«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

" Με το παραμύθι του Χριστού.. πέρασα ζωή και κότα" είπε κάποιος μητροπολίτης που ξεψυχούσε. Και με το που έκλεισε τα μάτια του.. το σώμα του άρχισε να ζέχνει σήψη 50 ημερών...

γράφει ο ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ



Το να πούμε για το πόσο ο κλήρος Α.Ε. έπεσε του αξιώματος του, μάλλον θα γίνουμε βαρετοί..

Το να τους υπενθυμίσουμε τους 45,46,ΞΕ*, κανόνες των Αγίων Αποστόλων, μάλλον το ξέρει το Χριστεπώνυμο πλήθος, εκτός από τους ίδιους.

Μήπως γίνουμε απόλυτοι άν πούμε τον Ευαγγελικό λόγο "μισθωτός ποιμήν, ούκ εστί ποιμήν", ..ίσως κάποιοι μας λοιδορήσουν.

Σημασία έχει ότι.. άν ανοίξει το εκκλησιαστικό ζήτημα, θα υπάρξουν προεκτάσεις κολοσσιαίου σκανδάλου, αφού θα ανοίξει θέμα χρυσόβουλων, παλαιών ιδιοκτησιών, παλαιών οθωμανικών φιρμανίων.. και γενικά, ζητήματα τα οποία θα φέρουν τον κόσμο σε σύγχυση και στενοχώρια μεγαλύτερη απ' αυτή που έχει τώρα.

Επαναλαμβάνω, ότι το εκκλησιαστικό ζήτημα είναι πολύ ύπουλο για τον λαό και τους απλούς ιερείς και όχι για τους μεγαλοδεσποτάδες, οί οποίοι Καλό θα ήτανε να διαβάσουν λίγο τα παλιά συγγίλια και να αφήσουν τα "κολλητιλίκια" με τους αιρετικούς (όπως πολλοί δεσποτάδες σαν τον Ηρακλείου Γαβριήλ, που κάποιοι τον θέλουνε επόμενο αρχιεπίσκοπο), να ξεβράσουν από την Ελλάδα τις "νέες χώρες" του αρχιαιρεσιάρχη Αρχοντώνη, και να σκύψουν το κεφάλι στον απλό λαό που πεθαίνει πνευματικά και φυσικά.

Ό μητροπολίτης Αθηνών Λιάπης (γιατί αρχιεπίσκοπος δεν είναι) εδώ και καιρό έχει εκπέσει του αξιώματος του, πέφτοντας σε σωρεία λαθών, καταπατώντας μαζί με την ομήγυρη του, Αποστολικούς κανόνες, αποφάσεις των Αγίων (επτά) Οικουμενικών Συνόδων, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις εντολές του Παναγίου Πνεύματος, τις εντολές του Παντοδυνάμου Θεού, εισάγοντας πλήθος αντορθόδοξων καινοτομιών, όπως η νεοπατερική διδασκαλία, η κατάργηση των Ιερών μαζί με τα τέμπλα, το πέταμα του Εσταυρωμένου από τα Ιερά (βλέπε Χρυσόστομο Σαβάτο) και τον εκμοντερνισμό των Ιερέων κατά παράβαση της εντολής του Θεού περί ναζηραίων (κόψιμο μαλλιών και γενιών).

Ό σημερινός κλήρος.. καλό θα ήτανε να βγεί έξω από τους ναούς, να πάρει το πετραχήλι και να επισκέπτεται ώς καλός ποιμένας όλα τα πνευματικά του τέκνα, πρός ψυχική ανάταση σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς που διανύουμε.

Και ορισμένοι να αφήσουν τις μπίζνες με τα "μαύρα" λεφτά από Ερμού μεριά.. και τα μεγάλα νοίκια με τούς τεράστιους χρηματικούς "αρραβώνες".. γιατί τους έχουν πάρει χαμπάρι πάρα πολύς κόσμος.
Και άν αρχίσει αυτός ό λαός να φτύνει, θα πνιγούνε από τις ροχάλες.

Να ξέρουνε όμως ότι, άν ποτέ δεν δικαστούν για τις επί γής αδικίες τους, να είναι απολύτως βέβαιοι ότι από το αιώνιο κριτήριο δεν γλυτώνουν.
Άς θυμηθούμε τον Παντελεήμονα που είχε 2,5 εκατομμύρια δραχμές "για τα γεράματά του", τα οποία δεν πρόλαβε να χαρεί.
Όπως και κάτι άλλους "αγίους".. που φύγανε από την ζωή αφήνοντας στον σκώρο και στους κλέφτες.. αμέτρητα πλούτη.
Ή σαν κάτι μεγαλοδεσποτάδες που βρώμισαν μόλις πεθάνανε.
Κάτι άλλους που πέθαναν από AIDS.. και κάτι άλλα "μπουμπούκια" που βλαστημάγανε τον Θεάνθρωπο Ιησού, την στιγμή που έφευγε η ψυχή τους.


Υ.Γ.Σκεφτείτε να μην υπήρχε Ιερόν Πηδάλιον, Ιερά Ανθολογία, αλλά ούτε το "ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ'ΟΡΑ".. τι θα ήτανε ικανοί να κάνουν παραπάνω.

( * ) : ΚΑΝΩΝ ΞΕ', ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ: "Εί τις Κληρικός ή Λαϊκός εισέλθει εις συναγωγήν Ιουδαίων ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω". 

7 σχόλια:

  1. Δεν είναι ορθόδοξοι, ούτε καν χριστιανοί. Είναι αλλόθρησκοι παρεισφρήσαντες στην Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εδώ πιά βλέπουμε τον πόλεμο των ιερατείων και των αντιπροσώπων τους... Πολύ χαίρομαι ήρθε η ώρα να βγούν όλοι στο φως και να δούμε οι Ελληνες τους προαιώνιους εχθρούς μας να σφάζονται ερήμην μας και ενώπιον μας, κουράγιο ωρέ Ελληνες να φανούν όλοι και όλα, μετά είναι η ώρα μας, τα μαύρα ιερατεία αμφοτέρων των πλευρών σε μεγαλειώδη παράσταση και λίγο - λέω τώρα - κατάσταση διχασμού που τόσο την θέλουν χρόνια τώρα οι εχθροί της Ελλάδας, βρωμεροί ανθέλληνες αμφότεροι που θέλουν να μας πείσουν ότι, ό,τι κάνουν είναι για το καλό μας. Λιάπηδες και τσίπρηδες στο κύκνειο άσμα άρα και ισχυρό χτύπημα εναντίον των Ελλήνων. Απολαύστε τους χωρίς συναισθήματα. Εμείς απλά παρακολουθούμε και αναμένουμε, ενθυμηθείτε τον ρόλο των ιερατείων εναντίον της Ελλάδος αιώνες τώρα.
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "το πέταμα του Εσταυρωμένου από τα Ιερά (βλέπε Χρυσόστομο Σαβάτο)"

    Μόλις τώρα διάβασα την ανάρτηση.
    Μήπως ο ΕΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ , θα μπορούσε αυτό να το αναλύσει λίγο περισσότερο και ίσως με κάποια στοιχεία;
    Τι εννοεί πως έβγαλαν Τον Εσταυρωμένο από Το Ιερό;
    Σε ποια Μητρόπολη, σε ποια ενορία;
    Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω ΚΑΙ όχι από περιέργεια.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ19 Νοεμβρίου, 2018 00:33

    Με πρόσχημα την "επισκευή" έβγαζαν από τα Ιερά ορισμένων ναών της Μεσσηνίας(δικαιοδοσίας του Χρυσοστόμου Σαβάτου)τους Εσταυρωμένους,χωρίς να τους ξανατοποθετήσουν πίσω.Το θέμα είχε σκανδαλίσει τους πιστούς της Μεσσηνίας και όταν ρωτάγανε"πού είναι οι Εσταυρωμένοι"τους λέγανε ότι τους πήγανε για επιδιόρθωση.Και δεν είναι μόνο αυτό.Σε άλλες ενορίες στην Ελλάδα καταργούνε τα"Άγια" την Ωραία Πύλη δήλ.όλο το χώρισμα μεταξύ του Ιερού και του ναού,μοιράζοντας περισσότερο με τους ναούς των καθολικών.Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην ομόνυμη εκκλησία,σε μερικές λειτουργίες χρησιμοποιούνε CD και ηχεία που βάζουν στον εξώστη με βυζαντινές ακολουθίες.Εξομειώνουνε δηλαδή τις ορθόδοξες ακολουθίες με των καθολικών.Για τον Εσταυρωμένο που βγάζουν από τα Ιερά,πολύς κόσμος το λέει στην Μεσσηνία.Όσο για τον μητροπολίτη Χρυσόστομο Σαβάτο,δεν ακούγονται και τα καλύτερα,αφού υποστηρίζει τον οικουμενισμό.Μην σου φανεί και παράξενο άν σε λίγο καιρό ακούσεις να γίνεται ή Κυριακή λειτουργία από τις 9:00 έως τις 10:30,ενώ ήδη έχουν κολοβώσει την Σαρακοστή νηστεία των Αγίων Αποστόλων κάνοντάς την πολύ "λάιτ".Δυστυχώς υπομονή να έχεις αγαπητέ μου,να ακούς μόνο άσχημα μαντάτα για τον κλήρο.Πρόσεχε επίσης τις προφητείες του Αγίου Νείλου για τους άπιστους ρασοφόρους.Διάβασε επίσης τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου των κληρικών πατέρα Κλούτσο περί τεκτόνων και κιναίδων κληρικών.Ή σε συνεδρίαση της Ιεράς συνόδου ενώπιον του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ποιόν λέγανε "Φωφώ"και ποιόν"σουλτάνα του Αιγαίου".Είναι ασεβείς και σαν τους παπικούς εξέκλιναν από τον δρόμο του Ευαγγελίου.Μιλάει γι'αυτούς ό Απόστολος Παύλος "Οί γάρ τοιούτοι τώ Κυρίω ημών Ιησού Χριστώ ού δουλεύσουσιν, αλλά τή εαυτών κοιλία,καί διά τής χρηστολογίας καί ευλογίας εξαπατώσι τάς καρδίας τών ακάκων" (Ρώμη.ιστ 18).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μεσσηνίας είναι πραγματι οικουμενιστης

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    3. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ19 Νοεμβρίου, 2018 21:33

      Εγώ σ'ευχαριστώ αδερφέ μου.Άν και ντρέπομαι πολλές φορές γι'αυτά που γράφω.Τα ξέρω έκ των έσω αυτά τα ζητήματα και είναι πραγματική κατάντια να βλέπεις ότι το τελευταίο προπύργιο των Ελλήνων προδίδει κατ'αυτόν τον τρόπο,Χριστό και Ελλάδα με τα καμώματα τους.Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις τους συνέλληνες αδερφούς σου να υποφέρουν και αυτοί να ασχολούνται με μπίζνες όπως ο Λιάπης με το Κατάρ,τον χρηματοδότη του Ισλαμικού Κράτους,ενώ τώρα κόπτονται για την γαστέρα τους.Όλα αυτά τα χρόνια που υποφέρουν οί Έλληνες, αυτοί τσιμουδιά και τώρα που κινδυνεύει ό μισθός τους,γκαρίζουν σαν να έρχεται το τέλος.Τους άκουσες μήπως αδερφέ μου να φωνάζουν στεντορεία φωνή για τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα;Ποιός Θανάσης;Ενώ για το μισθουλάκι τους βγάζουν τα"μαχαίρια" ό ένας μητροπολίτης εναντίον του άλλου.Οποία ντροπή και κατάντια.Σκέψου τελειώνοντας αδερφέ μου,όλοι αυτοί την ημέρα της Κρίσεως να δικαστούν από τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αλλά και κάθε εθνομάρτυρα που έχασε την ζωή του για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.Ειλικρινά πολλές νύχτες θλίβομαι και ντρέπομαι γι'αυτά που γράφω.

      Διαγραφή