«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΘΑ "ΦΑΣ ΚΑΛΑ" ΑΛ6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

(από εδώ)

4 σχόλια:

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου12 Δεκεμβρίου, 2018 13:44

    Αυτό το ΑΛ6 που ο Διηνέκης κι εσύ Διόδοτε έχετε καιθιερώσει δεν είναι καθόλου αισθητικά ωραίο και σκοτώνει και τη γλώσσα μας! Ούτε πολιτικά αποδίδει κάποια μομφή στον Τσίπρα. Και πολύ του πάει να τον αποκαλούμε με το μικρό του όνομα που (υπο)δείχνει αποδοχή και οικειότητα.
    Προτείνω για κάθε αναφορά το σκέτο Τσίπρας, με οποιδήποτε επίθετο επιθυμείτε μπροστά από το Τσίπρας. Υπάρχουν τόσα και τόσα κατάλληλα επίθετα στη γλώσσα μας. Πάντως το επίθετο προδότης έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ, γι αυτό έχει χάσει σημαντικό από το βάρος του, λίγο κράτει τώρα σε αυτό το επίθετο για να ξαναπάρει δύναμη.
    Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψεικαι να βρει τα κατάληλα επίθετα ή "υποκοριστικά" πριν από το Τσίπρας: το πιόνι Τσίπρας, το σούργελο Τσίπρας, ο αρχιψεύτης, ο αρχιφασίστας Τσίπρας,(που δεν υπολογίζει τον ελληνικό λαό "ούτε για σκατά", -ζητώ συγγνώμη για την έκφραση αλλά αποδίδει ακριβώς την πραγματικότητα) ο καρεκλολάτρης, ο εξουσιολάγνος,ο μωροφιλοδοξος, ο συκοφάντης (του ελληνικού λαού), ο.. ο... και τόσα άλλα, που αποδίδουν ακριβώς τις "υψηλές ποιότητές του"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατι Κστερινα μου...
      Κουζουλό δεν ειναι το παιδι στο μυαλο; κουζουλό καναμε και το ονομα του..

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου12 Δεκεμβρίου, 2018 13:51

    Επί πλέον: δε βλέπω με πολύ καλό μάτι αυτήν την ιδέα για κίτρινα γιλέκα στη Θεσσαλονίκη. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Θετική κόψη αν επεκταθεί, αρνητική αν "ξεφουσκώσει". Αυτά τα πράγματα γίνοται πιο οργανωμένα και στη ώρα τους.
    Εύχομαι πάντως να φανεί η θετική κόψη. Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι δικοπο μαχαιρι...
      ψιλο-πιθηκισμός ειναι, αλλά ας μην το κανουμε θεμα..
      Εμενα η αντιθεση μου ειναι στα κονταρια που θα εχουν τις ελληνικες σημαιες.
      Θα τα προτιμουσα να εκτοξευουν και "σημεια στίξεως" 😉

      Διαγραφή