«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΗΜΕΗΛ ΦΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ.. [ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ]



Μια σύντομη ενημέρωση για κάποια από αυτά που δεν έδειξαν οι κάμερες έξω από το Παλαί ντε σπορτ, για την δημοκρατική ομιλία του πρωθυπουργούλη μας...

Θα μάθατε ίσως ότι οι προσαγωγες υπόπτων πήραν και έδωσαν.Τώρα ποιοι είναι ύποπτοι είναι άλλη ιστορία!

Κατ' αρχήν το αστείο ήταν ότι κάποιοι κόπηκαν στο φέισ-κοντρόλ του Παλαί... Φίλη μου, μου έλεγε ότι δύο νέα ζευγάρια από τη γειτονιά της που ήθελαν να μπουν στην ομιλία δεν τους επετράπη η είσοδος γιατί οι κοπέλες -πολύ κομψές και στυλάτες κατά τα άλλα- έκαναν το λάθος και φορούσαν... φούστα!!!

Επίσης μέσα στο παλαί υπήρχαν οι τύποι με τα περιβραχιόνια που έδειχναν με το δάκτυλο -υπάρχουν βίντεο για αυτά που σας λέω- όποιον τους φαινόταν ύποπτος και συμπαγείς ομάδες που είχαν την ευθύνη της "σκούπας" περικύκλωναν τον καθ' υπόδειξιν ύποπτο και με συνοπτικές διαδικασίες τον απομάκρυναν απο τη δημοκρατική σύναξη.

Σχετικά με τις προσαγωγές,εκτός από τις εξακριβώσεις στοιχείων -γιατί όλοι τους είχαν ταυτότητα- τους έκαναν και δικαστικές εξακριβώσεις (αν δηλαδή κάποιος είχε την παραμικρή εκκρεμότητα για παντελώς άσχετα θέματα -π.χ. παράνομο παρκάρισμα- θα έπρεπε να τη βγάλει σαββατοκύριακο στο κρατητήριο). Ευτυχώς κανείς από τους προσαχθέντες δεν είχε τέτοιο "παρελθόν". Τους πήραν παρανόμως τα κινητά τους χωρίς εισαγγελική εντολή, και δεν τους ενημέρωναν ούτε το λόγο αλλά ούτε και το πότε θα τους αφήσουν. Στην αρχή τους είπαν ότι θα μεταφερόταν στο αστυνομικό τμήμα Λ.Πύργου, μετά στην ΑΡιστοτέλους, τους περιέφεραν με την κλούβα στην πόλη και τελικά τους άφησαν, χωρίς άλλες εξηγήσεις.

Γνωστό μου ζευγάρι, νέα παιδιά, τους προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων πριν καν προλάβουν να πλησιάσουν στο παλαί... Τους έβαλαν στην κλούβα, και ακολουθήθηκε το προαναφερθέν... πρωτόκολλο: Βόλτα στην πόλη, και άγνωστο που και πότε θα απελευθερωθούν...  Θα ήθελα να έβλεπα τα μούτρα των ένστολων, όταν η καημένη η κοπελίτσα τους παρακαλούσε να την αφήσουν το βράδυ γιατί την άλλη μέρα είχε χριστουγεννιάτικη γιορτή στο... κατηχητικό της και δεν μπορούσε να αφήσει τα παιδιά μόνα τους.... Χτυπιόμουν στα γέλια, όταν μου λεγαν τα επιχειρήματά της προς τους ματατζήδες για να την αφήσουν!!! Τέρμα επικίνδυνα για την ασφάλεια της πόλης άτομα!!! πιο δημόσιος κίνδυνος πεθαίνεις... 

Τα παραπάνω κινούνται στα όρια του γελοίου, αλλά δυστυχώς υπήρξε και κάτι που δείχνει ότι κάποιοι θέλουν να χυθεί αίμα.

Ένας από τα παιδιά που πήγαν να διαμαρτηρηθούν στο Παλαί, γυρνώντας προς το αυτοκίνητό του δέχθηκε επιθεση απο άτομα με κράνη. Το παλικάρι είναι γνωστό μου, ούτε φασίστας ούτε ακραίος... Φευγοντας από το Παλαί, είχε διπλώσει τη σημαία στην τσέπη του, και όποιος ξέρει από τη Θεσσαλονίκη, περπάτησε αρκετά μακριά Εγνατία-Ιασωνίδου, όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Τον πλεύρισε βανάκι απ όπου κατέβηκαν αρκετοί -προφανώς τον παρακολουθούσαν από την ώρα που έφυγε και τον είδαν ότι ήταν μόνος του- και μέσα σε δευτερόλεπτα τον έκαναν αγνώριστο στο ξύλο. Δεν εμεινε εκατοστό του σώματός του που να μην τον χτύπησαν -χωρίς υπερβολή. ήταν τυχερος γιατί μαζεύτηκε γρήγορα κόσμος στο σημείο, και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε αιμόφυρτο. Σήμερα βγήκε από το νοσοκομείο, αλλά δεν μπορεί να κουνηθεί από τα χτυπήματα...

Μπορείτε να δείτε την είδηση εδώ -αν και δεν λέγεται ότι αυτοί που τον χτυπησαν βγήκαν από βανάκι που σημαίνει ότι τον παρακολουθούσαν από ώρα και δεν ήταν ένα τυφλό χτύπημα κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας, ούτε σημαία κρατούσε εκείνη την ώρα ώστε να προκαλεί-. Γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτές απο τον κουμπάρο μου που ήταν μαζί του στο νοσοκομείο μέχρι αργά το πρώτο βράδυ που διακομίστηκε.




Καλή εβδομάδα σε όλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου