγματος με βάση το οποίο θα ανακήρυσσε την επέκταση αυτή.

Αυτό ήταν εθνικό ζήτημα. Όχι μόνο για λόγους εθνικής κυριαρχίας (δηλαδή στο σπίτι μου κάνω κουμάντο εγώ) αλλά και γιατί από αυτή την κίνηση εξαρτώνται οι έρευνες και οι γεωτρήσεις σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

Με βάση τις ενδείξεις μάλιστα, νοτίως της Κρήτης κρύβεται η λύση στα προβλήματα της χώρας.

Συνεπώς η επέκταση αυτή θα έφερνε ελπίδα στην Ελλάδα για ένα φωτεινό μέλλον.

Όλα αυτά ακυρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες με την αποκάλυψη του εθνικού αυτού σχεδίου από το Ν.Κοτζιά. Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της λοιπόν στέλνει το επίμαχο βίντεο στον εισαγγελέα για οποιονδήποτε λόγο εκτός από αυτόν των 12 ν.μ.

Σε περίπτωση που στη ΝΔ δεν το έχουν καταλάβει το εθνικό ζήτημα προηγείται οποιουδήποτε παραπολιτικού ή μικροπολιτικού ζητήματος και η αφωνία αυτή φέρνει προβληματισμό.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα κι αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση θα είχε πράξει και αυτή ακριβώς όπως έπραξε και η σημερινή.
Μόλις οι Τούρκοι θα έβγαζαν «κραυγές» πολέμου θα έκαναν πίσω. Έτσι λοιπόν αναγκαστικά τίθεται το ερώτημα, κυβέρνηση δεν υπάρχει για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά τελικώς μήπως δεν υπάρχει ούτε η ΝΔ;
Μήπως θα είναι και με αυτήν μια από τα ίδια; 


*Ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος είναι Bsc in Physics and Mathematics από το Brighton University και Msc in Digital Signal Processing από το Lancaster University, υπηρέτησε στις Δυνάμεις Πεζοναυτών ως έφεδρος αξιωματικός και είναι συντάκτης στο Pronews.gr

πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ26 Οκτωβρίου, 2018 22:02

    Αυτοί να φοβούνται ότι,μετά τον Γιάννο Παπαντωνίου,έρχεται ή σειρά τους.Και μάλιστα με δύο πολύ τρανταχτά ονόματα.Το "φάντασμα"και το "βαρύ μπεγλέρι".Θα πέσει πολύ γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή