«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

«Shutdown» στις ΗΠΑ: Κατέβασε «ρολά» το αμερικανικό κράτος - Αγρια σύγκρουση Τραμπ με Κογκρέσο & «κραχ» στη Wall Street.

Σχόλιο Διόδοτου: Το άρθρο είναι από το Pronews. Προσθέσαμε και μερικά πολύ ενδιαφέροντα σχόλια, τονισμένα χρωματικά.
 
Kατέβασε "ρολά" το αμερικανικό κράτος μετά την άγρια σύγκρουση Τραμπ με Κογκρέσο ενώ στη Wall Street είχαμε την πιο «βίαιη» εβδομαδιαία πτώση από την εποχή της Lehman!
Οπως μεταδίδει το Associated Press, οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο και τη Γερουσία, ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς, κατέληξαν σε «ναυάγιο». 
Mια από τις πρώτες συνέπειες του "shutdown", σύμφωνα με τον Guardian, θα είναι η αδυναμία εκτέλεσης πληρωμών εκατοντάδων υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τις ημέρες των εορτών.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία διέκοψαν τις εργασίες τους χωρίς να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό με τον Λευκό Οίκο για τον προϋπολογισμό του 2019, καθιστώντας βέβαιη την μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους.
Η αποτυχία του Κογκρέσου και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συμφωνήσουν στον προϋπολογισμό έως τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα στην Ουάσιγκτον έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες υπηρεσίες να χρειαστεί να κλείσουν και οι υπάλληλοί τους να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών.
Η διάρκεια της παράλυσης των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών – λεγόμενο «shutdown» – παραμένει αβέβαιη και από το Σάββατο ορισμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές και εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται σε άδεια άνευ αποδοχών ή αναγκάζονται να εργαστούν χωρίς αμοιβή.

Παρά τις τελικές διαπραγματεύσεις για να αποφευχθεί το shutdown την Παρασκευή τα μεσάνυχτα (07:00 ώρα Ελλάδας), δεν κατέστη εφικτό να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του προέδρου Τραμπ.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει θέση ως προϋπόθεση για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό τη συμπερίληψη ποσού 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση του τείχους.
Αυτό που οι Δημοκρατικοί, που θα επανακτήσουν τον έλεγχο του Σώματος τον Ιανουάριο, ενώ η Γερουσία θα παραμείνει στους Ρεπουμπλικανούς, αρνούνται έντονα.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία αναμένεται να συνεχίσουν τις εργασίες τους το Σάββατο το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας).
Γερουσιαστές ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι αξιωματούχοι και από τα δύο κόμματα στο Κογκρέσο είχαν παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο, ιδίως με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, τον Τζάρεντ Κούσνερ – γαμπρό και σύμβουλο του Τραμπ – και τον Μικ Μαλβέινι υπηρεσιακό προσωπάρχη της αμερικανικής προεδρίας.
Ένα από τα βασικά θέματα ήταν κονδύλι ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα περιλαμβανόταν σε νομοσχέδιο της Γερουσίας, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Κόρνιν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Αυτό περιλάμβανε την αποφυγή ενός «shutdown» κατά την περίοδο των εορτών.

«Κραχ» στη Wall Street: Η πιο «βίαιη» εβδομαδιαία πτώση από την εποχή της Lehman!

Βαριές απώλειες και την Παρασκευή στη Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει εβδομαδιαίες απώλειες περί του 7% και να καταγράφει την πιο «βίαιη» πτώση του σε εβδομαδιαία βάση από την εποχή της Lehman Brothers, ενώ ο Nasdaq πέρασε σε «bear market».
Οι ανακοινώσεις της Fed, αλλά και το κυβερνητικό shutdown, ήταν οι δύο παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.
Αναλυτικά, ο Dow Jones έκλεισε στο -1,81%, o S&P 500 στο -2,06% και ο Nasdaq στο -2,99%, με τις μετοχές, μεταξύ άλλων, των Facebook, Apple και Amazon να υποχωρούν σημαντικά.
O Dow έχασε 414 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε σημειώσει άνοδο ακόμα και 300 μονάδων, στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματούχου της Fed, ο οποίος ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα «ακούει» τις ανησυχίες της αγοράς και είναι έτοιμη να επανεκτιμήσει τις απόψεις της σε ό,τι αφορά την πολιτική των επιτοκίων της.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Federal Reserve της Νέας Υόρκης, John Williams, είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να επανεκτιμήσει την πολιτική επιτοκίων της και τη συρρίκνωση του ισολογισμού στο νέο έτος, εάν η οικονομία επιβραδυνθεί. Ο Williams είπε επίσης ότι η Fed θα μπορούσε να επανεκτιμήσει το outlook της για δυο αυξήσεις επιτοκίων το 2019.
Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώθηκε στη Wall είναι ότι ο Dow σε εβδομαδιαία βάση υποxώρησε 6,8% και 1.656 μονάδες. Ο Nasdaq έχασε 8,3% σε εβδομαδαία βάση και υποχώρησε 22% από το ρεκόρ που σημείωσε τον Αύγουστο, μπαίνοντας σε «bear market». Ο S&P 500 καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες 6% και την Πέμπτη σημείωσε χαμηλό 14 μηνών. Απώλειες 7% για τον S&P για την εβδομάδα και 17,8% κάτω από το ρεκόρ του.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 22.443,51 μονάδες, μειωμένος κατά 416,09 μονάδες ή -1,82%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε κατά 195,41 μονάδες (-2,99%) και έπεσε στις 6.333 μονάδες.
Ο Nasdaq έκλεισε μειωμένος κατά 21,9% σε σύγκριση με τo υψηλότερo κλείσιμό του, στις 29 Αυγούστου, ξεπερνώντας το όριο του 20% που θεωρείται "κατώφλι" της υποτιμησιακής αγοράς.
Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραψε απώλειες 50,8 μονάδων (-2,06%) και έκλεισε στις 2.416,62 μονάδες.
Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 6,87%, ο Nasdaq κατά 8,36% και ο S&P 500 κατά 7,05%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για τον Dow Jones από τον Οκτώβριο του 2008 και για τον Nasdaq από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ο S&P 500 κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Αύγουστο του 2011.
---------------------------------
Ν.Τραμπ: "Ας ελπίσουμε ότι το "shutdown" δεν θα διαρκέσει πολύ"
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα η μερική παράλυση των ομοσπονδιακών να μην διαρκέσει πολύ, μετά την αποτυχία των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους ψήφους για να εντάξουν στον προϋπολογισμό χρηματοδότηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Το μέτρο αυτό οι Δημοκρατικοί το αρνούνται έντονα.
"Θα έχουμε ένα shutdown. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορούμε να κάνουμε επειδή χρειαζόμαστε τους Δημοκρατικούς να μας δώσουν ψήφους τους", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο twitter.
"Ας ελπίσουμε ότι το shutdown δεν θα διαρκέσει πολύ", πρόσθεσε.


Σχόλια από το Pronews: 

  • ΝΤΟΝΑΛΤ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΙΝΚΟΛΝ ΚΑΙ ΚΕΝΕΝΤΥ.
    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛ ΤΟΥ ΡΟΤΣΘΑΙΛ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ?
    ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΘΕΙ ΑΠΟ 4-5 ΕΒΛΑΙΟΜΑΣΟΝΟΥΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΡΟΤΣΘΑΙΛΝΤ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?
    ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ? ΒΑΘΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
  • Εικόνα προφίλ
    Μπράβο του πάντως, που τολμά και τα βάζει με το σκληρό κατεστημένο ! Το βαθύ μαφιόζικο κράτος ! Ελπίζω μόνο, να φυλάει καλά τα νώτα του, μην την πάθει σαν τον Κένεντι !

    Εικόνα προφίλ
    Τιποτα δεν προκειται να συμβει γιατι απλουστατα δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει κατι τετοιο, αλλα και δεν λειτουργει με αυτο τον τροπο το αμερικανικο κρατος. Πιστευετε δηλαδη οτι θα σταματησουν να κανουν στρατιωτικες ενεργειες αν μεινουν ταχα "απληρωτοι" οι στρατιωτικοι η θα σταματησουν τα ταχυδρομια η δεν θα υπαρξουν μεταφορες και συλλογη σκουπιδιων; Η ζωη θα συνεχισθει σαν να μη συμβαινει τιποτα γιατι απλουστατα το αμερικανικο κρατος εχει τους μηχανισμους της μη διακοπης. Ο θορυβος γινεται μονο απο τους εχθρους του Τραμπ και μονο για δημοσιες επιρροες με στοχο να πληγει η ανοδικη δημοτικοτητα του. Επειδη και εχω επισκεφθει την Αμερικη και εχω μιλησει με Αμερικανους ολων των φυλων, χρωματων και κομματων τα νηματα κινουνται οχι απο τα "κατευθυνομενα" παιδαρελια. Ο φοιτητης φωναζει τωρα αλλα σε δυο - τρια χρονια απο τωρα που θα εχει προσληφθει σε καποια τραπεζα, εταιρεια, Γουολ Στρητ και οπου αλλου θα κοιταει το τσεκ που θα παιρνει καθε 15 μερες και θα ξεχασει τα ανοιχτα συνορα γιατι απλουστατα οι φοροι και οι κρατησεις θα τον πονανε και θα ερχονται σε αντιθεση με το αμερικανικο ονειρο του, την αποκτηση καποιου σπιτιου, την αποκτηση των απειρων καταναλωτικων προιοντων που τραβαει το γουστο του και η ηρεμη ζωη σε καποιο ηρεμο προαστιο. Το ιδιο συμβαινει και σε Λατινους και αλλων φυλων μεταναστες που ειναι ταχτοποιημενοι και δεν καλοβλεπουν την αθροα παρανομη εισβολη συνλατινων και οχι μονο που θα τους δημιουργησει ανταγωνισμο. Η σπονδυλικη στηλη της Αμερικης ειναι ο μεσος αμερικανος πατριωτης ψηφοφορος του Τραμπ και αυτοι οτι και να συμβει ορκιζονται στο Γκαντ Μπλες Αμερικα και στην Αμερικανικη σημαια ανεξαρτητως μεταναστευτικης προελευσης, Το δολλαριο ειναι αυτο που κεινει τα νηματα και γιαυτο ο Τραμπ θα επιβληθει και θα ξαναεκλεγει παλι. Ολα τα αλλα ειναι για καταναλωση των ηττημενων στα προβατα που θα τους ψηφησουν. Και μη ξεχνατε οτι ολοι βριζουν την Αμερικη απο εξω αλλα ολοι θελουν να ζησουν εκει. Αυτο και μονο τα λεει ολα.
  • Εικόνα προφίλ
    ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ, ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ !!!!! Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ !!!!!
    Εικόνα προφίλ
    Και για μερικους ξερολες φιλελεδες και αποτυχημενους οικονομολογους η Αμερικη εχει ΜΟΝΙΜΟΥΣ δημοσιους υπαλληλους και μαλιστα σχεδον διπλασιους απο εμας χωρις τον στρατο ετσι?
    Για την ακριβεια εξαιρουν ολον τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΡΑΤΟ, ολον τον Ελτα τους και ολην την τοπικη αυτοδιοικηση η οποια ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ.
    Σωστα κανουν διοτι μονιμοι ΔΥ θεωρουνται μονο αυτοι που υπαγονται απευθειας στην κυβερνηση δηλαδη τα υπουργεια.
    • Εικόνα προφίλ
      Ακριβώς έτσι. Αυτά ήταν γνωστά και πριν την κρίση, απλά οι μεγαλοδημοσιογράφοι στην Ελλάδα είχαν πάρει εργολαβία να λιβανίζουν τη προπαγάνδα των κατακτητών Γερμανών, και οι ακροδεξιοί "μπατριώτες", πάντα πρόθυμοι για τους Γερμανούς, βρίζανε το δημόσιο γιατί λέει "είναι κομμουνιστικό"...
      Μια παρατήρηση μόνο, το 2.8 εκατομμύρια στα 325 δεν είναι προφανώς το 9.1%... ΑΛΛΑ, προτού χαρούν οι νεοφιλελέδες για το λάθος, καλά θα κάνουν να μάθουν πως αυτοί είναι μόνο το federal κράτος, που γενικά είναι πολύ μικρό, και όχι οι υπάλληλοι των επί μέρους πολιτειών, δήμων, κλπ, που είναι δραματικά περισσότεροι.
      • Εικόνα προφίλ
        Ναι το εσβησα γιατι αν δεν εχεις ζησει στην Αμερικη δεν μπορεις να καταλαβεις οτι τα 2,79 εκατομμυρια ειναι μονο οι ΔΥ της κεντρικης κυβερνησης δηλαδη υπαλληλοι των υπουργειων, ποσοστο απειροελαχιστο.
        Εδω λοιπον εχει το μεγεθος του δημοσιου διαφορων κρατων σε σχεση με ολον τον εργαζομενο πληθυσμο και οχι ολον τον πληθυσμο, https://en.wikipedia.org/wi...
        Παραδειγματα...
        ΗΠΑ 17,6%
        Γερμανια 15,3%
        Ελλας (2012 με 775000 ΔΥ, τωρα εχει 572000) 14,6% , σημερα 10,7%
        ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.
      Εικόνα προφίλ
      ο Τραμπ κυττάζει τα συμφέροντα της χώρας του και μόνο. Αν νομίζεις ότι αγαπάει την Τουρκία (ή όποια άλλη χώρα), γελιέσαι.
      Απλά ο Ερντογάν βγήκε ΠΟΛΥ καλός παίχτης, οπότε έχει κερδίσει πόντους στα μάτια του Τραμπ. Αλλά όχι ότι είναι και φίλοι...
      • Εικόνα προφίλ
        Ο Τσίπρας είναι καλύτερος παίκτης αλλά εσείς δεν ξέρετε αξια του..
        • Εικόνα προφίλ
          ο Τσίπρας είναι προδότης. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
          Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ο δικός μας είναι καλύτερος παίκτης από τον Ερντογάν. Έχει σκύψει σε όλους και σε όλα και εκτελεί εν γνώση του εντολές που είναι κατά της χώρας και κατά του ελληνισμού.
          Εκτός κι αν εννοείς ότι ο Τσίπρας είναι καλύτερος παίκτης για τα συμφέροντα της Τουρκίας... ;)

  • Εικόνα προφίλ
    Οι Έλληνες Εθνικιστές προειδοποιούν και προβλέπουν, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε άλλος ντόπιος μυαλοπώλης, άσε που και να μπορούσε δεν θα το έκανε:
    Ερεχθεύς 5 Μ.Μ. • 10 μήνες πριν
    Να δούμε αν και κατά πόσον, θα πραγματοποιηθούν οι απειλές των Εβραίων.
    Οι οποίες μέχρι στιγμής αποδεικνύονται κούφιες, εφόσον παρ' όλο το κλαψομούνιασμα, δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τον υπερατλαντικό σύμμαχο.
    Ήδη ο Τράμπο, με τη μεταφορά της Πρεσβείας και την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσάς τους, τήρησε ότι υποσχέσεις τους είχε δώσει.
    Αλλά δεν έχει κάνει λόγο για επίθεση στο Ιράν και περιορίζεται να επικρίνει τη συμφωνία του Ομπάμια.
    Χωρίς όμως να την έχει ακυρώσει κιόλας.
    Δηλαδή με άλλα λόγια, λέει στους Εβραίους: "ότι υποσχέθηκα το έκανα, οπότε μη μου ζαλίζετε άλλο τον πoύτσο".
    Το μόνο κατασίγουρο, είναι ότι δεν πρόκειται να θυσιάσει ούτε έναν Αμερικανό φαντάρο, για το Ισραήλ η το Ιράν.
    Είπαμε, οι Η.Π.Α. βρίσκονται σε φάση σταδιακής απεμπλοκής και αποδρομής, από την Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή.
    http://prntscr.com/ly7cyc
  • Εικόνα προφίλ
    Τραμπ... κρατήσου! Η Ελλάδα είναι μαζί σου!
  • Εικόνα προφίλ
    Τριζει η καρεκλα του Τραμπ.........
    • Εικόνα προφίλ
      μπα, του κάνουνε κόλπα οι "Δημοκρατικοί" (=συριζαίοι των ΟΥΣΑ) αλλά έως τώρα έχει αποδειχθεί πιό έξυπνος. Άντε να δούμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.