«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Θέλουν να καταργήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» – ΣΥΡΙΖΑ: «Μην ξαναπαίξετε αυτό το εμβατήριο»!

Σχόλιο Διόδοτου: Ακούστε εδώ καθίκια... Το "Μακεδονία Ξακουστή" θα το τραγουδάμε οι Έλληνες μέχρι να σβήσει ο Ήλιος! Και τούτο εδώ το μπλογκ το έφτιαξα γιατί κατάγομαι από τη Βεργίνα και επειδή από όταν πήγαινα στην Δ' Δημοτικού.. είχα ως πρότυπο ανδρός τον Φίλιππο Β', για το όραμά του της Ένωσης των Ελλήνων. Προπάππος μου στον Ιερό Λόχο το 1821, τον ίδιο ρόλο είχε επωμιστεί. Κι εγώ μέσα από αυτό το μπλογκ.. γι αυτό το πράγμα παλεύω, όσο μπορώ. Όσο για εσάς... όταν θα Ενωθούν οι Έλληνες... καλύτερα να βρίσκεστε σε νησιά του Ειρηνικού. Κι αρχίστε να ετοιμάζεστε γιατί μετράτε μήνες...
ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ 
 
Υπάρχει κάποια συμφωνία που πλέον απαγορεύει το Μακεδονία Ξακουστή; Όλοι γνωρίζουμε τις θέσεις των Κυβερνητικών. Είχαν πάντα αλλεργία σε κάθε τι εθνικό.



Το ζήτημα όμως περνάει σε άλλη διάσταση, όταν απαγορεύουν για παράδειγμα σε μαθητές να φωνάζουν συνθήματα για την Μακεδονία μας, ή όταν βγαίνουν Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και δείχνουν όχι μόνο ενόχληση, αλλά εμμέσως ζητούν και απαγόρευση συνθημάτων.
Είναι κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώνει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, που εδώ και μήνες έγραφε για τετελεσμένα που θα αλλάξουν όλα όσα ξέραμε.

Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες σε τηλεοπτικό studio, όπου προχώρησε σε ακατανόητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις.
Η συζήτηση γρήγορα στράφηκε γύρω από την υπόθεση αποβολής μαθητών στον Γέρακα, με τον συριζαίο βουλευτή να σημειώνει τα εξής:

«Δεν είναι μεμονωμένο το φαινόμενο στο Γέρακα. Κάποιοι με διακλαδωμένη συνεννόηση στις παρελάσεις έφεραν αυτό το εμβατήριο που δεν υπήρχε στις προηγούμενες παρελάσεις, να μεταδίδεται όχι δια στόματος μαθητών αλλά από τις επίσημες δημοτικές εγκαταστάσεις. Στη Νότια Ελλάδα παρήλασαν παιδιά σε χωριά και κωμοπόλεις και τα μεγάφωνα μετέδιδαν το σύνθημα αυτό. Αυτό είναι πολιτική επιλογή. Από ποιους δεν ξέρω».


Παρόμοιες δηλώΣεις είχε κάνει και η Σκοπιανή ΥΠΑΜ πριν λίγες ημέρες. Πρόκειται για μία είδηση που δεν έπαιξε στα ΜΜΕ, καθώς είπαμε, πρέπει η Συμφωνία να περάσει πάση θυσία.

Κριτική, ως απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ασκούν τα Σκόπια, σε μια κίνηση που αν μη τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτοφανής και σαφώς παρουσιάζει ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Ερωτηθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, η αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.
Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια.


Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης των δύο χωρών.

«Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπατε κάτι; Τα σχόλια δικά σας…


πηγή: Πενταπόσταγμα

2 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ08 Νοεμβρίου, 2018 21:54

    Σχόλιο Διόδοτου:

    ΕΤΣΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως, που είμαι από πόλη της Μακεδονίας, θυμάμαι σε όλες τις παρελάσεις (τρεις κατ' έτος) να ακούγεται πάντα το "Μακεδονία ξακουστή" από τα μεγάφωνα. Μπορεί να έπαιζε στο τέλος της παρέλασης, αλλά έπαιζε. Και όλοι οι επίσημοι το άκουγαν και καμάρωναν (έτσι φαινόταν τουλάχιστον). Πάντως δεν έβγαζαν αναφυλαξία όπως τώρα. Ίσως οι λέξεις "ξακουστή", "βάρβαρους" και "ελεύθερη" είναι πια αλλεργιογόνες για τους πολιτικούς και τις "ουρές" τους.
    Επίσης, θυμάμαι να μας μαθαίνουν το εμβατήριο αυτό και στο σχολείο στην ώρα του Μαθήματος της Μουσικής. Τώρα μπορεί να γίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή