«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Τεράστια κινητοποίηση από όλη την Ελλάδα για την κηδεία του Κ. Κατσίφα – Με πούλμαν αναχωρούν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα. (φωτογραφίες)

Μπράβο Συνέλληνες! Αφήσατε τις δουλειές σας για να κάνετε τόσα χιλιόμετρα, για να τιμήσετε το παλλικάρι μας! Θα μπορούσα να είμαι μαζί σας, αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μού το επέτρεψαν. Και ειλικρινά.. δεν ξέρω πόσο μετράει η ελάχιστη προσφορά μου στην πατρίδα, μέσα από αυτό το ιστολόγιο. Πάντως... και μόνο που είδα τις παρακάτω φωτογραφίες.. είπα δυνατά... ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΟΛΟΥΣ!!!  - ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ -


Τεράστια είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων, κυρίως βορειοηπειρωτών που ζουν στην Ελλάδα, προκειμένου να παραστούν το μεσημέρι της Πέμπτης (13.00 τοπική ώρα) στη νεκρώσιμος ακολουθία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η σορός του 35χρονου έφτασε στο χωριό. Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετέφεραν στα χέρια την σορό στο πατρικό του σπίτι, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία, προκειμένου να ακολουθήσει ολονύχτιος θρήνος σύμφωνα με τα Χριστιανικά ήθη.
 
Ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις στα σύνορα και στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ειδικά από την πλευρά της Αλβανίας, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται αυξημένη κίνηση προς την γείτονα λόγω της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Οι δυνάμεις στην Αλβανική πλευρά έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Στην κηδεία αναμένεται πλήθος κόσμου από την Ελλάδα.
Ήδη έχουν αναχωρήσει λεωφορεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και τα Γιάννενα.
Μάλιστα, η κίνηση των λεωφορείων στην Αθήνα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται στον Σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να παραστούν στο τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.




 

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ08 Νοεμβρίου, 2018 01:25

    .
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ ! ! !
    .
    ΠΟΝΟΣ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ.......
    ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ............
    Σ΄ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ !

    ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ !

    ΗΡΩΑ ΜΑΣ !

    Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !

    ΚΑΛΗΝ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ............

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή