«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Κατοχικά Νέα: Και εδω ειναι η στιγμη που αναρωτιεσαι απο τι σκατα ειναι φτιαγμενος αυτος ο κοσμος;

Σχόλιο Διόδοτου: Βρισκόμαστε στην κορύφωση της ρήσης των γερόντων της Ορθοδοξίας "Ο κόσμος θα τους σιχαθεί", οπότε.. δεν θα μπορούσε νομίζω κανείς, με όλα αυτά που συμβαίνουν, να εκφραστεί διαφορετικά από όπως εκφράζεται ο Stranger  στο παρόν κείμενο... Και κόσμιος είναι... Στα δε σχόλια.. ένας πολύ ενδιαφέρον χαμός επίσης...
 
Και αν μιλησεις για το ρασο οι πιστοι θα σε κατηγορησουν !
Αν μιλησεις για το κομμα οι οπαδοι θα σε κατηγορησουν !

Αν μιλησεις για το προσωπο οι βολεμενοι θα σε κατηγορησουν !
Και ομως αυτος ο κοσμος ειναι τοσο πολυ γεματος με σκατα σε ολα τα επιπεδα που απο οπου να τον πιασεις , με οποιο τροπο και να προσεγγισεις , οσο προσεκτικα και να το κανεις παντα θα υπαρχει ο μαλακας που θα ενοχληθει!

Και ομως ειναι ολα ΤΟΣΟ πολυ μεγαλο ψεμα , ΤΟΣΟ μεγαλο το παραμυθι , ΤΟΣΟ μεγαλο το δουλεμα σε ολα τα μετωπα , σε ολητ ην πληρφορια , στην ιστορια , στην αφηγηση …ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ …Που φτανεις τελικα να πεις …μαλακα μου τελικα δεν ειναι σανο αυτο που μας αρεσει …μας αρεσουν τα ΣΚΑΤΑ !

Το κλεινω εδω γιατι αν συνεχισω θα στεναχωρησω παρα πολλους … και βαρεθηκα να αντιμετωπιζω της πεποιθησεις απο μια στανη γεματη υπνωτισμενα τραγια ..!

Stranger…

Υ.Γ Κοιταξτε ματιες πονηρες γεματες χαρα και γελιο…!


..η συνέχεια 🙂 εδώ.

2 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ15 Νοεμβρίου, 2018 23:01

    Το να πούμε για το πόσο ο κλήρος Α.Ε.έπεσε του αξιώματος του,μάλλον θα γίνουμε βαρετοί.Το να τους υπενθυμίσουμε τους 45,46,ΞΕ,κανόνες των Αγίων Αποστόλων,μάλλον το ξέρει το Χριστεπώνυμο πλήθος,εκτός από τους ίδιους.Μήπως γίνουμε απόλυτοι άν πούμε τον Ευαγγελικό λόγο"μισθωτός ποιμήν,ούκ εστί ποιμήν",ίσως κάποιοι μας λοιδωρήσουν.Σημασία έχει ότι άν ανοίξει το εκκλησιαστικό ζήτημα,θα υπάρξουν προεκτάσεις κολοσσιαίου σκανδάλου,αφού θα ανοίξει θέμα χρυσόβουλων,παλαιών ιδιοκτησιών,παλαιών οθωμανικών φιρμανίων και γενικά ζητήματα τα οποία θα φέρουν τον κόσμο σε σύγχυση και στενοχώρια μεγαλύτερη απ' αυτή που έχουν τώρα.Επαναλαμβάνω ότι το εκκλησιαστικό ζήτημα είναι πολύ ύπουλο για τον λαό και τους απλούς ιερείς και όχι για τους μεγαλοδεσποτάδες,οί οποίοι Καλό θα ήτανε να διαβάσουν λίγο τα παλιά συγγίλια και να αφήσουν τα "κολλητιλίκια" με τους αιρετικούς,όπως πολλοί δεσποτάδες σαν τον Ηρακλείου Γαβριήλ που κάποιοι τον θέλουνε,επόμενο αρχιεπίσκοπο,να ξεβράσουν από την Ελλάδα τις νέες χώρες του αρχιαιρεσιάρχη Αρχοντώνη,και να σκύψουν το κεφάλι στον απλό λαό που πεθαίνει πνευματικά και φυσικά.Ό μητροπολίτης Αθηνών Λιάπης(Γιατί αρχιεπίσκοπος δεν είναι)εδώ και καιρό έχει εκπέσει του αξιώματος του,πέφτοντας σε σωρεία λαθών,καταπατώντας μαζί με την ομήγυρη του,Αποστολικής κανόνες,αποφάσεις των Αγίων (επτά)Οικουμενικών συνόδων,γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις εντολές του Παναγίου Πνεύματος,τις εντολές του Παντοδυνάμου Θεού,εισάγοντας πλήθος αντορθόδοξων καινοτομιών,όπως η νεοπατερική διδασκαλία,η κατάργηση των Ιερών μαζί με τα τλεμπλα,το πέταμα του Εσταυρωμένου από τα Ιερά(βλέπε Χρυσόστομο Σαβάτο)Και τον εκμοντερνισμό των Ιερέων κατά παράβαση της εντολής του Θεού περί ναζηραίων(κόψιμο μαλλιών και γενιών).Ό σημερινός κλήρος καλό θα ήτανε να βγεί έξω από τους ναούς να πάρει το πετραχήλι και να επισκέπτεται ώς καλός ποιμένας όλα τα πνευματικά του τέκνα πυρός ψυχική ανάταση σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς που διανύουμε.Και ορισμένοι να αφήσουν τις μπίζνες με τα "μαύρα"λεφτά από Ερμού μεριά και τα μεγάλα νοίκια με τούς τεράστιους χρηματικούς"αραβώνες"γιατί τους έχουν πάρει χαμπάρι πάρα πολύς κόσμος.Και άν αρχίσει αυτός ό λαός να φτύνει,θα πνιγούνε από τις ροχάλες.Να ξέρουνε όμως ότι,άν ποτέ δεν δικαστούν για τις επί γής αδικίες τους,να είναι απολύτως βέβαιοι ότι από το αιώνιο κριτήριο δεν γλυτώνουν.Άς θυμηθούμε τον Παντελεήμων που είχε 2,5 εκατομμύρια δραχμές για τα γεράματά του τα οποία δεν πρόλαβε να χαρεί,όπως και κάτι άλλους "αγίους"που φύγανε από την ζωή αφήνοντας στον σκώρο και στους κλέφτες,αμέτρητα πλούτη.Ή σαν κάτι μεγαλοδεσποταδες που βρώμισαν μόλις πεινάνε,κάτι άλλους που πέθαναν από AIDS και κάτι άλλα "μπουμπούκια "που βλαστημάγανε τον Θεάνθρωπο Ιησού,την στιγμή που έφευγε η ψυχή τους. Υ.Γ.Σκεφτείτε να μην υπήρχε Ιερόν Πηδάλιον,Ιερά Ανθολογία αλλά ούτε το"ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ'ΟΡΑ"τι θα ήτανε ικανοί να κάνουν παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ16 Νοεμβρίου, 2018 09:26

      https://odysseiatv.blogspot.com/2018/11/blog-post_341.html#more.ΚΑΛΗ Η ΠΙΣΤΗ,ΑΛΛΑ Η ΜΠΙΖΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

      Διαγραφή