«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Η.Π.Α: "Το Σύμφωνο για τη μετανάστευση του Ο.Η.Ε, έχει ως στόχο να ενισχυθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση σε βάρος του κυριαρχικού δικαιώματος των κρατών” .

( λαγός 2...)

Μετάφραση εικόνας:  Χώρες που αρνούνται να αποδεχτούν το "Παγκόσμιο Σύμφωνο Μεταναστεύσεως" του ΟΗΕ - Αρνούνται να παραδώσουν τον έλεγχο των συνόρων και τον μεταναστευτικό τους έλεγχο σε μη εκλεγμένους γραφειοκράτες του ΟΗΕ - Αρνούνται να προδώσουν τους πολίτες τους. 


Στο λεπτομερές, πολυσέλιδο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η Ουάσινγκτον υπενθυμίζει ότι αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις το 2017 επειδή οι στόχοι του Παγκόσμιου Συμφώνου είναι:
“...ασύμβατοι με το αμερικανικό δίκαιο, την πολιτική και τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού. Οι αποφάσεις για την ασφάλεια των συνόρων, για το ποιος θα εγκατασταθεί νόμιμα ή θα λάβει την υπηκοότητα, είναι μεταξύ των σημαντικότερων κυριαρχικών αποφάσεων που λαμβάνει μια χώρα, Δεν είναι επομένως δυνατόν να τεθούν υπό διαπραγμάτευση στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμφωνίας”.
δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα Σύμφωνο ή μια διαδιαδικασία που επιβάλει ή έχει τη δυνατότητα να επιβάλει διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, κανονισμούς (…) ή δεσμεύσεις, που θα μπορούσαν να είναι αντίθετοι με τη δυνατότητά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις προς το συμφέρον του έθνους και των πολιτών μας”.

Περισσότερες από 100 χώρες αναμένεται να το επικυρώσουν στη σύνοδο του Μαρακές, την Δευτέρα και την Τρίτη. Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ:
- Η ΔΑΝΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ.
- ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ Ο ΑΓ. ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ.
- ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΩΝ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
- Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ: https://isxys.blogspot.com/2018/12/10.html


πηγή

6 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το ανέκδοτο Διηνέκη!
    Ρε πώς μού είχε ξεφύγει;..

    (Το θέμα των φωτο δεν θα αργήσει..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειγόντως δείτε το βίντεο. Θα το ψηφίσει.
    youtube.com/watch?v=03kibYa12R0
    Επίσης:
    lalipouli.blogspot.com/2018/12/o.html
    pronews.gr/node/733597
    analyst.gr/2018/11/15/i-metanastevtiki-simfonia-toy-marokou/
    Αναλυτικός σχολιασμός:
    youtube.com/watch?v=NGdS8x4sGEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υ.Γ. Μέσα στο πρώτο άρθρο από αυτά που σας παρέθεσα υπάρχει βίντεο με τον βουλευτή Δημ. Καμμένο. Από το βίντεο αυτό προκύπτει ότι ο βουλευτής δεν είναι και τόσο πληροφορημένος, αφού η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και ο Καναδάς θα υπογράψουν το σύμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε πολύ για τους συνδέσμους!

      Διαγραφή
    2. Να 'στε καλά! :)
      Άλλος ένας σύνδεσμος. Όρισαν για τις 19 Δεκεμβρίου την τελική ψηφοφορία για την επικύρωση.
      newsbeast.gr/world/arthro/4296461/egkrithike-to-pagkosmio-symfono-toy-oie-gia-ti-metanasteysi

      Διαγραφή
  4. Η αγγλίτσα θα υπογράψει το σύμφωνο;;; Μά, αυτή ΗΔΗ έχει χοντρό πρόβλημα με τους λάθρο... Τους διώχνει ακόμη καί από τη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη, απ' όπου επιχειρούν να μπουκάρουν, μή φοβούμενοι ότι μπορεί να πατηθούν από τραίνα υψηλής ταχύτητας. Άσε που εδώ καί δεκαετίες έχει γεμίσει Πακιστανούς (καί λοιπούς παρεμφερείς), καί τελευταία έφτασε να έχει "περιοχές ελεγχόμενες από τη Σαρία".

    Η αγγλίτσα;;;... Τότε υπάρχουν πράγματα στην εικόνα, που μου διαφεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή