Rio De Janeiro, 16 Οκτωβρίου - RIA Novosti.
Το κοινωνικό-φιλελεύθερο κόμμα της Βραζιλίας, υπό την ηγεσία του υποψηφίου προέδρου Zhaire Bolsonaru, δεν αποκλείει τη στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα, αν και θεωρείται ως πλέον ακραία επιλογή, δήλωσε ο βουλευτής Luis Felipe de Orleans στο RIA Novosti λέγοντας ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών στην περίπτωση που ο Bolsonau κερδίσει στις εκλογές.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στη Βραζιλία στις 28 Οκτωβρίου. Στον πρώτο γύρο, ο Bolsonaru κέρδισε με το 46% των ψήφων και ο Fernando Addad, ο οποίος έλαβε 29,3%.
"Έχουμε μια δικτατορία στη γειτονιά, αλλά δεν κάνουμε απολύτως τίποτα πολιτικά ... Πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με τις αρχές μας, δεν πρέπει να ανεχτούμε τη δικτατορία στη Λατινική Αμερική, αφήνω την ευκαιρία για στρατιωτική παρέμβαση ανοιχτή", δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
Ο βουλευτής σημείωσε ότι οι ενέργειες εναντίον του προέδρου Nicolas Maduro δεν σημαίνουν απαραίτητα μια εισβολή στη Βενεζουέλα, αυτό θα μπορούσε να είναι χρηματοοικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη για ομάδες αντιπολίτευσης που επιδιώκουν την ανατροπή του καθεστώτος.
Τον Σεπτέμβριο, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΣ), Λουίς Αλμάγκρο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί λύση για την επίλυση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένης μιας στρατιωτικής εισβολής. Σε απάντηση, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ονόμαστε τον Almagro "σκουπίδι" και οι αρχές της Νικαράγουα απαίτησαν την παραίτησή του. Ανάλογη απαίτηση είχε και η εθνική Συντακτική συνέλευση της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υποσχέθηκε να απευθύνει έκκληση προς τον ΟΗΕ.
Στις αρχές Μαΐου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε ότι το 2015-2017 ο αριθμός των μεταναστών από τη Βενεζουέλα που αντιμετωπίζουν οικονομική και οικονομική κρίση αυξήθηκε περισσότερο από 10 φορές. Εάν το 2015 ο αριθμός τους εκτιμάτο σε 89 χιλιάδες άτομα, τότε μέχρι το τέλος του 2017 ήταν ήδη 900 χιλιάδες. Ο συνολικός αριθμός των Βενεζουέλας που αναζητούν καταφύγιο σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε από 700.000 σε 1.5 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ εκτιμά τώρα τον αριθμό των προσφύγων από τη Βενεζουέλα στα 2,3 εκατομμύρια, μόνο στην Κολομβία ο αριθμός τους μπορεί να φθάσει το ένα εκατομμύριο. Η κατάσταση στη Βενεζουέλα έχει καταστεί δυσχερής λόγω της έλλειψης αγαθών, του πληθωρισμού που καλπάζει και της πτώσης των κρατικών εσόδων λόγω της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.
https://ria.ru
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου